Škandál s fotením predčasniatok: Politický manipulátor?
Často tu na fóre diskutujem k politickým témam, ale nemám vo zvyku ich zakladať. Tentoraz ale chcem spraviť výnimku. Keďže poväčšine sú na tomto fóre matky a mnohé máte bohužiaľ aj skúsenosti s predčasne narodenými detičkami, chcela by som upriamiť vašu pozornosť na jeden z najnovších škandálov súčasnej vlády, kedy sa ministerka zdravotníctva fotila s predčasniatkami bez akýchkoľvek ochranných pomôcok a pravdepodobne aj bez súhlasu rodičov, za účelom svojej vlastnej propagácie. Možno by sa táto situácia dala chápať ako zlyhanie jednotlivcov, ktorí ju, ako nelekárku, neupozornili na riziká. Bohužiaľ, prípad má dohru, kedy sa ministerka snaží zastrašiť lekárku, ktorá na prípad upozornila - v dobe, keď máme nedostatok lekárov, a slušných lekárov obzvlášť! Kto z vás váhal, či pôjde na ďalší protest, možno vás táto správa presvedčí, že snaha o beztrestnosť a všemocnosť politikov, o akú sa tu hrá, je v neprospech aj vašich detí.
@annm81 , práve preto sa mi zdá, že túto "kauzu" použije vládna garnitúra na svoju obranu. Podľa mňa majú všetky papiere v poriadku, nechajú novinárov vyhojdat sa do konšpirácii a potom vyrukujú s podkladmi, ako bolo všetko koser a škaredá opozícia provokuje národ proti nim. Nemám pre tento pocit žiadne dôkazy, je to len moja súkromná konšpirácia, ale je to fantastická príležitosť na vytvorenie obrazu "nevinnej svatice". A hneď budú iné kauzy nepodstatné alebo sa poukáže na to, ako už aj inde bola vládnuca koalícia nespravodlivo obvinená a nakoniec vysla pravda najavo.... Potrebujú takúto kauzu ako soľ.
@vroni Nemyslím si, že to takto bude - najmä si nemyslím, že by to nechali takto rozmazávať po všetkých médiách, keby bolo všetko v poriadku. Vlastne to považujem za absolútne nepravdepodobné.
Veď ale uvidíme. V každom prípade, môj prispevok bol určený tým, ktorí váhali, či majú alebo nemajú ísť na protest. Mnohých presvedčilo ohrozenie demokracie, niekoho viac oslovila téma pytliaka v národnom parku, pre niekoho boli rozhodujúce arogantné vyhlásenia ministra vnútra plateného z našich daní a keďže sme na fóre pre matky, možno tu bude pár takých, ktoré sú už "nalomene" a toto bude posledná kvapka.
Ja si myslím, že je za tým len úplná neschopnosť. Po mojej nedávnej skúsenosti s vedúcim v dôležitejšej štátnej správy sa priklanam k úplnej neschopnosti. Vzdy som si vravela, ze tam je nejaký plán a ze ti ludia nemôžu byť úplne hlúpi, ale teda už si to nemyslím. Lebo čisto logicky ak si uvedomíme, kto by išiel s Ficom do vlády? No bud zlodej alebo úplne neschopný človek.
@777januska777, zabudla si na ľudí schopných úplne všetkého....
@annm81, uvidíme. Ja sa cestne priznávam, že som to po zverejnení posledných volebných výsledkov so Slovenskom vzdala. Je mi to síce ľúto, ale musela som si priznať, že vyznávam iné hodnoty ako vyznáva väčšina tohto národa a musím akceptovať, že sem nepatrím. Takže sa aj na protesty aj na túto kauzu dívam veľmi skepticky. 🤷🏼♀️
@annm81 Bola som na každom proteste Za slušné Slovensko. Súčasnú koalíciu som nevolila, môj hlas dostalo PS a nakoľko sa do koalície dostala taká spodina aká tam je, s mužom sme sa dohodli, že sa absolútne nebudeme zaujímať o veci verejné. My sa snažíme zarobiť čo najviac peňazí, aby sme si mohli dovoliť zaplatiť lekárov, dieťa by sme chceli vzdelávať doma alebo nájsť ozaj kvalitnú súkromnú školu a v štáte nech to vyzerá akokoľvek, nám to je už jedno. V najhoršom prípade sa odsťahujeme do zahraničia. Fotka ma tiež pobúrila, ale je mi to v podstate jedno. Na žiadne súčasné protsty nechodím, ani sa na ne nechystám. Nech idu tentokrát protestovať tí, ktorí nám týchto zvolili. My sme v našej vytvorenej "bubline" spokojní.
@17alexis Ja žijem väčšinu času v zahraničí, ale stále si nechávam nejaké záväzky aj na Slovensku. Už keď by som sa aj všetkého ostatného vzdala, nemôžem si presťahovať celú rodinu. A ja chcem, aby žili spokojný život. A čo ak sa všetci vzdáme, ostatni si tu odhlasujú obchod z EÚ? Ako Slovenskí občania stratíte nárok na pobyt v Nemecku a ak následne pošlú teba aj s deťmi domov? Čo potom?
Navyše, z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že nie som odkázaná na život na Slovensku a najviac ma utešuje, že moje deti nie sú odkázané na slovenské občianstvo- napriek tomu mi veľmi záleží, čo so Slovenskom bude.
@dada2610 Ako som sa už vyjadrila, stále žijem čiastočne na Slovensku, predovšetkým v pracovnej/dobrovoľníckej oblasti. Môj osobný status ťa ale zaujímať nemusí, pretože jediná relevantná informácia v tejto debate je tá, že som slovenský občan a ako taký mám nielen povinnosti, ale ešte stále aj nejaké práva, však?
Ak bolo vsetko v poriadku, preco ministerka aj nemocnica danu fotku stiahli? Usvedcuju sa sami.

@dada2610 Si schopná čítať? Jasne je tam napísaný zdroj. Jasne je tam uvedené aj tvrdenie protistrany. Takto pracujú dôveryhodné médiá už desiatky a desiatky rokov. Reálie na Slovensku sú nám navyše známe dosť na to, aby sme to pokladali za vysoko pravdepodobné a skôr by nás mal prekvapiť opak. Nemocnica aj ministerstvo boli opakovane vyzvaní, aby sa vyjadrili - výsledok vidíme. Ako som písala vyššie, ak by boli veci v poriadku, nič nebránilo vysvetliť situáciu a opozícii by zhasla fajka, novinári by nemali o čom písať... ale ono to práve vďaka ministerstvu a nemocnici vyzerá, že písať je o čom.
@vroni Prihriať si polievočku? Akoby sme tu nemali dosť iných závažných káuz, takže si potrebujeme vykonštruovať aspoň niečo. Áno, nie je to niečo, čo by bolo na politickú popravu samo o sebe, ak by za ministerkou ostával kus roboty, nie len "dojímavé" fotky na sociálnych sieťach. Ibaže toto nie je izolovaný prípad sám o sebe, ale len jeden z mnohých, viac-či menej závažných príkladov, ako je táto vláda zdatná len v mafiánskych praktikách a populizme, ale po odbornosti a morálke ani závan.