Drevostavba bungalov - prosím o rady, tipy
Baby, prosim skusenejsich o rady, tipy, nazory - v SR nezijeme, ale mame tam pozemok, vhodny na stavbu. Inzinierske siete vsetky privedene.
Napadlo nas tam postavit nejaku drevostavbu, obycajny bungalov, ale zas aby sa nam tam vosli aj kamarati, navstevy, takze idealne min 4kk, mozno 5kk, rozlohou tak 100-130m2? Ale chceme to ako chalupu, tak v tom zas nechceme utopit zasadne moc penazi.
Rodicia i cast rodiny byvaju nedaleko, takze by mohli stavbu kontrolovat. Zariadovat a platit vsetko budeme my, takze informacie a rozhodovanie je na nas.
Mate rady, tipy, triky? Ked vygooglim, najde mi milion ponuk, neviem vobec podla coho sa orientovat. Manzel je cudzinec, sj ovlada len malo, takze vsetky zariadovacky by boli na mne, preto sa rada poucim tu, coho sa vyvarovat, ake su ceny, atd. Ak mate priamo firmu (je to Zahorie, kusok od BA) tak budem tiez velmi rada. Vdaka!
Chod na modru strechu. Nam stavali WHC. su vo velkych levaroch. Drevostavba je za 3 mesiace hotova. Len treba pocitat, ze kedze to mate na kluc tak cena zacina pri normalnom 800e/m2, nizkoe ergeticky 1000e/m2 a pasivny od 1200e/m2. Cize neviem co si predstavujes pod cenou "chalupy", ale idete stavat regulerny dom a nie chalupu, kde mas 1 izbu a kuchynu s kurenim cez pec.
Odporúčam firmu fipa, dlho manžel googlil, zisťoval finančné pomery firiem a recenzie. Už máme od nich domček a sme spokojní a známi už tiež s nimi začínajú riešiť stavbu. Ale je to taký lepší drevodom, nie ako tie 4 drevené stĺpiky a polystyrén, čo sa teraz stavajú.
@janedvo my mame postavené už 10 rokov, ale veľký Rd+ pivnice, stavili sme sami, ale bola to fuška.
Brat dal teraz Rd pod strechu, on je veľmi šikovný, všetko si postavil a vykopal sám, ak by si chcela vedieť, zistím koľko ho to zatiaľ vyšlo , ale tiež ma Rd podpivničenia, ale ti čo stavaju bungalov, vravia, že je to v podstate ešte drahšie ako Rd+ pivnice.
Potrebuješ veľký krov, veľa krytiny, veľkú betónovú platnú.
A ak si myslíš, že keď ti domáci na to dozru, moc sa nespoliehaj, musíš tam mat niekoho kto sa tomu fakt rozumu.
My sme nechali pokrývačov bez dozoru, a môj tatko skoro infarkt dostal, keď polovica strešného okna bola na schodisku, a druha polka na vyšnom povale😂, a ak by si chcela, pratranec ma stavebnú firmu, neviem presný názov, to lentak,

@janedvo chod na modrá strecha tam ti skôr poradia ako tu 🙂