Finančná pomoc od rodiča

4. júl 2022

Požiadali by ste o finančnú pomoc na vlastné bývanie rodiča, s ktorým sa kvôli naštrbeným vzťahom momentálne nestretávate? Je tu možnosť uzmierenia, no vyzerá to vypočítavo a to ma odrádza.. Na druhej strane po 6r. na materskej a pri takomto zdražovaní cien a pod. sa do vlastného bez pomoci asi nedostaneme..

karhu
4. júl 2022

nie

mamamasama
4. júl 2022

Nie..

marticka85po
4. júl 2022

Nie

sisa_s
4. júl 2022

6r na materskej si bola dobrovolne..takze nie, ze znie to, ale je to vypocitave teraz ist pytat peniaze, lebo vy chcete ist do vlastneho...

viestta
4. júl 2022

Nie, nepožiadala. Ale zmieriť by som sa šla. Keď už tak by som si požičala, normálne so zmluvou a poctivo by som dlh splacala, nečakala by som, že mi to daruje lebo...

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sense
4. júl 2022

Nie ne požiadala, ale snažila by som sa u zmieriť.

sissy27
4. júl 2022

Čo znamená v tomto prípade pomoc? Dar? Alebo pôžička, ktorú budeš normálne splácať?
O dar by som nežiadala ani v prípade ideálnych vzťahov. Môj názor je, že rodičia si svoje odmakali, vypracovali sa, našetrili si - nech si svoje peniaze užijú a splnia si svoje sny.

kristinka92
4. júl 2022

Nie, je to bezcharakterne od Vás.
Keby som v opačnej situácii - na strane rodičia a po X rokoch za mnou dieta príde a hneď pyta peniaze tak by som mu ukázala dvere.

lejusinka
4. júl 2022

Ja by som tiez neziadala ani keby mame dokonale vztahy 🤷🏻‍♀️ Nikdy v zivote, proste ja si zijem svoj zivot mam svoje deti a ja sa o nich musim vediet postarat nie moji rodicia 🤷🏻‍♀️

Tiez planujem byt extremne dlho doma na materskej ale z vlastneho rozhodnutia a neplnujem preto vobec od nikoho (okrem manzela) pytat peniaze 🤷🏻‍♀️ Tiez staviame dom z jedneho platu ale to su veci ktore sme si zariadili predtym ako sme sa rozhodli mat deti 🤷🏻‍♀️

lucia147852
4. júl 2022

Nie…

mariet24
4. júl 2022

Nie máme úžasné vzťahy ale o peniaze by ma nenapadlo prosiť, hoci viem že by pomohli a aj mali z čoho... Ale nie

deti95060810
4. júl 2022

hrdosť by mi nedovolila...ale bolo by mi to aj hlúpe...

autor
4. júl 2022

Snažila som sa to opísať v skratke, nechcem tu veľmi detailne opisovať vzťahy a pomery. Ale takto to fakt vyzerá dosť debilne a vyšla som z toho za kravu.. Fakt som nemala v úmysle žobrať len tak peniaze od rodičov, no je to evidentne na dlhšie.. Každopádne ďakujem každej za názor 🙂 Prosím, neviete ako to celé radšej zmazať? 😀

gemerka17
4. júl 2022

Aké moralistky sa tu teda zhemzili na jednom mieste. Je úplne bežné, že rodicia pomáhajú svojim deťom s bývaním (a este aj v tejto dobe). Niektorí priamo dostanú byt (výnimky), no väčšinou im niečo rodicia prispejú na bývanie (sú to aj väčšie sumy). Ak má rodič z čoho ti pomôcť (bez toho aby sa zadlzil, alebo by mu to znížilo štandard) nevidím na tom nič zlé. Skôr je divne, ze rodicia svojmu potomkovi nič nenasetria. Tí chudobnejsi môžu dat max vzdelávanie, ale od strednej vrstvy je teda štandardom, že rodicia na štart niečo dietatu dajú. Aj tak ich majetok raz zdedis.

0silvia0
4. júl 2022

Sama od seba by som neziadala. Financnu pomoc by sami rodicia mali ponuknut ak maju z coho.
Ak nenukaju a este aj vztahy su nastrbene, tak asi nie je z coho alebo nechcu pomoct...

liljana
4. júl 2022

@gemerka17 Ty uz si svojim detom kupila nejake byvanie, ked je to dnes standard, alebo to iba tak teoreticky ... 🙂

autor
4. júl 2022

@gemerka17 Ja som to v podstate aj čakala, nie som na koňovi týždeň.. A vidím v okolí, veľa známych stavia dom a sami vravia, že bez pomoci by to nedali.. Otec nám sľúbil dedičstvo, ale o 30-40 rokov už možno budú dediť rovno moje deti..

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gemerka17
4. júl 2022

@liljana štandard je, že rodicia niečo prispejú. Píšem o vynimkach, čo dostanú byty za 200-300 tisíc v BA. Holt sú tu aj bohatý ľudia a zlata mládež. Stále je ich málo. Väčšina sú normálny ľudia a rodicia sa snažia im na začiatok niečo pomôcť - nejakou sumou na začiatok. Fakt čítaj s porozumením

liljana
4. júl 2022

@gemerka17 Ved sa iba pytam, ci ty si uz kupila detom byt a ci si splnila standard. 🙂 Nemal by to byt ziaden standard, deti by si mali na seba zarobit same ako ich rodicia. Jedine, ze niekto nevie, ako vyprat peniaze, tak nakupi detom byty.

gemerka17
4. júl 2022

@cocolino234 to, čo sa stalo u nich v rodine je ich vec. Na vine sú vždy 2 strany a do toho nás nic. Vôbec nevieš aká tam je situácia. Sama možno dostala ponuku. Vzťahy sú jedna vec. Ty nemáš odkiaľ autorku súdiť, že ona sa nestratavala a je najväčšia vyzirka.

kristinka92
4. júl 2022

@gemerka17 áno je to normálne že rodičia našetria niečo detom, ale je rozdiel keď rodičia chcú dať “dobrovoľne samy od seba” a je rozdiel keď sú roky poskriepeni a zrazu prídu deti pýtať peniaze, zrazu si spomenuli?

gemerka17
4. júl 2022

@liljana mojim deťom zanecham dosť. Predpokladám, že aj ty tvojim sa budeš snažiť niečo nechať resp. na začiatku pomoct.

hlubik
4. júl 2022

nie ani by ma to nenapadlo

liljana
4. júl 2022

Lebo tu je pomaly standardom, ze deti ziju do 30tky u rodicov na mama hotel, rodicia ich financuju, kupia im byt, staraju sa im o deti, aby neboli unaveni, platia dovolenky,... A ked nieco z toho nesplnia, tak deti s nimi prerusia nastvane kontakt.
@gemerka17 Asi im zanechas dost, ale ocividne si im este ziaden byt nekupila, ako radis inym. 🙂

gemerka17
4. júl 2022

@autorka nič si z komentarov nerob. To tu je trend sa pridať k stadu a niekoho zdrbat. Nas je prd do toho, aký máš vzťah s rodičom. Ani ho nevieme. Tu ťa hneď odsudili, že sa nestaras ty. Ty sama vieš, ako to medzi vami je. Len vravím, že je v každej rodine bežné, že rodicia sa snažia svojim deťom niečo prispieť ak sa chcú osamostanit, pripadne im už dlhodobo sporia.

autor
4. júl 2022

@liljana Nie všetci rodičia si zarobili sami... Niekto dostane... Ja nežiadam aby mi spadlo z neba, chceme si zobrať hypotéku, len nám chýbajú nejaké financie, keďže v banke nedajú 100%..

nepic
4. júl 2022

@gemerka17
Rodičia sa starajú iba o tie neschopné deti,tie schopné sa vedia o seba postarať samé.
Ja som tiež nič nedostal,ani materiálne nič moc nemám. Ale mám najlepšiu manželku,tri zdravé a slušne vychované deti(jedno už dospelé) ktoré nerobia hanbu a na ktoré som hrdý.

liljana
Autor odpoveď zmazal
Zobraz