icon

Dovolíte deťom jesť pečivo počas nákupu?

23. jan 2024

Ahojte. Ako to mate vy, ked ste so svojimi detmi v potravinach, kupujete pecivo a ony si ho chcu dat uz v obchode este nezaplatene? Dovolite im ho jest pocas nakupu alebo im vysvetlite, ze musia tych par minut vydrzat?

luliu
23. jan 2024

@cyberk tie tvoje názory v každej téme..... Ty musíš byť hrozný človek. Dieťa, ktoré si kusne z rožku = matka nezvládla výchovu 🤦🤮

alex666
23. jan 2024

Ano, dovolim. Zaplatim to pri odchode.

miskakyska
23. jan 2024

..po svokrách vďačná téma... nasleduje obuté dieťa nadžgané v nákupnom vozíku..😏

miskakyska
23. jan 2024

@anketkarka a ja bláznivá umývam aj rúčky, kým ich chytím .. som ostala akási nainfikovaná od corony😆

larinka552
23. jan 2024

Ja si dokonca pamatam, ako som bola malicka a nakupovala som s mamkou v potravinach. Tak vacsinou mi dovolila papat tu makovku (rohlik posypany makom). To bol tak neopisatelne skvely pocit 😃😂😂 Najlepsie spomienky na to mam, z casti aj preto, lebo niekedy som bola hladna a to jedlo som dostala hned a zaroven ma viac bavilo to nakupovanie s makovkou v ruke 😁😂 A nevyrastol zo mna ziadny nevychovany rozmaznany smrad. Naopak, vychovu som mala velmi prisnu oproti rovesikom..
Urcite keby som mala deti, tak im to dovolim. Zase netreba byt za kazdych okolnosti taky prisny a vazny. Deti su deti, mozu si dovolit robit niektore veci, ktore dospeli nie. V tom je to krasne caro detstva a nemusime sa bat, ze by z toho nevyrastli... 😉 Podla mna dat dietatu v obchode rozok do ruky urcite neznamena nezvladnuta vychova 😃 A z jedneho rozka este nikto rozmaznany neostal 😄

sono2
23. jan 2024

@miskakyska toto na príklad nerobím.

ankare
23. jan 2024

Áno, dovolím.

mikadooo
23. jan 2024

Ako kedy. Ak musia len vydržať kým zaplatím, tak poviem vydržať. Ak chcem ešte nakupovať ďalšiu pol hodinu, lebo som na veľkom nákupe, tak sa mohli pokojne kŕmiť a aspoň obsedeli v kočíku a nehádzali mi do nákupného vozíka miliardu blbostí, ktoré MUSIA mať (a ja som vykladala a vysvetľovala, že to NEMUSIA mať).

denden77
23. jan 2024

nedovolim.. a vlastne jej to ani nikdy nenapadlo (3,5r).. skor si chcela otvorit malinovku napr.. ani to som nedovolila 😁

bolarazjedna
23. jan 2024

Nie, a neskutočne ma hnevá, keď vidím iné deti, ktoré papajú pečivo, ktoré nie je zaplatené. Je to maximálne neslušné, takisto, ako tu niekto písal, že ako dospelá ide otvárať ne zaplatenú minerálku a napiť sa z nej.
Však vieme počkať tých pár minút my aj deti, kým prídeme k pokladňu, neumrieme od hladu ani od smädu.
Inak ja sama chodím všade s pollitrovou minerálkou, takže nemám potrebu otvárať nezaplatenú fľašu. A takisto, keď ideme do mesta, tak aj synovi (teraz ma rok a pol) vždy mám prichystané niečo v taške, takže keď je hladný alebo ho potrebujem zabaviť počas nákupu, siahnem po chrumky, tyčinku, pečivo na dne tašky a môže papať. Takisto máme aj vodu/čaj pre neho.

viestta
23. jan 2024

Dovolila so cca do dvoch rokov, potom uz chapal, ze musi pockat. Napit sa napijem aj ja, aj dietatu dovolim.

leonie35
23. jan 2024

Neviem cim to je, no mojho uz 7.rocneho syna to nikdy ani nenapadlo 🙂 a som rada, ze je to tak.

alexandra383
23. jan 2024

No ked robite parminutove nakupy, tak ano deti vydrzia.. ja chodim na velke nakupy, kde stravim aj viac ako hodinu.. a nie, dieta (do 2r) mi v kosiku nebude tichucko sediet a pozerat sa na regale. A ano, vychovu mam zvladnutu 😉 Ja osobne som sice nic nejedla ani nepila, ale vobec neodsudzujem, ked si niekto odpije z flase. Mne tiez uz v obchode doslo nevolno.

lia2022
23. jan 2024

Ja dovolím, suchý rožok 2ročnému. Myslím že keď bude trošku starší, tak vydrží a nebude to za potreby. Nechodí do obchodu hladný ale proste vždy pýta aj keď si dá len hryz alebo dva a potom ho strká do sáčku 😉. Samozrejme všetko riadne zaplatíme a pri pokladni povieme že má 1 navyše v ruke.

alantroj
23. jan 2024

Dovolim. Ja kolkokrat bezim po praci na velky nakup a pride mi zle ked je vela ludi okolo mna a musim sa surne napit. Otvorim flasu napijem sa. Ved si ju zaplatim. Ani jedna predavacka to nikdy neriesila. Normalne poviem ze som si uz z toho odpila. A dcere tiez dovolim kusat pecivo. Nezvladnuta vychova je ked tvoje decko sikanuje ine deti, vysmieva sa im a nie ked odkusne z rozka v obchode.

demonka5
23. jan 2024

@kaktusik007 nemas hypoglykemiu?

nika11103
23. jan 2024

Nie .

selest
23. jan 2024

Nas dostaval patku z krajaneho chleba, a pri zakazniooch to neriesim, vacsina to prizna cize to dieta chape, ak uz je v tom veku, ze sa to aj tak zaplati a casom uz vydrzia k pokladni.. Kolko peciva co sa nepreda sa vyhodi tak co tam jeden rozok.. Ak to ma dieta zabavit a nevrieska mi tam kym sa sustredim pocas prace na x veci tak nech mu radsej ten rozok daju. Semtam dostanem na pas prazdny obal o keksikov, prazdnu flasu, neriesim blokujem. Stalo sa ze aj starsi pan povedal ze sa zrazu citil zle a otvoril vodu a kusol do keksika. Viac ma stve ak idu dospele "deti" alebo ako ich nazvat, jedia kejsik nanuk cokolvek, a musim sa ich pytat ci si to mozu zaplatit. V lepsom pripade sa tvaria ze zabudli, v horsom sa hadaju ze s tym uz prisli do obchodu..

stanislavicenka
23. jan 2024

Nie, je to nechutne a neslusne. Ked ako dospeli ludia toto nerobime, preco by sme to mali dovolit detom🤦.
Ale ako vidim, tiez by tu niekto umrel od smadu, lebo cely den nepil, a tych par minut nakupu to uz nevydrzi🤦.

methexis
23. jan 2024

Áno, dovolila som tak do 2 rokov, teraz keď sú starší už im to viem vysvetliť, takže už nie. A malá mesačná ešte nepýta 🤣 Aj my sme to mali ako deti dovolené.
A samozrejme vždy nahlasim pri pokladni a zaplatím.

stanislavicenka
23. jan 2024

@alantroj ale je to minimalne nechutne. Hlavne, ked to je v nakupnom kosiku, ktory predtym drzalo 100 ludi, napriklad

guiseppinka
23. jan 2024

@kaktusik007 zrejme ti naraz klesne cukor.. tiez som mala parkrat taketo stavy a zistila som, ze to je cukrom...
K teme, nie. Nedovolila som, az ked sa zaplati... ziadne obchody nemame take velke, ze len obidenie trva hodinu, cize to decka v pohode vydrzali... dokonca ani sladke nikdy nepytali, lebo tie regaly som obchadzala

eternity24
23. jan 2024

Dovolím, pri pokladni to tak či tak zaplatím. Dnes bola dcérka v Kau*** smädná, tak som jej kúpila malu šťavu v 2 dal flaske. Počas nákupu ju pila a pri pokladni sama od seba povedala pani pokladnicke: “Prepacte, že som si otvorila dzusik, ale bola som smädná.” Pani pri pokladni sa smiala a povedala jej, že to nevadí.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
viestta
23. jan 2024

@stanislavicenka ano, moze byt clovek na tom tak zle, ze nevydrzi tych par minut kym zaplati. Lepsie sa napit na predajni ako skolabovat medzi regalmi.

thoughtfulweirdo
23. jan 2024

Do určitého veku áno. Žutie pečiva batoľaťom v obchode je totiž slušnejšie než pišťanie a mrnčanie batoľaťa v obchode. Jaaj ale vlastne, to som mala riadne nevychovane batoľatá, keď v 10-15 mesiacoch nevedeli slušne ticho nakupovať 😜

nikpa
23. jan 2024

Áno dovolím. Lebo nemám bezchybne a vždy poslušne deti ako tu 90% mamičiek zvykne písať, že sú ich deti a vydržia v obchode až kým zaplatia. Moje deti nevydržia a ja si chcem v kľude nakúpiť, nie len nahádzať veci do košíka. Takže vždy dostane, teraz uz len mladší, pol rožku a druhu dám do sakla, predavacke poviem, že polku sme zjedli. 🤷 Zatial ma za to nikto neukamenoval.

sss777
23. jan 2024

Nie. Proviant pre vsetkých zúčastnených berieme so sebou a nikdy netravime v obchode viac ako 20 minút, takže nie je šanca vyhladnúť.

ivik4
23. jan 2024

Nikdy som nedovolila a moj syn nikdy v obchode nic ani nechcel , ked uz,pockal kym sme boli von

mamkalentedkova
23. jan 2024

Nie ,v obchode nejdeme nič, čo nie je zaplatené. Mala ma dva a pol roka a sama povie ,že teta pipne ,zaplatíme a potom môžme papať.
Ale viem si predstaviť výnimočnú situáciu, keď je človek diabetik,alebo ide od lekára, kde bol nalačno. Zas nedopadne od hladu/smädu. Ale moje dieťa napríklad ani doma nezje suchý rozok.
Pracovala som roky v potravinách ,nejak je mi jedno ,či iní ludiia deťom v obchode jest dávajú, alebo nie .
Veľa ľudí kradne ,aj keď deti nemajú, to mi vadí viac .Alebo vypite fľaše čuča pohadzane v regáloch,magnetky alebo hračky povyberanw z jogurto v,to sklamanie dieťaťa doma,keď si to práve kvôli tej magnetky kupuje .
Mäsové výrobky pohodene len rak hocikde a zbytočne znehodnocovanie potravín mi vadí oveľa viac a hanbím sa za ľudí, ktorí to robia ...