Fantázia vaších detí pri hre
Cavte maminy mam taku netypicku otazku.
Ako sa vase deti hravaju? Skor myslim dievcatka s babikami? Potrebujem vymysliet nejaky dej, nejaky pribeh o babikach ze sa tam nieco zaujimave udeje.
Napiste mi hocijaky namet, nemusi to byt nic dlhe aj strucne jednou vetou klidne.
@zara2012 moja 2,5 rocna si vezme babiky a urobi im komplet starostlivost, ako sa ja staram o maleho braceka. Takze od prebalovania (natiera realnym sudokremom), obliekanie, jedenie, pitie, az po kupanie a uspavanie, proste starostlivost o babatko. Este ked sa jej nepodaj podari uchmatnut teplomer, tak to je uz radost najvacsia 😂
moje decka sa rady hravaju na stratene babatko.. najdu opustene babatko a zoberu si ho domov, kde sa o neho postaraju, daju mu jest, prebalia, potulia.. niekedy to zamenia na opustene maciatko, psa alebo podobne, scenar to ma ale podobny.. potom samozrejme este na doktora a skolku, ihrisko a udretue sa na nom, vylet a vratenie sa domov a viac si nepamatam..
@zara2012 Fantazia deti je nekonecna. Nevidim dovod preco dievcatko tlacit do babik. Ja viem ze je to take "zenske" no u nas nasa mala bola najbizsie k dievcenskym hrackam s MyLittlePonny. Prve co urobila s prvym kocarom bolo ze ho prevratila a hrala sa s koleckami 🙂 Ked konecne vozila, na co zena ... Jeee ty kocarujes . Ked sa otocila tak tam sedel synov velky transformer a babika bola v bedni pohodena. 🙂 Zena sa jej snazila vnutit male velke babiky ale ona sa na skolu a doktorku hrala radsej s robotmi alebo so mnou ked mi akoze pichala inekcie a obvazovala rany. Takze sme tomu nechali prirodzeny vyvoj a hrali sme sa skor tak ze jej myslienku sme rozvili do pribehu nez vymyslat vlastne. Dost toho mala aj z citania rozprávok co je u nas zauzivane pravidelne od babatka az do teraz s tym rozdielom ze teraz uz citaju oni. Hratie s "chlapcenskymi" hrackami jej na zenskosti neubralo. Rada si maluje nehty,oblieka,paradi sperkami ako seba tak celu siroku rodinu co vyraba atd...
Takze myslienou bolo. Podporit dieta v tom co aktualne robi a nie "nasilu" vtahovat do nasho sveta a konvencii.
@17juraj17 v tomto ta musim podporit. Som odchovana na stavebniciach, autickach, skladackach (ale mala som aj kocik a babiky) a prave to je to, co rozvija aj trosku prakticke a technicke, dokonca aj algoritmitcke, myslenie u zien.
a ja zas musim napisat, ze som detom nikdy nediktovala s cim a ako sa maju hrat a uplne prirodzene sa chalani viac orientovali na auta a stavebnice a dcera na babiky a typicky babske hracky.. zahraju sa aj opacne, dcera s "chalanskymi" hrackami a synovia zas s "dievcenskymi", ale viac sa hraju proste tak ako som pisala..
neviem si predstavit rodica, co by detom nejako diktoval s cim a ako sa maju hrat - tuto diskusiu som pochopila ako inspiraciu pre zenu, co sa mozno ide hrat napriklad s neterou a chce byt pripravena jej vymysliet zabavu..
Moja mala asi 14 bábik, podelili sme, a statne ich ignorovala. Nehrala sa s nimi nikdy. Takže poradiť neviem. Dlho fičala na LPS, tam si vymýšľala také hry, že som niekedy nechápala.
@zara2012 Ale ved to nie je rypanie. Pises ze potrebujes vymysliet dej. Z toho mi jasne vyplyva ze bud ta hra nudi dieta alebo teba ? Ja osobne sa velmi rad hram s detmi kazdeho veku a vzdy "hru" pointu vymyslelo dieta a ja som bol len mmmm podpora a prihladajuci. Preto vravim netreba nic vymyslat, staci sa prisposobit a nechat sa vtiahnut do detského sveta. Ono to vtahovanie do nasho sveta nie je nic zle ale co sa tyka babik drtiva vacsina konci u hry na doktorku, zubarku, ucitelku, mamu co vari atd. Chces byt kreativna ? Dobre skus babiku drevorubacku, mechanicku, horolezkynu. Islo mi o to ze ak dospeli vymysla pribeh koci to u zenskej babiky co prebaluje babo a muzskej co opravuje auto.
Snad som ta zase nepohorsil a logicky podal co som mal na mysli.
Tak este raz vas prosim predtym nez mi tu budete pisat piste k veci Len tie co mate nejaky pribeh nie tie co mi tu stale chcu dirigovat ze deti sa maju same hrat a bla bla to ma fakt nezaujima vase nazory keby Hej tak to rovno zmenim diskuziu 😉

Hrať sa na pani učiteľky, učiť a vysvetľovať ako nakresliť nejaký obrázok. Tiež babysiterky, starať sa "kamarátke" o dieťa, ísť niekam na výlet. Ak má doma kuchynku tak im napríklad navariť. Neviem aké veľké dievčatko je, či ju niečo takéto zaujíma...
Pokiaľ teda myslíme ako zabaviť dievčatko s bábikou a nerozprávať jej o bábikach len rozprávky.