Dobrovoľníctvo v Afrike - skúsenosti
Ahojte,
nájde sa tu niekto, kto robil dobrovoľníka v Afrike?
Aký dobrovoľník a kde? Ja som bola ako medicínsky pracovník a teda, očakávala som kadečo ale jesť 4 mesiace non-stop ryžu už bolo moc aj na mňa 😀, bezpečnosť tiež nebola zrovna najvyššia...
Skúsenosť ale nenahraditeľná, to je fakt.
Aký dobrovoľník a kde? Ja som bola ako medicínsky pracovník a teda, očakávala som kadečo ale jesť 4 mesiace non-stop ryžu už bolo moc aj na mňa 😀, bezpečnosť tiež nebola zrovna najvyššia...
@procrastique Ja som asi 2 roky chodil jesť každý deň jedno rizoto k číňanovi ktoré bolo geniálne a jedol by som len to doteraz keby sa nezmenil kuchár 😁 Nemám problém jest rovnaké jedlo hocikoľko keď je prefektné.
A k veci, poznám jedného a otázka je aká?
@procrastique Ja som asi 2 roky chodil jesť každý deň jedno rizoto k číňanovi ktoré bolo geniálne a jedol by som len to doteraz keby sa nezmenil kuchár 😁 Nemám problém jest rovnaké jedlo hocikoľko keď je prefektné.
@hiro ale jedol si ho aj na raňajky? 😀
@hiro hej, na obed, a okrem toho vyzivnu stravu. .
@hiro ale jedol si ho aj na raňajky? 😀
@procrastique Chcel by som ho jesť aj na raňajky aj na večeru 🙂 to je tak neskutočne dobré jedlo že sa nedá prejesť ani za 50 rokov denno denne jedenia.
@procrastique preco si jedla stale ryzu?
@bluka2 Prečo by nejedla? Čo je lepšie ako ryža? Zemiaky? Cestoviny? Nič.
@bluka2 Prečo by nejedla? Čo je lepšie ako ryža? Zemiaky? Cestoviny? Nič.
Dobrovolnika nie. Ale pracujem v mali a jedlo je fajn.
@hiro Tu je aj kuskus, fonio, batat, manioc, ten africky banan ako priloha. Maso, ryby, strukoviny, indicke jedlo, cinska restauracia, curry, marocke jedlo, bubble tea, magnum, hocico 😂
@bluka2 Pretože tam nič iné v podstate nebolo. V sezóne, keď som tam bola ja (Sudán) tak sa na raňaky jedla ryža, na obed ryža a na večer ciroková kaša prípadne placky z ciroky. Nič iné tam nebolo fakt. Prípadne keď človek šiel autom do najbližšieho mesta, čo bola vyslovene výprava mesiaca, tak tam kúpil pár vecí v miestnom obchode, ktoré boli v podstate po záruke, lebo oni západniarske veci nepoužívajú/nejedia. Napríklad sa tam dala kúpiť coca-cola plechovica za 3usd a po záruke bola cca 1 rok.
@bluka2 Pretože tam nič iné v podstate nebolo. V sezóne, keď som tam bola ja (Sudán) tak sa na raňaky jedla ryža, na obed ryža a na večer ciroková kaša prípadne placky z ciroky. Nič iné tam nebolo fakt. Prípadne keď človek šiel autom do najbližšieho mesta, čo bola vyslovene výprava mesiaca, tak tam kúpil pár vecí v miestnom obchode, ktoré boli v podstate po záruke, lebo oni západniarske veci nepoužívajú/nejedia. Napríklad sa tam dala kúpiť coca-cola plechovica za 3usd a po záruke bola cca 1 rok.
@procrastique iiiii to bude nejake krizove uzemie, vidiek. Dam fotky z tejto krajiny, co je jedna z najchudobnejsich, ale teda s jedlom nemame problem. Iba random, co som nasla v telefone. Aj lososa kupis. V podstate skoro vsetko co vo francuzku, len nie uplne vzdy.
@procrastique iiiii to bude nejake krizove uzemie, vidiek. Dam fotky z tejto krajiny, co je jedna z najchudobnejsich, ale teda s jedlom nemame problem. Iba random, co som nasla v telefone. Aj lososa kupis. V podstate skoro vsetko co vo francuzku, len nie uplne vzdy.
@bluka2
Prilietali sme do Malualkonu, odtiaľ autom. Najbližšie " mesto " bolo Wau a Aweil. Tam takéto jedlo ani snívať, však by sa to tam nedalo ani uvariť ani naservírovať 😂
Toto je už skôr pre autorku príspevku. My sme napríklad bývali v plechovej búde, samozrejmosťou boli škorpióny, jašterice, myši a o hmyze ani nehovorím. O internete nesnívaš, elektrina šla max 2h denne aj to nie každý deň. Ľudia boli prívetiví asi ako osina v riti.
" Poletujúca malária" na každom kroku a ľudia s maláriou či cholerou všade.
@bluka2
Prilietali sme do Malualkonu, odtiaľ autom. Najbližšie " mesto " bolo Wau a Aweil. Tam takéto jedlo ani snívať, však by sa to tam nedalo ani uvariť ani naservírovať 😂
Toto je už skôr pre autorku príspevku. My sme napríklad bývali v plechovej búde, samozrejmosťou boli škorpióny, jašterice, myši a o hmyze ani nehovorím. O internete nesnívaš, elektrina šla max 2h denne aj to nie každý deň. Ľudia boli prívetiví asi ako osina v riti.
" Poletujúca malária" na každom kroku a ľudia s maláriou či cholerou všade.
@procrastique ja suhlasim. S tou ne-elektrinou sa podla mna da zit. Za tie 2 hodiny nabijes co potrebujes a chladnicka, no co uz. Varit radsej kazdy den. Horsie je, ked nie je voda, na to sa tazsie zvyka. Ale teraz sme si spravili vo dvore studnu, tak problem vyrieseny.
Malaria, tyfus, vsetko toto tento rok uz bolo 🥲 ale prezili sme.
Ono v podstate je to dobre zazit, clovek je potom vdacny za vodu, cistejsi vzduch, bezpecnost, jedlo, mozno aj nenavist k Romom trochu prejde, … celkovo ja som tu rada a rovnako rada sa vraciam do Europy.
Vsak popisme hocico, snad zaujimave pre autorku
Ani ja prave nemam eleltrinu, mohla by som zapnut generator, ale mozem ist aj spat ako sa prave stmieva a den konci 😆 je to tak viac v sulade s prirodzenym rytmom
@bluka2 Nádhera, milujem tú rozmanitosť chutí. Ale mne by stačila aj tak len ryža 😅 Akože vyskúšal by som všetko ale to je top 🙂
@bluka2 akoze to jedlo vyzera mnam, az na tu hlavu, ako viem ze na jedlo sa nehovori fuj ale... 😅🙈

@dani6 Kamoska bola a teda bolo to take pol na pol. Zaciatok bol dost narocny, bolo jej zle z jedla. Potom uz to bolo ok. Vela jej to dalo podla mna.