icon

Dámy z koníka

adulik76
2. sep 2016

Babule, skúsme diskusiu

orsulka
22. sep 2016

@sincerity MOžNO SA DOVTEDY VYčASí A OTEPLIE 🙂 🙂 🙂 🙂

sincerity
22. sep 2016

@orsulka no to určite 😀 😀 😀

orsulka
22. sep 2016

@sincerity hlavne sa rozjasní, keď Vás všetkých uvidíííím....juchúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

sincerity
22. sep 2016

@orsulka to máš veru pravdu 😀 😀 😀 ... aby sa nám potom nezatmelo ale 😵 😵 😵 😀 😀 😀 😝 😝 😝

adulik76
autor
22. sep 2016

aj my sa tešíme 🙂

sincerity
23. sep 2016

zdravím dámy.... konečne piatok 😀

tento víkend by sme chceli posadiť trávu, tak verím, že to konečne vyjde a nájdeme si čas.... a možno urobiť plot.... uvidíme, snáď vyjde aj počasie a pôjde nám to od ruky.

V sobotu strážime Naty, Katka tam niečo má.

Ináč všetko po starom.... robota, robota a zas robota... medzitým robota u našich doma.... a medzitým návštevy nemocnice.....

Ináč dievčence vôbec nevieme čo budeme robiť s mamou.... 😢

Ale tiež sa tešíme veľmi, síce neoddýchneme ale minimálne pookrejeme 😵

Ale fakt sa obávam aby nebolo chladno.... neviem ako sa zmestíme do tej našej obývačky..... 😕 😅

sincerity
26. sep 2016

tak zase zdravím 😉 😀

ako víkend? Dúfam, že ste užili slniečka 😎

U nás ok. V sobotu aj nedeľu sa makalo na tom predku... ale máme posadenú trávu ... sa tešíme 😀

Ináč pohoda. V sobotu spala Naty, v nedeľu sme boli aj kúsok s ňou na vinobraní v Modre.... tak som aj ja užila na kolotoči nenormálnom 😅 😅 😅 😝 😝 😝 ... a potom za mamou.... no šak hruza som sa akurát rozčúlila a odišla bez svetra! Mama podchladená len v nátelníku.... no ale hlavne, že mala na jednej nohe 4 ponožky a na druhej 3!!!! Zlaté naše zdravotníctvo....!!!! A že plienky jej doneste!!! a že recept nič? Že to dáva urolog.... šak krista a keď ona je tu, čo mám ísť ja k urológovi.... a puča sestrička, že šak kúpite v lekárni bez predpisu! ..... FUJ

orsulka
29. sep 2016

ahojte kuriatka.
tak u nás nič moc nového, stretávka dopadla na výbornú - veď ako inak, deti prevexlovali celý víkend s ockom, tu na bicykel, alebo do hory s Vilkom na hríby. Takže tiež si užívali.
Miruška - takže mamina je ešte v nemocnici, či je asi aj dobre, ale asi sa nevie ako to všetko dopadne. a nejaké sanatórium by sa nedalo vybaviť pre ňu ? Kde by ešte zotrvala po nemocnici ?

sincerity
29. sep 2016

@orsulka no tak to sa teším, že si pookriala.... muselo byť fajn. Aj deckám sa určite ráta, keď môžu lietať po vonku 😉

Mama je ešte v nemocnici. Vyzerá to na cca 2 týždne ešte.... Monik zatiaľ nemáme v rukách žiadny papier o diagnóze... Predpoklad je ale, že sa stav nezlepší.... 😖
Máme pocit, že tam stagnuje, dokonca ide dozadu.... tak mi povedala aj dr. Tiež to stále konzultujeme s primárom. Preto prepustia domov.....

Čo bude ďalej, netušíme...

orsulka
29. sep 2016

😢 😢 😢 😢 😢
no tak ak y ostala doma, tak to je o tom, že by ju niekto musel opatrovať. Sama určite nebude môcť ostať....

sincerity
29. sep 2016

@orsulka no a kto? Otec nie, ten by to nezvládol (psychicky, okrem toho je to nervák a neustriehne ju, robí nočné, cez deň spí), Katka, ja? A z čoho budeme žiť? ... príspevok je cca 200 eur (max).... Opatrovateľku od obce (štátu) náš tatko tolerovať nebude - tak sa vyjadril, že on nejakú xxx v chalupe nechce... a ani by s ním žiadna asi nevydržala..... 😖
Súkromná by možno zaťala zuby za prachy... ale stále je tu to, že on nechce.....

Totál, že patová situácia.... 😅 😅 🙄 🙄

adulik76
autor
29. sep 2016

@sincerity to teda je patová situácia. Kedy si vy dve konečne nájdete čas aj pre seba, aj vy máte vlastné životy. Fakt vám držím palce

orsulka
30. sep 2016

@sincerity ja som si aj myslela, že toto napíšeš, teda som netušila, že otec sa k tomuto postaví takto 😖 😖 tak ostáva ozaj len nejaké zariadenie, kde by mohla byť.
jeden náš známy je takto v zariadení, chodia ho tam navštevovať pravidelne, má starostlivosť, žije si už taký svoj vlastný svet, niekedy ani nevie, že tam bol, inokedy je uplne v pohode. Je pod dozorom, bez alkoholu, ale pečeň a mozog už má hodne poškodené. tiež to inak nešlo riešiť.

sincerity
30. sep 2016

@adulik76 Vďaka. No už nikdy moja asi.... lebo stále sa bude o tatka treba starať aj keby mama bola v zariadení.

@orsulka no to je tak, nepohneme s ním....

Včera zasadla rodinná rada a na 99 percent sa prikláňame k ústavnému zariadeniu.
Baby je to tak smutné, ale my sme to zvážili a nezvládli by sme sa o ňu starať nonstop. To sa proste nedá. Ona bude špecifický pacient, za ktorým bude treba furt chodiť a kontrolovať... V noci blúdi po izbách, je totálne dezorientovaná v priestore... a aj v čase...
Ešte to máme v nedeľu prekonzultovať a ak sa zhodneme, tak začíname vybavovať.... ono to zase neni také jednoduché. Na súkromné nemáme a dotované štátom musí byť schválené. Nejaký stupeň odkázanosti musia posúdiť, či má nárok. Okrem toho to trvá mesiace....

Do toho sa nám pletie to, že je ona svojprávna stále....

A ešte bude treba vybaviť plný invalidný dôchodok ...

No hrôza

sincerity
30. sep 2016

Ale ináč sa máme fajn 😀 😀 😀 😀

Vy ako? Užívate jesenného slniečka? Veľmi sa tešíme na vás všetkých.
Už som aj rozmýšľala ako to spravíme, lebo je veľká pravdepodobnosť, že bude chladnejšie....

No musíme to vymyslieť.

orsulka
30. sep 2016

a tak mne už konečne o chvilku že padla !!!! 😉 😉 😉 mám nejaký ťažší piatok, od rána som jak vymletá, veci mi docházajú nejak veeeľmo pomaly...ale šak ako nevadí, lepšie pomalšie ako nikdy 😀 😀 😀 😀
inak fajn, ani neviem že čo bude tento víkend ...uvidíme

orsulka
3. okt 2016

Dobré ráno, u nás pršavo....nový týždeň nový mesiac....

sincerity
3. okt 2016

zdravím krásavice....

@orsulka u nás tiež tak.... človek má hneď pokazenú náladu 😠
Šak sledujem aj počko, keď máte prísť, ale šak furt to menia..... tak uvidíme ako bude nakoniec.

Víkend zase pracovný. Ale Marekovi so svokrom sa podaril plot, ktorý chceli, tak aspoň to, v piatok večer sa oberalo. My sme s lax robili zase poriadky u našich. 10 veľkých vriec oblečenia sme konečne odviezli do zberného dvora....

V sobotu aj v nedeľu návšteva u dámy.

Šak je to trápení.... ale aj sa smiala.... ale zas jej zmizli zuby niekde, tak neviem kde ich zapatrošila.... A zase máme priniesť plienky.... že šak som vám dávala 12 kusov tri dni dozadu.... no ale že dáma si ich dávala dole a kúskuje ich v noci..... no radosť.

A čo nám tá navypráva.... jeden by aj uveril 😀 😀 😀 ..... včera hovorí, že šak idem domov... že mami nie ešte.... a ona, že a načo som sa tak pekne obliekla??? 😀 😀 😀 Oblečené to čo už tri dni..... 😀 No a tak .... šak že chodia na hríby (to určite), jesť jej nedali (to určite), a pol dediny je tam už hospitalizovaná 😀 😀 😀

Tak tak .....

orsulka
3. okt 2016

@sincerity no veď - jeden nevie či sa má smiať, alebo plakať....
a je tam nádej, že by sa to polepšilo Miruška ????? Keby aj pomaly, len aby bolo kus lepšie

sincerity
3. okt 2016

@orsulka veru, tiež nevieme čo z toho vybrať.... minule už na nás doktori s lax hľadeli, čo sa rehoceme.... a niekedy by sme fakt plakali, kam sme sa to dostali...
Monik oni čakali 30-40 dní, dovtedy by mala začať zaberať liečba.... u 90 percent ľudí zaberie a stav sa začne zlepšovať. Žiaľ naša mama patrí k tým 10 ostatným percentám.
Nádej na zlepšenie takmer nieje. Dnes som bola za primárom. 😢

orsulka
4. okt 2016

@sincerity tak to mi je moooc ľúto ☹ ☹
viac ani neviem čo mám napísať, môj ocino bol na tom dosť podobne, akurát pri jeho iných zdravotných problémoch to nakoniec nezvládol.

Ale cez to všetko prajem pekný upršaný deň. Pozdravuj aj lax 😉

lada_dee
4. okt 2016

Ahoj kočky 😙
Tešíme sa na vás.
My sme víkend mali tour de Východ, hroby, rodina, priatelia a švagriná dala polmaratón v KE, Adrianka to dala opäť skvele.

@sincerity... Čítam, uff teda máte to ťažké, myslím, že ústav je správna voľba... tak držíme palčeky.

sincerity
5. okt 2016

zdravím krásavice 😉

@orsulka ďakujem

@lada_dee no tá je krásna! Aj my sa na Vás tešíme. Dúfam, že nám počasie bude priať 😵

Uvidíme dnes ako bude dáme. Primár by mi mal napísať papiere tak dúfam, že tam budú. Musíme sa rozhýbať, lebo ani sa nenazdáme a pani príde domov...

orsulka
5. okt 2016

všetkým pekný deň prajem dievčence

Adu ??? ako ???? čo škola ako pokračuje ?? aj stihate nejaké tie krúžky a tak ?? čo ten tvoj odchod do civilu ????

šak popíš moja... 😉 😉 😉

sincerity
5. okt 2016

@orsulka veru Adu jak ma zakaz toho kona, málo ju tu vidieť...
ty zas budeš za chvíľu výplatovať.....

to len ja mám furt času a nič do čoho by som pichla 😀 😀 😀 😀 😀

orsulka
5. okt 2016

@sincerity srandistka....... 😀 😀 😀 😀 😀 veď ty si nájdeš kde do čoho pich pich pich...

ja som v pondelok a utorok ešte normálne išla domov, ale už od dnes budeme ťahať, podklady dofrčali, tak ideme spracovávať 😝 😝 😝 😝

adulik76
autor
5. okt 2016

čaute, nejak nesíham. V robote veľa, dnes bolo aj rodičko - začalo o piatej večer a skončilo o pol siedmej. Fajn, celý deň v prdeli

orsulka
6. okt 2016

@adulik76 no jooo rodičká......ja som bola v piatok na rodičovskom z gymnastiky... 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

sincerity
6. okt 2016

no dievčence to máte tak, keď máte škôlkarov, školáčky.... rodičká k tomu nejak patria 😀 😀 😀

Tak som pozerala počasie... dievčence nabaľte rodinke zimné bundy, pršiplášte, gumáky a tááááák ... má byť tak max 13 stupňov.... za mňa je to ako keby mrzlo...
Dúfam, že sa to ešte nejak posunie, lebo hlásia prehánky strašné, nech nemusíme sedieť dnuká (čož teda som zvedavá 😅 😅)

@lada_dee Ladi... postieľku si prinesiete cestovnú, alebo vám tam pripravím?

A čo budeme dámy jesť? Nejaké nápady aby sme vedeli zabezpečiť?

Prípadne, že máte nejaké špeci požiadavky treba dať vedieť.... nech vieme zariadiť...

A mimochodom len tak oznamujem, že tentokrát som prerozdelila zvieratá.... Takže Jerry k Monik, Lili k Adu, Ronyho dáme Adrianke nech pekne spinká pri tom chrapote a taaak... šak aj pre nás dovolenka nech to je 😀 😀 😀 😀 😀

lada_dee
6. okt 2016

@sincerity... Postieľka je, donesieme, ale ak máš, by som potom vzala kočík, aby sme sa trošku povozili, bo vo vajci to nebude ono keď je chladno.
Iné špeciálne požiadavky nemáme.
😉