icon

Dcéra sa olizuje so psom

20. júl 2022

Je mi to trocha blbe pisat a pýtať sa na toto no mám staršiu dcéru, už nie je mala a necha si od nášho psa oblizovať ústa. Od mala jej vravim ze ruky ano tvar nie tá sa neoblizuje a poslednu dobu si všímam ze to ona berie tak normálne a občas mám pocit ako keby sa s ním “oblizovala” doslovne 😞 nepríde mi to normálne to psa mám dat z domu? psík je pohode, nič zle nerobí len vie že u nej môže lebo si to necha od neho

syslik81
20. júl 2022

tak ked je stara povedz jej ake to bude mat nasledky ak s tym neprestane.. xe proste pes pojde z domu a hotovo ... btw ja za tak radikalne riesenie niesom .. vyrastala som medzi psami olizovali nas tiez-nie nostop-ked sme sa blaznili hrali etc ... teraz ako dospela to vnimam inak -lize si prdel etc a uz by som to nedala ale ako dieta mi to nevadilo 😝 a prezila som

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
andrea112255
20. júl 2022

Mne to niekedy tiez bolo proti srsti ked som videla ako sa niekto necha oblizat od psa. Odkedy mam svojho a zboznujem ho velmi tak mi to az tak nevadi. Samozrejme nenecham sa oblizovat priamo na usta ale zvykne mi oblizat ruku alebo krk alebo pod bradou ale k ustam ho nepustim toto uz vadi aj me. Inak je to prejav lasky od psika.. aj ked nechcem aby ma oblizal tak aj tak sa mu to podari

Nedavajte psika prec z domu. Skusajte jej dohovorit ze to nie je velmi hygienicke alebo take nieco. Ale ked mu to ona sama stale dovoli tak s tym asi nic neurobite. Aj ked jej to zakazete a budete ju poucovat tak aj tak mu to moze dovolit ked budu sami a nikto ju nebude vidiet ze ju pes oblizuje. To by musela naozaj ona sama chciet aby ju pes neoblizal a aby mu to nedovolila.

Ako vrarim. Samej mi to bolo proti srsti niekedy ale ked ma oblize moj nevadi mi to :D Nikdy by som toto na seba nepovedala

au1994
20. júl 2022

Ak si na psovi nenacvičuje jazýčkové, tak na tom zas nič také strašné nevidím. Spýtaj sa jej, či jej nevadí, že si ten pes predtým lízal zadok po veľkej aj pohlavné orgány a teraz jej líže tvár. Mne stačilo, keď mi toto moja mama povedala len raz, keď ma videla, ako mi líce olizuje naša mačka.

kandelabra
20. júl 2022

minule tu bola téma či bozkávať dieťa na ústa alebo nie, išlo teda hlavne o blízku rodinu, ak si dobre pamätám väčšina dám bola proti. Pes je zviera, aj keď je čistý nedá sa ho mať na očiach 24/7 kam strčí papuľu a čo oblíže. Ja by som sa od svojho psa dobrovoľne nedala oblízať na tvár, nieto ešte dieťa na ústa. čiže za mňa určite nie. Dcérke treba vysvetliť aké to môže mať riziká, je to základná hygiena. A ak sa stane že psík aj oblíže trvala by som na tom, aby sa riadne umyla.

nelca84
20. júl 2022

Myslim, ze vacsina psickarov sa necha oliznut svojim psom. Ked ho lubis, tak to neriesis. My sa tiez pusinkujeme, aj ked nas sa velmi nechce, ale ja ho aj nasilu vycmagam 😂 Ak nejde vyslovene male dieta, mne by to nevadilo.

zitaje
20. júl 2022

Fuj... Pes, ktorý na ulici zožerie aj hovno - dobre, možno konkrétne váš nie, ale teda mne to príde extrémne nechutné a vrcholne nehygienické a to teda nie som nejaká sterilná panička z mesta.
Porozprávajte sa s dcérou o mikroorganizmoch. Neviem koľko má rokov, ale zjavne najvyšší čas.

panelacikova
20. júl 2022

@kandelabra presne som si spomenula na tú diskusiu. a predpokladám, že polovica tam pohoršených žien, že niektoré pobozkajú na ústa svoje (väčšinou malé, menšie) dieťa, sa nechá v pohode olizovať psom....
@zitaje áno, súhlasím. raz som videla dokument, nejaký odborník na výchovu psa presne o tomto hovoril, že pes nemá problém "cudzie" doslova hovno/výkal olizovať, ba i zahryznúť. no fuj....

danica2711
20. júl 2022

keď sa narodil môj syn, mali sme bernardína, ktorý sa od prvého dňa do bábätka zamiloval a nepohol sa od neho. Po celý Maxov (pes) život boli nerozluční, doteraz hovoríme, že syna nám vychoval Max. Je jasné, že sa aj oblizovali (viete si predstaviť, že keď bernardín oblíže malé dieťa, tak mu jediným líznutím prakticky "umyje" celú tvár) - a syn, dnes už dospelý je živý a zdravý. Inak v tých reakciách sa jasne dajú rozlíšiť psíčkárky a nepsíčkárky...

estrella5
20. júl 2022

Tiež nám náš pes oblizuje tvár a nikomu z nás to nevadí. Ak to nie sú fakt nejaké vzájomné jazýčkové, tak za mňa pohoda... Neviem koľko má dcéra rokov. Ak je to ešte dieťa a vám to vadí, tak jej to jednoducho ako rodič zakážte. 🤷‍♀️ Ak je vo veku kedy už má právo sama sa rozhodnúť čo psovi ne/dovolí oblizovať, tak to rešpektujte, rovnako ako určite ona rešpektuje, že vy sa oblizovať nenecháte.... V každom prípade - kvôli tomuto premýšľať nad tým, že dáte psa preč? To ako fakt??

lucia147852
20. júl 2022

A? Aj ja keď som bola decko som sa olizovala s našim psom a som tu ziva a zdravá. Pokial je ten pes zdravý, veterinárne ošetrený, čistý… omnoho horsie veci na svete sú

kandelabra
20. júl 2022

@panelacikova presne, pes je v pohode, ale svokra nie, to je nechutné a nehygienické 🙂
a to ja psov milujem, ale odtiaľ potiaľ

lenkakravcova
20. júl 2022

Pes dokáže vziať do úst hocičo. Od zdochliniek cez výkaly (doslovne). Takže pozor na to, môže preniesť kadejaké choroby - aj silné hnačkové ochorenia.

jjanulienka
20. júl 2022

Fuj keď si predstavím ako naša vykusuje vtáčie hovna zo zeme🤢

lucmirka124
20. júl 2022

Neviem ci s tym nieco spravis,, cely zivot mi mama zakazuje davat pusu zvieratu ,, no nepomohlo🤣🤣🤦‍♀️ Ale zas ja len tych 2 psov co poznam,, proste tych mojich,,, ja to automaticky pusu ked ma idu vytat,, ja to uz ani nevnimam ako ze rozmyslat nad tym,,, mam 39r diagnoz na rozdavanie ale nikdy v zivote som neochorela od zvierata..🤷‍♀️🤷‍♀️ ( ja mam toto asi po prastarkej ona aj sliepku vypusinkovala🤣🤣)ak jej to zakazujes stale a neriesi tak to ma mozno v sebe ze vyjadruje zvieratu tak lasku

estrella5
20. júl 2022

Inak celkom ma fascinuje koľkí tu píšete o pojedaní všeličoho... 😲 Jasné, pes má tendenciu žrať všeličo "chutné" 🤢 Ale nie je to predsa o výchove? Naša tiež ako šteňa by požrala od zdochlín, cez 💩💩💩 až po vyhodené odpadky, kúsky jedál atď... Ale predsa to bola jedna z priorít čo ju naučiť 🤷‍♀️... kvôli tomu, že je to jednak nechutné a jednak aj nebezpečné (pre psa aj pre ľudí žijúcich s tým psom)... Má rok a nič nevhodné do papule nepchá. Hnusy ignoruje alebo mi to maximálne "ukáže" v zmysle "aha čo som našla, nezjem to, nechytím sa toho, daj mi odmenu" 🤷‍♀️ Čo bolo aj mojim cieľom vo výchove - aby nezožrala nič bez môjho súhlasu, ideálne nech to odignoruje alebo nech mi to ukáže a dostane odmenku za to, že poslúcha a nechá to tam kde to našla.....

kandelabra
20. júl 2022

@estrella5 neviem akého psíka máš ty, ale my sme sa na toto pýtali veterinára keď sme mali šteniatko, on nám povedal ako, ale dodal, že ak sa nám to u labradora podarí, tak sme dobrí.

estrella5
20. júl 2022

@kandelabra Jasné, že každé plemeno, ale aj každý pes ako jednotlivec, sa niektoré veci učí ľahšie a niektoré ťažšie (niekedy sa človek fakt vie na niečom doslova nadrieť 😁 a veru, niekedy je to záležitosť sústavnej práce aj mesiace, ojedinele aj dlhšie)... Ale základné veci by sa mal učiť každý pes (aspoň je to môj názor). A toto pre mňa do základu patrí - už len keď si predstavím ako často sú porozhadzované otravy 😐

renab
20. júl 2022

Moja ma 30 a velmi blizky vztah so zvieratami. Takze oblizanie psom, jedenie z jedneho taniera s potkanom, odhryzanie z jedneho jablcka so zajacom, jedenie dyne spolu s konom a pod. bola a je u nej bezna vec.

judar
20. júl 2022

Ja psa ani macku poriadne nepohladkam 😁 prieci sa mi to dlheeee roky odkedy som videla psa zrat vlastne ho#no, vylizat macke prdel, este aj macaciu hnacku zozrat, oblizat si svoj vystrceny... a potom supsa pes oblizal rodinnych clenov a deti s takou papulou😖🤢🤮....a o vyrazkach, herpesoch nehovoriac 🤢🤮 a to sa mimo to najdu hight level exoti co maju este ktomu sex so psami

heni79
20. júl 2022

@estrella5 Ok, to môže fungovať, ak je pes iba vnútri a von chodí iba na venčenie. No akonáhle máš psa, ktorý žije prevažne vonku (myslím v lete) na dvore, to už neodsleduješ.

autor
20. júl 2022

@judar sex so psom to je už fakt iný level, to je už cele zvrátene, to ani nekomentujem…. ale čo píšeš že herpes vyrážky atd tak to som rozprávala dcére už dlho že bude mat z toho ich oblizovania a ona doteraz nič nemá 🤔 a ešte mi vraví povedala si že budú a nič z toho nemam, keby má tak ju to určite odradí

ropucha6
20. júl 2022

Aj mna moj pes olize na tvar, uplne to nevyhladavam, ale umyvat sa nejdem 🙂 ale zas je to bytovy pes, na venceni ho mame pod dozorom a jasne, od cudzieho by som si to nenechala. Dcere vysvetli, nech to neprehana.

estrella5
20. júl 2022

@heni79 Ak sa so psom pracuje, tak pes zvládne všeličo aj bez toho, aby nad ním stál neustály dozor... 🙃 Nehovoriac o tom, že plus viem ovplyvniť to, čo sa ne/nachádza na mojom dvore...

anabel2341
20. júl 2022

V poriadku ja síce psíka nemám ale moja babka má a viem že čo sa týka hygieny je dodržiavaná na 100%
A keď ma oblizne alebo mu dám pusu je to normálne pre mna je to člen rodinný a nikto nepochopí lásku medzi človekom a psom ak to nezažije ale jasne že len od hocijakého psa sa neneham obliznut