icon

Dôchodcovia dostali 13. dôchodok vo výške 600 eur

7. dec 2024

Dôchodcovia dostali 600€! 13 dôchodok .. 600€!!.. ja im doprajem vsak nech majú ale pre Boha 600€!!! Keď sa zvyšuje DPH,náklady na život idú hore, vraj sa majú ozdraviť verejné financie, zobrali peniaze deťom a dôchodcom dajú 600€ 🫣 ako aby sme sa zle nepochopili , ja im nezávidím, nech si ich užijú v zdraví ide o ten princíp. Berú pracujúcim ľuďom, podnikateľom sťažujú život a len tak rozhadzujú 600€ 🫣 akože sklamaná som veľmi z tejto vlady ale čo sa dalo čakať. Tu sa podporujú len starý ľudia a mladý utekajte preč. Nič dobré tu na vás nečaká. Stary ľudia dostali byty za babku, v podstate k nim prišli zadarmo, mladý teraz musia brať hypotéky na pol života také vysoké že odchod. Žiadna podpora mladých rodín .. mladých ľudí.

helenbozka
9. dec 2024

@lalenka33 mám starších rodičov, vlastne už iba mamu... A nevadí mi, že keďže dostáva minimálny dôchodok napriek tomu, že ako živnostníčka zamestnávala dlhodobo 5 zamestnancov, dostane príspevok. Mne osobne vadí, že sa znižujú bonusy na dieťa a zvyšujú sa odvody... Môj manžel ako SZČO už teraz platí zvýšené odvody, ktoré od januára pôjdu ešte vyššie, ale daňový bonus na dieťa sa ku zníži! Je to fér?! Nie je! A navyše, su dôchodcovia, ktorí si to absolútne nevážia, ničím neprispievajú ani len na blbú potravinovú zbierku hoc i len 1 rožkom a berú dôchodky, vyvážajú sa do Tatier zadarmo áno tu miestenku za 1€ si nekúpia, šak načo, oni sú starí, musí ich niekto pustiť sadnúť... Ani si kávu z automatu v Smokovci nekúpia, lebo, šak doma si spravia.... Tehotné ženy a reťazové materské - na to je tu iná diskusia (tiež nie som zástancom nepracujúcich) . Ale iba som vyjadrila svoj názor, ktorý vlastne vyjadrila aj Autorka tejto diskusie a mnohí ďalší. Ty si sa sem evidentne prišla iba s niekým naťahovať a do niekoho sa "obuť"... Na to ja už viac reagovať nebudem, píš si čo chceš 😶

tamitamitami
9. dec 2024

Každý jeden dôchodca si tých 600€ zaslúži bez ohľadu na to aký dôchodok dostáva. Zaslúžia si to a naozaj na tom nie je čo závidieť.

Rodiny z deťmi nie sú dosť podporované? Tri roky rodičovská dovolenka, daňový bonus, kočíkovné, tehotenské, rodinné prídavky, príspevok pri nástupe do 1 ročníka. Veď to je hotový luxus. Sama som matka malého dieťaťa ale teda vôbec nemám pocit že by som toho dostala málo.

katymt
9. dec 2024

@tamitamitami nas sused pracoval v armade, cely zivot prdel do stolicky vo vojenskom sklade. Chodil domov okolo 13tej a cca od 50tky je na dochodku.
Ako nastupil na dochodok,tak kazdy rok leti na par tyzdnov na Kubu a do Spanielska.
Raz sa ozral a vykrikoval,ze ma dochodok nad 1000 a co vsetko z tych skladov pokradli.
Tento si zasluzi este 13.dochodok???

zalka
9. dec 2024

@katymt tento 13ty dôchodok nemá, on je platený z ich systému, nie zo Sociálnej poisťovne.

katymt
9. dec 2024

@zalka a ten ich system je tiez plateny z nasich dani ci odkial?

earlgrey
9. dec 2024

@tamitamitami Presne, nikde v zahraničí toto nie je

zalka
9. dec 2024

@katymt nie do toho systému sociálneho odvádzajú odvody policajti vojaci hasiči.

katymt
9. dec 2024

@zalka a oni tie peniaze odvadzaju z coho? Svojho platu? Ten prisiel odkial?

zalka
9. dec 2024

@katymt aha tak to myslíš, jasne zrušme policajtov, vojakov hasičov ušetríme peniaze zo štátneho rozpočtu. Tak súhlasím ...
Ved policajti len pokuty dávajú , vojaci nič nerobia , a hasiči a tak načo ich ...
ak sa niečo udeje, tak ludia si sami spomôžu https://www.kosicak.sk/clanky/4236/fotovideo-ve...
pôjdu vyprostiť ludí z horiacich áut, usmernia dopravu , vyšetria príčiny a dôsledky.

katymt
9. dec 2024

@zalka ano,takych "vojakov" ako on by som zrusila. On si ten dochodok nezasluzil,na rozdiel od hasica,ktory zachranuje kazdy den ludi.

zalka
9. dec 2024

@katymt to ešte dosť neskoro šiel do dôchodku, mám kamaráta vojaka čo šiel do dôchodku a mal menej ako 35 rokov ... to je čo. Kokos ten ti je ale rokov na dôchodku, hádam už aj zo 10 rokov ak nie viac.

katymt
9. dec 2024

@zalka ano bratov spoluziak siel pred 40,ale ten bol niekde na misiach. Teraz si kupil apartman v Thajsku a ide tam stravit dochodok.

zalka
9. dec 2024

@katymt a prečo myslíš že ten tvoj sused nerobil .. ved sklad a zasobovanie je tiež dôležitou súčasťou armády. A to že dakto sa ožere a má silné reči... tiež by som brala čosi také z rezervou.

katymt
9. dec 2024

@zalka tak zase mne policajti straaasne pomohli. Ako mlada baba som sla nahlasit s kamoskou,ze nas okradli na zalohe najmu a policajti nas vysmiali,ze to je stara firma a ze sme vlastne blbe,ze sme naleteli. S placom sme vtedy odisli zo stanice...
O 10 rokov neskor nam vykradli pivnice,policajti hned,ze to nevypatraju,ze je vela takychto vlamaciek...

katymt
9. dec 2024

@zalka lebo tam robila ocova sestra a ze len chlastal a znamym daval trenky a tricka zo skladu...

zalka
9. dec 2024

@katymt no to súhlasím, málokedy sa vlámačka dá vypátrať. Ak boli vlámačky do chát tak policajti pripravili pasce pre zlodejov čo si pamätám .. ale pri bytoch to jedine ak by mali na kamerách a aj to by museli stotožniť ... a to s nájmom a zálohou, to je skôr civilná žaloba ak samozrejme nebola tá suma vyššia.. a ak nechceli prijať oznámenie na neznámeho páchateľa tak treba si pýtať nadriadeného alebo ísť rovno na prokuratúru. Sú policajti a policajti, i oni sú ludia a poniektorí lenivý, ako všade v každom zamestnaní.

zalka
9. dec 2024

@katymt a prečo ho neudala otcova sestra? jedna inventúra a ideš ... bez dôchodku do civilu.

katymt
9. dec 2024

@zalka lebo sa kamaratil so vsetkymi vyssie a ona nechcela prist o pracu,kedze mala zdrav.postihnutie a tazko si hladala pracu...

katymt
9. dec 2024

@zalka to nebol neznamy pachatel. Mali sme odfoteny jeho OP a tie udaje boli pravdive. Mali sme zmluvu aj prijmovy doklad. Ale nas vysmiali,ze on je biely kon nejakej bytovej mafie a ze to kazdy vie. My sme akurat skoncili VS,prisli do Ba a okradol nas vtedy o 10000 sk.

zalka
9. dec 2024

@katymt ale aby som sa vrátila k téme on nárok na 13 dôchodok nemá.

zalka
9. dec 2024

@katymt hej ale každý ti povie, že aj ked je známy pachateľ tak sa podáva vždy trestné oznámenie na neznámeho páchateľa, ale jasne mladé kočky nemohli ste tušiť. Zlá skúsenosť hned na začiatku .

katymt
9. dec 2024

@zalka este nam policajti povedali,ze on ma tiez nase udaje a nech neblbneme,ze si nas niekde vecer pocka...takze sme sa bali po tme aj do tesca ist🫣

zalka
9. dec 2024

@katymt to ti verím, ja aj cez biely den som mala obavy ked kamarátkin priateľ sa pridal ku mne na ceste do obchodu a ja som sa len obzerala, že skade príde auto a začne strielať sa zo samopalu .. 90te roky boli zaujímavé.

tamitamitami
10. dec 2024

@katymt Prečo by si ho nezaslúžil?

diaszoky
10. dec 2024

@mircalla sobr bullahit aj ja som zila v De a ich stravovanie je katastrofalne

hiro
10. dec 2024

@stellarstar "ved ceny za el a plyn šli nehorázne hore" - tak to som asi nieco prepasol lebo zo 15 rokov som nemenil sumu na trvalom prikaze pre elektrarne aj plynarne a este aj preplatky chodia. Fakt od vekov mam nastavene 6€ za plyn a 50€ na elektrinu. Nakoniec posledne roky je to aj tak dotovane a pre domacnosti sa nic nezvysovalo... A za najom platime tiez cele tie roky cca rovnako +- 10€ hore dole aj ked je pravda ze pred par rokmi sa nam zrusila strazna sluzba co sa moc neprejavilo ale naopak bol zvyseny fond oprav.

mariaa79
10. dec 2024

@stellarstar toľko robili voľakedy ,keď žena bola doma a muž robil .Alebo potom ,keď išli v 54 rokoch do dôchodku .Takže netreba tárať.Nevidim dôvod deťom krúžky rušiť ,mám na krúžky ,na dovolenku ,bývam v peknom dome .Napriek tomu mi uteká pointa ,prečo má vláda rozdávať keď na to nemá a zadlžuje budúce generácie?

hiro
10. dec 2024

@mariaa79 No, tento 13 dochodok je len populisticky krok. Zrusili rodicovsky a dali tento. Ale aj tak to vyslo tak ze moji rodicia dostanu teraz po novom menej.

rikarika
10. dec 2024

@tamitamitami tak ono ani tak nejde o to čo si kto zaslúži ako o to či na to je. Keď tu niektora napíše že má vysokú hypotéku a nízky príjem, iné ženy ju ti idú zničiť, ci je finančne negramotna....ale keď naša vláda schvali rozpočet s ďaleko ďaleko vyššími výdavkami ako príjmami.....tak odpoveď je že dôchodcovia si zaslúžia ....hmmmm zvláštna matematika

bessie12
10. dec 2024

@hiro a mne už došiel email, že "nájomné " sa od buduceho roku zvyšuje. Do konca mesiaca to musím vyplatit. Tento rok som už raz "nájomné" zvyšovala.