icon

Dalmatin

lolita555
3. máj 2022

Dobrý deň minulý rok v lete nam uhynul psík,tak zvažujeme kúpu ďalšieho.moj syn túži po dalmatincovi,manžel moc nesúhlasí keďže tvrdí že je to blázon pes🤭ak máte doma mozte sa podeliť aký je či sa hodí k deťom a tak....samozrejme chceme papierového žiadna mnoziaren,tak by ma tiež zaujímala cena či neviete ako sa pohybujú kdeže ho chceme len ako miláčika žiadne výstavy a podobne.a odporučiť chovný stanicu ak poznáte ,ďakujem

Strana
z2
luccija
3. máj 2022

@lolita555 ako máš veľké dieťa?
Je to živý hyperaktívny psík....ja by som si k dieťaťu vybrala iného.

lolita555
autor
3. máj 2022

@luccija 8a 3chlapci majú,áno tak to aj manžel myslí že je živý blazonko .celý život som mala bulterierov

rebeka11
3. máj 2022

Hrozný pes- mala som ho ako dieťa.. ten pes je blázon. Ak chceš mať kludnesjší život, dalmatínca nie. Celý život na dlhom vodítku, lebo mi ušiel vždy keď mal príležitosť. Keď zacítil hárajú u fenu- to bolo dosť často- neskutočne vystrájal. Neposlúchal, ťažko vycvičiteľný

alenah31
3. máj 2022

@lolita555 Je tu táto skupina, sú tam aj majitelia dalmatíncov - pridaj sa, dostaneš info priamo od nich:
https://www.modrykonik.sk/group/1998/

54tinka54
3. máj 2022

@lolita555 osobnú skúsenosť nemám ale tiež som počula že je to veľmi temperamentné plemeno, pomerne ťažko vycvičiteľné.. k menším deťom by som sa asi poobzerala po inom psíkovi

jaga18
3. máj 2022

Mne wiki poradila takto. Tiež uvažujem nad dalmatincom a rada si prečítam osobne skúsenosti. Máme takmer 13 ročného zlatého retrievera, ktorý to už má chudák zrátané 🙄 a mladého bernskeho salašníckeho psa. Chceme väčší vzrast ale už žiadne dlhé chlpy 🙈🙈🙈 A aby sa povahou k sebe hodili a boli dobrý partaci aj pre deti.

hvolkovamirka
3. máj 2022

kamaratka ho ma a musim povedat, ze aj ked uz ma svoj vek, je to duchom stale taky mlady pes. mozno je treba dbat trocha viac na vycvik, aby nebol taky pojaseny, no zas je to idealny pes do rodiny s detmi

luccija
3. máj 2022

@lolita555 my sme dlho hľadali psíka nie malého, nie veľkého, takého čo môže ísť s nami do lesa, aby po chvíľke nefunel.Nakoniec máme čierneho zihaneho trpazlicieho jazvečíka a som veľmi rada.

lolita555
autor
3. máj 2022

@luccija jazvečík je krásne stvorenie❤️

luccija
3. máj 2022

@lolita555 ale uvažovali sme nad biglom, ale bála som sa temperamentu

lolita555
autor
3. máj 2022

@luccija áno to nie kamarátka ma a to je šašo ,a teda keďže nemám moc znalosť s cvičením tak to je na mňa veľa😂

lolita555
autor
3. máj 2022

Podotýkam že ja som vôbec o tomto plemene neuvažovala,ale starší syn už dva roky mi tlačí do hlavy že ho chce.neviem čím ho očaril keďže u nás je stále pes a mačka a nie jedna a toto plemeno mu učarovalo.o inom ani počuť ale ja teda tiež už mám obavy lebo samozrejme psík ako celý náš zverenec ostane len na mojich pleciach.pohladkat pohrať sa áno to každý ale starostlivosť a aký taký výcvik len na mne ostane

luccija
3. máj 2022
viestta
Odpoveď bola odstránená
luccija
3. máj 2022

@lolita555 na chrbte má aj biele miesta je ako krava🙂áno, aj moja chcela dalmatinca je taký lubivy pre deti iný....len ja som vedela, že veľký pes nie.Kamaratka má spring cavalier neviem či píšem správne a je to miláčik rodiny.Ja som chcela psa čo aj autom ľahko zoberieme...čo mi nezaberie pol gauču🙂

nini1978
3. máj 2022

@rebeka11 nie je to hrozný pes nie je to blázon.
Si si mala naštudovať skôr ako si si ho vybrala.
Je to pes,ktorý musi mať výbeh,je neskutočne vytrvalý a plný energie.tak podľa toho sa treba zariadiť,nie zobrať a potom nadávať
Ja som ho mala a bol to milujúci člen rodiny,chodili sme na výstavy,dokonca som ho brala na svah ja som lyžovala,on za mnou

@lolita555 pre malé deti určite ani ja neodporúčam,nikdy by neublížili,ale naozaj tá energia je neskutočná,on aj keď sa tešil,vedel tým chvostom riadne plieskat.

timetotime
3. máj 2022

my sme mali bigla ked som bola dieta, chcela som veeeelmi psika nakoniec to dopadlo tak ze sa on staral ocino pretoze bigel je polovnicky pes a potrebuje vycvik inak bol super 🙂 len teda treba sa mu podla mna dost venovat.

lolita555
autor
3. máj 2022

@viestta tie vaze komenty 😂,tak nejaká viestta povedala a ja sa zariadim a nechcem psa.🤭podotýkam že mám psa celý život a vycvičených psov napísala som len že už nemám a nechcem nejak extra cvičit psa ktorý je ťažko zvládnuteľny tod celé ,smrteľne vážne

lolita555
autor
3. máj 2022

@nini1978 ďakujem za normálnu odpoveď ❤️výbeh je dostatočný len tiež sa bojím že bude utekať a dieťa zvalí

lolita555
autor
3. máj 2022

@luccija ❤️❤️❤️

silviaa
3. máj 2022

Ja som mala 13 rokov dalmatinca, milovaneho Jaspera a za mna bol uplne fantasticky pes. Zalezi co od psa ocakavas, akym zivotnym stylom zije vasa rodina. Dalmatinec ma dusu polovneho psa, miluje prirodu, priestor a volnost. Posluchne ked ma za sebou dobry trening, ale hlavu ma vzdy v prirode. Chodila som s nim pravidelne na cvicak a dosiahol 100% vysledok z poslusnosti. Musis mat trpezlivost a rozumiet jeho povahe. Chodila som si nim na prechadzky bez voditka a uplne v pohode. Mali sme natrenovanu privolacku. Urcite odporucam mu dat dobry zakladny trening, socializaciu a vela trpezlivosti.

nini1978
3. máj 2022

@silviaa presne tak ❤️

dominika_sk
3. máj 2022

@lolita555 to je zaujimave. Nepoznam nikoho kto by po bullterierovi ešte chcel ine plemeno🙂

lolita555
autor
3. máj 2022

@dominika_sk ja chcem s manzelom lebo vieme aký je to pes len sa snažím prihliadať aj na synovu túžbu preto zisťujem aký je to reálne pes.samozrekme bulteriér je láska ❤️

lolita555
autor
3. máj 2022

@silviaa ďakujem za odpoveď,máme obrovský dvor plus vždy keď chce by šiel dovnútra tak sme to mali vždy u psíkov.ja keď si už vezmem nejakého psa samozrejme sa mu venujeme ,už teda nie je toho času ako pred deckami.,čo sa cvičenia týka.

silviaa
3. máj 2022

@lolita555 staci mu dat na zaciatku poriadny trening aby sa naucil zakladnej poslusnosti a potom uz len na tom stavat cely jeho zivot. Dodrziavat co ste sa naucili a byt dosledny. Nam Jasper zomrel ked mali deti 4 a 6 rokov a stale ho spominaju. Za mna k detom uplne super pes. Nas mal tiez dost velky vybeh na zahrade, ale najviac sa unavil pri cviceni, pri novom prostredi kde musel zapajat hlavu. Ja som s nim chodila vsade, do lesa, nakupneho cetra, na trhy, do hotela, restauracie, na vystavy.

grandzero9
3. máj 2022

podla mna by si mal clovek kupit takeho psa, aky sa mu paci a na ktoreho si najde cas a na jeho potreby. unaveny pes stastny a bezproblemovy pes. treba proste poriadny vycvik pri kazdom jednom

viestta
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
janne318
3. máj 2022

@viestta Každý pes potrebuje VÝCHOVU a SOCIALIZÁCIU, nie VÝCVIK. To sú dve rozličné veci. Výchovu a socializáciu potrebujú aj deti.

Strana
z2