icon

Dali by ste podnet do televízie?

18. okt 2023

Ahojte, stala sa nám v živote neprijemna záležitosť, ktorá aj napriek rozhodnutiu súdu v nás prospech nebola dodnes vyriešená. Proste veci sa vôbec nehýbu, každý to má v paži, tie naše uzasne zákony ktoré kryjú najmä podvodníkov..ti môžu robiť čo chcú a naďalej pokračovať a človek je bezradný.
Vec sa stala partnerovi a mna to celé veľmi mrzí, rada by som mu nejak pomohla keďže sme spolu roky, veľmi sa lubime, chceme si aj zalozit rodinu a chceme len naspäť to čo je naše-resp. Jeho ..
Napadlo mi dať podnet do TV ( reflex alebo niečo nemám veľmi prehľad keďže tv už akosi nesledujem) keďže väčšinou potom sa lady troska pohnú. Možno to pomôže , možno nie každopádne aspoň aj ini ľudia nech uvidia..
No ale tu narážam na problém . Priateľ určite vystupovať nechce a ja neviem, či je možné vystupovať proste bez tvare, mena hlasu .. bývame v menšom meste a rozhodne nechcem aby keď vyjdeme do ulíc si každý hovoril aha toto sú oni.
Ti ktorých sa vec týka to vedieť možno budú ale to mi nevadí.
Riešili ste niekedy niečo takéto pripadne viete poradiť, či je to vôbec dobrý nápad atd?
Ďakujem

nellyuana
18. okt 2023

Ahoj ja som raz riešila problém so susedom cez reflex. Neustále ma udával na MsÚ za stavbu prístrešku. Dokonca pri rozhodnutiach zo stavebného úradu prišlo k omylu a tým sa celý proces predĺžil o ďalší rok. U mňa to "nepomohlo" aj pomohlo. Síce to úradu trvalo doooosť dlho lež dal všetko do poriadku - skoro rok, ale nakoniec uznali, že chyba nebola na mojej strane. Držím päste, aby to vám pomohlo vyriešiť problém 🙂

autor
18. okt 2023

@nellyuana ono niekedy to pomôže v tom že sa orgány na to určené rozhýbu atd ale môže to aj uškodiť ak by sa chcel dakto pomstiť atd .. predpokladám že ste asi nevystupovali anonymne či? 😊

buberova
18. okt 2023

Ja len že keby aj moja suseda bola v reflexe, neprídem na to lebo televízor nepozerám... A toto podľa mňa má rovnako veľmi veľa ľudí že určite nepozerajú reflex a Markízu.. takže by som sa nebála že budete celebrity.. ale verím že sa to dá aj anonymne nahrať

mk1111111111
18. okt 2023

No len, aby aj druha strana potom nechcela byt v anonymne, minulo by sa to ucinku. V takych relaciach som nevidela, ze by zadavatel bol rozstvorcekovany, ved, ked je v prave, nema sa zaco hanbit. Skus zavoalat oriamo tam, kde by si to chcela zadat a povedia Ti

autor
18. okt 2023

@buberova nechcem sa na to spoliehať, ono to nie je len o reflexe ale aj o tom že keď su takéto prípady najmä v malých mestách tak si to hneď preberú lokálne média príp. Stránky mesta keď sa to týka diania tam a hneď je článok na fb atd 😊 a ľahko sa potom jedno spoji s druhým
Je to na jednu stranu fajn pretože sa ľudia dozvedia na čo si dať pozor a dotyční to môžu zaregistrovať tiež avšak nám to môže uškodiť v tom že nestojím o nejaké komentáre ktoré vôbec nebudú k veci a hodnotenie od ľudí ktorí ani nevedia o čo ide len tresknú čo im napadne

autor
18. okt 2023

@mk1111111111 tak ja som veľakrát videla vystupovať anonymne ale nemám odsledovane kedy ako prečo za akých podmienok ..a ďalej myslím si že je rozdiel obyčajný človek vs firmy spolocnost ktoré niečo ponúkajú všetkým ľuďom a hocikto môže s nimi mat skúsenosť. Viem že je tých ľudí viacej ale nepatrali sme po nich, nie každý to aj chce riešiť niektorí to nechali tak. Takze z môjho pohladu- keby ja mám firmu ktorá bude robiť podvody a klamstvá tak môžem čakať že niekto to bude riešiť práve takto hoci aj anonymne, možno kvôli strachu atd

mk1111111111
18. okt 2023

Nenapisala si, o co ide, tak sa tazko radi, ak by ho ro malo ohrozit na zivote, tak to je ine, ale, ak ide len o to, ze sa dal "napailt", tak to neviem. Skus oslovit Kovesivu, snad poradi

autor
18. okt 2023

@mk1111111111 napísala som hneď v úvode že súd rozhodol v jeho prospech čo myslím logicky značí že šlo o niečo oficiálne kde bolo rozhodnuté a nie nejaký spor medzi dvoma ľudmi kde sa len niekto nechal oklamať a jeho vina😊 myslím že je to jedno o čo ide veď samozrejme ze nebudem tu ani niekde riešiť vec typu sused mi zahrdusil sliepky .. ale keď mám byt teda konkrétnejšia ide o spor v ktorom figuruje stavebná firma ale aj realitná kancelaria ( s celkom dobrou povesťou ) takze myslím si ze sa to môže tykat kohokoľvek, kto by nerád zostal potom oklamany

mk1111111111
18. okt 2023

Ved sa spoj s pravnikom a on bude vediet, ako postupovat, aby prislo k naprave, ak sud rozhodol a k niecomu odsudenemu zaviazal. Treba dodrzat spravne dalsie postupy na vymozenie, aby ste este aj terminy nepresvihli.
Ale pises len postupne, tak sa k tomu tazko vyjadruje, nevieme, ci ste uz vyskusali vsetko.

deti95060810
18. okt 2023

na Jednotke býva relácia - Občan za dverami....je to každú nedeĺu okolo 13 hod.
pozri si a uvidíš.
Riešia sťažnosti občanov, len neviem či je možnosť vystupovať inkognito....
Niečo podobné má aj česká televízia .... to len keby si náhodou chcela pozrieť - neraz sú tam pre bežného človeka poučné veci...

kamatopo
19. okt 2023

V takýchto prípadoch keď ti dal súd za pravdu a chces už koniec dakym dotahovackam musíš konať rázne...že ťa niekto spozná je len vedľajší efekt. Ide o to aby ste s priateľom začali pracovať na spoločnej budúcnosti a treba to dáko uzavrieť. Ten občan za dverami sa páči aj mne. U nás tiež bol raz príspevok a tiež bola pani v anonymite. A všetci sme vedeli kto to je🤣. Tak buď chces niečo vyriešiť,alebo sa budeš báť neukázať. A ešte aj keď súd dal za pravdu jemu nemá sa prečo skrývať.

aandrea9
1. nov 2023

Vec sa nestala vám ale partnerovi. On je nesvojpravny alebo co že sa do toho montuješ? Veď nech si najme právnika 🤷‍♀️