icon

Darčk pre rodinu v Španielsku

11. sep 2022

Dobry den idem na vymenny pobyt do Spanielska a chcela by som rodine kde budem ubytovana priniest darcek a netusim co, kedze vobec neviem do akej rodiny idem,nieco na pamietku zo Slovenska aby sa mi to aj v batozine nerozbilo,co by bolo vhodne doniest?dakujem

Strana
z2
tenerifka
12. sep 2022

@prasiatko30 bryndza😂

prasiatko30
Autor odpoveď zmazal
prasiatko30
12. sep 2022

@tenerifka pohar žinčice 😂

veronicka88
12. sep 2022

@lucik194 och veď to je jedno...nechce sa mi doťahovať pre hlúposti.ja by som sa za to nehanbila

moni73
24. okt 2022

Vzdy mal uspech ostiepok a studentska pecat. Ja posielam balicek sladkosti, parenicky, darcekove balenie tatra tea, a mozno ceruzky so svk motivom. A nehanbim sa za nic. A vlastne hanbim. Hanbim sa za to, ze sa hanbite, a to teda nie som ziadny narodovec...

marca12
24. okt 2022

@veronicka88 to by so tam akurat hanbu urobila s takou kavou

masinka
25. okt 2022

Dcera bola tento mesiac na vymennom pobyte v Spanielsku, brala darcekove balenie bylinkovych likerov, nejake keksy od Sedity, Bonpary, Snehulky, Haslerky a Bratislavske rozky. Nikto sa nestazoval 😀 Na cestu do lietadla si brala na cmulanie balik karamelovych cukrikov (Werthers original) a z tych boli uplne uneseni, ze take tam oni nemaju.

prasiatko30
25. okt 2022

@masinka myslis tieto? https://www.werthers-original.es/es/inicio - maju ich v kazdom supermarkete alebo panaderii 😂😂len asi to nie je nieco co by kupovavali 😉

tenerifka
25. okt 2022

@masinka maju ich, samozrejme ze ano, len nepoznam ludi, ktori vseobecne kupuju cukriky

prasiatko30
25. okt 2022

@masinka btw - nikto ti nepovie, ze to alebo hento oni nejedia - to by boli riadni grobiani a to spanieli, ktorí sa podujmu na nejaky vymenny program so zahranicnymi studentmi nie su. Pekne ti za darcek podakuju a vela z nich sa snazí aj dat nieco na oplátku. Otazka je ci to potom aj jedia alebo nie - ja ti mozem povedat tak zo skúseností ze tie take cukríky ako bonpary a keksy tu je málokto. Tie bratislavske rozky a likéry to je tak akurat lebo vela ludí si po dobrom sobotnom/nedelnom obede moze dat za stamprlíka. Napr. spanieli velmi casto posielaju na oplátku flasu olivového oleja - virgin extra, syr zo zóny v ktorej sa nachadzaju a typicke je flasa vína alebo orujo (orucho)- pred tym ked sa nekontroloval objem tekutin tak to bola urcite flasa vína, teraz uz menej lebo vedia, ze v lietadle je s tým problem.

masinka
25. okt 2022

@tenerifka
@prasiatko30 hi, hi, tiez sa mi to nezdalo ked mi to dcera vravela ( ved dnes hlavne pri tych medzinarodnych retzcoch ako je Spar a pod sa da zohnat vsade vsetko) no ale hlavne ze im chutili 😀 Oni jej nabalili prazene slnecnicove semienka 😀 Spaniel pride k nam koncom novembra, tak uvidim aj realne co mu bude chutit a co nie 😀

prasiatko30
25. okt 2022

@masinka tortilla española a priprav kila ryze 😂

masinka
25. okt 2022

@prasiatko30 akurat som kupila v Lidli co mali spanielsky tyzden tortilly, tak mu ich odlozim 😀 No planujem potm varit rizoto, obratene rezne (s ryzou) a mozno nejake pecene kura, tak snad u nas od hladu neumrie. Dcera mu chce dat aj bryndzove halusky ochutnat, ale neviem ci to bude mat uspech 😂 a hlavne aby potom namiesto vyletov nesedel na WC....

prasiatko30
25. okt 2022

@masinka u mojich bryndzove halusky nula bodov a makove sulance ani za toho - to v taboroch vzdy pytali nieco iné alebo ostali len pri polievkach 😂 inaksie myslim si, ze nebude mat problém. trochu bude hotový z toho, ze prve polievka a druhe uz nieco ako ryza s masom - to doteraz spominaju moje deti. a co moje decka milovali bol den so sladkým obedom - to je proste zazitok a parené buchty - uz sa budem musiet aj naucit ako sa robia lebo moje mladsie dieta ich miluje

masinka
25. okt 2022

@prasiatko30 dobry napad s tymi buchtami 😀

prasiatko30
25. okt 2022

@masinka len zalezi od toho co to dieta je - poznám deti co ti pridu a povedia, ze oni sladke nejedia, im sladke a cokolada nechutí😅 ale inaksie napriklad taka plnena paprika - bez papriky, tu sa jedavaju také masove gulky v takej podobnej paradajkovej omacke - len napr oni su zvyknuti na taketo veci s hranolkami, ja si vzdy robievam normalne varene zemiaky ale spanieli varené zemiaky moc nepoznaju, nerobia. ale pokial je to dieta normalne tak vyskusa vsetko i ked vzdy bude rozmyslat nad paellou

masinka
25. okt 2022

@prasiatko30 super, tak aj plnenu papriku mozem skusit, aj ked my ju robievame s knedlou. Tak ale prinajhorsom dostane spagety s kecupom 😀

lucik194
25. okt 2022

hlavne u nich nie je klasicke prve polievka a druhe velke jedlo....
plus o 12:00 obedovat nebude chciet

prasiatko30
25. okt 2022

@lucik194 presne tie hodiny su u nich dost odlisne ale tiez je pravda, ze ked oni zmenia aj hodiny vstavania tak oni sa nadstavia na rezim v ktorom su.
@masinka minule neviem co sme sa tak rozpravali s detmi, ze co ich tak najviac prekvapovalo v taboroch a vyslo z nich, ze si nevedeli zvyknut ze ku jedlu im nikdy nedavali dzban s vodou a pohár aby si mohli zapíjat - vzdy si museli pytat cistu vodu a vsetci na nich pozerali ako na martanov. To si pamatám, ze ani my ked sme boli doma sme nikdy nejedavali s pohárom vody pri tanieri ale tu je to proste automaticke - dzbán vody a pohar vody aj ku polievke - moja mama sa z toho vzdy za hlavu chytala, ze naco potrebuju aj polievku zapíjat vodou 😂

yanni
25. okt 2022

@lucik194 Ale no, my sme roky rokuce trepali do Saudskej Arabii, klobasky, syry, cokolady, horalky, všelijaké ine sladkosti, dokonca aj Kindervajcia a NIKDY sa nic nepokazilo a neroztopilo.

moni73
25. okt 2022

Mali sme doma americana. Davno.... Strasili, ze nebude pit vodu z kohutika, bude pozerat do hrncov, atd. Nas jedol vsetko: aj chlieb s mastou, cibulou, aj vodu z kohutika pil...
@prasiatko30 ja ti neviem... Moja zboznuje bryndzove halusky, ale aby nad nimi rozmyslala den co den... V zahranici ani nahodou. No a ze im nebudu chutit bonpary a pod? A co? Ved to je snad na ochutnanie, nemusi z toho byt celozivotna laska

lucik194
25. okt 2022

ja som nepisala ze sa pokazi, ale roztopi 😉
ked lietame do spanielska stale nosíme syry (parenicu) , nikdy sa nepokazila, napriamo nikdy nebol problém, ale s prestupom let x hodin, vzdy cokoladove je roztopene, potom smer chladnicka, cokolada nalepená na obale.... nevyzera to dobre

za "našich" Španielov nikto nezjedol bryndzove halusky, proste nechutili, na milost zobrali smotanove pirohy a co velmi chutilo boli oskvarkove pagace

prasiatko30
25. okt 2022

@moni73 vsak ja ti len hovorim moju skusenost - zaniest ako maly darcek na zvitanie mozes co len chces to je predsa jasne, ale mne sa zda, ze autorka chcela vediet co im tak najviac chuti - ja som pisala co im tak zvycajne smakuje. Napr jablkova strudla je obycajne uplne isty vystrel 😂😂😂 a bryndzove háusky zvycajne zahranicnym nechutia - proste slovaci mame asi ine chutove pohariky, a tak ako vacsine starsim slovakom absolutne nesmakuju morske priserky a slimaky - az tak, ze to nechcu ani len ochutnat 🤷‍♀️Co narobime

prasiatko30
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2