Dostali ste niekedy veľa rád?
Dobrý deň. Dostali ste niekedy veľa rád? Napríklad: nekŕmte dieťa, je to potrebné takto ... neumývate riad tak, ale musíte to urobiť správne .... nie je to ako výsadba v záhrade, ale je to potrebné ako toto .... som už unavený. V našej rodine je človek, ktorý neustále CHCE KONAŤ DOBRÚ SILU. Čo mám robiť??? Mám takmer 40 rokov, 20 rokov žijem oddelene od rodičov, celý život som pracovala, okrem detí nie som nikomu nič dlžná.
@tamila45 v 40tke by si už mohla takéto rady vedieť triediť - niečo si vezmem k srdcu, niečo púšťam druhým uchom von. Trochu nerozumiem, ako to myslíš, že si dlžná voči svojim deťom?
@simona20201309 tiez som sa zamyslela, ze co som dlzna svojim detom 🙄🤔
@simona20201309 Presne tak, vo veku 40 rokov môžem radiť komu chcem, ale nerobím to.
Ďakujem za radu ja /my to robíme takto. Opakovať podľa potreby.
Posli ju ju do Afriky. Na dobrovolnictvo, ze tam ludia potrebuju pomoc a dobre rady.
V tvojom veku uz by si mala byt dostatocne asertivna aby si toho s nevyziadanymi radami vedela dat do laty, vzdy ked ich nepotrebujes.
@tamila45 si teda unavený či dlžná? Muž či žena?
@tamila45
Tvoja reakcia znamena, ze sama nemas upratane vo svojom zivote.
Proste radu si vypocujem a bodka. Preco by som mala vystupovat voci niekomu agresivne? Preco by som sa mala nadradovat a byt arogantna ako ti radi @zooeynka - potom vacsina ludi v zivote ostava opustena, neprijata a nevie komunikovat.
Podstatne je byt asertivnou, ale asertivita nie je o drzosti, oplzlosti, primitivnosti, ignoracii cloveka. Asertivita je slusny sposob jednania aby si si vedela zastat samu seba. A nieked je velmi vhodnou reakciou aj nereagovat, len sa pousmiat. Pripadne povedat "chapem ta a dakujem ti za tento tip / túto radu".
Vekom som sa naucila s ludmi jednat, co ma posunulo aj karierne hore, aj medziludsky.
Ano. V detstve. :D Preplo mi z toho.

Poslat do p**e