Fajčenie na prechádzke s kočíkom: Áno alebo nie?
Ahojte tie ktore fajcite zapalite si vonku na prechadzke ked ste s kocikom?
Ahoj, u nas nikto kto siel s kocikom nefajcil, dajako mu/jej to srdce nedovolilo.
Pokial zastavis kocik a budes par metrov fukat tak, aby to slo opacnym smerom 🤷♀️.
A je pravda, ze vela razy ide okolo nas clovek so zapalenou cigou, alebo ideme okolo terasy kaviarne a tomu sa nevyhnem.
Viac ako obcasnych fajciarov sa bojim smogu a zleho ovzdusia v Ba.
Fajciacu matku/kocikujuceho je vidno, ale pripitu matku "nevidno" a predsa ich je vraj vela, sa nebavim kolko skody dokaze napachat alkohol alebo drogy v rodine a este s malymi detmi.
Tak celkom nechápem, prečo sa pýtali, načo táto diskusia. Zjavne ty fajčíš, mne je to úplne jedno. Teraz prestanes fajčíš keď kocikujes?
Ja som nefajčiar a keď si niekto zapáli pri mne a hoci sa otočí vždy to cítim.
je nepisane pravidlo na internete, ze na forach sa tyka...
podla teba je aka idealna vzdialenost cigarety od kocika? lebo pre mna ako nefajciara aspon 5 metrov,
miluje ked stojim na zastavke a fajciar sa postavi na kraj a vietor ten dym rozfukuje na celu zastavku.
@1ryba ano to máš pravdu. Ja som fajčiar a nemám deti, nedovolila by som si fajčiť v blízkosti dieťaťa, vždy idem preč. Aj keď idem po chodníku a vidím, že ide predo mnou alebo oproti mne mamička s kočíkom alebo s malým dieťaťom, tak idem ďalej alebo zadusím. A toto isté robím aj pri dospelých, ktorí viem že nefajčia a nemajú radi dym. Chcela by som prestať fajčiť, ale stále s tým bojujem. 😖 Zaujímavé je, že piť alkohol mi nerobilo až taký problém prestať, ale prestať fajčiť je pre mňa ťažké.
Ja som bola strašne hakliva na toto ako tehotna.. Az agresívna vnútorne som bola 😃
Ja keď som fajčila tak som si pri kočíku nikdy nezapálila. Nie kvôli deťom, pretože do kočíka dym samozrejme nešiel, ale kvôli tým pohľadom..
Tak len pre zaujímavosť skúsenosť s "matkou" (neviem ako to individum nazvať) fajciarkou na detskom ihrisku. Boli sme s manželom a dvoma deťmi (3 roky, 8 mesiacov) na detskom ihrisku. Tá sliepka prišla ku nám, rovno k nášmu kočíku s tým že si ide zapáliť ďalej od svojej dcéry aby nedýchala ten smrad. No čo vám poviem. Nitku som na nej nenechala suchú a keby si tu cigaretu naozaj aj tak zapáli, rovno na mňa môžu volať policajtov za ublíženie na zdraví a v tej chvíli mi bolo naozaj jedno aký som vzor pre moje deti. Fajčiari sú pre mňa tá najarogantnejsia skupina ľudí a jediné čo im želám je, aby do rána zmizli zo sveta všetky cigarety.
@heln presne a este neznasam jed fajciar poslednu vyfulne ako nastupi do vlaku/mhd a posadi sa vedla mna .. fuj 🤮
Ja sa ako nefakciar casto zle citim v lete. Velmi zriedka sa ideme niekde najest a nedajboze sadnut na terasu a to tam kazdy druhy taha...a ked sa ozvem, tak predsa on je vonku 🤦
@sheila121 ano, preco? ja a moje deti nemame pravo sediet vonku v podniku bez toho aby na nas fukali dym fajciari? Kto je v tomto utlacana skupina? Jasne ze nefajciari
Tu sa tyka, je vrcholne smiesne vykanie na anonymnom fore a ked ti uz nikto neda za pravdu tak sa hadat aspon o tykani.
Fajcenie pri detoch je hnus. Aj ked kocikujes a stojis za nim. Smrdi ti z huby a ruky mas tiez zasmradene a potom chytas dieta - ci si chcela pocut ake je to super a to nevadi??
Ja som byvaly fajciar a ano, vonku zapalila by som si,zas ten dym nepojde na to dieta takym sposobom ze ho prekoti v tom kociku.
@sheila121 a preco moje deti maju dychat dym nejakeho ignoranta? Ved nech sa zavrie doma v izbe a fajci tam nonstop, nech tam aj spi a je ked mu je to ok. Preco sa ja a moje deti nemozme nadychnut cerstveho vzduchu, pripadne si zjest nerusene jedlo v zahradnej restauracii? Ved snad to je to prirodzene - dychat vzduch bez smradu, dymu, vyfukov
Ja som fajčiarka... teraz nefajčím vôbec, pretože syna ešte kojím.. keď som fajčila pred tehotenstvom tak napríklad, keď som bola s deťmi v parku tak som sa vzdialila od parku. Na ulici sa vždy snažím vzdialiť sa od druhých, aby som nikomu nevadila.. na zastávkach nefajčím a zásadne nechodím keď fajčím, pretože nechcem obťažovať okolie.. doma fajčím len vonku a až keď deti spia.. je to tak podľa mňa správne.. teraz pri treťom dieťati si myslím, že už mozno ani znovu fajčiť nezačnem..
Keď vediem deti do školy, stretávam jednu mamu, ktorá má 3 deti, najmladšia má asi 6 mesiacov.. takže s kočíkom a kľudne fajčí do kočíka, vyzerá to hrozne.. automaticky o nej ľudia hovoria v zlom, že je aj alkoholicka pritom nie je, nesmrdi alkoholom a ani opitu som ju nikdy nevidela, býva blízko mňa.. ale tým, že fajčí kľudne aj na deti a aj počas tehotenstva, každý na ňu zle hovorí..
@sheila121 normálne vnútri v byte si zapál, čo je to taký problém? Veď tebe dym a smrad nevadí, nasmradená prídeš dnu tak či tak, tak normálne vyfajčuj vovnútri a na balkóne nechaj susedov si vychutnať čistý vzduch.
@cookie29 ja take mamicky posielam prec. Aj otcov.
@sheila121 fajčiari vás majú akceptovať, ale vy ich už nie... ak sa zamyslíš nad touto vetou tak zistíš, že nedáva zmysel.. pretože ja ako fajčiar robím niečo, čo môže obťažovať druhých.. zatiaľ čo nefajčiar nerobí nič, čo by ma mohlo obťažovať.. a nejde tu o akceptovanie ale o tolerovanie niečoho a zatiaľ čo nefajčiar nerobí nič, čo fajčiar "musí " tolerovať, nefajčiar je nútený tolerovať smrad a dym z cigariet... a nemal by byť... ja napríklad aj v reštaurácii na terase, vidím, že pri stoloch okolo mňa fajčia tak si zapálim ale už sa mi stalo, že pri stole vedľa som nevidela, že fajčia tak som sa spýtala, či im to nevadí a automaticky som sa vzdialila aj keď povedali, že im to nevadí..

pre mňa osobne smutný pohľad 🤷♀️ Raz som videla pána, ako sedí v aute, fajčí, vzadu batoľa vo vajíčku... odfrngol ohorok (špak) rovno mne pod nohy na chodník. Tak som sa ho slušne opýtala, či mu nevadí, v akom hnusne znečistenom prostredí vyrastá jeho dieťa, koľko tých ohorkov za život vyhodí...? Poslal ma vieš kam 🤨🤔.... Myslím si (na základe viacerých skúseností), že ľuďom je to jedno... 🤷♀️Smrad, dym, zdravie, neporiadok...
https://cigaretovnik.sk/