icon

Dávať smerovku pri jazde rovno na križovatke?

31. júl 2025

Tie čo sa vyznáte v dopravných predpisoch ak ide človek rovno či skoro treba dávať smerovku?Teraz sme sa sem sťahovali a pohádali na tejto križovatke s priateľom...

Dávať smerovku pri jazde rovno na križovatke?
knmmch
31. júl 2025

@anonym_autor určite netreba.. ..veď ideš rovno..

pe_mi
31. júl 2025

@anonym_autor nejdeš ani doprava ,ani doľava na hl.cestu, načo by si teda dávala smerovku,ideš predsa rovno (trochu šikmo,ale rovno)

lucia147852
31. júl 2025

Nie

autor
31. júl 2025
@pe_mi

@anonym_autor nejdeš ani doprava ,ani doľava na hl.cestu, načo by si teda dávala smerovku,ideš predsa rovno (trochu šikmo,ale rovno)

@pe_mi priateľ tvrdí že preto, lebo po križovatku je jedna ulica a križovatky druhá, keby ulica pokračovala tak netreba

ika02
31. júl 2025

Ahoj, aký tvar má križovatka podľa dodatkovej tabuľky?

beata_k
31. júl 2025
@anonym_autor

@pe_mi priateľ tvrdí že preto, lebo po križovatku je jedna ulica a križovatky druhá, keby ulica pokračovala tak netreba

@anonym_autor A do ktorej strany by si tu smerovku mala dat?
K teme: Nie, nedala by som smerovku lebo....neodbocujem. Idem rovno.

anonym_e1788d
31. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor To je co za nezmysel? A do ktorej strany by tu smerovku daval, ked neodbocuje ani dolava ani doprava??

pe_mi
31. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a on keď ide ,dáva smerovku pravú alebo ľavú?
Veď to nedáva zmysel,ako musí zmiesť ostatných vodičov,koleduje si o nehodu

autor
31. júl 2025
@ika02

Ahoj, aký tvar má križovatka podľa dodatkovej tabuľky?

ika02
31. júl 2025

Tak v tomto prípade treba prv doľava a hneď doprava. Podľa tabuľky to nie je rovno.

autor
31. júl 2025
@pe_mi

@anonym_autor a on keď ide ,dáva smerovku pravú alebo ľavú?
Veď to nedáva zmysel,ako musí zmiesť ostatných vodičov,koleduje si o nehodu

@pe_mi najprv jednu potom druhú

pe_mi
31. júl 2025
@anonym_autor

@pe_mi najprv jednu potom druhú

@anonym_autor najprv doľava a potom doprava ,ako píše vyššie
Priateľ má pravdu
Ale je to len všeobecná značka
Ak je reálne cesta tak, ako je tvoj prvý obrázok ,smerovky by som nedávala žiadne

dzulli1980
31. júl 2025

Za mňa áno, treba smerovku, najprv doľava, vzápätí doprava.

kaca222
31. júl 2025

Máme takúto situáciu v meste (podľa dodatkovej tabuľky v komentári) a smerovky dávam. Nie je to rovná cesta.

autor
31. júl 2025
@pe_mi

@anonym_autor najprv doľava a potom doprava ,ako píše vyššie
Priateľ má pravdu
Ale je to len všeobecná značka
Ak je reálne cesta tak, ako je tvoj prvý obrázok ,smerovky by som nedávala žiadne

@pe_mi áno je

sense
31. júl 2025

Dám doľava a následne doprava. Nie je to rovna cesta , ideš s vedľajšej na hlavnu a z hlavnej na vedlajsiu

tundra
31. júl 2025

@anonym_autor ak mas BMW,nemusis davat ziadnu🤪

chrobak7
31. júl 2025
@anonym_autor

@pe_mi áno je

@anonym_autor Napíš, ktorá je to križovatka, nech si ju pozrieme reálne na Google maps. Takto budú len dohady.

bavlnka92
1. aug 2025

áno treba pretože to nie je presne križovatka tvaru +

bubuzu
1. aug 2025

A on teda dáva blinker doľava? Alebo ako? Ten, kto ide za ním myši byť zmätený,keď potom pokračujte rovno. Koleduje si o nehodu,ako tu už niekto písal.

bubuzu
1. aug 2025

Teraz pozerám značku. Ale jedna vec je značka a druhá realita. Ak je cesta taká,akú si nakreslila, tak určite nemá dávať blinker.

libusak
1. aug 2025

Podla znacky najskor smetovku na vyjazd na hlavnu a potom druhu ze odbacas 🤔

autor
1. aug 2025

Google.maps.ma.ani nenapadlo, ale ráno som si pozrela značky . Keď idem domov tak je Daj prednosť (pri tej červenej bodke) keď ide z domu tak je stop s križovatkou

sense
1. aug 2025
@tundra

@anonym_autor ak mas BMW,nemusis davat ziadnu🤪

@tundra ja mám zas skúsenosť že na Mercedesoch nie sú smerovky 😂

chrobak7
1. aug 2025
@anonym_autor

Google.maps.ma.ani nenapadlo, ale ráno som si pozrela značky . Keď idem domov tak je Daj prednosť (pri tej červenej bodke) keď ide z domu tak je stop s križovatkou

@anonym_autor Je jedno, aká je tam značka, potrebujeme vidieť konkrétnu situáciu. To je tak ťažké napísať, že je to križovatka ulíc X a Y? Alebo že je to prvá križovatka za obcou Z smerom na obec W? Ani fotiť to nemusíš.

vieronima
1. aug 2025

Pri jazde ROVNO smerovka neexistuje...

kaca222
1. aug 2025
@vieronima

Pri jazde ROVNO smerovka neexistuje...

@vieronima nemáš tak úplne pravdu, smerovka sa dáva napríklad vtedy, keď síce ideš rovno, ale z hlavnej na vedľajšiu. Názorná ukážka viď auto vľavo dole.

misanthropicdann
1. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor v tom prípade áno