icon

Hľadám mamičky detí so sluchovým postihnutím

silvikam
18. jún 2012

Ahojte, touto cestou hľadám mamičky s rovnakým osudom. Mám doma takmer 3 ročného synčeka so sluchovým postihnutím - nedoslýchavosť a rada by som sa s Vami podelila o svoje radosti a strasti pri ťažkej výchove takto postihnutého dieťatka. Ďakujem

Strana
z4
lopenka
25. apr 2016

@tecko28 .ahoj jasné pytaj sa🙂

lopenka
25. apr 2016

@tecko28 .ahoj jasné pytaj sa🙂

tecko28
25. apr 2016

@lopenka dakujem, napisem vecer sukromnu spravu

lopenka
26. apr 2016

@tecko28 v pohodicke nech sa páči

anjelicek2013
27. máj 2016

ahojte.ja sama tiez dobre nepocujem na jedno ucho uz od malička a mám 35 rokov a doteraz sa pohybujem len medzi počujucimi.Navstevovala som normalnu základnu a strednu školu.Ale poviem vám,že život s týmto postihnutím je niekedy velmi ťažky z vlastnej skusenosti z mojho života.

dena3007
25. jan 2017

Mám 3 ročnú dcérku tiež nedoslychavu veľmi rada by som sa podelila o skusenosti

tifinka
7. mar 2018

Dobrý deň. Idem Vás veľmi, veľmi pekne poprosiť o jednú láskavosť. Som študentkou pedagogickej fakulty ako aj učiteľkou v materskej škole. Teraz však píšem bakalársku prácu a potrebovala by som Vašu pomoc.Mojou úlohou je zistiť, prečo bežné materské školy nechcú prijímať medzi seba detičky so znevýhodnením. Ak máte vy alebo ak poznáte niekoho kto má dieťatko s nejakým znevýhodnenim, by ste boli takí milí a vyplnili mi odpovede na pár krátkych otázok v dotazníku bola by som Vám veľmi veľmi vďačná. (prípadne keby ste to preposlali niekomu kto má skúsenosť s touto témou). Týka sa to hlavne Bratislavy ale kľudne môžu prispieť všetci, ktorí budú chcieť. Veľmi si budem vážiť každú odpoveď. Vopred srdečne ďakujem. 🙂

https://www.survio.com/survey/d/O0P0Y5G1H3B9L7B7E

cecilh
27. jan 2019

@silvikam dobry den, nasla som vasu temu, aj ked uz o dost neskor ako ste si tu pisali. mam 3,5 roka syna, uz dva roky mam pocit ze dobre nepocuje. v stredu mame ist na kramare na foniatriu. ako take vysetrenie pre bieha? co nas caka? ako dlho to trva? povedia nam hned ako to s tym sluchom je? dakujem za kazdu radu a skusenost. terka

cecilh
27. jan 2019

@kwetinka77 som tu nova, a chcela by som sa zapojit do diskusie. mozete ma pozvat do skupiny. dakujem terka

tecko28
27. jan 2019

@cecilh tato diskusia uz asi nefunguje, na fb je skupina Dieta s poruchou sluchu v ranom veku, tam je vela rodicov co vam pomoze. Caka vas dlhsia cesta, ale da sa to zvladnut. Syn rozprava? Mam rovnako stare dieta, rada poradim, pomozem

cecilh
27. jan 2019

@tecko28 dakujem. nerozprava , idem kuknut tam. vdaka

tecko28
27. jan 2019

@cecilh neviem preco vas poslali rovno na foniatriu, najprv by bolo treba zmerat sluch, ake ma straty atd, skontrolovat bubienky. Foniatri zvycajne prdpisuju aparaty ked je uz jasna pricina a stav

tecko28
27. jan 2019
cecilh
27. jan 2019

@tecko28 ako myslite zmerat sluch? chodime na orl a tam mu vysli viac krat "b" krivky na tympanometrii. nevedia co s nami dalej. nosnu mandlu ma vybratu, mal uz aj rurky, teraz nema. stale nerozprava, zle pocuje, nerozumie, a stale si chyta usi.

cecilh
27. jan 2019

@tecko28 kde to meranie robia? ja som myyslela ze to robia prave na foniatrii

tecko28
27. jan 2019

@cecilh ked ma b-ckove krivky, tak je zrejme prekazka mechanicka. Nieco sa deje s bubienkom. Moj syn mal vzdy A-ckove, cize bubienok bol v poriadku. Sluch sa meria na audiometrii, on je uz velky, zrejme najprv urobia tiez OAE (otoakusticke emisie-to sa robi uz v porodnici, tam zrejme skriningom presiel) ak neprejde budu nasledovat dalsie vysetrenia. U neho by sa to uz mohlo merat vo volnom poli, lebo uz dokaze reagovat na to co pocuje a co nie. Pustaju sa zvuky pri roznych deciboloch a na roznych frekvenciach a potom sa to vyhodnoti. Ale toto sa da urobit ak dieta spolupracuje. Ak nie, tak mozno urobia ASSR, ak dokaze ticho lezat, tak bez narkozy, nekludne deti uspavaju. Vysetrenia nikedy treba zopakovat kym stanovia presnu stratu, potom nasleduje predpisanie aparatikov, nastavovanie. Okrem toho treba navsetvovat specialneho pedagoga - surdopda a samozrejme logopediu, aby dieta zacalo napredovat. Obycjny obvodny ORL lekar tazko pomoze, zrejme ste zbytocne stratili vela casu. Drzim palce!

cecilh
27. jan 2019

@tecko28 no on spolupracovat urcite nebude. nerozumie co ma robit, ani mu to nemam ako vysvetlit. ano spominali ze rurky v bubienku by mali pomoct ale ci naozaj sa tym problem vyriesi neviem, preto nas poslali do ba. a tie vysetrenia sa robia hned prvy den alebo zasa objednavaju na dalsi termin? pytam sa lebo sme naozaj vela casu stratili a kazdy den navyse je pre mna boj, nielen s nim ale hlavne s okolim.

cecilh
27. jan 2019

@tecko28 a tie vsetky vysetrenia co ste popisali robia na tej foniatrii? alebo nas zasa niekam poslu? uz ma to nebavi. len chodime od ambulancie k ambulancii, vsade pocuvam, ze nemame s vami co robit a dieta nepocuje, je chore a stale dookola. potom dalsia formulka : musi z toho vyrast, co je tiez riadna zahada ze kedy....

cecilh
27. jan 2019

@tecko28 dakujem vam za vas cas

tecko28
27. jan 2019

@cecilh nam foniater uz len predpisoval aparaty, sluch merali na audiometrii (audiologii). Ja by osm na vasom mieste zacala tam -ORL v detskej na kramaroch, poriadne vysetrit uska, sluch, asi az potom foniater. Ale viac skusenosti maju v tej skupine co som vam poslala, tam vam poradia lepsie. Odkedy ma syncek tieto problemy? Skor ste si nic nevsimli? Moj maly je uz v podstate ok, sluch sa napravil (bol predcasne narodeny), ale stale ho sleduju a som s nim na predlzenej rodicovskej, lebo predsa len bolo obdobie kedy sa javil ako nedoslychyvy a to treba dohnat a pracovat s nim

cecilh
27. jan 2019

@tecko28 no ja som si to vsimla pred dvomi rokmi, a stale mi tvrdili ze je vsetko ok. az terazz pol roka mam uz aj dokazy - tie krivky.
a audiologia je dalsia ambulancia? nerobia to vramci foniatrii?
my sme v bb boli na troch alebo styroch orl ambulanciach a vsade ze je vsetko ok. tak sa predsa nebudem hadat ale teraz ked nerozprava a nerozumie tak to zacali riesit, a nemaju tu s nami co robit.
nevedia...

cecilh
27. jan 2019

@tecko28 paradoxne na tu foniatriu nas poslala dr z gastroenterologie.
on ma totiz reflux a vravela ze aj to moze byt dosledok refluxu. ze ma par deti ktore su na aparatikoch alebo implantatoch. stretli ste sa s niecim takym?
v tej skupine este neprijali moju ziadost...

tecko28
27. jan 2019

@cecilh no vidime, ze ste uz v skupine, su tam aj lekari, isto sa najde niekto, kto ma viac skusenosti. Je smutna realita Slovenska, ze mame malo skutocnych odbornikov a pacientov "odpinkavaju " Podla toho co pisete ma vas maly toho zdravotne nalozeneho viac ☹ Nestretla som sa so suvisom refluxu a poruchou sluchu. Skoda, ze ste uz pred dvoma rokmi nezacali tvrdo bojovat a pytat sa na vysetrenia, niekedy si rodic musi riadne dupnut, aby zdravotnici "pohli zadkami" Kedze ako som pisala mam syna uplne rovnako stareho (september 2015) prave pred dvoma rokmi som zasa ja tvrdo tvrdila , ze maly pocuje, aj ked nevychadzali merania - rec pozvolna zacinala nabiehat, aj ked nie tabulkovo. Verim, ze u vasho syna bude len nejaka mechanicka prekazka, vyriesia to, je dobre, ze vas konecne niekto poslat to riesit. Musi byt velmi tazka komunikacia s nim, ked nevie co od neho chcete. A to ste doteraz ani logopediu neriesili? Logopedi vedia vela veci odhadnut

cecilh
27. jan 2019

@tecko28 na logopedou chodíme rok a pol :(
Žiadne odozvy :(

karmen118
29. júl 2019

Prosím Vás, môžete mi opísať ako prebieha vyšetrenie 2,5 ročného dieťaťa na foniatrii? Sme objednaný na 6.8 do BB. Ideme tam 1x, dcérke sa nevyvíja správne reč a máme podozrenie, že nerozumie veľa z toho, čo sa jej snažíme povedať ☹.

Strana
z4