Domáci miláčik

barbara001
20. sep 2021

Ahojte, poradte mi akého "miláčika" zvieratko kupiť pre deti ...strašne tužia po nejakom zvieratku, tak neviem čo presne kupiť...okrem mačky, psa, zajaca, ryby. korytnačky...uvažujem nad papagajom...ma niekto doma? Poradte 🙏 Niečo také, ktore môžeme nechať aj na 2 dni doma bez dozoru..

zuzubb007
20. sep 2021

Skrecka by som kupila osobne nenarocne a male aj na pohratie

alexas56
20. sep 2021

@barbara001 ak chodite na dlhsie prec, ziadne zvieratko by nemalo byt samo, potrebuju spolocnost..skrecok vydrzi doma 2 dni bez dozoru..ale ten cez den spi a v noci zije..papagaj urcite nie, potrebuje vela spolocnosti, rozpravat snim, deti sa snim moc nepohraju.Ďalšia vec, že papagáje sú ako malé deti. Ak nemajú dostatok pozornosti ,, zlobí“. V prírode žijú zvyčajne vo veľkých kŕdľoch alebo tvorí nerozlučné pary. Nedostatkom pozornosti veľmi trpia. Z časového hľadiska je teda toto zvieratko trochu náročné. A svojim zobakom moze aj detom ublizit. kolko rocne mate deti?

sarinka2012
20. sep 2021

@barbara001 činčila , škrečok, morča, fretka - s dostatočnou potravou a dvoma napajadlami vody vydržia v pohode 2 dni. Najnenáročnejší je škrečok ale je to nočný tvor, takže v noci začne behať a šušťať, čiže do izby k niekomu kto má dobrý spánok 🙂 Fretky sme mali kedysi 4 - ak sa čistí voliera tak vobec nesmrdia, ale treba si dobre vybrať, my sme mali 4 a každá mala inú povahu, jedna bola hyperaktivna, druha maznavá, tretia kusala kade tade a štvrtá sa nechcela ani maznať ani nosit, ani nič, len v klietke. Vtáky by som ja osobne neriešila, ked tak andulku, ale to je moj subjektívny nazor, u maminy v práci je papagaj, takže na noc + víkendy je sám, ale je super ukecaný a evidentne dobre prospieva, je tam už roky, cez den spieva, napodobnuje kolegov aj si vezme piškotik, priatel sa ho odváži pohladkať aj sa nechá ale ja vooobec, mám rešpekt 🙂

hederamonstera
20. sep 2021

andulka je celkom nenarocne zvieratko, papagaj urcite nie.

nelca84
20. sep 2021

@barbara001 ja by som kúpila morské prasiatko, sú prítulnejšie ako škrečky. Vtáčika by som nechcela, robí to strašný neporiadok okolo klietky.

lindusss2016
20. sep 2021

@barbara001 potkany. Bez srandy

belllinka
20. sep 2021

@nelca84 morčatá treba chovať 2 ks, ináč majú depku, z toho že sú samé 🙂

h2
20. sep 2021

Tiež odporúčam škrečka.
(Ale len preto, že mačku si zamietla v prvom kole.)

jaja20
20. sep 2021

@barbara001 Ja to zoberiem z iného konca.
Iba kôli tomu, že deti chcú nejaké zvieratko,tak by som ho nekúpila.
Každý domáci miláčik by mal byť súčasťou rodiny,a ak odídete na 2 dni z domu,treba nájsť niekoho, kto mu aspoň vymení vodu a dosype krmivo. Mysli na to,že aj to zvieratko má city,a keď si na vás navykne,bude trpieť,keď budete preč. Deti vyrastú alebo ich po čase prestane baviť,keď vyrastie a nebude už také milé ,a ono vám zostane "na krku" ďalšie roky,aj na to treba myslieť.

simsalabim
20. sep 2021

Macku, hoci prave tu mas medzi tymi, co nechces...

tara42
20. sep 2021

@jaja20 suhlasim. Pre zaciatok by som kupila nejake male rybicky ked tak.

barborkabar
20. sep 2021

nenáročné mi príde taký škrečok, rybičky, morča, ale tak záleží čo chcete, každému miláčikovi sa treba aspoň z časti venovať, aj také to morča potrebuje pozornosť, ak nežije napríklad v páre