Dávajte si pozor na nebezpečnú zombie drogu
Nad Ymcou v Ba som minuly tyzden rano okolo 9,00 videla zenu v neprirodzenej polohe...v pase uplne zlomema, hlavu pri kotnikoch...uplne zcernane nohy od vpichov...
Nasledne som citala o tom pomerne vela clankov ohladom vyskytu na sk...uz som cital v minulosti, ked sa objavila v usa...
Davajte pozor na svoje deti...
Na Facebooku mi stále vybiehajú videá z Ameriky napr. a sú tam ľudia na ulici, na drogách… a presne takto zlomení v pase .. toto sa reálne už deje aj na sk?😢 čo je to preboha za drogu?
@maria12334 Fentanyl. Lacnejšia variantia drahych fetov.
Kusok odtial na zastavke elektricky z vlakovej stanice som videla okolo 12:00 pm fetaka dychat fet z igelitky tiez vyzeral ako zombie zniceny.., pred cca 24r . Toto nie je nic nove len novsi variant,
@heidy222 aby sme davali pozor na svoje deti. To je informacia. Rozne drogy su rozsirene. Zacina to nikotinovymi vrecuskami, kadejakymi cigaretami s pridavnymi latkami... Tazke je to niekedy zistit. A drogy sa siria, daju sa kupit legalne (v automauoch) aj nelegalne. A deti skusaju Nielen alkohol. Suseda kokain uplne znicil, prisla som na to neskoro. Dohovarala som mu, slubil, odstahoval sa. Okradli ho, zneuzili ho prostrednictvom drog.
U deti dochadza k zavislosti aj na nikotine omnoho skor, pretoze je organizmus este slaby. Su rozne druhy drog
Silny film je Basketball Diaries
Skutocny pribeh Jim Carroll. Uspesnymaly basketbalista s literarnym talentom zacal v 13 rokoch cigarety a rozne drogy uzivat s kamaratmi a spoluhracmi, tie rogy ich znicili. Pisal si dennik a rozne basne. Vo vazeni sa spamata.
Hlavnu postavu hra mlady Di Caprio.
Aj gymnazisti uzivaju marisku, zuvaci tabak. Ano, aj pred 30 rokmi romovia cez sacky (uz male deti) vdychovali aceton. Teraz som nevidela malych Romov
Tak jasne, ze vsetky dobrodenia z usa sa s casom posunu k nam, aj fentanyl. Pred rokmi o tom pisali ze-na vyhladenie celeho obyvatelstva uss by stacila jedna dodavka tohto sajrajtu, tak je to koncentrovane. (sedacia pre kone, o. i.) Uz ziadne tony kokainu cez Antwerpy😂. Cina vyrobi, cina doda, amici padaju ako hrusky.Taka velmoc a nechaju odpalit celu svoju generaciu mladych ludi... (YT Kensington😈)
Kto citate Vidlakove kydy, tak on ziskal info, ze ceska armada nakupila 100 000 fentanyl lizatok a naplasti. Taky vojacik si cmula mnamku a kraca si aj bez nohy😅toto je dost strasidelna indicia, ze sa nieco chysta.?💥 Fentak je na prvej priecke Ziel. A pritom iba dobry sluha, zly pan... (narkozy,chronicke bolesti)
@ahhola celu generaciu mladych ludi? Kensington je jedna ulica vo philly, tak ako byval/je v ba pentagon. A pisat o celej generacii je dost scestne..
@queen_mary tak nevymru vsetci 20rocni,napr.ake kdesi bol udaj, ze 60 000 zomrie na drogy a to uz je lepsi slovensky populacny rocnik, nech sestina z toho ich, nie je to skoda, najbohatsi z bohatych a mladez im kape na spinavych uliciach.
Je to tam enormne rozšírené.
Majú už aj videá že každých 11minut zomrie človek kvôli tejto droge
A sú to naozaj mladí ľudia...často sú tam aj 12/13 ročne deti
@heidy222 nemusis citat...nuti ta niekto?
Na sk ju.1.zaregistrovali v 2010
Dealeri ju pridavaju do inych drog...opiaty su na ustupe, tak hladaju alternativy...u nas je fentanyl pomerne dobre kontrolovany, v usa nie...pridaju ho aj do bylinnych zmesi na fajcenie (je lacny)...velmi navykovy, silnejsi a zavisly potrebuje cca.kazdych 5 hodin 1 davku...robia sa rany ako pri krokodilovi...
Vedela som, ze existuje, ale teraz som to videla na vlastne oci...hore na ymcou, za poslednym radom domov pod zeleznicou, to, ze tam boli drogy vzdy, vie kazdy bratislavcan, ale vzdy boli niekde zalezeni, potom prisiel pentagon, kopcianska a ine oblasti...mna len prekvapilo to, ze som to videla takto priamo na ulici
@maria12334 1.fenranyl zaregistrovali na sk v 2010....ale vyzera, ze uz je to bezne na uliciach...
Tak ďakujeme ti za príspevok ako vážne teraz bez sarkazmu....
Ale kto chce fetovat bude aj tak.
A čo sa týka dávajte si pozor na deti bohužiaľ pravda je taká že s deťmi nie sme nonstop máme zamestnania, deti chodia von s kamošmi....je to len o dôvere rodiča a dieťaťa...ostáva mám rodičom len veriť že sme naše deti vychovali dobre, a že nezačnú skúšať tento sajrajt...ale ruku na srdce ženy, ktorá nevyskúšala Marihuanu? Ja za seba áno ..a aj do nosa som vyskúšala na strednej ... nič mi to nedalo ...nepokračovala som v Tom....
@wanduska327 ja som nevyskusala dokonca ani cigaretu, nieto este marihuanu ...dobra je spoved matky christiane f., kt.pise o tom ako nekladla pozornost znamkam zavislosti svojej dcery...urcite, ze ten kto chce drogovst bude, skor mi islo o to, aby sme vnimali zmeny na svojich detoch...
Ale ja som ti nenapísala nič zle...tvoj príspevok je fajn..len som napísala že jednoducho nemáme nikto takú moc aby sme sledovali svoje deti..a ver mi že občas tu zmenu ani neuvidis...pracovala som na kuratele...mám s tým skusenosti
@wanduska327 okolo mna zomrelo vela ludi na drogy, od halucinogenov, kedy vyskocili z okna az po heroin...boli to kamosi, spoluziaci, znami z diskotek...mam 50 rokov a zacalo to este za komunistov...vies aka je to sranda sediet v triede s chalanim (13-15), kt.smrdi ako riedilo, ci toluen?...nic moc, ver mi...tak sa vtedy v dubravke zacinalo,potom prisiel heroin a nasledne smrt
Ja ti verím že máš z toho strach....
Drogy niesu sranda.
Ja som moje deti poučila o drogách a je len na nich ak sa raz dostanú do situácie že bude možnosť tkz. Ochutnať či ochutnajú alebo povedia nie radšej lopta 😁
@wanduska327 nepisem, ze si to myslela zle..pisem, ze si treba vsimat deti, zmeny spravania, zmeny nalad, zhorsene vysledky v skole, kamosov nasich deti atd...presne o tom.pise matka christiane f....sam okruhlica na toto upozornuje
Pozriem si to vďaka ....máš pravdu súhlasím s tebou
@wanduska327 ty mas najstarsieho 9 rocneho, ten este ani netusi o com hovoris, ja ma 18 rocneho, samozrejme, ze sme sa o tom rozpravali, nastastie ani len cigaretu nevezme do ust, ale Wir Kinder vom Bahnhof ZOO bolo povinne citanie
Každý rodic si ma poznať dieta, zaujímať sa, s kym sa stretá, a v akom stave chodí domov.... ist mu príkladom...toto sú výsledky toho ako sa ľudia zaujímajú o svoje deti.
A Bezoznost... Zlo, zlo a zlo...
@walentina7 ano, ved to bola v myslim 80-tych rokoch tema c.1...ze jednych moze odradit, druhych zaujat a skusia to...samozrejme, ze zavisi od sily daneho citatela...ta kniha sa da citat ako pribeh alebo ako nieco, co mi ma nieco povedat... Katka k tym chytrejsim nikdy nepatrila, takze chapem, ze to ponala rak ako to ponala
V USA je to tak postaveny fentanylovy biznis hlavne v kluboch, smyknu to hoc komu do drinku a zavislost ide uz aj po prvej davke a narobia si takto stabilnu klientelu preto su tie ulice natom tak ako su plne vykrutenych ludi ktori potom este ktomu dostanu aj zlavy za dalsich nadejnych zakaznikov a uz to ide...tam sa to uprimne na deal oplati lebo je to celka diera cela Amerika ale tu...kto by uz len natom zbohatol nieto este rozbehol ked tu je jednoduchsim a stabilnejsim ternom akurat tak mariska
@walentina7 ja som tu knihu citala asi v 1987 a dala mi presne to, co mi dat mala...btw. slovenska verzia nema ani 300 stran, original 350 drobnym pismom...
@judar to netusim...v posku, nemecku a inych krajinach maju s fentanylom brutalny problem tiez

Aku informáciu ma tento príspevok poskytnúť?