Expriateľ sa dnes žení

9. júl 2022

Viem že tu asi nenájdem pochopenie ale potrebujem to zo seba dostať von.
Môj expriateľ, moja prvá ozajstná láska, sa dnes žení.
Ja som vydatá takmer dva roky, máme s manželom aj malé bábo. Ale moc nám to neklape. Je dobrý otec, stará sa o nás, ale necítim k manželovi také to psychické spojenie. Aj mi nejaké veci zatajil, čo som sa dozvedela až po svadbe, to ma dosť raní doteraz.
S tým ex sme sa rozišli kvôli diaľke, keďže som odišla študovať do iného mesta. Ale nikdy sme na seba nezabudli, stále sme počas života nejak na seba narážali, vzájomne sa zaujímali, ako sa nám darí… Myslím že sme to nedokázali uplne ukončiť, ani on, ani ja. Po škole som sa vrátila do rodného mesta a párkrát sme sa stretli. Stále sme si mali čo povedať, ja som už aj plánovala rozchod s priateľom, terajším manzelom, ale on ma pár dní na to požiadal o ruku. Nedokázala som mu povedat nie 🙈 tak sme sa zobrali.
Ale Proste nedokážem prestať myslieť na bývalého, on sa mi tiež občas ozve, naposledy asi pred týždňom. Ale s tou babou čaká dieťa, tak sa rozhodol si ju zobrať. Ale stále nejak cítim že a dúfam že raz budeme spolu.
Je mi dnes ťažko. Moja láska sa žení…

vani190493
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
9. júl 2022

@vani190493 ďakujem ❤️ Ani som nedufala že to niekto pochopí..
Od rána potajme plačem.

liljana
9. júl 2022

Nuz, toto si mala riesit pred svojou a jeho svadbou. Otoc list, tento vlak uz odisiel. Aj tvoj ex je len clovek, neidealizuj si ako posledneho muza na svete bez chyb. Pories si svoje manzelstvo, pripadne sa rozidte s manzelom, ak k nemu nic necitis. Nech si on aj ty najdete toho vhodneho k sebe.

jaskolka
9. júl 2022

No co ti na to povedať? Rozišli ste sa... A už dávnejšie zrejme. Každý si začal budovat svoj život sám, bez toho druhého.
Keď ste sa toľko "stretávali", prečo ste sa znovu nedali dokopy ako pár? Vravíš, že ste sa o seba zaujímali, kontaktovali.. Ale z dákeho dôvodu to "nešlo" zase začať spolu fungovať?
Zrejme tam boli nejaké dôvody, prečo ste ostali rozideni.
Ty máš rodinu, on už vlastne tiež.
Co chceš tetaz? Rozbiť obe rodiny? Úprimne ak budeš takto to vnímať že tvoja "láska"sa dnes žení , a budeš stále na to myslieť, budeš sa len trápiť.
Skus to vziať ako fakt. Je to ex, nie tvoja jediná láska. Keby nou bol ver tomu ze ste dávno spolu a mate vlastnú rodinu.
Možno som krutá, ale nič iné robiť nemôžeš. Mali ste dosť času aj šancí... Na tvojom mieste preseknem kontakty, zablokujem si ho a urobím hrubú čiaru za minulosťou.
Akože môžeš začať snívať, a stále sa kontaktovať, a predstavovať si, akí by ste boli šťastní, , ale bolo by to veľmi neférové voči ďalším ľuďom. A v konečnom dôsledku by to veľmi ublížilo aj tebe samej.

alchemilkazltozelena
9. júl 2022

Chapem tá... Nezufaj... Ak máte byt spolu tak budete.. možno nie teraz ale 20 rokov... Boli také prípady 💛

autor
9. júl 2022

@liljana áno, má chyby. Vlastne náš vzťah bol ako také “talianske manželstvo”, veľakrát sme išli od seba ale napriek tomu nás to k sebe ťahalo naspäť.
Vlastne som dúfala že terajší manžel, manželstvo, dieťa, toto všetko ma už konečne prinúti zabudnúť.. ale nejaksi sa mi to nedarí.

liljana
9. júl 2022

Ja tomu zial nerozumiem. Mohli ste byt spolu s ex, ale nedokazala si manzelovi povedat nie pri poziadani o ruku. Teraz by nebol problem od neho odist aj s dietatom, vedela by si mu uz povedat nie, zobrat mu dieta a rozbit rodinu? Ach jo, takto to domotat ...

marca12
9. júl 2022

Zabudnes jedine,ak s nim pretrhnes vsetky kontakty

livka_
9. júl 2022

Si zober tu tehotnu nevestu ktorej nastavajuci týždeň pred svadbou kontaktuje ex. Ciste nedobre. Vy ako par ste uz sancu mali, taliansky ste skoncili. Tak dost, nechaj jej pokoj a neprovokuj ho. Nekontaktuj ho. Keby sa toto prevalilo tak ste si zarobili na scenu. A ver, ze budes v tomto celom najhorsia. Neuspokojena ex vydata s dietatom ktorej čo má sa máli, chce kontaktovat zenateho s dietatom na ceste. Uz maj trochu rozumu dospelej a city natvrdo vedome ukonc.

iffushka
9. júl 2022

A zamyslela si sa nad tým ako sa on cítil keď ty si sa vydávala a mala dieťa? Či to je niečo iné? Zjedz si čo si si navarila.

lindous
9. júl 2022

Keď sa naposledy ozval svojej ex, s ktorou sa nevie rozlúčiť, ale ani to posunúť ďalej už xy rokov týždeň pred svadbou, neviem či máš čo ľutovať a či to bude tak super chlap ... Myslím si, že žiješ v spomienkovom optimizme, chápem to, ale zároveň si to robíš sama, dávno si mohla prerušiť všetky kontakty ... ale super, dostala si to aspoň takto zo seba, kľudne sa poriadne vyplač a uzavri to konečne dnešným dňom, vymaž číslo, nesleduj ho na sociálnych sieťach, jednoducho preruš všetky kontakty, to je jediná cesta von a energiu radšej venuj do svojho vzťahu s manželom

mirro
9. júl 2022

Spomienkový optimizmus. Ty si už inde, sústreď sa na svoju rodinu.

jaskolka
9. júl 2022

Skôr to vyzerá ze ty máš takú porozchodovu nostalgicku pamäť a vždy si pripomínas len to, čo bolo krásne.
Ale reálne, ak ste sa viackrát rozišli, tak skrátka tam boli veci, pre ake ste nemohli byť spolu. Ja by som sa na toto zamerala, nie si tetaz opakovať, že moja láska sa žení, a aká som zúfalá, a ako veľmi mi chýba. Trosku zapoj aj rozum, nie len srdce v tejto situácii.
Proste ste mohli byť spolu, ale hoci mali ste viackrát šancu vždy to "padlo" a šli ste od seba.
Tak prečo si myslíš, že by sa to odrazu zmenilo a už by si do smrti bola na ružovom obláčiku s ex? Mne to príde maximálne detinské, toto si robiť vzájomne. Neviete byť spolu, ale ani bez seba. A ani jeden nemáte odvahu to prerušiť navzdy. A momentálne už je to aj neférové voči vašim partnerom.

autor
9. júl 2022

@jaskolka nevyšlo nám to preto že ja som odišla 300km kvôli škole. On neveril že to vo vzťahu na dialku vydržíme.
A počas môjho studia mal on viacero vzťahov ale žiaden mu nevyšiel.. tesne pred mojimi zásnubami mi povedal že v každej hľadal mňa ale u žiadnej to nenašiel a že veľmi chce aby som sa vrátila naspäť. Reálne som o tom už aj uvažovala, ale ako som už písala vyssie, terajší manžel ma pár dní na to požiadal o ruku a ja som nedokázala povedať nie.
Teraz to vnímam ako chybu. Viem že už nič nezmôžem a ani nechcem, ak má mať fungujúce a šťastné manželstvo, tak mu to samozrejme prajem.
Zároveň verím tomu, že dnešným dňom a poriadnym vyplakaním to budem schopná vedome konečne hodiť za hlavu.

jaskolka
9. júl 2022

Písala si "bolo to ako talianske manželstvo a veľakrát sme išli od seba",teda nie len raz kvôli škole, aspoň tak to vyzeralo.
Ja reagujem len na to. Keď veľakrát idem od niekoho, tak skrátka asi tam je stále dačo, čo mi vadí

sardinka32
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
amiaja
9. júl 2022

Nechaj to teraz tak, aj tak nic nezmozes.. ak mate byt spolu tak raz budete. Zbytocne sa trapis, vsetko sa deje pre nieco a takto to ma byt. Prerus kontakt a praj mu stastie. A ty sa sustred na svoj zivot. Je zbytocne plakat nad rozliatym mliekom. Zivot ti unika ked si v hlave vytvaras nerealne predstavy.

ankare
9. júl 2022

Och, nezávidim Ti teraz túto situáciu. Viem si predstaviť, ako sa musíš cítiť.... Ostáva Ti len nechať to plávať a čas ukáže... Ak máte byť spolu, osud Vás spojí opäť. ❤️ Držím palce!

kitycat
9. júl 2022

Mala si na výber a rozhodla si sa povedat ano chlapovi, s ktorym si sa chcela rozist.

Si tapa, len pekne papkaj tu tvoju kasu.

Maozaj nechapem, ze toto riesis v den jeho svadby. Preber sa.🤦‍♀️

niekto2hy
9. júl 2022

Stáva sa že človek mieni a život mení.

autor
9. júl 2022

@amiaja @ankare ďakujem pekne, áno, samozrejme mu prajem šťastie a nechávam to tak. Len sa tych pocitov nedokážem zbaviť. Ale mám krásneho synčeka na ktorého sa sústreďujem.
Len som si trochu potrebovala vyliať srdce a niekomu sa zdôveriť, nakoľko o tomto netuší ani moja najlepšia kamarátka.

autor
9. júl 2022

@kitycat vtedy som žiaľ nepočúvala svoje ❤️, ale rozum. Stokrát som to už oľutovala, ale to mi už nepomôže. Len sa nejak prinútiť zabudnúť.

vani190493
9. júl 2022

Ja to akosi neviem.

tomas115
9. júl 2022

A co chces pocut, ano on ma svadbu. Asi je spokojny momentalne. Ty spokojna nie si no tak sa rozved, alebo to naprav. A co bude dalej nevie nikto, mozno o 10 rokov budes s tym svojim ex, ale teraz je to nerealna iluzia.

autor
9. júl 2022

@vani190493 tiež nevieš zabudnúť? … ono je to ťažké, ja to neviem v podstate už zopár rokov, stále si to len nejak racionalizujem a prekrývam niečim iným aby som na to nemyslela, ale tiež sa mi to nedarí…
Potom človek naozaj nevie či sa tomu má stále silou mocou brániť, alebo sa bránim niečomu čo mi bolo možno súdené.

mooonika1975
9. júl 2022

je milé mať už len platonickú lásku ... tak to asi aj zostane

autor
9. júl 2022

@tomas115 áno viem že teraz je to nereálne, ja som v podstate ani nechcela nič počuť, iba to dostať konečne zo seba von. Možno mi to nejakým sposobom pomôže.
Áno, on je teraz asi tak spokojný, že hoci čakal dieťa a plánoval svadbu, tak sa stále o mňa zaujímal a chcel ma v našej momentálnej situácii aspoň za milenku. Čo som samozrejme rázne odmietla.

samanta44
9. júl 2022

Poviem ti to takto ak je to osudová láska, tá nikdy neskončí ani keď budete obaja v inom partnerstve.roky ukážu či to tak je no ak áno vždy sa vaše cesty skrížia po čase

pimpulka
9. júl 2022

...mne napadlo ze aj mi je luto exovej nastavajucej...ide do manzelstva asi nevedomiac aky "batoh" za sebou taha jej nastavajuci a otec jej dietata:/ aj taky je zivot....

lienka.7
9. júl 2022

Keďže si to neriešila predtým, teraz už neries.
Ci chceš rozbit 2 rodiny s deťmi?
Sama si to pripominas, idealizujes, nechceš zabudnut. Zi prítomnosťou a budúcnosťou, nie minulosťou co bolo. 98% žien tu malo pred manzelstvami pekne vzťahy s bývalými a co teraz? Pri nejakom náznaku problémov sa budem utapat minulosťou???
Mimochodom, aj ja som mala jeden vztah, ktorý skončil kvoli diaľke. Ostali sme však priatelia, v kontakte. Ja som sa vydala prva, on mi poslal k blahozelaniu parte, ze som ho týmto zabila. Po čase sa oženil aj on, nekontaktovali sme sa, nahodne sme sa stretlii ako rodiny na dovolenke. Potom ma kontaktoval, ze ma mna nemoze zabudnúť, stále ma miluje atď. Podotýkam ze jeho žena čakala vtedy 3 dieta.... a vtedy som povedala dosť. Všetko som utala, uz su tomu 3 roky.
Je to minulost. Neriešim to. Mam svoju rodinu, ktorá je pre mna číslo 1, mm s ktorým sa ľúbime a 2 krasne deti a nebudem si nic fantazirovat ani riskovať kvoli nejakému poblazneniu z minulosti.