icon

Ekonomická falkulta - Univerzita Mateja Bela

evvellin
15. feb 2013

ahojte kočky, máte niekto skúsenosti s EF v BB?chcela by som začať externe študovať popri materskej. malý bude mať rok, no plánujeme aj druhé. pokiaľ sa však nepustím do toho teraz, tak už neskôr asi nie....uvažujem nad viacerými odbormi. neviem ako je to tam s tzv. ľudskosťou, myslím tým, či tam idú trochu aj v ústrety.
takže ak máte nejaké skúsenosti, skúste prosím poradiť 🙂

katkas1
15. feb 2013

sestra tam chodila aj svokra, sice na ine odbory ale v nicom im nevychadzali v ustrety, ich nezaujima co mas doma a vzdy je to tak ze naberu kopu studentov z ktorych tretinu vyhodia kym by sa dostali do druheho rocnika

katkaseiner
15. feb 2013

@evvellin Dialkove studia su zial uz take... ich zaujimaju skor len peniazky ktore tym vyberu... manzel studuje popri praci... knizky si maju zhanat odneviemkadial, vlastne to ani nie su knizky tej skoly, skusky jak sa podari, tak su vyhlasene, niekedy aj na poslednu chvilu (vacsinou z cudzieho jazyka).
Nechodi sice na UMB, ale na inu, len si osobne myslim, ze je to vsade rovnake...

grettka
15. feb 2013

@katkaseiner budem trochu off topic, ale si myslis, ze dennym knizky daju? Kazdy si musi zhanat knizky a podklady ako sa da, ci si denny alebo dialkovy student. VS nie zakladka, kde sa na zaciatku sk. roka nafasuje balik knih.

@evvellin co sa tyka "ludskeho" pristupu, je potrebne uvedomit si jedno, chces ist na externe studium, a z toho vyplyva, ze nebudes mat dochadzku ako denny student. Uz to je svojim sposobom ulava v dochadzani. To, ze budes musiet vela veci riesit samostudiom, o tom ani nehovorim, ale o tom ext. studium je. Takze nespoliehala by som sa na nejake ulavy. Dokonca mam pocit, ze na externom ti aj pritvrdia. (vlastna skusenost 😉 )

katkaseiner
15. feb 2013

@grettka ja netvrdim, ze dennym knizky davaju, ale dialkari, hlavne este v detasovanom pracovisku si ich nemaju ani kde kupit...resp. im povedia, ze zozente si z EU BA... mimochodom... chodi na VSEMVS. Tak to uz je trosku blbe, nie?

grettka
15. feb 2013

@katkaseiner, ved ja rozumiem 😉 len som chcela, ze vacsinou to tak byva takmer vsade, ze kazdy student si zhana ako sa da a kde sa da, a obcas je to pekna fuska 😝

grettka
15. feb 2013

co sa tyka ekonomickej v BB som na nete nasla len toto:
http://www.birdz.sk/forum/ekonomicka-v-bb-tazsi...
a zas ekonomicka v BB bola vzdy povazovana za jednu z najlepsich u nas

evvellin
autor
16. feb 2013

holky ďakujem za reakcie, budem radšej uvažovať, či do toho ísť....viem že ekonomická je asi jedna z najťažších, no myslím že v každom odbore sa nájde niečo zložitejšie a niečo jednoduchšie...

cacika
16. feb 2013

@evvellin ahoj, ja som tento rok skoncila EF odbor FBI, s dvoma malymi detmi, denne studium. a stretla som sa s maximalnym pochopením, mala som individualny plan, na vyucovanie som nechodila takmer vobec a skusky som robila ked mi to vyhovovalo. len som vsetko ucivo musela zvladnut sama doma...

mima4
Odpoveď bola odstránená
samaneviem2
6. aug 2015

ahojte, je tu niektora, co by si vymenila so mnou par IP ohladom EF UMB? zvazujem studium na tejto skole popri praci, rada by som si par veci overila 🙂

pamaja
17. aug 2015

@samaneviem2 možeš mi napísať

maria004
24. jan 2016

Ak máš prácu a dieťa do 5 rokov zabudni na študium na UMB. Vieš matematiku?, štatisktiku? účtovníctvo? zákony? cudzí jazyk perfektne? máš čas na bakalársku prácu? máš na to materiály? musíš veľa študovať, čítať a čítať, dni, noci, malý ti plače, nevieš sa sústrediť na štúdium, ešte práca, nehovorím domáce práce. hotová katastrofa.... doporučujem štúdium pre slobodné, bezdetné baby.

tajka1986
24. jan 2016

@maria004 ty si jej teda dala 🙂 su aj baby ktore tp v pohode zvladnu aj ja take poznam. Nemusi mat hned Acka zo vsetkeho,staci ak "prelezie". A zase az take strasne to nieje,tak zbytocne neplas 🙂 uplne staci ak jej ma s dietatom obcas kto pomoct,postrazit. Ja uz jednu vysku mam a kludne by som do toho isla zas. Ja nevravim ze je to lahka skola,ale stale lepsie ako socialna praca co by istotne dala,ale z hladiska buducnosti jej bude na nic.

maria004
25. jan 2016

Nestrasim. Neviem skade si a kde si chodila do skoly. Ja som z PP a cestujem tyzdenne do Banskej Bystrice. Skus rano nastartovat auto o 6.00 hod. Nachystaj 5 mesacne dietatko,prejdi cez donovaly, dojdi stastne do BB, vyloz maleho s babkou v europe, presed cely den v skole, medzitym odbehni maleho nachovat, vecer sa pobalit v BB a cestuj naspat do PP. Nehovorim o skuskach ak nahodou jednu neurobis, hladaj dalsi termin. To iste urob s 15 meaacnym dietatkom. A opytam sa ta? Je to v kostolnom poriadku? Vystavovat dieta takemu riziku kazdy tyzden? A este do toho pocasie.... zima, sneh, lad... nie je to prechadzka ruzovou zahradou..... a zase preliezt z rocnika do rocnika. By som sa hanbila...

tajka1986
25. jan 2016

@maria004 to mi chces povedat ze dieta s babkou ta cely den cakaju v europe kym ty sedis v skole? Len kvoli tomu ze kojis? Dalo by sa to zariadit aj menej komplikovane v tvojom pripade. Nie tak takuto extra situaciu si ozaj predstavit neviem ale dieta by som do toho takymto stylom nezatahovala ani nahodou. Je normalne neurobit skusku na 1.krat,aj na 2.krat,s tym treba jrdnoducho pocitat. A tiez si myslim ze svet sa nezruti ak neskonci s cervenym diplomom. Papier bude a nikto nikdy odomna nepytal" vysvedcenie" z vysky. A na diplome znamky niesu takze je to len vec pohladu. Ja len vravim ze vsetko sa da zmaknut len treba trosku polavit z narocnosti,netreba byt neviem aky uzasny ale dobojovat hlavne v zdravi.

vierockamatkova
19. jún 2019

@tajka1986 nie len doma...ale hlavne v praxi známky nikoho nezaujímajú ....čo s A kára keď príde do praxe a je ako mameluk...mňa štátnice čakajú inžinierske ale pri dvoch malých deťoch (3,2) a vzhľadom k situácii(pred rokom mi zomrel snúbenec)kde súrodencov nemáš rodič žije už len jeden a od druhého si 40km...tskza seba hovorím že je to náročné a veľmi..lebo to že máš deti a svoje povinnosti je Tvoj problém...každopádne sa nevzdávaj a pekne studuj