Diskusia na tému feminizmus
Podporujete?Alebo nie?
Ak ano/nie...prečo?
Mate nejaku neprijemnu skusenosť alebo naopak prijemnu spojenu s pravami žien?
Čo by ste zmenili?
...Len tak..poďme diskutovať 🙂 Mňa osobne tato tema zaujíma.
Samozrejme ze ano.
Feminizmus vnimam ako rovnopravnost oboch pohlavi, rovnake moznosti vyuzitia svojich schopnosti, tak ako zena moze byt pilotka, tak muz moze byt ucitel v skolke, bez toho, aby nam to pripadalo anormalne.
Dakujem vyssej moci za to, ze moje dcery maju omnoho lepsie vyhliadky do buducnosti ako som mala ja, moja mama ci stara mama, ci uz v studiu, pracovnom ci rodinnom zivote.
@tenerifka suhlasim. Zena ma mat rovnake prava aj povinnosti ako muz. V rodine aj spolocnosti. Som stastna, ze som sa narodila tu a nie tam, kde je zena menej ako tava, kde je vnimana ako diablovo dielo a kde musi posluchat muzov a nemoze sa rozhodovat sama za seba, ci uz sa jedna o oblecenie, vzdelanie alebo vyber manzela. Jedine, co ma irituje, je fanaticky feminizmus, ktory zas zeny vyvysuje nad muzov.
Je rozdiel podporovat a pretlacat nasilu. Inak nazov mojej diplomovky znel feminizmus v kontexte nasilia na zenach. Nemohla som si dovolit to odniekial opisat lebo nikto o tom predtym nepisal 😃😃
Neznasam ked zeny ukazuju vyzlecene od hora dole, ale muzov zakryvaju. Preco zeny hore bez na verejnosti byt nemozu a chlapi hore bez behaju po meste, v obchode.... Kupim si tabu zeny vyzlecene, ale chlap minimum aj to v slipoch 🙈😂😂😂😂
@simsalabim Samozrejme to mozme byt radi a mate uplnu pravdu 🙂 Akurat vela muzov si pod slovom rovnopravnost a feminizmus presstavia ze sa maju k zene chovat ako k muzovi.
Dnešný feminizmus sa bohužiaľ aktivizuje tam, kde to už nemá rozumný význam (západný svet), ale tam kde by ho bolo treba (moslimské krajiny, Afrika,...), tak tam ho niet...
Jasne ale nie v pomylenom zmysle slova ako to je dnes. Pravy feminizmus je, ze zena je ina ale rovnako dolezita ako muz a to so všetkými plus a minus .. muz a zena si maju byt rovní ale nie rovnakí a to je dnes problem.
Zena je zena a muz je muz a maju využívať svoj potenciál tak ako ho maju a nie sa silou mocou meniť na toho druhého. Kvality zeny su tak isto dolezite ako kvality muza. Kazdy sme lepsi v niecom inom a su veci kde sme rovnako dobrí a rovnako zlí ..
@hefo tam su neni len ženské práva problem ale celkovo ludske .. samozrejme nie vsade .. aj islam nie je vsade rovnaký .. zalezi, ci ho stat používa na kontrolu alebo jento len náboženstvo a zalezi na intenzite a tradíciách ... Afrika tiez su miesta kde je to uplne ok a miesta kde chyba základne ludske právo napr svadby deti bez súhlasu , znásilnenia atd..
@nikdom lebo príroda funguje tak.. kazdy druh ci zviera alebo clovek mame v sebe naprogramované co nas láka na druhom je to základná a dolezita vec na množenie a zachovanie druhu. Proste to tak je a tvrdiť, ze nie je hlúposť .. muza nepreprogramujes tak ako nepreprogramujes ziadne zviera .. a ani ženu ..
Nie som feministka.mam rada ked a muz o mna stara a hycka si ma
@lenuliatko84 a pacilo by sa ti aj keby ti prikazal, ako sa obliect, s kym sa stretnut, co si mysliet a potrestal ta, keby si mu protirecila? Lebo feminizmus haji aj pravo zien na vlastny nazor...
@lenuliatko84 a pacilo by sa ti, aby ti tvoj otec povedal, ze mas zabudnut na VS, lebo zena nema co studovat, ze je to vec muzov a zena ma byt v kuchyni? No take sa stalo, bolo to pred cca 30-timi rokmi v krajine EU, nie je to vymyslene. Otec odmietol dcere pomoct s vydavkami na studium, boli tam aj ine veci v rodine ako psychicke tyranie svojej zeny, ale vsetko pramenilo z chorej vychovy, ktoru ten clovek dostal, zameranej na "staranie sa a hyckanie", t.j.ja robim, platim a ty drz hubu a bud rada, ze ta nebijem
to mojej ex/kolegyni sa narodilo dievcatko a muz bol z toho cely sklamany, ze uz nebude mat syna ITaka....:D som kukala ako puk, ze v roku 2019 niekto este daco take vypusti z ust....a ze si niekto niekoho takeho este aj zoberie za muza :D
@tenerifka a nielenze drz hubu, ale mi aj navar, oper, uprac, obsluz ma a vyprazdni mi gule 🤦♀️ Minimum zien bolo v minulosti (ci aj teraz) hyckanych. Boli brane ako menejcenne, s nizkou mentalnou kapacitou, vhodne iba do domacnosti a k detom. Mne by sa to teda nepacilo
@lenuliatko84
Nehovoriac o tom, ze sudiac podla diskusii tu, mnoho muzov to este stale nejako neakceptovalo, ze zena nie je jeho sluzka a matrac, ze rovnopravnost by mala byt vyhodna pre obe pohlavia.
Feminizmus je rovnopravnost. Ale nie taka, ako si to mnohi vysvetluju, kedze muz a zena nebudu nikdy rovnaki, muz nebude nikdy rodit deti a zena nebude nikdy cikat po stojacky. Ide o rovnopravnost v moznostiach osobneho rozvoja, rovnopravnost v rozhodovani (napr.aj to, ze sa zena rozhodne nechat sa hyckat muzom alebo nemat vlastny nazor, ale preto, ze to tak chce, nikto ju k tomu nenuti)., rovnaky plat za rovnako vykonanu pracu.
Nevšímam žeby ženy boli niečo menej ako muži 🤷 dokonca ženy sú tie čo sú rozmaznávané je im pomáhané .. nevidím žiadny extrémizmus ani nič kde by bola žena utláčaná a ponižovaná alebo žeby mala nižší plat na tej istej pozícii ako muž .. nestretla som sa s tým
@simsalabim tak ale to je problem danej zeny s kym si zalozila rodinu
@simsalabim no nebur sa na mne preboha
@lenuliatko84 prepac, ja sa na tebe neburim, naozaj nemam taky dojem. Odpravedlnujem sa, ak mas taky dojem z mojich slov. Ale argument, ze to je problem danej zeny, s kym si zalozila rodinu, neobstoji. Bez feminizmu zena totiz nema na vyber, jej nazor sa do uvahy neberie. Staci sa pozriet storocie dozadu u nas ci v dnesnej dobe do Afganistanu akebo hoci aj do Britanie, ak dievca pochadza z rodiny s iindickym ci africkym povodom. A netyka sa to iba vyberu muza, ale aj jej oblecenia, travenia volneho casu, vyberu vzdelania... kazdeho aspektu zivota zeny. Pred tymto sa nesmu zatvarat oci. Prava zeny by mali byt rovne ludskym pravam. Aj zeny su ludia, nie nieci majetok.
@simsalabim ja beriem veci ako studium zeny ,pobedat si vlastny nazor ako samozrejmost,takze ma ani nenapadlo ze feminizmus.pre mna su feministy skarede neoholene zeny ktore nemaju radi muzov, a nie 95 % populacie europy
@lenuliatko84 vdaka feministkam - feministom - to mozes brat ako samozrejmost 😉 A ked nepoznas vyznam toho slova, potom je jasne, ze nehovorime o tom istom 🤷♀️
@hederamonstera a ze nevie ze iba muz. chromozom ovplyvnuju pohlavie
Mne vadi feminizmus v tom, ze muzi to pojali ako : chceli ste rovnopravnost? Ok tak uz nemusim nic robit ako gentleman. To znamena ze neotvoria ti dvere, neotvoria dvere na aute, neodsunu ti stolicku k stolu ked sa idete niekde najest, cudzi muz ide pred tebou a je jedno ze ta nepozna ale doslova necha nech na teba padnu dvere nepodrzi ich, spadnu ti veci muz v obchode ti ich nepoda nepomoze ale odide vedla teba. To mi pride ako keby to pochopili tak, ze nechceme byt utlacane, ale zaroven tym padom muzi nemusia uz nic robit? Lebo sak feminizmus a sme rovnopravni tak zena ma vlacit tazke tasky a ziaden muz jej nepomzoe? Lebo sak sme rovnopravni. Toto mi vadi, že na muzov ten feminizmus zle vplyva. Ja by som radsej bola doma, starala sa o rodinu , a moj manzel by zarabal. Ale doba je taka, ze od zien sa ocakava aby sa starali o rodinu varili upraotvali a ZAROVEN chodili do prace tak isto ako muz!!! Ale zaroven mali povinnosti aj doma a muz nic nerobil. Toto sa mi celkovo nepaci. ( nastastie mam frajera ktory je gentleman, a je pozorny, ale tieto vlastnosti som si vsimla na nastastie CUDZICH muzoch)....
Ja vlastne nerozumiem o com ten feminizmus vlastne je 🤷♀️ som mama, som na rodicaku, je prirodzene, že varim, staram sa o domacnost a deti, a muz chodi do prace.. ja rychlejsie uvarim, lepsie upracem, on lepsie soferuje, vybavi urady, co je na tom 🤷♀️ nikto z nas sa neciti ani nadradeny, ani podradeny, nic si nevycitame, nezakazujeme, neprikazujeme.. akosi sa doplname a vyuzivame pre dobro celej rodiny to, co nam bolo akosi od prirody prirodzene dane... popri tom u nas napr som na tom asi lepsie s logikou a navigaciou ja a muz je zas otvorenejsi a empatickejsi k ludom 🤷♀️

Podporujem, aj nie, v súčastnosti je už všetko prekrútené a pomýlené. Tie ruské feministky, či čo to, no hrôza! A nemám žiadnu nepríjemnú skúsenosť s mojimi právami ako žena. 😎