Dávať smerovku pri jazde rovno na križovatke?
Tie čo sa vyznáte v dopravných predpisoch ak ide človek rovno či skoro treba dávať smerovku?Teraz sme sa sem sťahovali a pohádali na tejto križovatke s priateľom...

@anonym_autor nejdeš ani doprava ,ani doľava na hl.cestu, načo by si teda dávala smerovku,ideš predsa rovno (trochu šikmo,ale rovno)
Nie
@anonym_autor nejdeš ani doprava ,ani doľava na hl.cestu, načo by si teda dávala smerovku,ideš predsa rovno (trochu šikmo,ale rovno)
@pe_mi priateľ tvrdí že preto, lebo po križovatku je jedna ulica a križovatky druhá, keby ulica pokračovala tak netreba
Ahoj, aký tvar má križovatka podľa dodatkovej tabuľky?
@pe_mi priateľ tvrdí že preto, lebo po križovatku je jedna ulica a križovatky druhá, keby ulica pokračovala tak netreba
@anonym_autor To je co za nezmysel? A do ktorej strany by tu smerovku daval, ked neodbocuje ani dolava ani doprava??
Tak v tomto prípade treba prv doľava a hneď doprava. Podľa tabuľky to nie je rovno.
@anonym_autor a on keď ide ,dáva smerovku pravú alebo ľavú?
Veď to nedáva zmysel,ako musí zmiesť ostatných vodičov,koleduje si o nehodu
@pe_mi najprv jednu potom druhú
Za mňa áno, treba smerovku, najprv doľava, vzápätí doprava.
Máme takúto situáciu v meste (podľa dodatkovej tabuľky v komentári) a smerovky dávam. Nie je to rovná cesta.
@anonym_autor najprv doľava a potom doprava ,ako píše vyššie
Priateľ má pravdu
Ale je to len všeobecná značka
Ak je reálne cesta tak, ako je tvoj prvý obrázok ,smerovky by som nedávala žiadne
@pe_mi áno je
Dám doľava a následne doprava. Nie je to rovna cesta , ideš s vedľajšej na hlavnu a z hlavnej na vedlajsiu
@anonym_autor ak mas BMW,nemusis davat ziadnu🤪
áno treba pretože to nie je presne križovatka tvaru +
A on teda dáva blinker doľava? Alebo ako? Ten, kto ide za ním myši byť zmätený,keď potom pokračujte rovno. Koleduje si o nehodu,ako tu už niekto písal.
Teraz pozerám značku. Ale jedna vec je značka a druhá realita. Ak je cesta taká,akú si nakreslila, tak určite nemá dávať blinker.
Podla znacky najskor smetovku na vyjazd na hlavnu a potom druhu ze odbacas 🤔
Google.maps.ma.ani nenapadlo, ale ráno som si pozrela značky . Keď idem domov tak je Daj prednosť (pri tej červenej bodke) keď ide z domu tak je stop s križovatkou
@anonym_autor Je jedno, aká je tam značka, potrebujeme vidieť konkrétnu situáciu. To je tak ťažké napísať, že je to križovatka ulíc X a Y? Alebo že je to prvá križovatka za obcou Z smerom na obec W? Ani fotiť to nemusíš.
Pri jazde ROVNO smerovka neexistuje...

@anonym_autor určite netreba.. ..veď ideš rovno..