icon

DPD doručenie - klame predajca?

24. mar 2023

Ahojte, máme objednávku v známom zlatníctve ... v utorok volali priateľovi, že v stredu balík odošlu ... ide o prepravu krabičky v rámci jedného mesta .... je piatok, balíček nemáme. v DPD mi bez čísla balíka nevedia nič povedať, ani v myDPD mi balík neukazuje ... ako viem, že DPD? lebo to mám takto uvedené v objednávke ... objednávka mala byť vybavená najneskôr včera ... nemáte nejakú podobnú skusenost? ci je realne aby to DPD tak dlho prepravovalo alebo sa skor zlatnictvo na to vybodlo ... aj by som tam volala, ale DPD mi neodpovedalo na otázku doby doručenia v rámci mesta, chcú číslo balika ... :( ide o objednávku v hodnote nie malej ...

Strana
z2
simca06022011
5. dec 2023

@banalu inak kurier nemá dôvod čakať kým si rozbalis balík, nie je to vôbec jeho.povinnost. Jedine ak je viditeľné poškodenie krabice. Čiže ta podmienka je smiešna...

banalu
5. dec 2023

@simca06022011 uplne chapem, ale nevyhadas sa, predajca sa obhajuje, ze ma take podmienky a ma tak nastavene podmienky aj a prepravcom, kdezto podmienky prepravca prijemca su ine...
s podmienkami suhlasis pri kupe a az ked sa nieco stane zistis, ze si v pecku 🤷‍♀️

simca06022011
5. dec 2023

@banalu ked sa nieco taketo stane, tak treba kontaktovat SOI, do podmienok si nemozes dat nieco, co nie je kurier ochotny splnit, prost eziadne vymysly, co ma napadnu tam nemaju co hladat (cize ak nevidis poskodenie krabice, nepredpokladas, ze vc je poskodena, kurier odovza a ide prec...). Co kurierske spolocnosti bezne nerobia. TO by ste teda prakticky mohli vec pobalit, a poslat ako odstupenie naspat... prislo by poskodene? no a co vas do toho :D prevzali, nech vracaju peniaze.

banalu
5. dec 2023

@simca06022011 😂 pravda

danielala
6. dec 2023

@banalu našťastie to doniesol do zásielkovne, lebo dnes som nemohla prebrať a tam nám dovolili skontrolovať obsah - boli tam črepy, čo sa dalo čakať, keď si tú krabicu v depe pohadzovali 10 dní - odmietli sme prebrať. A keď som sa informovala ešte pred doručením meškajúcej zásielky mailom u DPD aj u odosielateľa, či mám právo skontrolovať si zásielku a neprebrať, tak odpoveď oboch bola , že to závisí od konkrétneho kuriéra. Čiže ochrana spotrebiteľa nulová?😡 My budeme síce na sviatky bez kúpeľky (lebo to umývadlo je aktuálne všade vypredané), ale aspoň peniaze mi ostali...

Strana
z2