Existuje karma?
Zaujima ma vas nazor 🤔
Urcite ano. Vela krat som ju zazila aj videla ako kazdy dostal co si zasluzil..
jasne moja ma uz takmer 6 rokov .. a je to moja dcera .. ma riadne karma dobehla - je cela ja a mozem sa na nu nehnevat ?? no nemozem
Nie. Su to len blaboly ludi, ktori chcu vidiet trpiet niekoho, kto im ublizil. Ak sa aj niekomu nieco stane, je to nahoda, pripadne sa o to pricini svojimi nedbalymi skutkami.
Nemyslim si, som si stopercentne ista. Niekto to vola karma, niekto bozim trestom. Je to tu od pociatku vekov a ti, ktori neveria su hlupi podla mna, lebo je to casto krat zjavne a viditelne.
Ano
Ano, a je zdarma...
Vtrepala sa mi na kruhaci pani do cesty, videla ma, ale netusim co si myslela a preco mi tam vletela, ledva som dobrzdila, vydych nadych aj take dni su, za kruhacom sa tej pani presne takto vtrepal do cesty sarmantny pan, tu som si povedala karma😁
@halabolka súhlasím, je to blabol a skodoradost ludi, keď niekto " dostal, čo si zaslúži". Ľudia na vsetko comu nerozumeju hladaju vysvetlenie. Ak sa zlemu cloveku stane nieco.zle, je to "karma", ak dobremu cloveku je to smola, nešťastie, prekliatie... Ale zle veci sa proste stavaju.
Ano. Ale to slovo nevnimam ako trest. Ale ani ako odmenu. Je to vysledok nasich cinov, dobrych aj zlych, zameru, s akych sme ich urobili a ma nas posunut dalej.
@nevludna tu by som vedela diskutovat donekonecna. Mas pravdu, aj ja. Kazda osoba na svete ma pravdu, pretoze kazdy ma tu svoju. Ako sa vravi kazdy svojho boha chvali. A tak to ma byt, tak je to spravne. Lebo kazdy ma svoj svet, so svojimi okolnostami, prioritami, vsetci vnimame svet inymi ocami, co je pre jedneho ok, pre druheho nieje. Niekto veri v to, iny v tamto. Ja verimv to co som sa docitala v knihach, co mi dava zmysel.
Karma dobry priklad je moj ex. Preto verim na karmu. Podvadzal ma dlho, spraval sa ku mne velmi zle. Ked sme to ukoncili ja som si nasla noveho priatela, s ktorym som doteraz a nikdy som stastnejsia nebola. Jeho karma je teda aka? Ta zena s ktorou ma podvadzal mu dala o mesiac na to kopacky, ziaden dalsi vztah mu vobec nevysiel, udajne co pocujem od kamosky vraj je taky uzatvireny a smutny. Dokonca som prisla na to, ze si moj profil pozera po tolkych rokoch co nie sme spolu , sleduje moje pribehy atd. Takze aka je teda ta karna? NO Moja je ta dobra, nasla som si uzasneho priatela, planujeme buducnost deti svadbu, dom atd. Je ku mne v3lmi dobry, nic lepsie som nemohla ani mat. A jeho zla karma? Ta jeho milenka mu dala kopacky , a preskakuje s nastrocnymi 17kami z jedneho vztahu do druheho a je sam smutny.
Dalsi priklad karmy -sudedia moji. Muz podvadzal svoju zenu 5 rokov!!! S jednou zenou.. nakoniec sa kvoli tomu rozviedli, zene ostali deti, nasla si noveho muza. A on? Ta jeho milenka uz s nim nechcela byt ( asi zistila ze to nie je med lizat, byt so starsim ktory plati na svoje deti alimenty a je s nimi cez vikendy) a odisla od neho. On je doteraz sam a nema ziaden vazny vztah a dokonca sa vraj chcel vratit domov. No smola uz neskoro. Takze aj toto je opat karma
Toto je moj priklad karmy. A minule som pisala, ako tento dedo zomrela baba mala strasne reci, ze konecne zdochol a tak.... Az tak zlomila zub, ze jej spuchol krk, dorezala lice a nemohla rozpravat, tiezto berem za karmu. Ako mohla tak skaredo rozpravat o muzovi s ktorym zila 40r? Panbozko jej zavrel usta, koscelarke.
Hej podľa mňa áno.. mne všetko zle čo sa kedy stalo viem priradiť k nejakej udalosti prečo sa mi to vrátilo.. a keď neviem priradit tak je to asi z minulého života.. a jasné že aj to dobre viem takto odôvodninit..
Tak aj ja dam jeden priklad karmy (moze byt karma, nemusi, ja si to tak vykladam) - po dlhom case som sla do jedneho obchodu v mojom rodnom meste, sedel pri nom jeden bezdomovec, tak som mu kupila jest (rohliky, salamy, syry, zeleninu) a dala som mu to - proste len tak, bezzistne, bolo mi ho luto...
Po dvoch mesiacoch odvtedy mi v praci dali take odmeny (vobec som necakala financne odmenovanie), ze som skoro padla na hubu - udelili mi to na zaklade rozhodnutia mojho sefa a jeho sefky, aby mi dali najavo, aki su so mnou spokojni. 🙂 mozme to nazvat karmou no nie;)
Vacsina ludi, co veri na karmu, tak na nu zazracne mysli len vtedy, ked sa ma tykat druheho. Ublizil si mi? Tak sa ti to vrati. Malokto rozmysla nad tym, co sa vratilo jemu, ked mu bolo ublizene.
Ja sama by som vedela story pisat o karme, alebo o tom ako treba davat pozor na to co vypustime z ust. 😂 Raz som bola na katastrofalnej sluzobke v polsku. Mala som t byt 2tyzdne, bola som 8. Mala som robit 8cky, robila som 12tky, vikendy mali byt volne, mala som jeden volny den - posledny, 8 tyzdnov tazkeho makania (fabrika) no a tak som v zurivosti od unavy povedala, jak pridem domov lahnem si do postele a budem v nej jak priklincovana!!! Aco sa danuske stalo? Danuska prisla z PL a beutalne ju seklo v krizoch, nehla sa z postele a chodila na obstreky po mesiacikoch. 😂 😂 😂

Áno