icon

Fantázia vaších detí pri hre

zara2012
26. sep 2018

Cavte maminy mam taku netypicku otazku.
Ako sa vase deti hravaju? Skor myslim dievcatka s babikami? Potrebujem vymysliet nejaky dej, nejaky pribeh o babikach ze sa tam nieco zaujimave udeje.
Napiste mi hocijaky namet, nemusi to byt nic dlhe aj strucne jednou vetou klidne.

dorotka9819
26. sep 2018

Hrať sa na pani učiteľky, učiť a vysvetľovať ako nakresliť nejaký obrázok. Tiež babysiterky, starať sa "kamarátke" o dieťa, ísť niekam na výlet. Ak má doma kuchynku tak im napríklad navariť. Neviem aké veľké dievčatko je, či ju niečo takéto zaujíma...
Pokiaľ teda myslíme ako zabaviť dievčatko s bábikou a nerozprávať jej o bábikach len rozprávky.

zara2012
autor
26. sep 2018

@dorotka9819 dakujem to su super napady. Dievcatko ma 6rokov.

lindusss2016
26. sep 2018

@zara2012 moja 2,5 rocna si vezme babiky a urobi im komplet starostlivost, ako sa ja staram o maleho braceka. Takze od prebalovania (natiera realnym sudokremom), obliekanie, jedenie, pitie, az po kupanie a uspavanie, proste starostlivost o babatko. Este ked sa jej nepodaj podari uchmatnut teplomer, tak to je uz radost najvacsia 😂

jana_eyre
26. sep 2018

moje decka sa rady hravaju na stratene babatko.. najdu opustene babatko a zoberu si ho domov, kde sa o neho postaraju, daju mu jest, prebalia, potulia.. niekedy to zamenia na opustene maciatko, psa alebo podobne, scenar to ma ale podobny.. potom samozrejme este na doktora a skolku, ihrisko a udretue sa na nom, vylet a vratenie sa domov a viac si nepamatam..

17juraj17
27. sep 2018

@zara2012 Fantazia deti je nekonecna. Nevidim dovod preco dievcatko tlacit do babik. Ja viem ze je to take "zenske" no u nas nasa mala bola najbizsie k dievcenskym hrackam s MyLittlePonny. Prve co urobila s prvym kocarom bolo ze ho prevratila a hrala sa s koleckami 🙂 Ked konecne vozila, na co zena ... Jeee ty kocarujes . Ked sa otocila tak tam sedel synov velky transformer a babika bola v bedni pohodena. 🙂 Zena sa jej snazila vnutit male velke babiky ale ona sa na skolu a doktorku hrala radsej s robotmi alebo so mnou ked mi akoze pichala inekcie a obvazovala rany. Takze sme tomu nechali prirodzeny vyvoj a hrali sme sa skor tak ze jej myslienku sme rozvili do pribehu nez vymyslat vlastne. Dost toho mala aj z citania rozprávok co je u nas zauzivane pravidelne od babatka az do teraz s tym rozdielom ze teraz uz citaju oni. Hratie s "chlapcenskymi" hrackami jej na zenskosti neubralo. Rada si maluje nehty,oblieka,paradi sperkami ako seba tak celu siroku rodinu co vyraba atd...

Takze myslienou bolo. Podporit dieta v tom co aktualne robi a nie "nasilu" vtahovat do nasho sveta a konvencii.

tyrkysova_kobyla
27. sep 2018

@17juraj17 v tomto ta musim podporit. Som odchovana na stavebniciach, autickach, skladackach (ale mala som aj kocik a babiky) a prave to je to, co rozvija aj trosku prakticke a technicke, dokonca aj algoritmitcke, myslenie u zien.

jana_eyre
27. sep 2018

a ja zas musim napisat, ze som detom nikdy nediktovala s cim a ako sa maju hrat a uplne prirodzene sa chalani viac orientovali na auta a stavebnice a dcera na babiky a typicky babske hracky.. zahraju sa aj opacne, dcera s "chalanskymi" hrackami a synovia zas s "dievcenskymi", ale viac sa hraju proste tak ako som pisala..

neviem si predstavit rodica, co by detom nejako diktoval s cim a ako sa maju hrat - tuto diskusiu som pochopila ako inspiraciu pre zenu, co sa mozno ide hrat napriklad s neterou a chce byt pripravena jej vymysliet zabavu..

rakywanda
27. sep 2018

Moja mala asi 14 bábik, podelili sme, a statne ich ignorovala. Nehrala sa s nimi nikdy. Takže poradiť neviem. Dlho fičala na LPS, tam si vymýšľala také hry, že som niekedy nechápala.

zorka88
27. sep 2018

My hráme módne prehliadky, moja mama šije šatôčky.

zara2012
autor
27. sep 2018

@17juraj17 to sa naozaj vzdy musi niekto najst co musi zarypat do temy?! Ziadne dieta do nicoho nevtahujem nasilu. Druhykrat si precitajte este raz diskuziu a az potom reagujte.

17juraj17
28. sep 2018

@zara2012 Ale ved to nie je rypanie. Pises ze potrebujes vymysliet dej. Z toho mi jasne vyplyva ze bud ta hra nudi dieta alebo teba ? Ja osobne sa velmi rad hram s detmi kazdeho veku a vzdy "hru" pointu vymyslelo dieta a ja som bol len mmmm podpora a prihladajuci. Preto vravim netreba nic vymyslat, staci sa prisposobit a nechat sa vtiahnut do detského sveta. Ono to vtahovanie do nasho sveta nie je nic zle ale co sa tyka babik drtiva vacsina konci u hry na doktorku, zubarku, ucitelku, mamu co vari atd. Chces byt kreativna ? Dobre skus babiku drevorubacku, mechanicku, horolezkynu. Islo mi o to ze ak dospeli vymysla pribeh koci to u zenskej babiky co prebaluje babo a muzskej co opravuje auto.
Snad som ta zase nepohorsil a logicky podal co som mal na mysli.

jana_eyre
28. sep 2018

@17juraj17 drviva vacsina hier konci pri zubarke, ucitelke, doktorke a mame preto, lebo to deti zazivaju a tak sa na to hraju, nie je to preto, ze by im to niekto kazal 😉

zara2012
autor
28. sep 2018

@17juraj17 nechajme to uz tak a radsej mi vymysli nejaky pribeh 🙃

zuzanka.zuzu
28. sep 2018

@zara2012 myslim ze si nepochopila pointu co chcel @17juraj17 povedat. detom netreba nic vymyslat, prehraju sa aj s vrchnacikom od samponu 😀 naco chces silou mocou nejaky pribeh? ty nemas deti vsak? lebo ono to nefunguje ako v americkych filmoch, deti maju vlastnu hlavu

danula.ch
28. sep 2018

@zara2012 YouTube jE plný príbehov o bábika ch, konikoch. ....Napríklad Barbie. Kratke rozprávky, kopa príbehov.
Inak tak, ako tu už písali predo mnou, asi si robíš zbytočne starosti, najlepšie príbehy vznikajú v detských hlavkach

zara2012
autor
28. sep 2018

Tak este raz vas prosim predtym nez mi tu budete pisat piste k veci Len tie co mate nejaky pribeh nie tie co mi tu stale chcu dirigovat ze deti sa maju same hrat a bla bla to ma fakt nezaujima vase nazory keby Hej tak to rovno zmenim diskuziu 😉