Energetický certifikát ku kolaudácii. Máte skúsenosti?

baba74
7. feb 2008

Ahojte.

Počuli ste už o tejto novinke? Dnes som bola podať žiadosť o kolaudaciu a vraj si máme zohnať certifikát. Cena je cca 15000,-Sk. Má niekdo s týmto skúsenosť.

elise
8. feb 2008

my sme kolaudovali dom a stačilo potvrdenie z firmy čo nám dom stavala o úsporách energii (že dobre postavený, zateplený a že su nízke náklday na energie.) my máme montovaný dom takže asi na murovaný treba niečo iné, ale nech ti to zabezpečí dozor.

fabiana
8. feb 2008

Pokiaľ viem, tak podľa nového zákona musí mať každá stavba, ktorá chce byť skolaudovaná, energetický certifikát od autorizovanej osoby, inak je kolaudácia neplatná, resp. sa porušuje zákon.

zajo62
4. feb 2011

Tá certifikácia je zasa poriadne demokratické svinstvo. Znovu chce dať štát zarábať rôznym svojim známym. No veď načo je mi nejaký certifikát, dali sme si zatepliť bytovku aby sme menej platili a ešte treba zaplatiť nejakých 1500,-€ za nejakú európskoúnijovskú blbosť. To si tí hlupáci, čo tvorili zákon myslia, že keď budem mať vo vchode štítok s energetickou triedou E že už nám bude teplejšie. Veď my sme sa ledva zmohli v našej bytovke na zateplenie. Ale stačí nám dať Figeľov alebo Rosovej plat a necháme si urobiť certifikát aj americkej firme a bytovku dáme zatepliť aj do ovčieho rúna.