Gastroparéza

petra2212
7. mar 2018

Chcem poprosit o radu ohladne choroby s nazvom gastropareza...alebo pomale vyprazdnovanie zaludka. Ma niekto skusenosti s touto chorobou zaludka? alebo poznate niekoho kto nou trpi? Budem vdacna za kazdu skusenost.

bobsent
7. mar 2018

@petra2212 mala som to asi v 19-ke fakt brutál, potom asi 2x pri strese, to aj s refluxom žlče do úst. Brala som prokinetiká (na zvýšenei motility -pohybu žalúdka), aj mi to pomohlo. Žiaden strach, je to funkčná porucha,nejde o organické poškodenie žalúdka. len to chce dlhší čas a trpezlivosť.

petra2212
autor
8. mar 2018

@bobsent Dakujem velmi pekne za reakciu. Mozem sa opytat za aky cas to cca preslo a ako dlho treba brat lieky?Cim to bolo sposobene? Ake lieky na to pomohli? Ja Mam na to lieky z gastra ale mam pocit ze mi to len trochu utlmuju ale jeden den mi je lepsie a potom zas horsie a stale dookola takto. A snazim sa mat aj trpezlivost ale strasne dlho to uz vsetko trva...cca skoro 3 roky a bojim sa ze ci to vobec niekedy prejde a budem sa moct aj najest konecne.

bobsent
8. mar 2018

@petra2212 ahoj, no užívala som presulsid, ale neviem ako sa volá teraz, možno má iný názov. Keď sa mi teraz vytvoril reflux mala som Nolpazu.
mne to začalo po prežitom extrémnom stresujúcom zážitku, zo dňa na deň,ale to som mala v takom stave, že som jedla len lyžičku mixovaného a hotovo. Zároveň mi zistili vtedy aj helikobaktera. prvé cca 3mesiace boli najhoršie, potom tak do roka som mala príznaky. Občas sa mi to ešte vráti pri strese. Napr. min. rok som mala len reflux žlče a pri gastroskopii mi povedal že mám gastroparézu jak sviňa(citujem),že musím mať v žalúdku kameň...no nič som necítila, možno som si už na to zvykla🙂.
úplne najviac robí psychika. A ak cítim , že sa m i trávenie prestáva hýbať, jednoducho si to nevšímam.Stravujem sa normálne, a čo najčastejšie-mne to tak vyhovuje.
chápem, že je to stresujúce a otravné ale nie je to nič vážne a ako to vzniklo tak to môže aj odísť.
držím palce.

petra2212
autor
9. mar 2018

@bobsent Ahoj...dakujem velmi pekne za odpoved a skusenost. Tiez mi to vyvolal silny stres tak skusim byt trpezliva. Pekny den prajem 🙂

l2345
6. okt 2023

@petra2212 Ahoj, prosím ťa,ako si na Tom momentálne s tou gastrooarézou?Ako to liečiš a riešiš?Mám ten istý problém a stres z toho, čo s tým.Budem ti veľmi vďačná za odpoveď.Ďakujem ti.