icon

Dokončenie štúdia verzus práca v účtovníckej firme

leela123
9. máj 2012

potrebujem poradiť. som prvý rok na VŠ (aj-bio),ale tá bio mi veľmi nesadla. mám možnosť robiť účtovníctvo (cez známu),ale nevime sa rozhodnúť, čo by bolo lepšie. rozmýšľam,že si dokončím nejakú samostatnú angličtinu externe...alebo pokračovať a stať sa učiteľkou? problémom sú aj financie, kt. už naši do môjho štúdia vrazili, tak nechcem, aby mi to vyhadzovali na oči a podobne.... :(

sisaha
9. máj 2012

@leela123 môj názor - dokoncit štúdium. Ak je práca cez známu, tak sa urcite dá aj z domu, alebo si dohodni individ. prac. dobu.

leela123
autor
9. máj 2012

@sisaha praca je tak,ze ak sa uchytim,preberiem vsetky firmy na seba po cca 7mich rokoch a cela firma v podstate ostane mne...

sisaha
9. máj 2012

@leela123 ja to beriem, ale ak uz zacnes pracovat, tak tazko dostudujes, aj keby si zacala inu skolu. Jednoducho na to nebudes mat cas a bude to na ukor niecoho. Mas v podstate prvy rocnik za sebou. Ostavaju ti dva. Predpokladam, ze chodis na denne studium a rozvrh nemas zrejme kazdy den od rana do vecera. Tam sa praca da sklbit, nie? No ale rozhodnut sa musis sama. Ja som len napisala, ako by som to riesila ja.

leela123
autor
9. máj 2012

@sisaha studujem v inom meste a praca by bola na plny uvazok- 8hod denne. preto je to tazke sa rozhodnut, lebo to ,co studujem ta biologi ama az tak nebavi, tak sama neviem 🙂

sisaha
9. máj 2012

@leela123 keby som sa mala vykaslat na vsetko co ma v živote nebavi, tak nemam nič. 😉

omnia23
10. máj 2012

@leela123 Ahoj.Predpokladam,ze mas cca 19-20 rokov,ak si isla na VS hned po strednej skole.Ja som bola pred par rokmi v podobnej situacii.Skola (pedagogika) ma nebavila a chcela som pracovat.Bolo to tazke rozhodovanie,odist,neodist,nakoniec som odisla zo skoly po I.rocniku-paradoxne som bola najlepsia v rocniku.Po 5 rokoch ako pracujuca osoba som sa dala opat na studium,momentalne studujem externe Epidemiologiu a hygienu.Tento odbor som si vsak vybrala v sulade s mojou pracou a s mojim osobnym vyprofilovanim za tych par rokov.

Ja si osobne myslim,ze je velkou chybou rozhodvat sa o svojej buducnosti v 18 rokoch.Po case zistis,ze VS ti nevyhovuje,ze ta vlastne zaujima uplne iny smer,bijes sa s otazkami zostat alebo sklamat rodicov?Poznam to.

Mozem ti len poradit-chod za tym,co chces ty.Nie za tym,co chcu ini aby z teba bolo.

Drzim ti palce

donalona
18. máj 2012

dokonc si skolu, nemusis sa v zivote dalej zaoberat tym, co si vystudovala.ale skola sa zide.aspon to skus i ked ta to nebavi

leela123
autor
16. dec 2013

no baby, tak skolu som dokoncila, idem na II. stupen, stale ma to nebavi,ale ta praca v kancli padla. teraz aspon doucujem anglinu a nemcinu po vikendoch,ale nie je to bohvieco. dufam,ze ked vyjdme skolu,tak sa uplatnim niekde v BA (tam aj studujem,takze sa uz obzeram po praci) vo velkej firme,nie v skolstve,lebo tuna sa z toho tabulkoveho platu vyzit neda 😠