icon

Dôchodcovia dostali 13. dôchodok vo výške 600 eur

7. dec 2024

Dôchodcovia dostali 600€! 13 dôchodok .. 600€!!.. ja im doprajem vsak nech majú ale pre Boha 600€!!! Keď sa zvyšuje DPH,náklady na život idú hore, vraj sa majú ozdraviť verejné financie, zobrali peniaze deťom a dôchodcom dajú 600€ 🫣 ako aby sme sa zle nepochopili , ja im nezávidím, nech si ich užijú v zdraví ide o ten princíp. Berú pracujúcim ľuďom, podnikateľom sťažujú život a len tak rozhadzujú 600€ 🫣 akože sklamaná som veľmi z tejto vlady ale čo sa dalo čakať. Tu sa podporujú len starý ľudia a mladý utekajte preč. Nič dobré tu na vás nečaká. Stary ľudia dostali byty za babku, v podstate k nim prišli zadarmo, mladý teraz musia brať hypotéky na pol života také vysoké že odchod. Žiadna podpora mladých rodín .. mladých ľudí.

pieksamaki
14. dec 2024

@hiro moji rodicia tiež majú pod 450....teda mama ešte menej....ale samozrejme ze to závisí co robili....
Bezne zamestnanci v závodoch.....kariéru nemali....

mateson2004
14. dec 2024

@misanthropicdann toto nemôže normálny človek napísať. Ty si normálně vůl🤦

dusanktm
Odpoveď bola odstránená
tetapetra
14. dec 2024

@dusanktm hlavne,že ty si založiš teraz účet a trolujes

dusanktm
14. dec 2024

@tetapetra ja tu netrolujem len pre tých rozumnejsich píšem svoj názor a pre menej chápavych tu trolujem😜

tetapetra
14. dec 2024

@dusanktm no jasné, v poslednej dobe sa tu asi kotite. Včera tu bola judit, predvčerom iná a predtým tiež iná. Ale stále tá istá/istý len s iným nickom

dusanktm
14. dec 2024

@tetapetra tvárim sa že ti rozumiem múdra žena. 🫡

positivvibe
15. dec 2024

@mircalla to by ste sa čudovala moja mama 40rokoch v zdravotnictve odchádzala s dôchodkom 260€.. Po rokoch valorizacie je o niečo vyšší ale stále veľká bieda

mircalla
15. dec 2024

@positivvibe Ja nikde netvrdim (ozaj nikde) ze niektore dochodky nie su velmi nizke. Tvrdim, ze nie su pod 300 eur ak clovek cely zivot pracoval, ako tu jedna uzivatelka tvrdi, kedze minimum je 390 eur. Treba naozaj citat s porozumenim

jednoduchomaria89
15. dec 2024

Zhoršenie ratingu je zlou správou pre štát, ktorý si na financovanie deficitu a splatného dlhu plánuje v budúcom roku požičať až 12 miliárd eur (v tomto roku si požičal 13,5 miliardy).

Čítajte viac: https://index.sme.sk/c/23424559/slovensko-dosta...

kajka2022
15. dec 2024

@xckaretxxx ležať doma?máte deti?na materskej som teda ale ležať sa mi fakt teda nedá🤷‍♀️

positivvibe
15. dec 2024

@mircalla a čo je v dnešnej dobe 300€...je to výsmech za tie odpracované roky viac majú ty čo nikdy nerobili a dôchodok sa im vypočíta z priemeru.. Ja viem, že mladé rodiny zo majú dnes ťažké sama som samozivitelka už roky.mam dve práce . No mi stále máme možnosť zarobiť si.. Čo dôchodcovia už nemôžu su doslova odkázaný len nato čo dostanú od štátu

mircalla
15. dec 2024

@positivvibe Tema je o inom, nie o tom, ci su dochodky fer. Staci citat a fakt ma nebavi sa opakovat, uz to je unavne.

positivvibe
15. dec 2024

@mircalla ja sa nehádam.. Môj prvy komentár bol k vašemu, že neveríte že clovek ktorý odpracoval 30 rokov ma nižší dôchodok ako 300€..ja som k tomu napísala len toľko že moja mama po 40 rokoch v zdravotníctve ako sestra dostala dôchodok 260€..nič viac nič menej.. Neviem čo som nepochopila.. Hlbsim smerom ste debatu rozšírili už vy..

nelca84
15. dec 2024

@positivvibe z akeho priemeru 🤦‍♀️ kazdemu sa vypocitava iba z toho co pocas zivota odviedol, ziaden priemer. To Kotleba vypustil kedysi tuto teoriu pre jeho menej gramotnych priaznivcov, lebo vedel, ze tym to staci... Skus si pozriet ako sa pocita dochodok. Ti, co maju nizke dochodky jednoducho zarabali velmi malo, mozno odpracovali malo rokov, mozno pracovali na skratene uvazky (najma zany) , mozno brali peniaze mimo pasky... ktovie.

zalka
15. dec 2024

@positivvibe ja neviem, prečo ešte stále medzi ľuďmi prevláda názor, že ti co nerobili budú mať vyratany dôchodok z priemeru... Nie je to pravda. Každému je rátane z toho koľko odviedol na odvodoch do SP. A sú ľudia, co nárok mat nebudú, jedine na dávku v hmotnej núdzi co je par eur mesačne.

Áno nie každý má vysoký dôchodok, moja mama odchádzala po 42 odrobených rokoch s dochodkom 263e, teraz po valorizaciach a par rokoch ma par drobných nad 400e svoj dôchodok. Akurát sme skonštatovali ze cca o 8e sa jej dvihne od januára.

mircalla
15. dec 2024

@positivvibe A teda teraz mama stale dostava menej ako 390 eur? Bavime sa o dnesnych dochodkoch.

mircalla
15. dec 2024

@positivvibe Jedna osoba tvrdi, ze jej rodicia makali cely zivot a maju 300 eur, ja tvrdim, ze to nie je mozne. Situacia, ze ich maju teraz, nie ked odchadzali do dochodku. Vobec nie je rec o tom, co je fer atd

positivvibe
15. dec 2024

@mircalla ale to som ja nepovedala, že stále keby ste si prečítali predchádzajúce komentáre tam som písala že po rokoch valorizaci ho ma samozrejme už vyšší... Nič to nemení na tom že po 40 odrobených rokoch začínala na 260€ 🤷🏻‍♀️... Ďalšia diskusia sa tu rozvirila nie mojim pričinením

hiro
15. dec 2024

@positivvibe "No mi stále máme možnosť zarobiť si.. Čo dôchodcovia už nemôžu su doslova odkázaný len nato čo dostanú od štátu" - to nie je pravda. Dôchodcovia môžu pracovať. Jedine predčasní nemôžu.

0silvia0
15. dec 2024

@positivvibe nie kazdy dochodca je vetchy starec. U nas teraz odchadza do "dochodku" pani, ktora dovrsila 70ku a este do konca roka pracuje popri starobnemu dochodku. Aj mnohi dochodci pracuju.

mircalla
15. dec 2024

@positivvibe Ale ja som to citala. Jedine, co tvrdim je, ze v dnesnej dobe nie je dochodok pod 390 eur, co si prave potrvdila. Nikde som netvrdila, ze pred x rokmi to nebolo menej

positivvibe
15. dec 2024

@hiro prosim snad nechcete starych ľudí ktorí odrobili 40 a viac rokov vychovali kopu deti a maju už aj svoje diagnozi na staré kolena hnať do práce.. A chcem vidieť tie pracovné možnosti pre ľudí 70+

positivvibe
15. dec 2024

@0silvia0 ja netvrdím, že každý moja mama odrobila 40 rokov ako zdravotná sestra.. Nesedela niekde v kancelárii.. Robila prísluzby na pohotosti niekedy aj 36 hodin zo služby do služby.. Vychovala nás 5..dnes má 74 rokov.. Takisto ešte robila v dochodkovom veku..Je vitálna.. No to neznamená že si nezaslúži konečne dôstojný oddych..

hiro
15. dec 2024

@positivvibe 40? To je nič, keď pôjdeme o chvíľu v 70 tak to každý bude mať odpracovaných aspoň 52 rokov. A bavíme sa o dôchodcoch čo išli na dôchodok v 5x rokoch. Títo mali 15 či 20 rokov ako bonus keď si mohli ďalšou prácou do tej 70 dôchodok zvýšiť.

0silvia0
15. dec 2024

@positivvibe ja nepisem o tvojej mame, ale vseobecne. A urcite ludia nad 70 rokov by uz mali odpocivat, ale niektori veru pracuju aj starsi.

positivvibe
15. dec 2024

@hiro ak ste čítali bolo nás 5 detí ste muž Vás sa materská netýka pokiaľ Vaša žena sa bude starať a vychovávať vaše deti môžete pracovať

positivvibe
15. dec 2024

@0silvia0 a to je smutné.. Pokiaľ chcu majú energiu je to fajn no keď bojujú o prežitie a musia aj keď by mali už oddychovať je to naozaj smutne

hiro
15. dec 2024

@positivvibe Čo to má spoločné s deťmi? Materská sa počíta za odpracované roky.

positivvibe
15. dec 2024

@hiro no to len na ten komentár že 40 je nic tak tych 40 bolo mimo materskej takže takisto dnešný dochodcovia tym padom maju odpracované cez 50 rokov nie len ze my budeme mat... Ale to je uplne jedno.. Pointa je uplne niekde inde