Dovolenka v Egypte. Dáte nejaké odporúčania?

petaboo
25. júl 2011

Dobrý deň dámy po 🙂
prosím Vás kto ste už boli v tejto dovolenkovej destinácií o pripomienky a odporúčania, budem Vám veľmi povďačná.
Ďakujem
🙂

daniellocka
25. júl 2011

Podľa mňa egypt je zaručená slnečná dovolenka. boli sme tam v júny a bolo super, síce črevným nepríjemnostiam sme sa nevyhli, ale infúzia to istila a za dve hodiny znova na pláži. takto sme si užili každý deň a netrápili sme sa hľadaním lekárne a liekov po hurgade, poisťovňa všetko zaplatila a dostali sme aj lieky. boli sme tam aj so synom ktorý má 1,5 roka. chystáme sa aj nabudúce ale určite to bude v termíne okolo októbra až mája v tedy tam nie sú také horúčavy. super dovolenka, môžem len odporúčať

jaaty
25. júl 2011

Egypt milujeme a boli sme tam už asi 6x. S dcérkou zatiaľ len raz, keď mala 2 roky. Nemala žiadne črevné ani iné problémy. Chodievam buď v júni alebo v septembri. Vyhľadávame výlučne 5 hviezdičkové hoteli, s korálovými utesmi priamo na pláži. Kým sme nemali Hanku, pochodili sme všetky turistické "atrakcie" s výnimkou Abu Simbel- ten je príliš ďaleko.
Egypt odporúčam, je krásny, more úžasné, pamiatky na dosah ruky. /dokonca Jordánsko či Izrael)

petaboo
autor
25. júl 2011

Ďakujem za odpovede 🙂

petaboo
autor
25. júl 2011

@jaaty a Ty alebo ostatní starší nemali črevné problémy, prosím Ťa ?

petaboo
autor
25. júl 2011

@daniellocka fúúúha to si mala každý deň infúzku ?? 😢

jaaty
25. júl 2011

vždy ráno sme "vypalovali červíka" a predovšetkým treba dávať pozor na to čo jete a pijete. Ak sa aj objavila nejaká "prehánka" trvala tak jeden deň a bola bez väčších ťažkostí. Gro problémov vzniká z toho, že človek je rozhorúčený a pije "kvantá" studených až ladových nápojov. Tie potom prebehnú črevami jedna radosť 😀 . Kždý delegát z cestovky Ti povie názov lieku, ktorý zaručene zaberie a dá sa už kúpiť v každom hoteli (a samozrejme aj v lekárni). Mnohokrát ho predávajú aj delegáti (preventívne sme si vždy jeden plát asi 10 ks kúpili)

slavik
25. júl 2011

Ja som sa vrátila pred týždňom z Egypta. Boli sme tam 3 krát a bolo super. Problémy sme nemali žiadne. Žalúdočné problémy sú skôr z úpalu a dehydratácie. Takže treba mať na hlave nejakú šatku a piť veľa tekutín ale nie ľadových. Ja som jedla všetko aj ovocie aj zmrzlinu a nebol žiadny problém. Len všetko treba s mierou. A tie lieky sa volajú Antinal stoja 2 doláre.

daniellocka
25. júl 2011

nie nás chytili črevné ťažkosti hneď po prílete, prileteli sme v noci a ráno sme sa už striedali na záchode takže si nemyslím že to je z jedla keďže sme nič ešte nejedli ale je to zmenou klímy. a infúzku nám dali len raz a bolo fajn kdežto antinal je fajn ale keď to už začne tak ťa to bude držať 2-3 dni a po infúzke ani stopy po ťažkostiach a vybalia ťa aj liekmi a rovno na pláž.

petaboo
autor
26. júl 2011

Ďakujem za príspevka 🙂 o Antinale som už počula 🙂