Dentálne hygienička - štúdium
Ahojte, aké vzdelanie je potrebné pre prácu DH?
Stačí po ukončení SZŠ iba niaká nadstavba?
Štúdium v Prešove, bakalárske. Moja dcéra to vyštudovala a pracuje ako dentálna hygienička.
Existuje kurz a po skončení je možné robiť dentálnu hygienu. Je dosť drahý a dosť ťažký.Kamarátka na ňom bola - z roboty boli 3 zubné sestričky (platil zamestnávateľ) a záverečné skúšky urobila jedna. A drilovali sa všetky. Väčšina z tých čo chodili, záverečné skúšky neurobila. Takže nie je to kurz ktorý si zaplatíš a nejako s odretými ušami prejdeš.
@emma673 kurz voláky je neviem ako sa volá ale to nieje dentálna hygiena a ani nemáš také kompetencie robiť to čo dentálny hygienik, dentálny hygienik je myslím 4 ročné štúdium...
Dá sa spraviť kurz preventistiky, ale to môžeš robiť len motiváciu a inštruktáž. Trvá to 3 týždne a robí sa v Prešove. Pokiaľ chceš študovať DH, tak riadne na vysokú školu 3 roky denné alebo 4 roky externé štúdium v Prešove.
@bale1rinka preventistka?
Ahojte, najde sa niekto kto studuje DH externe v ba a poradil by mi ohladom prijmaciek a studiu? Dakujem
@hasslerka píšem ss
Ahoj, hľadám bližšie info o kurze dentálnej preventistky v BA, vedel by mi niekto poradiť, prípadne link kde sa dá prihlásiť na kurz? stále mi nachádza len kurz v Prešove. Ďakujem
@patrischa https://www.skdentaledu.sk/kurz/preventistka-v-... a este to tusim robila dr Lackova…
Ak chceš robiť dentálnu hygienu, tak jedine 3-ročná vysoká škola v Prešove. Preventistka, ktorou sa stávaš po absolvovaní kurzu, nie je dentálna hygiena.
Ako preventistka nemôžeš zasahovať ľuďom nijakým spôsobom do organizmu. Nemôžeš sa zubov ani dotknúť, je to nelegálne. Bohužiaľ, nájsu sa na Slovensku preventistky, ktoré to robia, pretože sa na to zatiaľ “nesvieti”, no zubári na to začínajú čoraz viac upozorňovať. Ak sa tomu konečne dostane viac pozornosti, všetky preventistky, ktoré robia dentálnu hygienu (aj ich zamestnávatelia) môžu mať veľký problém. Preventistka môže pacientov maximálne o dentálnej hygiene školiť, teda rozprávať, bez toho, aby sa ich dotkla.
@mumi9 mám v práci kolegyňu, ktorá je preventistka a na kurze ich učili odstraňovať kameň aj pečatiť zuby
@hasslerka odkiaľ máš info, že nemôže robiť v ústach?

Ano, treba studovat DH v Presove 3 roky, je to nadstavba