icon

Dať, či nedať úplatky alebo "všimné"?

vejinka
3. dec 2011

dat ci nedat ..v podobe flias kaviciek alebo bonbonier?

Strana
z7
irriss
4. dec 2011

😲 😲 @edie63
neda se prezit bez uplatku? neblazniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲

edie63
4. dec 2011

@irriss jasne, ze sa da, ale v tej situacii, v ktorej som bola (konkretne moja dcera), bola to velka pomoc.

irriss
4. dec 2011

@edie63
ok...tak jdeme konkretne - lekare mi jmenovat nemusis, 😉 ale situaci presne popis:

a pripis mi, jaka znacka bonboniery nebo kavy zachranila zivot Tve dcerce - je to totiz zrejme ziva voda a tu chci i ja

😉

Popripade, kolik stoji Zivot.. (kolik jsi zaplatila, aby jsi vytahla dcerku z kosy kostlivce)

edie63
4. dec 2011

@irriss to je takto dost kruto napisane, nemyslis? nebudem pisat nic konkretne, prepac.

frisbee
4. dec 2011

@irriss ..toto je debata i o morálke...ale ešte chcem podoknúť jednu vec...človek nemá istotu ani keď ten úplatok dá..pretože vždy sa nájde niekto,kto dal viac...a podľa akého zoznamu potom postupuje lekár..je to aukcia???
Točíme sa v kruhu,kto chce,pochopí,kto nie,nosí obálky.

edie63
4. dec 2011

@irriss takto si zaskatulkovala lekarov a predpokladam, ze si myslis, ze vsetci su rovnaki a na kazdeho plati to iste. mozno, ze to, co pomohlo nam, by nepomohlo tebe/ ostatnym.

irriss
4. dec 2011

@edie63 Vcera tu uz jedna byla s vymyslenou story - sanitka pro dceru za 500 Eur, pak ta sanitka byla sousedky a nakonec ? odpoved jako je ta Tva... 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠

p.s. koncim, uz mne nic nezajima..opet jsem stravila cas zbytecne s vymyslenou story..ja zapomnela, e je vikend...

edie63
4. dec 2011

@irriss snad si nemyslis, ze niekto ti konkretne povie komu co dal (ja by som sa na to nikdy nikoho neopytala, je to kazdeho sukromna vec)? kde zijes, prosim ta? 😝

irriss
4. dec 2011

@edie63
NEPREKRUCUJ!
popis situaci, nepis jmeno lekare, na toho nejsem zvedava...konkretne za co jsi musela dat penize, jinak by tvoje dcerka neprezila..co ji zachranilo zivot...

Zajima mne: cena zivota...znacka bonboniery mne zajima..suma uplatku...KOLIK STOJI ZIVOT nebo v jake potravine se skryva "ziva voda"...
Napsala jsi, ze bys uplatku by nebyl zivot..

edie63
4. dec 2011

@irriss to som nepisala, co si vymyslas? ja som pisala o mojej konkretnej situacii a konkretnych skusenostiach. zvysok si domysli. krasny vecer! 😀

irriss
4. dec 2011

@edie63
LZES☹
A toto napsal kdo,????

1. @edie63 nebo
2. je to vtip od @"Edie Marphy"?

edie63 @irriss @frisbee ano, som sebecka, ale len preto, lebo aj ostatni su a su situacie, ked inak sa neda prezit.

Dnes o 17:38 • 1 dieťa • Odpovedz • Páči sa mi to • •

p.s. Nechci byt sprosta, musela bych se pak omlouvat vsem zviratkum..😉
Pekny vecer i Tobe..

edie63
4. dec 2011

edie63 @irriss @frisbee ano, som sebecka, ale len preto, lebo aj ostatni su a SU SITUACIE, KED, inak sa neda prezit.

Dnes o 17:38 • 1 dieťa • Odpovedz • Páči sa mi to • •

exupery
4. dec 2011

...mne tiez nikto neda flasu ani bonbonieru,ani ked idem do prace,ani ked idem z nej-tot moj nazor....

andreah25
4. dec 2011

@pici To je pravda, že za peniaze si kúpia čo chcú, no príde mi to také veľmi neosobné. Neviem, mne keby kamoška dala peniaze, tak neviem ako by som sa zachovala, ale brala by som to asi tak, že dobre, síce si spomenula, no nemá snahu a teda možno pre ňu nie som dôležitá - neviem, možno to znie divne, ale skutočne neviem ako by som to zobrala. Už skôr by ma potešila darčeková poukážka do niektorého z obchodov kde rada chodím a tým by som vedela, že ma skutočne počúva vie čo mám rada.
Vieš, dať peniaze kamoške k sviatku mi príde ako to isté, čo teraz majú ľudia veľmi v obľube, že napr. na Vianoce napíšu jednu sms a pošlú ju všetkým, často ani sami nevedia, komu ju vlastne poslali.
Jednoducho, mne by si asi neulahodila, to by som radšej prijala pozvanie na kávičku a dobre si pokecať a netreba žiadne dary 😀

vejinka
autor
4. dec 2011

dievcata co tak sa pokusit riesit vsetko inak ako uplatkami? aspom to skusme ked my s tym neprestaneme ako mozeme cakat ze oni nebudu pytat???

pici
4. dec 2011

@andreah25 vidis. ja mam moje dve kamaratky roky a sme takto spokojne. bud si vyslovene kazda vyberieme co by nas potesilo.. alebo si dame peniaze a nemyslim si ze je to menej neosobne ako darcek, ktory az tak nepotesi...

alias313
4. dec 2011

no toto je teda otazka 😀 😀 😀. Nedas nic tak sa k tebe doktor sprava ako by si bola vzduch. Nieco das a taka zmena o 180 stupnov, ze je to az smiesne. Maly priklad: moj maly synator isiel na operaciu. Ked nas prvy krat videl doktor, ani sa so mnou poriadne nebavil, ako bude prebiehat operacia, ake su rizika a bol fakt maximalne neprijemny. Isla som od neho s placom. Keby to nebol tak velmi ospevovany odbornik, nikdy by som sa k nemu nevratila. Nasledne to riesil moj rodinny prislusnik, ktory mu samozrejme nieco dal a ake bolo moje prekvapenie pri druhej navsteve?Doktor mily, vsetko povysvetloval, este sa aj na maleho usmieval.a zrazu bol svet gombicka 😒 netvrdim, ze je taky kazdy doktor, ale z mojej skusenosti žial vacsina.

alexandra
5. dec 2011

Sranda, absolvovala som s detmi par pobytov v nemocnici, so sebou niekolko hospitalizacii v tehotenstve, v zivote som nedala ani ja, ani nikto z mojho okolia lekarok ani 5e, a cuduj sa svete, vzdy boli mili, sutretovi, ochotni. Pri nasom odchode dostala moja porodnicka kyticu kvetov, a pan primar co operoval deti flasku kvalitnej whiskey. To som ale povazovala za darcek, ako vyjadrenie vdaky. Keby som nebola s ich pracou spokojna, darcek nedostanu.

vejinka
autor
5. dec 2011

asi je to len o tom kto na koho natrafi... 😉

stut
6. dec 2011

Táto téma bude dlhá vlastne nemá šancu skončiť a podľa mojích informácií za to môžu Kelti lebo vymysleli peniaze. Definícia uplatku podľa mňa je hmotný statok alebo peniaze na dosiahnutie nejakých výhod ktorý sa vymyká z rámca morálneho ,etického, humánneho profilu.Predseda LK. Pán Dragula verejne v telke prehlásil že poďakovanie za spokojnosť je to iba pozornosť a funguje to aj v iných krajinách EU. Ja s ním súhlasím . A vôbec nemám problém ak som bol spokojný niečo doniesť. Dopredu nič nedávam. A ak ma lekár poprosí aby som si lieky vyzdvihol v lekárni v stredisku v ktorom pracuje prečo nie??? Veď som bol s jeho službami spokojný prečo by som dané pracovisko nepodporil. Jednoducho Pozornosť nepovažujem za úplatok ak ste v reštyke a necháte obsluhe tringelt myslíte že ste dali úplatok????? Týmto som nechcel porovnávať L. pracovisko s reštykou chcel som len poukázať ako to chodí so spokojnosťou ale namojveru neviem či je to dobrí príklad

vejinka
autor
7. dec 2011

@stut myslim ze chapeme vsetci co tym chcel basnik povedat 🙂 suhlasim ze uplatky by sa nemali davat kto na to nema neda a kto na to ma tiez by nemal dat uz len z principu ze porusuje zakon aj jedna strana aj druha. lenze toto zmenit nebude jednoduche

rozbitypohar
10. feb 2015

tak to teraz vidíte v telke na Fisherovi a Liptákovi, učíte ich na úplatky a takto sa potom chovajú, už nemajú mieru.

dannaniella
10. feb 2015

k tejto téme len jedno. V zahraničí využívam služby súkromných lekárov. A pritom môžem aj štátnych. Ďakujem neprosím. Na vyšetrenie čakám 2 týždne iba pri chrípke. U súkromníka zaplatím, za návštevu min. 50 eur. ale je to kvalitné, rýchle vyšetrenie. Lekár sa mi venuje aj hodinu s úsmevom na tvári. Za služby sa proste platí. Aj vy sa inak správate keď to máte zaplatené všekže. Možno by to aj na sk mohla byť cesta. Mať na výber súkromných a štátnych lekárov.

natalym
11. feb 2015

Úplatok je prežitok socializmu. Sú na to zvyknutý, niekto si kľudne aj vypýta. Nedávam ani som sa ešte nestretla osobne aby si vypýtal. Sme našťastie zdraví.
Kvety, káva a pod. dám ako poďakovanie, pozornosť.
Inak sranda, pracujem v obchode a kedysi dávno bolo normálne, že ak bol zákazník spokojný, nosili kvety, čokoládu, kávu a pod. Dnes nedávajú nič a ešte si aj tak myslia, že ich klameme a furt pýtajú zľavy. Až neúnosné až tak, že by som im mala doplatiť asi. Nech tak pýtajú aj u doktora. 😀

Strana
z7