Epilepsia u psa
Ahojte psik mal dnes prvý krát epilepticky zachvat. Ma rokov V pondelok s nim pojdem samozrejme ku Dr. Len sa chcem opýtať co nas caka vsetko na vyšetrení. Teraz som par clankov citala o tom tak zhruba viem co nas caka v budúcnosti. Neviete koľko cca bude stat vôbec diagnostikovanie a odbery okolo?
Mala som ho skor ako muza a on ho veľmi nemá rád..
U MNA nie su prednesie peniaze samozrejme, ale moj manzel by bol asi najradsej keby.....
Ďakujem. Prosim nepiste mi komenty na muza, ale vase skusenosti. Dakujem krásne.
@autorka
Náš 3 r pes,z utulku , kríženec Basenji s Chrtom mal včera ráno 1x záchvat. Ležal, dostal krče, pena okolo ust, pohyby akoby plával, spadol z postele, nevedel chodit zadnými labami, naburaval do nabytku. Vrčal, nechcel sa dať chytit. Do bezvedomia neupadol .Po 5 minutach ako vymenany, skakal , tesil sa. Zjavne počas zachvatu oslepol, preto naburaval do nabytku. / slepota po zachvate prešla / Hned smer veterina. Povedali, že po jednom záchvate s a pes len kontroluje, mame lieky , ak by sa zopakoval zachvat, rektarne mame dat diazepam. Odporucili kliniku v Trencine a urobit MRi ,ak bude další záchvat, nakolko to može byt z nadoru, alebo hocičo iné. Vyšetrenie krvi stalo 70€ , ale je to náš člen rodiny, nepodstatne. Čudujem sa, že si s tým psíkom nikam nešla. Načo si obstarávate zvierata, ked mu lutujete dat na veterinu?Ak bude potrebne, pojdeme do Trencina na tu kliniku a stat to bude okolo 1000€.
@saturin zdravim naša berie tiež PHEANEMALETTEN tabl.zacala ich uzivat december 2024 ráno 1/4 večer 1/4
Teraz už berie 3/4 ráno 3/4 večer
Za 3t.mame ísť znova na krv
Teraz mala záchvat ze až pri tom kňučala 🙈🥲
To ešte taký nemala
Uvidíme aký bude ďalší záchvat ak aj pri tom ďalšom bude kňučat tak jej ich pôjdem dat vysadiť....
Lebo dáko sa mi to nepáči... vitamín berie B-čko kvapky a Bieweryorkshir bude mať 5r.v júni epi jej začali rok dozadu .... a ešte ma aj pankreas a ma doživotnú diétu
@masamamka to ze berie tabletky neznamena, ze nebude mat uz ziadne zachvaty. To je uplne mylna predstava a isto vam to na veterine snad hovorili. Ano bude mavat zachvaty aj napriek liecbe, a mozu byt aj horsie a proste vekom sa cely stav napriek tabletkam moze postupne zhorsovat. To je normalny progress ochorenia - epilepsie, ktora je nevyliecitelna, ako u psov, tak ako aj u ludi. Ak jej len tak vysadite tabletky, nemyslite si, ze jej tym pomozete. Mozno jej velmi velmi uskodite.
@colsami ja nepíšem o tom ze nebude mať záchvaty keď by sme dali vysadiť lieky, ale viem aké mala záchvaty bez liekov a aké má teraz... práveže vždy mala záchvat bez zvuku teraz to kňucanie ten plač je hrozne počúvať ešte doteraz to mam v hlave ako chúďa plakalo.... viem dobre co je EPI aj u ľudí.... ale toto sa mi nezdá co sa s nou začína robiť!!!
@masamamka ja Ti len hovorim, ze to s liekmi nemusi mat suvis. S nimi ci bez nich, vzdy je urcity progres ochorenia a tie zachvaty sa proste mozu casom zhorsovat, tj je vysoko pravdepodobne ze aj keby si lieky nenastavila tak sa zachvaty zhorsia - a mozno su dokonca este horsie a castejsie, ako teraz na liekoch.
@colsami v pohode ja sa nehádam... ale neviem prečo začala pri tom plakať... nikde som nevycitala ze psíkom začalo pri záchvatoch kňučanie... a boli ma to aj zaňu 😭 ... keď mala klasika záchvat ok tak mala, ale ten plač co dáva je pre mňa utrpením ze naša princezná trpí... a neviem ze PREČO jej to začalo takto .... behom 2 mesiacov jej zvýšil dávku lebo každý mesiac mala jeden záchvat ... a keď už napr. Bude brať celú tabl. Ráno a večer tak to jej bude zvyšovať? Lebo co záchvat tak vždy zvýši 🤷♀️ dávku... za 3t.mame ísť na krv akú má hladinu fenobarbitalu ... a hneď mu mame zavolať a poslať výsledky
@masamamka ano bezne pri zachvatoch byvaju aj zvukove prejavy. Nie vzdy to znamena plac alebo bolestivost.
Vzdy ked sa zvysuje davka, treba ist po cca 3 tyzdnoch na premeranie, aka je hladina v krvi. Ma byt v referencnom rozmedzi. Vyssia nez v referencnom rozmedzi nepomoze, takze donekonecna sa nezvysuje.
@colsami áno vždy ideme na krv teraz pôjdeme za 3t. Tak uvidím... a prosím ta nevieš ako by som tie zvuky zmiernila? Ale to sa určite nedá 😭 ...
Tvoj psík ma tiež Epi? A koľko to už má? Dávaš aj dáke vitamíny? Dávame B-čko kvapky na obed 10kv.
Plus má aj pankreas a má silnú diétu už doživotne,
@masamamka boli ste v Trencine na mri?
@silvia2013 áno tam sme boli
@masamamka aj my pred mesiacom

Dobrý deň prajem,
mám 4,5 r.psíka RTW a pred 2 týždňami mu diagnostikovali epilepsiu (záchvaty som videl na vlastné oči - v priebehu dňa boli 3). Lekár mu predpísal "Phenaemal" 1 tbl.ráno, 1 tbl.večer. Berie to už týždeň, zatiaľ som zaregistroval 1 záchvat. Psík je však po tbls. trochu mimo a na čo sa chcem hlavne spýtať, tých čo to zažili...má slabšie nohy, niekedy na zadných trochu klesne. Aké máte skúsenosti prosím Vás, prejde to po nejakom čase, alebo to už bude stále takýto stav ? Máme ho radi a chceme mu hlavne veľmi pomôcť, no je to skľučujúce vidieť ho v takomto stave. Dávali ste svojim psíkom pri liečbe i vitamíny, ak áno - aké...? Poraďte prosím a dajte svoje skúsenosti. Obráti sa to, pri dlhšom užívaní lieku aj k lepšiemu...? Viem, že trpí pečeň - testy dáme po mesiaci spraviť, len ma zaujíma, či sa ten stav časom zlepší... Ďakujem