icon

Dovolíte deťom jesť pečivo počas nákupu?

23. jan 2024

Ahojte. Ako to mate vy, ked ste so svojimi detmi v potravinach, kupujete pecivo a ony si ho chcu dat uz v obchode este nezaplatene? Dovolite im ho jest pocas nakupu alebo im vysvetlite, ze musia tych par minut vydrzat?

ibatanecnica
24. jan 2024

@ahoj0 chúďa dieťa, keď si predstavím akí sú niektorí humusáci a čo všetko robia a ruky si neumyjú. Mnohí ani po použítí WC si neumývajú ruky, už len to my stačí.

jankarec
24. jan 2024

Tam to by sme nemohli ani v restauracii jest, tam tiez sa plati az po konzumacii🤷‍♀️.
Dvojrocnemu niekedy dam, 7 rocnej nie. Tiez sa niekedy sama napijem.
Mamicky, ktore sa tu pohorsuju..na nich sa bavim. Nedavam to detom len preto, aby nekricali, ale je to nas ritual. Syn sa vzdy pri siskach potesi, rad chodi nakupovat. Vzdy vsetko samozrejme zaplatime a nikdy s tym nik nemal problem. Teda okrem dokonalych mamiciek

macatt
24. jan 2024

Ja to robím skoro pravidelne, zopár x som sa napila, keď som potrebovala a pravidelne keď krájam chleba si ten konček strčím do úst, neviem si pomôcť😇

ibatanecnica
24. jan 2024

@jankarec mne je úplne jedno či niekto dá alebo nedá rohlík dieťaťu ale porovnávať obchod a reštiku, keď to sú dve rozdielne veci. Reštaurácia je určená na konzum, obchod na nákup.

simona20201309
24. jan 2024

@viestta úplne jednoduchý. Unavené dieťa má spat. Takže dodržiavať jeho režim a nechodit na dlhé nákupy keď je dieta unavené a hladné. Žiadna veda.
S dieťaťom som sa vždy počas nákupu rozprávala, nikdy to nebol stres

simona20201309
24. jan 2024

Aj bez rozka

mandzula
24. jan 2024

Ja nie, pretoze sme vzdy mali stanoveny cas, ked sa jedlo, cize som nevidela dovod na "zapchavanie ust", a kedze sa to nestalo ani raz, nestal sa z toho zvyk. O hygiene jedenia v obchode ani nehovorim.

konikmodry111
24. jan 2024

Nie, nedovolila som. Nevidím dôvod aby dieťa jedlo v obchode 🤷‍♀️

viestta
24. jan 2024

@simona20201309 kiez by to vzdy bolo take jednoduche

bambulka1105
24. jan 2024

Ach boze mamicky 🤦‍♀️., clovek tu uz nic nemoze napisat., ani sa vyjadrit k teme., lebo keby sa dalo tak nas tu ukrizujete a to doslova!!!., a co ?? Tak dam dietatu rozok., alebo sa napijem., ved to neni v kuse a ani nepoznate dovody preco!!.nieje to trestne!!! Ludia a mozno aj vy robite ,,nechutnejsie” veci..,a ani si to mozno neuvedomujete, a pohorsujete sa tu na nas,, nepijem len tak, aby som niekomu robila naschval., vela ludi obchyta pecivo holou ,,bohvieako spinavou” rukou predtym nez si tam bola ty alebo ty alebo ona., tiez aj ine veci a ani o tom nevieme., samotnym pekarom spadnu na zem alebo pri prevazani sa rozsypu.. nahadzu to tam a ani o tom nevieme., a ked pocujem nie nedovolim, maju na to stanoveny cas kedy jest podobne., a co som ja robot?.,, Myslim si., ze kazda mamka vie., kedy ano kedy nie., tiez, ze mu dam rozok do ruky neznamena., ze mu chcem ,,zalepit”usta., alebo z trucu.,, a aj keby.,nikto nieje povinny to niekomu vysvetlovat.,, ale zato tu nebudem niekomu hovorit-pisat., ze nezvladol vychovu dietata( skuste sa zamysliet ci ozaj???!!!., myslim si, ze nezvladnuta vychova je napr. ked tvoje dieta nieko sikanuje.,,,,,)alebo ze je nechutny., a podobne., tiez nesuhlasim s vacinou nazorov, ale nebudem im takto skaredo rozpravat alebo ich urazat.,? napr. len preto, ze jednej pani tu dieta olizuje nakupny kosik?!?!., no tak olizuje., a co ., ale mozno bude mat lepsiu imunitu., nebude tolko chore., nez vase dieta..,ono sa casom nauci a pride nato., ze by sa to namalo.,,a tak isto aj s jedenim ci pitim., niekomu to trva dlhsie., niekomu menej., ale nechajme sa ich prejavit aj samych., a nielen stale im rozkazovat,, a ,,hucat” ne nemozes., nesmies., oni na to vsetko pridu a ,,dozreju” 🙂 A komu to tak vadi., tak zavrite oci, otocte sa, pousmejte sa alebo aj zaprajte dobru chut! Ved svet nekonci tym, ze niekto odpije z flase alebo je rozok., su aj dolezitejsie veci ako toto ;)

breznica
24. jan 2024

@simona20201309 presne tak,syn vždy sledoval čo nakupujem,všetko som mu opisovala,neskôr mi už sám hovoril,čo máme kúpiť (podľa zoznamu,ktorý som mu cestou povedala). Jediný raz sa stalo, že jedol v obchode,ale to sme mali za sebou dlhú cestu autom niekoľko hodín počas covidu, čiže restiky zatvorené

ibatanecnica
24. jan 2024

@simona20201309 u nás tiež tak. Nakupovali sme spoločne, dcéra mala z toho zábavu, že kto to skôr nájde

dominikamacakova
24. jan 2024

@simona20201309 prečo ti to je ľúto? Staraj sa o svoje deti a nerob si stresy 🙂

macekovam
24. jan 2024

Dala som im polovicu a polovica zostala v sáčku... Ale to boli malí..

ahoj0
24. jan 2024

@zuzinka888
@miskakyska
@valeria_h
No zienky, predstavte si, som na svoje deti hrdá, mám ich tri, aj starší vyskúšali nákupný košík, dokonca hlinu, ktorú možno predtým okakal červík, strednú som prichytila ako skúša psíkove granule a ktovie čo ešte skúsili keď som sa práve obzrela niekam inam.
Sú šťastní, zdraví, ineligentní… neviem ako lepšie som ich mohla vychovať.

kristiii
24. jan 2024

Ked bol syn malý, dovolila som. A úplne bežne sa nám stalo, že mu nejaká pani predavačka pri pulte s mäsom ponúkla sama od seba na rožok aj kolečko-dve šunky 😆. Vždy sa pekne poďakoval a pri pokladni sme rožtek samozrejme zaplatili. Čo na tomto môže niekto nechápať či sa kvôli tomu dokonca rozčuľovať 🤷..

mamamasama
24. jan 2024

Dovolim, ale vacsinou si nosime plny ruksak vlastnych snackov. Neviem ako ine maminy, ale my bez jedla neopustame dom 😅

ukulela
24. jan 2024

Odlomila som polku rožka a dala mu. Tak sa nikdy nezabudlo zaplatiť.

sonicka19983
25. jan 2024

Ci pána a som zvedavá čo budete učiť vaše mega vychované slušne pečivo v obchode nejediace detičky keď budete kupovať auto na lízing alebo dom na hypotéku že počkaaaaaj ty tu nemôžeš bývať lebo to není naše... choď sa spýtať do banky či môžeš 😁😁😁😁 akože kto zaplatí následne môže si to pečivko zobrať...nikto mi hlavu neodtrhne.... ale zabavila som sa veru len čo je pravda 🙈🙈🙈

mooonika1975
25. jan 2024

Ja som tiež vždy dovolila, raz v živote sa mi stalo, že som ho zabudla povedať, mal v ručičke, ale predavačke som zabudla povedať. SBS nás zastavila . Nechcite vedieť, ako som sa rozčúlila, že druhí im tam kradnú a oni ma tu idú vyšetrovať za pár centový rožtek, Potom sa mi ospravedlnili. Kkks, som mala také nervy, deti vystrašené. Pre jeden rožok.

martinkatinka
25. jan 2024

@sonicka19983 porovnávať pečivo s domom ci autom? 🙈

martinkatinka
25. jan 2024

Ženy a ten neporiadok? To chodíte aj s metličkou a upratujete? Lebo to sa potom zbytočne roznasa všade.....

zdenkak87
25. jan 2024

Nedavam v obchode. Pekne sme vysvetlovali odmalicka ze v obchode sa nepapa, az po zaplateni. Ma 2 roky a 3 mesiace, rozok si nikdy nepyta lebo ho nedostaval. Vypyta si ovocnu kapsicku, povie mama prosim otvorit. Poviem mu ze v obchode nie, az ked zaplatime. Ziadne sceny ani revy sa nekonaju, sam si ju odnesie na pokladnu.

ptvw
25. jan 2024

@zuzubb007 bez ohľadu na to ci dieta niečo konzumuje ci nie, vieš o tom ze existuje dezinfekčný gel, obrúsky aj sprej? Ja predtým nez tam dieťa dám si to cele vyutieram, aj kaufland mal tie obrúsky na vozik pri vstupe, si prespala covid ci ako? A tak isto keď ho vyberiem z vozíka mu utriem ruky s obruskami ešte raz

zuzubb007
25. jan 2024

@ptvw ano viem, ze existuje zakazdym som tiez utierala kosik dezinfekcnymi utierkami bez ohladu na to, ze treba dieta ucit spravnosti a nedavala som jest ani ked som vydezinfikovala kos, dieta sa ma najest doma a nie zato, ze mamicka chce klud tu mas vrazim ti roztek zabavkaj sa, navyse spytaj sa predavaciek ci sa im fajne potom tie omrvinky umyvaju po celom obchode, ale kazdy nech si robi co chce ja to neznasam hovorim za seba

elanor
25. jan 2024

@zuzubb007 ako “predavacka” s tym nemam najmensi problem. Rozhodne je lepsie male dieta zaujate rozkom a tym padom kludne a v pohode, tym kludna a v pohode aj matka. Nez vrestajuce jak zmyslov zbavene dieta, zbtoho nervozna matka, a z toho revu a hluku, a nervoznych zakaznikov aj nervozna predavacka.
A tych par omrviniek, akoze vazne, to je problem? Ine hnusy nosia zakaznici na topankach do obchodu, a nie par trapnych omrviniek.

henka123123
25. jan 2024

Ano dovolim

viestta
25. jan 2024

@zuzubb007 vies, poviem ti, ze omrvnky co deti z kosikov natrusia ked jedia roztek kym mama nakupi je v ramci upratovania predajne to najmenej co tam najdeme, to mi ver. A ver mi, ze niekedy by sa mohla matka aj pokrajat na kolieska ako salama, aj tak dieta neukludni, pretoze svet nie je idealny a nie vzdy sa da ist na nakup s vyspinkanym najedenym babatkom v suchej plienke. Deti jednoducho mrncia aj ked nemaju zjavnu pricinu. Je lepsie ak ich ukludni ten roztek v ruke, ako ked maju mrncat alebo plakat cely cas, kym mama nakupi. Kazda matka pozna svoje dieta, vie co na neho zabera, kazde dieta je ine a kazdy nakup su ine okolnosti, takze netreba z toho robit celonarodnu tragediu.

zuzubb007
25. jan 2024

@elanor mne ani jedno dieta nevrestalo v kosiku, to robia tie co raz im daju roztek a na druhykrat robia cirkus lebo chcu znova, a mamicka chce klud tu mas moje papkaj, tak isto ako to robia deti co raz im v hrackarstve daco kupia na druhykrat sa hodia o zem, aby rodic chytro znova daco kupil, ale je to moj nazor, je mi jedno co si iny rodic robi zo svojim dietatom

janulik2008
25. jan 2024

@cyberk to nemyslíš vážne 🤣🤣🤣 mala tiež jedla v obchode keď bola maličká a trz už neje 🤣🤣🤣