DPŠ počas zamestnania

kaporka
12. mar 2018

Dobrý deň , študoval niekto DPŠ počas TPP??
A myslíte si že by bolo super ísť po materskej učiť do škôlky či školy?? Bolo by viac času na dieťa ako napr. Vedúca výroby v potra. výrobe??? Viem o peniazoch sa hovoriť nedá.. Aký je Váš názor??

jance333
12. mar 2018

študovala som popri učení v ZŠ. deti som ešte vtedy nemala a bola to zaberačka, ale dalo sa. akurát prvý rok-dva učiteľstva nerátaj s tým, že budeš mať poobede voľno. prípravy na vyučovanie zaberú hodiny, kým sa do toho trochu dostaneš. ja som si odučila rok a povedala, že nikdy viac 😂 nie je ot práca pre mňa. nie som krotiteľ divej zvery a ten psychický tlak... ďakujem, neprosím. poriadne si to zváž a hlavne neidealizuj.

hettinka
12. mar 2018

@kaporka z DPS môžeš učiť tie predmety, z ktorých máš statnicu (čo máš na diplome). V škôlke neviem, to radšej asi predprimárnu a elementárnu pedagogiku. Na začiatok stačí aj Bc. V škôlke sa pracuje aj popoludní aj cez prázdniny, z tohto hľadiska je škola lepšia.

sendy1977
12. mar 2018

@hettinka nie, zatiaľ nemusí mať bc. ak chce učiť v škôlke. Stačí pomaturitne štúdium 7649 N 00 učiteľstvo pre MŠ a vychovávateľstvo.

kaporka
autor
12. mar 2018

@sendy1977 no problem je zw mam VŠ Spu v nitre....

sendy1977
12. mar 2018

@kaporka tak buď dorobíš DPS a budeš učiť odborné predmety na strednej škole, podľa svojho odboru. Alebo ak chceš v škôlke, tak pomaturitne je rýchlejšia cesta ak znovu bc. predprimárnu a elementárnu pedagogiku.