icon

Existuje u nás škola sexu?

comedywoman
2. feb 2018

Navstivili by ste take nieco? Nejaky kurz, zameraný na zdokonaľovanie sa v sexe a rozvyjanie sexuality? Existuje vobec nieco take na, slovensku? Iba tak ma to zaujima....

0silvia0
3. feb 2018

@comedywoman no veď áno, presne takto z druhej strany som to chcela napísať. Nemyslela som aby dvaja ukazovali na seba prstom a hľadali vinníka, ale aby sa navzájom chápali. Sexuálny život a sexualita nie je len o orgazmoch a experimentovaní, ale aj o vzťahu. Sex bez vzťahu je len sex. Vzťah bez sexu nie je naplnený vzťah. Keď chceme rozvíjať sexualitu vo vzťahu, musí ten vzťah fungovať, jednoducho nedá sa oddeliť sexualita od vzťahu, všetko je to prepojené a dvaja vo vzťahu musia navzájom spolupracovať, aby im všetko fungovalo, nemôže vo vzťahu ťahať len jeden, potom sa vzťahy rozpadávajú...
Ja som to vôbec nemyslela tak, že pred 5 rokmi som rodila tak mám nárok mať 150 kg. Skôr som to myslela tak, že žena pred pol rokom rodila a chlap žene vyhadzuje na oči, prečo má také hnusné brucho pol roka po pôrode, veď už nemala mať žiadne a nechápe že pri polročnom dieťati je žena nastavená starať sa prioritne o dieťa...
Samozrejme žena keď sa má cítiť sebavedomo tak musí vyzerať primerane a súmerne nie ako chladnička s rozmermi 100x100x100 cm, ale to musí každá sama chcieť a niečo pre to robiť, ale čo sa týka chudnutia a zdravej stravy na túto tému je tu diskusií dosť...

comedywoman
autor
3. feb 2018

@0silvia0 teraz o laske a potrebe zien byt milované. Laska je energia ktorou treba naplnit svoje srdce az po okraj aby som mohla lasku rozdávať dalej, prava laska je o tom ľúbiť bezhranic a bez nároku na vrátenie. Šťastnou ta robi prave to ze miluješ, lebo ak nemilujes svojho suseda tak ta, asi tesit nebude ze, ti bude vyznávať lasku a nosit ti kvety ked ty ho mas na haku a otravuje ta. A tu je ten problem ze ked zena nedokaze naplnit svoje srdce laskou vznika obrovske prazdne miesto ktore sa, snazi zaplniť tym ze sa, sprava k mužovi stylom.. Ty si mi dlžný ľúbiť ma daj mi lasku daj mi lasku.... A potom je on vinny v tom ze hoc ona seba v dusi nelubi neváži si kritizuje, sa atd... Tak niekto druhy je povinný ju presvedcit o opaku... A zena je pripravena iba pohlcovat toto vsetko a plnit prázdnu studňu vo svojej dusi. Vacsinou prave ľúbiť a rozdať lasku neocakavajuc ze je to pôžička ma ten efekt ze, sa ti vrati 2x viac a vtedy je, zena stastna a naplnená. Navonok sa moze, zdať ze, zahrnas muza laskou a nic nedostavas ale treba sa pozriet hlbšie...

comedywoman
autor
3. feb 2018

Chcela som tym povedať, ze laska prichadza hlavne vtedy ked ju rozdavas mas jej dost, a robis ludi šťastnými a citia, sa byt milovany a nie dlžný....

0silvia0
3. feb 2018

@comedywoman no veď práve o tomto hovorím, treba sa na všetko pozrieť hlbšie, ja nikde nepíšem o plnení prázdnej studne a výčitkách mužovi, to si už ty asi vydedukovala, ja píšem o obojstrannom úprimnom napĺňaní vo vzťahu, nie o uspokojovaní akýchkoľvek potrieb len jedného vo vzťahu, či sa to týka muža či ženy. Nikde som nespomenula dlhy v láske, prečo to spomínaš v príspevku pre mňa?
Ja stále tvrdím, že vzťah je o vzájomnom pochopení, porozumení, kompromisoch, láske, ak toto všetko funguje, tak nemusíme chodiť na žiadne kurzy, pretože takýto vzťah uzdravuje, napĺňa, hojí atď.

terezka1947
3. feb 2018

@comedywoman hm,myslis,ze muz si vazi zenu iba pre sex a jej vyzor???? Ak by stacilo iba toto...to by poto zlatokopky mali mat vyhrate,no nemaju
Precenujes sex a vonkajsiu krasu
Pre zeny to nestaci.....resp.nie vsetkym muzom to staci a nezaruci to nič
Preco by normalna zena,vo vztshu s normalnym muzom mala mat strach,aby jej nezahol ....a tŕpnuť roky a roky....toto je divne myslenie
Treba si najst cloveka,kt.vie,co doma ma....preco si to,co doma ma vazi a starat sa o teplo domova...a plati to pre obe pohlavia

comedywoman
autor
3. feb 2018

@0silvia0 to som povedala iba, svoj nazor ze zena potrebuje byt milovaná ja nehovorim ze ty tvrdíš opak... Tak ako niekto chodi do fitka, sam v domnienke ze vsetko vie a robi dobre tak iný potrebuje trenera, aby ho viedol ucil a, motivoval... To je vsetko... Vela ludi si mysli ze ich netreba v teme sex nic ucit, to ale neznamena ze vsetci vsetko vieme a nepotrebujeme odstraňovať komplexi lebo ich akoze nemame.

comedywoman
autor
3. feb 2018

Jedno je iste zena ktora sa pri pohlade na, seba do zrkadla zhnusi , vyzliest sa jej sposobuje neprijemne pocity, alebo je v sexe totalne neskusena, alebo ma nejake návyky ktore ziskala po 10ročnom neúspešnom manželstve a teraz ma nového muza a citi sa byt ako z inej planety zrazu lebo mala iba jedneho partnera a vsetko bolo ako autopilot a zrazu sa, zapol manual a ona je, z toho vydesena... Toto vsetko je priklad toho kedy zena potrebuje podporu aby si nevytvorila dalsie zbytocne bloky....

comedywoman
autor
3. feb 2018

@terezka1947 vies nerada by som plietla hrušky s jablkami aj ked je to príbuzné ovocie. Stale hovorime o sexe sexualite o sebavedomí zeny a o tom ako vplýva jej nazor samej na seba na to co tvori v postely, odkial ma, ake sexuálne praktiky co sa naucila nenaučila atd... Ja nehovorim o manželskej poradni ani o sedení u sexuologa. Hovorim o ženách ktore si neveria, hanbia sa, a nevedia realne praktizovať iste veci v postely a maju zaujem sa to naucit... V ziadnom pripade niesom za to aby sexualita bola pilierom pre vztah alebo ze zena musi byt sexidol len vtedy bude vsetko tip top. Ale tiez by zena nemala dopustiť to ze bude v postely kus madracu ktory daj boh v tme nevidno ...misia splnena a potom sa čudovať ze muz odbehol na ľavo lebo zatúžil po experimente o ktorom sa aj bal svojej konzervatívnej zene co i len povedat lebo by bolo zle nedobre. A presne v tom je problem ze chyba nieco co tieto veci uvedie na správnu zdravú mieru.... Lebo ludia ziju v naivnej domnienke ze toto je samozrejmosť o ktorej je zbytocne co i len hovorit.

terezka1947
3. feb 2018

@comedywoman
@comedywoman pozri....venuj sa tomu ty a uvidis,aky je dopyt...no,ci chces,ci nie...stale ty rozpravas o tom istom,o zene,kt.je zenou iba ako sexualna bytosť....ale zena he ženou aj ako sexualna bytost,nevyjadruje ju iba jej vyzor a skusenosti...a jej sebadovera tuez nemoze byt postavena len na tom....

comedywoman
autor
3. feb 2018

Sex, a samotny vztah su dve rozne veci ktore samozrejme súvisia. Ale ja hovorim iba o tej jednej casti... To ci si ludia rozumeju po psychickej stranke to je uz tema pre psychologa. Ale pravda je, taka ze akokolvek muz moze milovat zenu mozu si rozumiet dusa v dusu ale ta zena je v sexe uplne na urovni ze vcera prisla o panenstvo tak vzdy bude muza pokúšať pocit ze chce skusit to a, tamto... A ked taku zenu stretne co ho bude provokovať tak tazko svoje pudy ovládnu. A jedine co ich bude zaujimat je aby sa to zena nedozvedela lebo nechcu o ňu prist ale nedokazal odolať... To ti garantujem poznam takych stovky.... Ale celkovo je to fakt zložitá, tema a kazdy ma na ňu rôzny nazor... Tu všeobecná pravda neexistuje

comedywoman
autor
3. feb 2018

Aby som nezabudla, ked je zena nespokojná, so sexom tak tiez, zahyba, to je fakt.

terezka1947
3. feb 2018

@comedywoman ty si asi velmi neveris v zivote,vsak?

comedywoman
autor
3. feb 2018

@terezka1947 ja mam ale pocit ze my dve hovorime o uplne roznych témach. Ja o sexe a ty o podstate zeny a vzťahoch ci o com vlastne. Ja hovorim je 1teme aby sa tu nedoplietlo vsetko dokopy az skončíme pri rozvodoch a neviem com vsetkom. Stale je tu otazka ci by zeny vyhľadali skolu sexu. A, snazila, som sa opisat preco si myslim ze, by take nieco bolo zaujimave... A ked sa chceme bavit o ženách ako sexobjektoch tak by sme sa mali bavit o prostitutkach ale o tom tato tema nieje. Stale, sa bavime o niecomu v com je minimum edukacie lebo je to akési tabu to je cele

comedywoman
autor
3. feb 2018

Taktiez niesom clovek co rad robi zo sexu kult... A je mi uprimne luto ze tak ako peniaze, sa, aj sex stal akosi osnovou nasich životov a bohuzial tak ako sa musime naucit, zarábať peniaze, aby sme v tomto svete prezili tak isto sa musime naucit prijat sexualitu lebo kedysi to bol inštinkt pokračovania rodu.. No dnes..... Kto je krasny sexi atd ma vela výhod.. Vid sexi pipenky instagramu... Je to chore no je to tak zijeme v tom...

nkem
3. feb 2018

Myslim, ze pre ludi bude narocne zo zaciatku si priznat, ze maju "problem" a potrebuju ho niekde riesit a navstivit nejaku instituciu-organizaciu, alebo ako to nazvat. Tak ako pre niekoho je normalne mat sex len vecer po tme, lebo ine nepozna a ani im to nechyba a prirodzene sa pohybuju na skale niekde pri asexualite..a niekto potrebuje bdsm praktiky alebo swinger sex. To je prva vec, ktoru by som zohladnila. O tom sebavedomi, v tom maju kocky pravdu, to sa da budovat aj na burlesque, ktore dokaze, ale nemusi nevyhnutne byt eroticke. Pokial sa dokazes zviditelnit a predat to, myslim, ze potencialne by sa to mohlo ujat, kde by si otvarala obzory v roznych sexualnych a sexu pribuznych oblastiach. Ono pytat sa to na MK je dvojsecne, lebo tu sa raz jedna kocka pytala na bdsm 24/7, kde ona bola dominantka a ta tema sa prilis neujala a skor sa to potom pretocilo na srandu. Moja otazka skor smeruje k tomu, ze ako by si si uctovala za svoje sluzby, prednasky alebo nejake skupinove skupiny. Mna vzdy veci okolo sexu fascinovali a moj ultimatny sen je mat sexshop alebo nieco na ten sposob.

comedywoman
autor
3. feb 2018

@nkem ja nehovorim ze, sa citim byt ucitelka, sexu... Na to by som este potrebovala, absolvovat školenia.. Mna to zaujima preto lebo je jeden rusky bloger ktory dava návody zenam ako zbalit chlapa a vsetky chyby a kooomplet ma o tom knihy a raz bola u neho ako host taka baba co taku skolu ma v moskve... A bolo to mega mega zaujimave a teda ta zena nebola krásavica ale mala taky sexepíl tak zvodne rozprávala a rec tela atd ze ten bloger mal co robit aby nebol cerveny ako paprika a pozeram ci tu take nieco existuje a vobec ako sa k tomu nase konzervy slovenky postavia.

comedywoman
autor
3. feb 2018

Sebavedomie je tiez, taka vec ktora ked nema pevný zaklad tak sa moze, stat ze spolu s vyzlecenymi šatami a odlicenym makeupom zo seba zlozime ako masku.

nkem
3. feb 2018

@comedywoman a preco nie? V zahranici uz funguju aj sexualny koucovia, ktori pomahaju parom alebo jednotlivcom. Napad je to zaujimavy. Myslim, ze realne na slovensku neexistuje ani skola tantry, nie to este skola sexu. Ale tusim som raz niekde citala, ze nieco podobne existuje ako nejaky vikendovy pobyt, ale to si uz len velmi letmo pamatam a bolo to v nejakom zenskom magazine

nkem
3. feb 2018

@comedywoman ale mam pocit, ze ty by si to skor orientovala na skolu zvadzania a zenstva ako takeho, nez sexualne poradenstvo

comedywoman
autor
3. feb 2018

@nkem ja si urcite myslim ze tema je zaujimava a sirokosiahla a je toho malo, preto zvažujem ist pozriet do tej skoly v moskve :D slovenskym zenam by sa to zislo, a samozrejme nie vsetky su na to pripravene, ale keby sa vytvorila taka, skupina zien a dôvera priateľská atmosfera by to mohlo mat pozitivny ucinok. Lebo dnes su zeny asi fakt odkázané iba googlit. Mozno by som vytvorila taku skupinu dvovernu kde by zeny nasli podporu povzbudenie a praktické rady ako na to... Lebo to co im kedysi mamka povedala ked povedala dnes uz neplati... Teda mne mama o sexe hovorila iba... Nieže otehotnies boze chraan!!

0silvia0
3. feb 2018

@comedywoman podla mna by sa skor hodila pre zeny skola sebavedomia. Ked pises v suvislosti s tym blogerom, hned mi napadla skola sebavedomia. Sice instagramove babenky maju toho sebavedomia nadbytok, ale je tu aj kopa zien ktore si neveria a necitia sa prilis zensky

comedywoman
autor
3. feb 2018

@0silvia0 to je uz dost o psychológii... Ja mam namysli aj konkretne praktiky atd... V tomto je vela tem zahrnutých... Aj masáže, aj napriklad energie, čakry, atd... Nie len tupo dat návod ako to chytut do ruky chápeš, a sebavedomie je iba prvy krok...

nkem
3. feb 2018

@comedywoman mne nepovedala ani tolko😅 ja sama som si nasla gynekologa, dala predpisat tabletky a pod...😁

dominika6
3. feb 2018

@comedywoman
Ano je taky kurz...v BA

comedywoman
autor
3. feb 2018

@0silvia0 zase tie instagramove mozu byt paradoxne opustené ako pes z útulku... Lebo jediné cim vedia zaujat je vycapena prdel na internete. Kategoria pouzit a odhodiť takych mi je luto uprimne. Teda su aj vynimky

comedywoman
autor
3. feb 2018

@dominika6 a ako sa vola?

maria1989
3. feb 2018

@comedywoman kto by v takej škole bol učiteľ?

dominika6
3. feb 2018

@comedywoman
Bola ma tom kamoska dalo jej to vela..ale stalo to aj vela..mozem zistit ci to este funguje

comedywoman
autor
3. feb 2018

@maria1989 kto by mal byt podla teba ucitel?

maria1989
3. feb 2018

@comedywoman neviem, práve preto sa pýtam teba, keďže si založila tému.