Dali by ste vykastrovať psíka?
Dobrý deň chcem poprosiť o radu.
Dali by ste vykastrovať psíka? (Chlapca,nie fenku) Ak áno prečo?
Príp. Plusy, mínusy...
Ďakujem za každý koment🙂
@zuvelyn ja mám psov aj vonku, nielen vo vnútri . A nemám ich na reťazi . Za to aby si zabezpečila psa proti úteku si zodpovedná ty. Lebo aj kastrovaný pes uteká a môže spôsobiť nehodu , pohrýzť iného psa vonku , človeka . Takže áno psa mám mať tak zabezpečeného aby neutekal , ak uteká voliera, vyšší plot, plot s betónovými základmi aby sa nepodhrabal . Útekarovi žiadna kastrácia nepomôže .
@21oktober presne ako píšeš. Ja tiež mam utekaca, musíme to riešiť tak ze je v dome. Môj totiž s plotom problém nemá 😂 a aj keď on nič nespraví, riešili sme už to, že jeho dohryzol pes a tiež najväčši stres je aby ho niečo nezrazilo.... a potom už je neskoro na plač.
@21oktober samozrejme súhlasím s tym co si napísala ale napriek tomu by som za svoje psy ruku do ohňa nedala. Stále je to zviera, nevieš co mu ide v hlave. (Absolútne nepochybujem o tom, ze by moje psy kľudne preskočili 2m betónový plot keby mali správny podnet 🙄)
A bohužiaľ, veľa ľudí si kúpi psa na okrasu na dvor nevenujú mu čas, myslia si ze 400m2 je super výbeh. Taky človek si psa neustriehne lebo si ho nepozná. A áno takí ľudia by si mali psov vykastrovat aby aspon trochu minimalizovali riziko svojho nezodpovedného prístupu k "výchove"psa.
Inak ja neviem, v dnešnej dobe ak mi pes zabehne, aka je šanca, že reálne stretne a dostane sa k harajucej fene? Ved ani túlavé psy už nie sú u nás na okolí, nevidela som roky. Podľa mna sa to veľmi zvelicuje. Väčšinou ide o pekne plánované krytie, a majitelia sa vyhováraju, že nevedia ako k tomu došlo napr pred veterinárom. Aj medzi plemenami rôzne kombinácie si robia priamo majitelia, pretože je to podľa nich pekne. Celoplošné kastrovat psov mi príde aj trosku nevhodné, lebo ja mam napr. Papierového psa, už aj s nejakou cenou, aj keď uchovnit ho asi nedám ale vidím, že je problém nájsť psíka s ktorým nemá spoločného príbuzného, kryt už chodia pomaly po celej Európe. Čím viac psov sa vykastruje, tych papierových, nie už nejakých orieškov, tým bude podľa mna možnosti postupne ubúdať. Nie som síce odborník, ale proste tak to vidím.
@simca06022011 je to tak , ja som hľadala pre moju uchovnenú fenu dlho vhodného psa , ktorého ti musí ešte mimochodom aj schváliť poradca chovu , našla som až v inej republike , tak sme išli s ňou na sexuálnu turistiku . A áno , ja som odporca kastrácii hlava nehlava ako sa robí teraz , hneď po prvom háraní niektorí dokonca čo je že pre mňa už úplne od veci .
@21oktober a potom prekrmuju psov aby boli mohutnejsi az kym nie su obezni (lebo sa im to paci)... hlavne, ze ich este pred dovrsenim jedneho roka daju vykastrovat...
@zuvelyn tak ale takí kastrovat nedajú čo chcú mať z toho biznis. Ja som mala fenku 15 rokov nekastrovanu a ustrážila som ju teraz mám psa 5 rokov nekastrovaneho a rovnako nemá šteniatka. Keď sa chce dá sa ustriehnut, fena je aj tak plodná len nejakých možno 5 dní z harania a nie je to tak ze sa k nej priblíži pes a je v tom. Tie akože nehody sú na 99 percent naschvál
Dali sme nedávno.. moja neter mala malého psíka, my máme nekastrovanu fenku.. neter sa z vážnych dôvodov nemohla o psa starať.. zobrali sme si ho my.. keďže sterilizácia fenky vyjde dosť draho na nas rozpočet a ten psík mal aj iné zdr.problemy ktoré bolo treba operovať, tak sme dali sterilizovať jeho.. máme ho ešte len pár dní, po kastrácii je asi 2t a je úplne ok.. do dvoch dní bol v poriadku.. sú spolu zohratý tím..
Vykastrovane fenky nepriberu? Zvazujeme dat nasu 3 rocnu labradorku, ale bojim sa..
@kinderzwillinge často priberú a často trpia potom inkotenciou .
Nechceli sme ale potom sme museli. V našej ulici 4 feny, keď sa začali harat psovy úplne preplo. Vnútri celé dni knucal, zo zahrady okamžite zdrhol, naučil sa splhat po pletive takže 2 m plot zdolal ako nič. Zo zúfalstva sme ho dali na reťaz kým sa doharaju a tam zavyjal ako tur celé hodiny. Nezral, nepil, nespal aj týždeň vkuse.. Čisté psycho... Kastracia bola veľká úľava aj pre neho
Ale prvého psa som nekastrovala, on to nejak nepreháňan narozdiel od toho druhého casanovu. Ako keď stretol harajucu fenku tak jasne chcel si skočiť ale žiadne úniky z dvora ci zavyjanie
@lujza123 ano, v takomto pripade je to samozrejme uplne pochopitelne... dobre ste urobili. Mame iba jednu fenku na ulici aj ta uz je sterilizovana,a le kedysi jej sused-pes, schudol aj 10kil za dva tyzdne, nezral, cele dni zavijal, museli ho zatvarat.. tiez mu to velmi pomohlo. Inak ziadny iny pes takto na ulici nereagoval, neviem mozno kovli tomu, ze sme vsetci trochu dalej od seba 🙂 ale urcite zalezi na povahe psa, urcite by som ja napr. nekastrovala "hlava nehlava" kazdeho psa
@tomyhardy no tak ja zas nesúhlasím s tebou . Fena sa hára, chránim ju tak aby sa k nej pes nedostal , mám niekoľko čistokrvných súk a teda dávam si sakra pozor aby mi ju nenakryl nejaký guľáš z okolia . Ak sa to stane , môžem len tak sebe nadávať, že som tak sprostá že ju nechám samú na dvore, alebo ju v noci nezabezpečím, alebo ju nemám na prechádzke na vodítku alebo jej šušku nenastriekam krycím sprejom . Nikdy za 20 rokov sa mi to nestalo Pes nie je riziko, riziko je tvoja fena . Pes nerozmýšľa , ten ide pudovo . Muž snáď by mal rozmýšľať keď ide skákať po žene a mať deti s rozmyslom a chcene. Ak tak nerobí , nuž platí . Alebo ak žena ide na potrat , myslíš že je zákonnou povinosťou muža za to zaplatiť alebo prispiet ?
Ale uznávam , aj niektorých mužov by bolo potrebné vykastrovať aby nepreťahovali čo im príde do cesty a nerobili deti kde sa im zachce.
mňa vytacaju arogantni majitelia fen čo sa s harajucou fenou musia trepať na rôzne stretka, akcie alebo miesta kde je kopa psickarov a tak provokovať psov. Chápem že na prechádzku treba ísť ale zámerne ísť medzi psov je cez čiaru u mňa . Môj našťastie to tak nepreziva, že by kvôli haravke doma nezral, utekal a podobne, ale ak je v najlepšom samozrejme že ho zaujme a potom zbytočne je problém s odvolaním.
@marsmykkok áno aj mňa by to vytáčalo . Načo provokovať ? Tak keď viem že hára , tak venčím mimo toho kde sa koncentrujú psy, vždy na vodítku a vždy s sprejom . Ja nai na výstavu nejdem s takou fenou .
ano dali sme vzdy, kazdeho, kazdu
@miriam11 no napríklad https://beibira.sk/index.php/2016/09/01/nieco-o...
a aby to nevyznelo že som nejaký fanatik proti kastrácii , má svoje miesto v určitých prípadoch , odôvodnených prípadoch , len ono sa to zvrhlo na kastráciu hlava nehlava , mladé suky sa kastrujú hneď po prvom háraní , psy často ešte do roka a každý len spomína prínosy ale že to má aj negatíva to už nikto nevidí .

Jasne, su kludnejsi. Nebude utekať za fenkami a ak sa k nim nedostane bude bude nervozny. A hlavne, ak sa mu podarí utiecť, budu zas šteniatka navyse.