Fenka má naliate prsia

klaudia18r
28. dec 2023

Dobry den prajem vhcem sa spytat mame doma fenku ma este stale naliate prsia ale sme uz dali prec steniatka v 7 tyzdny krmila ich tak 2 za den ked sme ich dali prec .. ona ked ma este mlieko v prsiach to zmyzne samo ci ako ? Este sme nemali male steniatka tak pre to neviem

colsami
28. dec 2023

Mali ste postupne odstavovat, takto sa to nerobi 🙂

Ak su uz cecky uplne tvrde a naliate, chodte k veterinarovi.
Ak nie su stvrdnute tak normalne odstriekajte mlieko z kazdeho jedneho pekne 1x denne a po 3 dnoch tak raz za dva dni. Mlieko sa prestane tvorit.

A rapidne znizte davku krmiva na cca tyzden, vsetko co suka ma ide do mlieka momentalne

pribinak
28. dec 2023

Chyba! Šteniatka ste mali dávať preč postupne. Tým by sa jej tvorilo aj menej mlieka.
Zavolala by som veterinarovi, aby z toho nebol ešte zápal

colsami
28. dec 2023

Vobec netreba volat veterinarovi pokial mlieko ide polahky prec a dokazu ho par dni odstrekovat. Vedia to vyriesit aj sami doma.

Takze autorka, 1xdenne, nie viac. Ak to budes prehanat, mlieko sa bude stale tvorit. Potom raz za dva dni a hotovo.

alickapusinka
28. dec 2023

to tak dopadne ked je niekto nenažratý pre peniaze.

klaudia18r
autor
28. dec 2023

@alickapusinka prosim my sme ich darovali lebo ich bolonaz 8

alickapusinka
28. dec 2023

@klaudia18r ale teraz vyjde koľko veterina. Podľa mňa s tým bude treba ísť na veterinu A prečo tak skoro.MY sme tiež malý a boli s nami skoro 5 mesiace. A potom sme darovali. Ale určite tak skoro by som neurobila.

loliki
28. dec 2023

@klaudia18r Nemáte jedno šteniatko niekde nablízku, že by ste išli so sučkou nech jej to vytiahne? Pomohli by ste šteniatku aj sučke. Zavolajte tomu, kde je najbližšie šteniatko a dohodnite sa.

modrykolibrik
28. dec 2023

@klaudia18r k spravne chapem dali ste stenata po 7 tyzdnoch prec??? a ste kompletny??? mali u mamky ostat aspon 3 mesiace! ved su este mali ani jest normalnu stravu nevedia.Ved ich musia dokrmovat. A co ze ich je 8? suku ste si mali zabezpecit!!!!!

loliki
28. dec 2023

@modrykolibrik 8 týždňové sa odstavujú a dávajú preč od sučky. Čo by už sučka s nimi ďalší mesiac robila? Veď by ju zožrali. Kompletný -jeden!

veselo_neveselo
28. dec 2023

@loliki Odstavit v 8 tyzdnoch mozno, ale tych dalsich par tyzdnov naviac je lepsie na socializaciu, so suckou, vo svorke, naucit sa hrat...ja tiez zastavam nazor ze radsrj ich nechat dlhsie, aby sa aj predislo takemuto problemu, ze este nie su uplne odstavene.

colsami
28. dec 2023

To vobec nie je pravda, je uplne regulerne a spravne stenata davat do novych domovov od 7-8 tyzdna (49 dni je dokonca minimalna zakonna lehota) a prave naopak absolutne nie je spravne to stena zbytocne drzat doma v svorke do x mesiacov 🙄
Stena je akurat dostatocne velke aby malo iba pozornost pre seba v novej rodine, ucilo sa novym veciam a nebolo cislo v nejakej svorke so suckou-matkou a dalsimi x stenatami... To sa uci do tych 7 tyzdnov. Takze toto su zavadzajuce nazory.

7-8 tyzdnov je najspravnejsi vek na odber z mnohych hladisk. Ani sucka nema co laktovat dlhsie nez 7-8 tzydnov, vtedy uz ma byt zasusena. Len to treba robit s rozumom a vedomostami, len tu skusenosti chybali, to je cele.