Existuje karma?
Zaujima ma vas nazor 🤔
@bluebriggs z duše mi vravíš.⛄❄️ Presne takto by som to napísala aj ja.👍
Každá akcia vyvola reakciu... ľudia tomu môžu hovoriť karma
Neverím. Poznám príliš veľa ľudí, ktorým sa nevrátilo to zle čo urobili.
Už aj ja na ňu verím.
Do tohto novembra som si myslela, že je to iba "povedačka"!
Kiež by existovala..
Áno,ak človek vysiela pozitívnu energiu vo svojom okolí určite to pocíti je to kruh, ktorý vysielas a končí znova pri tebe♥️alebo naopak
neexistuje 🙂
Áno existuje karma.Zažila som to na vlastnej koži,po materskej som sa vrátila do práce.Robím v obchode.Dve kolegyne, s ktorými sa začinala pracovat,než som nastúpila na materskú, sa po mojom návrate chovali arogantne, robili všetko napriek,vymýšlali si a huckali proti mne vedúcu.
Nakoniec sa zistilo,že kradli a vyhodili ich.
Neprajem im nič zle,platí staré porekadlo,že božie mlyny melú pomaly a isto.
Áno
Áno..verím v to
okrem ineho si o karme myslim..ze je to hlavne o budhizme ( a podstatou budhizmu je aj veganstvo, nebrat zivot tomu co ma oci a srdce )...takze z tohto hladiska..sa naozaj deju zle veci i tym..co si myslia, ze su bez viny.
( ja zvierata nejem ) a co vsetko sa deje..prijmam...
V krestanstve su to Bozie mlyny... a naozaj ako to tu uz bolo spomenute - nikto do vnutra toho druheho nevidi - preto je lahko sudit z dialky..ci sa mu to vracia, alebo nie. Na vonok sa moze smiat a z vnutra ho zozierat.
Moj otec mi raz povedal..ako jeden "muz" vzal mlade vtacatka z hniezda a zabetonoval ich...a kvilili od bolesti - narodili sa mu slepe deti.
Cize..niekedy sa moze stat, ze bude trpiet niekto na kom mu zalezi. A nemyslim si, ze je to forma zelania - jednoducho, kazdy ludsky tvor z davkou empatie, ked vidi nepravost...si zrata 1+1 a vie, ze tomu dotycnemu sa to vrati.
Necitala som diskusiu, ale poznate niekoho,kto nic zle v zivote nezazil? Koho nic zle nepostretlo? Skor ci neskor? Kto mal proste bajecny fasa zivot od narodenia az po smrt v 90tke? Tak takto ja vnimam karmu. Zivot nie je lahky, a nie je to karma, je to obycajne plynutie zivota s radostami aj utrapami aj nestastim a tragediami.
@limetka69 ja som tiez na podobnej vlnovej dlzke. Tiez si obcas myslim, ze ja sem nepatrim. Ze karma je zdarma, pozna aj moj 7 rocny syn sam na sebe 😀. Ale niekomu sa to nevrati v tomto zivote. Verim na reinkarnaciu, lebo ja som nic v tomto zivote tak zle nevykonala, aby sa mne dialo tolko zlych veci od narodenia. Mam polovicku zivota za sebou a stale len cakam, kedy konecne pride to stastne obdobie, alebo aspon kludne pozitivne. Ja som musela byt v minulom zivote jack rozparovac alebo usporaduvat hony na bosorky a topit nevinne zeny v sluzbach cirkvi.
A ked uz som sa odhodlala napisat do tejto temy. Niekto tu pisal, ze neveri na reinkarnaciu, lebo nie je mozne, aby sa ludska dusa prevtelila do chrobaka alebo naopak. Lebo ze nie je mozne z radia preprogramovat auto, ci ako to presne napisala. Ale ano, vsetko sa da, itckari a programatori by jej to vedeli vysvetlit a ukazat, daju sa obmedzit funkcie, prezivania, dusa moze byt v posvatnej dazdovke ako veria v tibete a takisto v cloveku. Raz je rozvinutejsia, raz ma obmedzene vnimanie a funkcie. Ved aj tak si nikto nepamata, cim bolv minulom zivote. A k tomu kde sa beru duse, ked je tolko ludi? Ved kolko zvierat sme vykynozili, kolko ich je na pokraji vyhynutia a kolko je takych dusi v celom vesmire? Nase chapanie veci je velmi obmedzene. Nevysvetlitelne javy si ludia vysvetlovali po svojom uz od pociatkov vekov. Rozne nabozenstva krestanstvo, budhizmus, hinduizmus, islam a ine sa snazili vysvetlit rozne ukazy, ktore ludsky mozog nie je schopny pochopit. Mozno to boli mimozemstania, ale ludstvo vtedy tento pojem nechapalo, tak si to pretavilo do boha, co ak jezis bol mimozenstan, ktory mal vyviest ludstvo z temnej doby a nasmerovat na spravnu cestu, dat im vieru v nieco vyssie, ked ich mozog nedokazal akceptovat mimozemsky zivot? Ved co by sme spravili dnes mimozemstanovi, ked by sme nejakeho stretli, chaos panika a najskor by sme ho rozpitvali na kusky, ako s nim komunikovali a snazili sa pochopit vesmir. Nie sme este dost vyspeli na chapanie a prijatie niecoho vacsieho akosme my sami. Cirkev ako institucia toto cele zneuziva. A ano kopnite si do mna, ze toto je ruhanie. Som ateista a zaroven veriaca, verim, ze v kazdom nabozenstve, myslienke, uceni je kus pravdy.
Prepacte za dlhy vylev, snad to niekto aj docita 😉

@limetka69 Keď bola slepá od mala, ako vedela, že je to teniska?