icon

Hľadajú sa mamičky - chovateľky "úžitkovej" zveri

maruskass
3. dec 2012

Tak mi napadalo, ze takato tema este zalozena nebola, a dufam a viem, ze nie som jedina, ktora zije trochu inym sposobom zivota, nez je dnes bezne.
Hladam mamicky, ktore doma chovaju ovecky, kozy, kone, prasiatka a podobne, ako som v nazve napisala "uzitkove" zvierata - z uvodzovkach, lebo uzitok z toho maju najvacsi samozrejme ony! 😀 A dokonca aj tie, ktore su nakoniec z laskou zjedene. (ospravedlnujem sa citlivejsim povaham za vyraz, tiez som si tym presla, kym som si zvykla)
My sa orientujeme najma na chov koz, hydiny a kralikov, a sezonne ovce, prasiatka, husy, kacky..obcas nejaky kon 😉 Pestujeme, okopavame, sadime..co zvierata nezozeru - zuzitkujeme. Byvame na samote, deti sa kupu v prameni od roka, pasieme, dojime, krmime, kosime, obcas sa v hnoji vyvalame..vsetko spolu a velmi radi. Niet krajsieho detstva!
Zainteresovany vie, ze to ma aj mnoho tienistych stranok, a tak by som bola rada ak by ste sa niekto ozvali. MOzno aj ten, kto takto nezije, ale je mu to sympaticke a mozno ho my ostatni povzbudime, ze to stoji za to - opustit pohodlie bytu.. a mozno naopak
😉

Tesim sa na prispevky!

Strana
z3
rybecka
22. jan 2014

Ahojte,
my sme sa rozhodli toho roku zacat chovat sliepky vo vačšom na vajicka mame teraz doma 15 sliepok a pokryvaju vajicka pre celu nasu rodinu myslim tym aj bratovu rodinu babky deda a tak 😉
a chcem ist na MD tak rozmyslam ze si kupim dalsie 30 sliepok je dost velky dopyt po domacich vajickach
tak uvidime ako dopadnem

hornahorna
30. jún 2022

@maruskass Dobry den . Potrebovala by som Vašu radu. Idem chovať kozy a cez týždeň by som už chcela po ne ísť . Som úplný začiatočník. Mám ohradený pozemok , stajňu , seno , líznu soľ a chcela by som vedieť či potrebujem mat hneď aj jačmeň, pšenicu ,kukuricu ? Nestačí im na leto seno , tráva ? A na jeseň pridávať jačmeň a tak ? Či sa to stále pridáva každý den počas celého roka ? Veľmi Dakujem za odpoved .

misulka22
30. jún 2022

Tak ja neviem ,ci mame zo zverov zrovna uzitok 😂ale mame dve ovce valasky - kosacky lebo nikto nema to srdce ich zarezat 🤣 dvoch emu z nich budu hadam aspon vajcia.kralikov mam 13 ale to je hobby chov zakrslych kralikov.a este 16 prepelic.este chceme nosnice, kacice a kurence na maso.a tiez aj co to pestujeme

Strana
z3