icon

Existuje niekto ako ja?

9. jan 2023

4 roky mám bolesti pod ľavým rebrom až do chrbta ...mám nadváhu a som celá mľandravá...pri cvičení chrbtice prava strana chrbta nič a ľavá boli puká...prešla som všetky vyšetrenia sveta aj ct ale to bolo naposledy dva roky do zadu ..chodila som na gastro , k psychiatrovi a podobne a nič! Žijem s tým denno denne každý deň s malou myšlienkou že určite umriem na pankreas ale už sú to predsa len štyri roky brali mi krv, amylazy, cukrovka , hadice , soná , rntg atď atď atď raz som mala horšie pečeňové testy a po vybratí liekov boli zas ok a mám reflux silny ale na ten beriem lieky , vraj mám histaminovu intoleranciu v dakej slabšej forme ,inak nič iné mala by som byť podľa doktorov zdravá ...ja nemám zlú stolicu , nechudnem , jesť milujem až moc :( ale keď jem cítim ako mi ostáva v ľavej časti zle niekedy až do kŕča..alkohol nepijem, nefajčím ...a pýtam sa ... existuje niekto taký ako ja ? 4 roky denno denne žije s diskomfortom až bolesťou v ľavej hornej oblasti brucha a chrbta ? Ja už neviem čo mám robiť , k doktorom som to už naozaj vzdala ...mám 30rokov

konikkon
9. jan 2023

Neskúšala si schudnúť? Ľudia s nadváhou zvyčajne mávajú podobné problémy.

anjelicek26
9. jan 2023

4 roky zijes s bolestami a nie si motivovana schudnut a jes a jes a jes? Dodrzuj histaminovu dietu, stravuj sa zdravo, daj tie kila dole. Mozno to nevyriesi vsetky problemy, ale urcite ich to vyrazne zlepsi. Co cakas, ze tie problemy budu skutocne take, ze sa to uz nebude dat vratit nazad?

diana283
9. jan 2023

Žlčníkové kamene?

panelacikova
9. jan 2023

áno. som na tom veľmi veľmi podobne až na to, že nemám ani nadváhu. som v bežnej váhe, dokonca ak mám nejaký ten deň bez bolesti, tak aj pochodím (von) alebo dám rotoped. pochodila som všetko možné. našli mi pár diagnóz. tvoj problém môže ísť naozaj aj od chrbtice, pričom ani CT, ani MR nemusia ukázať výraznú, dokonca žiadnu anomáliu. môžeš mať syndróm dráždivého čreva, hoc stolicu môžeš mať celkom OK. veľa týchto problémov sa potom rozvíja naďalej aj psychickým prežívaním bolesti. čím viac to budeš prežívať, tým dlhšie a horšie bolesť potrvá, mám to za posledných 9 rokov dokonale vyskúšané. prešla som si dokonca panickými atakmi, no proste bolo to veselé 🙂 dnes už beriem bolesť ako moju súčasť s tým, že to naozaj pomáha. čím menej sa stresujem, tým menej často mám problémy a bolesti. takže hlavu hore, urob niečo pre svoje zdravie, zmeň stravu, stravuj sa zdravšie, skús si nájsť nejaký pohybový koníček, ktorý ti neublíži (myslím, že rotoped by ani tebe neublížil, ja som si ho zakúpila teraz na Vianoce) 🙂 a prijmi bolesť takú, aká je. daj tomu čas. a uvidíš o pár mesiacov, či sa niečo zlepšilo....

panelacikova
9. jan 2023

ešte dodám, že môže ísť o kombináciu problémov (raz to môže ísť od chrbtice, inokedy od čreva, zastavené vetry, apod.). alebo sa ti opakuje donekonečna jedno a to isté a v tom prípade to asi bude nejaký nervíček, ktorý sa ti kdesi cvakne nedobrým držaním tela a vtedy to ide... ale opäť len: cvičiť, cvičiť, hýbať sa. začať pomaličky, dennou chôdzou, prechádzkou. neskôr pridať tempo, potom pridať nejaké vhodné cvičenia na chrbticu...

daniela2202
9. jan 2023

Za tie 4 roky by som sa snažila schudnúť a tým vlastne zistiť, či tá bolesť ustúpi alebo nie, možno je to ozaj len tou nadváhou

autor
9. jan 2023

Schudla som 20 kg cca 3 roky dozadu ktoré sú zas nazad...bohužiaľ ja a Jojo efekt každopádne snažím sa o to znova a cvičim aspoň jogu na chrbát ..určite to bolo vtedy lepšie avšak stále to bolo ..

anjelicek26
9. jan 2023

Tak 20 ( a mozno aj viac nadvahy) je na tvoj chrbat, klby strasna zataz navyse - a rovnako nezdrave stravovanie skodi tvojej peceni, traveniu... pricina-nasledok... toto je samotyranie si takto sposobovat bolesti a potom obiehat lekarov, nech s tym "nieco" robia, ked ty s tym nerobis nic a vecer sa poriadne najes zas :( Prosim mysli na svoje zdravie, mas len jedno, myslim to v dobrom.

kk77
9. jan 2023

A skusala si aj fyzioterapeuta? Ten by Ti mohol pomoct s tymi bolestami chrbta.

sida447
9. jan 2023

Mňa presne takáto bolesť trápila počas všetkých tehotenstiev, teraz čakám piate, keď som mala už väčšie brucho, tlačilo ma to spredu aj zozadu,akoby o obličku v rovnakých miestach. Pomohlo až keď som sa mohla vystrieť, ľahnúť si. Je to niečo také? Lebo ak áno, určite to bude mať súvis s tou váhou a usporiadaním vnútorných orgánov.

madla60
9. jan 2023

@anjelicek26 , ona ale nepíše že sa večer poriadne naje

anjelicek26
9. jan 2023

@madla60 pise, ze sa velmi rada naje... proste keby mam taketo zdravotne problemy, tak mam tu najvacsiu motivaciu to riesit - zbavit sa tej bolesti...

minilla
9. jan 2023

Moze ist o svalovu nerovnovahu v oblasti chrbta (sama pises, ze lava strana chrbta pri cviceni boli a prava nie) a teda nasledne bolest z chrbta vyzaruje az dopredu pod lave rebro (tieto oblasti su prepojene). Pomoct mozu cviky s vlastnou vahou, ktore ta nauci kazdy dobry fyzioterpeut. Za vyskusanie stoji urcite aj akupunktura, ktora moze lavu stranu pomoct uvolnit. Pravidelne cvicenie je vsak zaklad.

lyci
9. jan 2023

sak ti povedali co ti je. mas reflux a stukovatenu pecen. pankreas to nebude, ale ten zaludok. lieky na reflux pri dlhodobom uzivani viac skodia. musis zacat s dietou vhodnou pri refluxe a vysadit lieky. pozri si, co robia inhibitory protonovej pumpy pri dlhodobom uzivani. od poskodenej pecene bezne bolieva chrbat, takze aj setriacu dietu na pecen. a tento tvoj diskomfort naozaj nie je nic take strasne. plus fyzioterapeut nech skontroluje ci nemas zle navyky pri sedeni

lyci
9. jan 2023

a chrbat moze boliet aj od toho refluxu kludne

panelacikova
10. jan 2023

@lyci čo také robia? lebo ja ich beriem vyše 5 rokov a zatiaľ mám všetko OK. samozrejme, nie som tým nadšená, že ich užívam, ale akonáhle ich vypustím skúšobne na 2 týždne, tak ma páli záha ako hovado... aj z vody, ako sa hovorí. nemusím ani jesť.

lyci
10. jan 2023

@panelacikova znizuju tvorbu zaludocnej kyseliny, dochadza k nedostatku vitaminov, ktore sa vstrebavaju v kyslom prostredi, napr. B12, horcika, je narusena mikroflora, lebo kyselina zabija zle bakterie a patogeny, ktore zjeme, zle sa natravi potrava, ked je malo kyseliny a lezi v zaludku dlhsie.. je toho mnoho. PPI su potrebne, ked treba zahojit sliznicu zaludka, ale nie uzivat dlhodobo.

panelacikova
10. jan 2023

@lyci no neviem. mne už 2 od seba nezávislí gastroenteorológovia povedali, že pre mňa je táto liečba už celoživotná. pričom sliznicu mám zhojenú. mám si niekde žiadať tretí názor? nerada sa cpem liekmi, vyhýbam sa im, pokým sa dá, takže určite ho neberiem s radosťou...