icon

Existuje pravé šťastie v dnešnom svete?

30. dec 2024

Ahojte žienky,maminky,teturky,žabky a aj páni, oteckovia...Myslíte si,že existuje šťastie? Byť šťastný a vedieť to?Byť celý život v pohode, skákať cez prekážky, ignorovať ľudí, ktorí Vám/mňe neprajú,ale musíte sa pretvarovať? Mali ste niekedy chuť, všetko nechať a ujsť?
Ďakujem.

biba_18
30. dec 2024

isteže existuje…

petamich
30. dec 2024

Existuje ale byt cely zivot stastny a v pohode, tak na take neverim 🙂 su lepsie a horsie obdobia, niekedy jeden stastny moment pocas dna, inokedy stastny cely den, obcas cely mesiac ale strieda sa to aj s dnami, kedy si teda stastna nepridem.

doriiis
30. dec 2024

Posledné dni to tu píšem často.
Šťastie je voľba,nastavenie v hlave,rozhodnutie.A nie nasledok vonkajších vplyvov.
Ak sa rozhodneš byť šťastná,tak podľa toho začneš aj konať a veci ako toxicki ľudia vyradis zo života bez toho,aby si o tom dlhšie uvažovala.
Mindset je všetko.
A áno,existuje šťastie.Staci si ho len uvedomiť a udržiavať pri zivote

galganka
30. dec 2024

Existuje. Iba ho treba vedieť nájsť. Je schované napr. v raňajkách do postele, v 50 centoch na žrebe, v detskom vystúpení, alebo trebárs v kytici z Lidlu. A hlavne, nie je nonstop. Ale, vždy sa znova objaví.

lindous
30. dec 2024

Šťastie existuje, rovanko ako smútok a ďalšia kopa emócií, je normálne prežívať všetky... je okej cítiť sa niekedy nahnevane, niekedy sklamane, niekedy frustrovane a zároveň žiť spokojný život... každý má iné starosti a každý inak veľa znesie... ale teda takéto reči o ľuďoch čo druhým neprajú atď. ma vždy tak trochu zarazia a mám pocit, že to viac hovorí o danom človeku ako o ľuďoch okolo neho, ja buď okolo seba takých nemám alebo to fakt ignorujem, jasné, nie s každým si sadnem, ale s nikým nie si povinná sa baviť, ani udržiavať kontakty

bu_bu_bubak
30. dec 2024

Ja suhlasim s doriiis, osobne stastie alebo vyrovnanost je osobna volba a forma mindsetu. Preto sa aj hovori, ze niektori ludia vidia pohar skor poloplny kdezto ini skor poloprazdny.

Nehovorim teraz o nejakom stave permanentnej euforie, ale skor o snazeni tesit sa aj z malickosti a snazit sa vidiet to pekne, vazit si to co mas.

Su ludia ktori proste miluju neustale sa stazovat pretoze to je jediny sposob ako sa im dostane nejakej utechy alebo pozornosti od druhych.

autor
30. dec 2024

Bola som dakedy šťastná,ako dievča. Cítim veľký tlak byť stále dokonalá,už ma to prestáva baviť. Rezignujem,veď nik nepotrebuje pre šťastie udržiavať chorý vzťah. Stále v tej istej monotónnosti,bez niečoho vzrušujúceho. Od vstania po zaspávanie, stále to isté,dookola. Nebola som taká,žila som,teraz mi to pripomína iba prežívanie a dopriať ľuďom okolo,aj keď sa cítim ako neviditeľná.

mabenn
30. dec 2024

vela otazok naraz...odpoviem len na jednu: "Byť celý život v pohode" - nie, to nejde

sante81
30. dec 2024

Mne stačí byť dlhodobo spokojná, a vďačná, už len za to čo mám , že sa ráno zobudím a som zdravá
Šťastná som bola vtedy keď sa narodili deti, keď prišli výsledky z onko, keď som sa vydávala atď

nynia
30. dec 2024

Určite šťastie existuje ale je rozdiel šťastie a dokonalý život to, načo sa pýtaš v predposlednej otázke. Jednoducho život nie je dokonalý patria k nemu aj prekážky rovnako ako aj ťažšie dni a smútok ale to nevylučuje šťastný život. A nie raz som mala chuť ujsť niekde preč a aj sa mi to podarilo a bolo to moje najlepšie rozhodnutie aké som urobila keď som sa odtrhla od starých ľudí a zvykov a začala som na novom mieste odznova a práve tam som "našla" aj šťastie. Najdôležitejšie na tomto celom je nevkladať šťastie do niečoho alebo niekoho iného ako samej sebe.

autor
30. dec 2024

Príklad. Dakedy ako slobodná som prešla okolo pekného chlapa a pekne sa pozrel. Teraz ako vydatá,8ročné manželstvo,nepozrie sa po mne pekne ani môj manžel. Pritom sa o seba starám. Preto ma to prestáva baviť,chcem znova začať žiť,nie dookola to isté a bez vzrušenia,som ešte mladá žena, sakra. 38,muž 43 a dieťa nechceme, máme to vysvetlené. ...

petamich
30. dec 2024

Ja chapem, ze asi mas nejaku krizu alebo lahsiu depresiu. Ale mat pocit, ze si nestastna, lebo sa za tebou neotoci cudzi chlap na ulici 😵‍💫 nechcem sa ta dotknut ale to je trosku hlupy priklad.

Ale sudiac podla tvojich komentarov problem bude niekde inde a nie v pocite stastia - ak ti chyba ku stastiu pozornost a manzel sa na teba nevie pekne pozriet a ubija ta stereotyp a monotonnost, tak asi bude zdroj stavu tvojej mysle nieco ine.

anonym0001
30. dec 2024

Clovek zisti, aky bol stastny, vacsinou az ked o svoje stastie pride. Napr. ked strati clena rodiny alebo zdravie. Vtedy zistis, ze si bola dovtedy vlastne stastna, len si si to neuvedomovala. Preto je dolezite byt vdacny za to, co mas, lebo nikdy nevies, kedy o to prides. Vzdy je o co prist.

mondolina
30. dec 2024

pozri sa na seba sama pekne...v zrkadle 😉

autor
30. dec 2024

@anonym0001 som vďačná, snáď aj zdravá,len akosi nie do šťastná. Ale je pravda,človek sa sťažuje, dovtedy kým oprávnene môže. Prepáčte,sú oveľa horšie vzťahy, životy...
prepáčte.

lindous
30. dec 2024

@anonym0001 a ja by som doplnila, že niekedy treba to čo máš pustiť a prísť o to, aby sa otvorilo miesto pre nové veci... myslím tým, prácu, ktorá človeka ubíja, nefunkčný vzťah, toxických ľudí... netreba potichu trpieť, lebo veď by mohlo byť aj horšie

lindous
30. dec 2024

Autorka, neospravedlňuj sa za svoje pocity... len si možno skús uvedomiť, že veci, ktoré tu opisuješ, že sa trápia, sú veci, s ktorými sa dá niečo robiť... na vzťahu sa dá pracovať, ak chcú obe strany, ak nie a si dlhodobo nešťastná, dá sa ukončiť... ale najskôr by som skúsila tú iskru vrátiť, do vzťahu, ale aj sama sebe... kedy si naposledy spravila niečo spontánne? alebo skúsila niečo nové? vrámci vzťahu, kedy ste boli naposledy na rande? rozprávala si sa o týchto pocitoch a nespokojnosti s manželom?

autor
30. dec 2024

@lindous ďakujem vopred. Nás vzťah je celkom idilický. Viem čo chce,čo rád je,čo nemusí,čo by ho potešilo. Ľúbim ho,aj keď má radšej to,keď mu poviem, že ho mám rada. Je to asi len práca a veci okolo. Sexuálne ma priťahuje stále,snáď aj na jeho., vždy sme si sex užili,snáď ako pubetaci. Ja neviem,čo riešim,veď mám skoro dokonalý vzťah :-/.

lindous
30. dec 2024

Aj manžel vie čo máš rada, čo by ťa potešilo, dáva ti najavo ako ťa ľúbi, tak ako to ty potrebuješ? Ak nie, určite to s ním komunikuj a ak áno, problém bude teda asi v tom čo píšeš vyššie, že cítiš strašný tlak na dokonalosť.... ale to je nereálne, dovoliť si robiť chyby je jedna z najlepších vecí, ktoré som sa naučila a je to neskutočne oslobodzujúce... je okej nebyť vždy okej, je v pohode cítiť sa na nič, aj keď iní majú "väčšie" problémy, je to v pohode dokonca aj bez žiadnej zjavnej príčiny a je v poriadku o tom hovoriť... najlepšie s najbližšími a keď si človek nevie pomôcť sám, tak kľudne aj so psychológom...

vanilkovazmrzka
30. dec 2024

Stastie zacina tam, kde koncia prehnane naroky a sebakritika.

rozculena
30. dec 2024

a kto ťa núti byť dokonalou?

zobaka
31. dec 2024

jasne, ze existuje stastie, ale nonstop stastie na tejto planete nie

lavender94
31. dec 2024

Človek nemôže byť nonstop šťastný. Niekedy pre to šťastie treba aj niečo urobiť. A potom už je na každom z nás čo sme ochotní pre našu spokojnosť urobiť, keďže cesta za spokojnosťou je väčšinou plná nespokojnosti 😆😆

martinmmartin
1. jan 2025

Stastie je relativna vec. Medved ktory vyrasta cely zivot na retazi, ma vytrhane drapy a zuby, ak dostane kocku cukru je v tom momente ked ju ma v hube najstastnejsim medvedom na svete

aga_aga
Odpoveď bola odstránená