icon

Hľadám nové kamarátky na písanie o všetkých témach

viktoria04
4. mar 2011

🙂 ahojte mamičky ,ale aj nemamičky.Rada by som si s niekym popísala,ale nakoľko sa nechcem vtierať už do zabehnutých vašich tém,tak skúšam takto.

katushka16
2. máj 2011

Ahojte,pozerám,že ste sa nejako moc rozpísali🙂 to sa mi páči🙂 doobeda sme boli trošku vonku,nevarila som,chvalabohu máme odvčera,tak veget.poobede má pršať,tak sa teším:(inak nič nové.Hokej pozerám,škoda,že dostali ten 4.gól,ale čo už,budeme drža´t päste,nech zajtra s Rusmi vyhrajú lebo potom to budú mať oveľa ťažšie sa dostať medzi ôsmich najlepších,takže SLOVENSKÓÓÓ 🙂
@ivuss01 ahoj,som rada,že si sa ozvala po dlhom čase,tak Livia ti chcela pomôcť a ty ju hrešíš!!!! 🙂 a ako je to s tou robotou?stále nič?
@viktoria04 ahoj,malé sú zdravé,klop klop.oni nebývajú skoro vôbec choré,občas nejaký soplík alebo kašel,ale to je v pohode.antibiotiká brala Terezka 1.krát koncom leta minulého na zápal stredného ucha a Valentínka teraz nedávno nejaký sirup,takže pohoda.som rada,že výsledky sú ok a držím päste,aby ste zvládli ten druhý cyklus v pohode.potom daj vedieť,čo si kúpila Viki a nebuď na ňu prísna🙂 čo sa týka slovenčiny
@bonaquaba ahoj a tvoj malý nechodí do škôlky?to by sa ti dosť odlahčilo keby ich máš v škôlke,bola by si len s Luckou,to by bola aká pohoda.mne keď Terezka nechodila do škôlky,bola som s nimi oboma doma tak som si hovorila,že mať 1 dieťa,to je pohodička ale dve to je ťažšie.A to som si myslela, ešte ke´d sme nemali Valentínku,že Terezka je aká živá... a potom boli dve na mňa a bolo to veru o dosť namáhavejšie,ale teraz to je v pohode.keď je Terezka doma,som rada veľmi,aspoň sa ako tak zabavia,pohrajú,pobijú...🙂držím ti palce,aby ste nakoniec do toho Nórska šli-aby si prehovorila manžela🙂

bonaquaba
2. máj 2011

@katushka16 chodi aj Andrej aj Nelka do skolky, lebo teraz sme na Slovensku, len stale je niekto z nich chory, tak odvtedy ako sa LUcka narodila mame kolotoc chorob, ked nie je jeden tak druhy a potom treti a je to veru na nervy, ked ani sa pohnut z domu nemozes, ale teraz su obaja v skolke chvalal bohu, tak ako vravis je to uplna pohodka byt iba s malou doma a poobede to je uz ok ked pridu zo skolky, bo pojdeme von a pridem s nimi vecer, tak to vtedy ani neviem ze mam deti bo von sa aspon vyblazneju

viktoria04
autor
2. máj 2011

@ivuss01 he-he,že zapôsobím šarmom? 😀 no hej človek ich tam bude musieť trocha asi domotať,lebo inak neviem-neviem či by som prešla 😀
@lenka3007 tak grilovačka spojená s pestovaním bábenka 😎 tak si si aj zaspomínala aké to boo,ked bol Jurko malinký,že?

viktoria04
autor
2. máj 2011

@katushka16 tak zajtra fandíš? 😉 treba 😉 aj ja pozerám,ale len ked sa na to dá pozerať 😉 inak to je super,že kočky nemávaš choré 😵 my tiež zas často nebývame chorý,ale ked to náhodou Viki lopne,tak to stojí zato a u nás je to ako za trest,len vždy v noci pred polnocou sa čosi s ňou deje,ked čosi na nu lezie 😵 k tomu dalšiemu cyklu to už aj ja si myslím,že pohode zvládneme a na Viki aby som nebola prísna? 😵 no hej,ale vieš prečo si kaziť vysvečko,ked viem,že by ju vytiahla tú slovinu na 1-ku,ale ona je teraz ako sa oteplilo tááák lenivá 😵 len by behala po dvore 😵 už aj do učenia ju musím naháňať a predtým pekne došla s družiny najprv sa naučila a až potom sa hrala 😵

katushka16
2. máj 2011

@viktoria04 fandím zajtra🙂 dúfam,že vyhráme.a v družine sa už nerobievajú úlohy?

ivuss01
2. máj 2011

@lenka3007 no ale sesadcku zabudla vycistit, tu si musim ja 😀 😀
@katushka16 ahoj moja, no s robotou sale nic, ale som sa bola informovat, tak ak do jesene nezozeniem robotu, a budem 3 mesiace na urade prace, kde nic nedostanem, tak si mozem spravit absolvensku prax, kedze som nemala 25 rokov, a tu by som mala platenu, sice len cca 180e, ale aspon nieco, vsak rodicak je 190e... ale bola som na konkurze v Namestove do O2 to som odmietla na pohovore, pretoze by bolo treba ist do Bratislavy na 2 tyzdne vkuse na skolenie, mohla by som prist na vikend domov, ale hacik, nema mi kto byt pri malej, kedze do skolky ju chcem dat, az ked nastupim do roboty, a 2 tyzdne dovolenky si moja mama zobrat nemoze, brat este chodi do skoly, jedna sestra pracuje na 4 smeny a druha sestra konci strednu, tak sme to uzavreli, ze dieta je prekazka...a na manzela som zabudla, on jazdi, tak vobec cez tyzden nie je doma, a keby bol 2 tazdne doma, tak by sme ani ucty nezaplatili 😝
@viktoria04 😀 😀 😀 ale aj sarmu treba, neee??? ale neboj, uvidia krehke ziena, tak ti nebudu robit problemy, mozno ti len povedia, aby si si dala nejake veci do poriadku ale neboj, vsak je to pre bezpecnost 😎
a aj na Viky zrejme vplyva jarna unava 😀

katushka16
2. máj 2011

@ivuss01 ja som tiež keď som bola tehotná ešte s Terezkou chodila na absolvenskú prax a vtedy som dostávala 1600sk :( ale zas lepšie ako nič.vtedy to bolo tak platené,teraz to je už oveľa lepšie ako píšeš oproti tomu.no,je to s tou robotou na prd,ja vôbec nemám ani potuchy kde pôjdem robiť,nemám žiadnu prax,nič.chodila som na vysokú 4 roky ale som to vzdala,pol roka som robila na dobu určitú v pekárni,to len tak,aby som sa doma nenudila,potom tá absolvenská prax a odvtedy som na materskej.viem,o tom O2 si písala minule,že mali také podmienky.a ozaj Lívia ešte má problémy s tým očkom?

lenka3007
2. máj 2011

@ivuss01 no šak jej ešte kup Pronto, nech sa realizuje...netreba jej zakazovať, bo potom bude leniva ked bude väčšia, aj som bola....a aj som 😀 😀 😀

lenka3007
2. máj 2011

@ivuss01 tam na konci malo byť, že aj ja som bola lenivá, a aj som...... 😀 😀 😀 dnes mi idu tie preklepy od ruky 😀 😀 😀

bublinkajasminka
2. máj 2011

@ivuss01 veru nic sa nezistilo 😒 😒

kawasaki17
2. máj 2011

ahojte kocky
ako si zijete? ste tu toho popisali, mam co robit kym vas docitam
teraz take pohodlicko mam, maly spinka, ja pocuvam kiss a pijem super vychladene pivko... 🙂 pohoda jak sa patri 😀 😀 😀
@bonaquaba vitaj....trochuneskor ale predsa 🙂

kawasaki17
2. máj 2011

@ivuss01 ahoj, hm tebe pomaly konci materska...
mojej svagrine tiez koncila pred par mesiacmi a odvtdy si nic nenasla, ale aj mala sance ale ona je leniva

bonaquaba
2. máj 2011

@kawasaki17 vdaka za privitanie, tak to je supis, ked mas pohodicku a este aj pifko pijes, to ja taku pohodicku uz ani nepamatam kedy som mala 😒

bonaquaba
2. máj 2011

@lenka3007 ze by tu neboli slovaci toho sa nebojim, lebo v dome su hned 4, kde budeme byvat a deti, ked budu chodit do skolky tak hned daco pochytia tak to bude tiezok, ale ja by som tam chcela chodit aspon na hodinku s nimi do skolky co by sa na mna lepila norstina, ale neviem ci to bude mozne, vsetko zavisis od ucitelov akych tam budud mat, ved uvidime

viktoria04
autor
2. máj 2011

@katushka16 no aj ja dúfam,že zajtra hokej zmákneme 😉 a či si v družine nerobia úlohy? 😵 robia,ale ja som to stopla 😵 lebo učiťeľka čo ich má na nich kašle a potom aj tak úlohy vyzerali,tak som napísala nech si ich v družine už nerobí 😵
@ivuss01 no uvydíme,ked tam stredu nabehnem a aj tak rátam,že mi povedia čo treba dať do poriadku 😵 a na Viki jarná únava? 😵 asi skôr tým teplom,ťahá ju to viac von a Livika ako? 😵
@kawasaki17 ajoj,takže pivko? 😵 mne zas nechutí,pre mňa je to horké 😵

lenka3007
2. máj 2011

@bonaquaba jaaj, tak to asi nie, my sme tam boli prvý deň spolu asi 2 hodinky, potom druhý deň som tam bola hodinku, potom ma poslali domou na dve hodinky a potom som mala prist pre neho... Podla mna by to ani nebol dobrý napad, nech si deti nezvyknú, že si tam a aby aj ostatne deti toto nevyžadovali. Ja som chcela Jurkovi do cyklo flašky dať vodu zo začiatku, ked si nevedel vypýtať, tak chodieval smädný, ale tiež mi nedovolili, že ked uvidia ostatne deti, budu to chcieť tiež.....

bonaquaba
2. máj 2011

@lenka3007 no jasnevsade je to inac, len tu v Oslo baby vravia, ze rodicia kedykolvek mozu prist a pomahat ucitelkam v skolke, a hlavne ked chodia na vylety co oni chodia stale niekde tak uvitaju pomoc rodicov a aj ked chodime von tak vzdy stretneme skolu plnu aj dospelych, tak neviem ako bude uvidime a inac ake mate pocko a ako cestujete domov na lietadle?

lenka3007
2. máj 2011

@bonaquaba tak to je super, to by som išla aj ja kedže sedim doma bez roboty, keby sa dalo s nimi isť, ale zas ten moj by vymyšlal, tak je to dobre, ako to je... No dnes máme nejako zatiahnute a mne je aj dosť chladno..... My chodime autom, no to moj tvrdohlavý chlap vymyslel, ja som pohodlna, ja by som radšej sadla do lietadla 🙂 🙂 🙂 ale teraz sa tak tešim domkov, že mi je to aj jedno, len nech som už tam....

lenka3007
2. máj 2011

@viktoria04 lenka, až teraz mi ukazalo, že si mi komentovala status včera... Nejako včera blbol celý facebook... No tu mňamku som urobila akože rýchla večera, naolejovala som plech, poukladala som naň chleba, natrela kečupom, na to šunkovu salamu, syr tehlu, rajčiny a cibulu, potrela som to vajcom a posypala trovhu oreganom a dala som to do truby na 200 stupňou na 15 minut...jak pizza to bolo, vieš jake fajne 🙂 🙂 🙂 treba skusiť, moj maly sa išiel s tým zadusiť, tak za 4 minuty vyťahujem z truby aj dnesne repete...

ivuss01
2. máj 2011

@katushka16 este stale, sme objednane na 10 maj, tak uvidime, co nam povie,
@lenka3007 este toto by mi bolo treba...vsak by sme sa tu v nom kupali... 😝
@viktoria04 neboj, tak to by bola ta posledna moznost, a Livka v pohode, tiez ju taha von, tak chodime na bicyklik 😀 teda mala, ja nie 😀 😀
inak dnes o druhej som isla k mojej mame, a nechala som zapnuty pc, aj vam sa stava, ze zabudate? mne sa to stava za posledne tri roky dost casto....myslite si, ze by to mohlo mat nieco spolocne s porodom? ja viem, je to velmi hlupe, ale delim sa s tym len s vami... 😔

lenka3007
2. máj 2011

@ivuss01 ja som tiež taka, ale to nebude porodom si myslím, ale tým, že teraz mas trochu viac starosti, musis na všetko myslieť, aby si nezabudla dať malej jesť, čo jej obliecť, kedy vykupať, ako ju zabaviť, čo uvariť a bla bla bla... všetko naraz, ja som tiež taka, že idem do izby pre niečo a kym tam dojdem, tak cestou pozbieram hračky, vyhodím papiere, skontrolujem maleho čo robi, zavriem okna a ked sa dostavim do izby, neviem čo som vlastne chcela... Volakedy som si hravo zapamatala telefonne čisla, moje, rodičou, kamarátiek a vselikoho, dnes neviem na spamäť ani moje... 😀 😀 😀 pokial si nenechala pustený plyn tak je dobre 😉 😉 😉 ničoho sa neboj....

lenka3007
2. máj 2011

baby akurát pozeram predpoved počasia na tento týždeň (tu v norsku) a myslím, že nám odzvonilo, bo na stredu hlasia 2 až 5 stupňou...ešte že som ja tie zimne bundy neschovala...brrr

ivuss01
2. máj 2011

@lenka3007 tak ja ked po nieco idem s tym, ze sa nezastvim, aj tak neviem, po co som isla, a nastasti plyn nemame, ale moja mama ma, a v poslednom case som tam dost casto 😕

lenka3007
2. máj 2011

@ivuss01 ale neboj, to nie je skleroza ale roztržitosť....Ti povim prihodu z dneška a potom suď kto ma akú pamäť. Jurko bol s drahým v izbe a ja v kuchyni, mali sme otvorene dvere, tak som všetko očula.. DODKO hovori Jurkovi :"chod za mamičkou a spýtaj sa jej kde je NEMO" Jurko došiel a hovori :"mamička, máš ohriať tatkovi papať" ja som ho otočila naspäť, že jedlo je teple. Za chvilu mu dodko hovori ešte raz, nech sa ma ide opýtať, kde je Nemo, Jurko dojde a hovorí :"mamička tatko sa pýta, či si možem dať zmrzlinu" 😀 😀 😀 To už sme nevydržali a taký rehot sme spustili, jak nikdy...Takže žiadny strach moja.... ja kolko krát volačo pisem a v polke zabudnem, o čom vobec pisem, alebo ked mi drahy niečo povie a ja sa ho za 20 minut pýtam, o čom sme sa vlastne bavili. A ked ideme do mesta, alebo ráno zaniest maleho do školky sa vraciam z polky cesty, či som vobec zamkla dvere...

ivuss01
2. máj 2011

@lenka3007 o o tych dverach ani nehovor, ja aj v noci vela razy vstanem a idem z balkona skontrolovat, ci som zamkla auto, dialkovym na kluci....a to sa mi tiez stava casto, ze pisem a v polke zabudnem podstatu veci....aj vela razy idem do obchodu ze po dve veci a dotrebem kadejake hovadiny, ale to co mi bolo treba domov nekupim,,,,tak davaj nazad do obchodu... 🙄 🙄 🙄 😠 😠

bublinkajasminka
3. máj 2011

ahojte - uz som v prácičke .... 😉
mali sme teda veľmi "ineresantný" budíček o 5tej ráno 😝 😝 😝 😝 my spíme dosť daleko od detskej izby teda od yasmi lebo my máme mezonet byt a spíme hore a zrazu len počujeme s mužom strašnýýýýýýýýýý rachot a krik malej 😕 😕 😕 😕 boli sme v šoku, leteli sme do izby a by rozletelo sa zrkadlo čo tam yasmi mala ale rám zrkadla zostal na stene!!! 😕 😕 😕 😕 ale ono sa rozletelo na márne kúsky, samozrejme yasmi sa zľakla - tak som pri nej ležkala a hladkala ju, majuš všetko upratoval - no proste katastrofa 😝 😝 yasmi este zaspala, my sme už oko nezažmúrili a potom ked som ju budila do školky rozprávala že sa to rozbilo, bola v šoku 😝 😝
no hlavne že je to oki, že sa jej nič nestalo 🙂

lenka3007
3. máj 2011

Ahojte baby, tak Jurko poslušne s mrnčotom odkráčal do školky a ja som si akurát zaliala kafičko, tak si ho idem vychutnať

Inak baby, hlavne tie čo máte staršie deti, aj vy máte problémy s tým, že sa vasa ratolesť ani bohovi nechce pozdraviť??? ja to pozorujem už od jeho piatich narodenín. Dovtedy v pohode zdravil a teraz jak keby uťal. Poviem mu, pozdrav sa pekne a on "mna boli bruško, uško, jazyk, oko, zub, usta, som zadýchaný, unavený, ospalý..." no vytáča ma to do nepríčetnosti. Dnes pred odchodom zo školky som mu povedala, že ked dojde domou, tak to naradie čo som mu kupila vyhodim do smeti (schovam to do auta) ale neviem či to zaberie....Ja sa potom tak trápne citim, ked aj dojdeme do školky, alebo na navstevu a on je jak mumlak...poraďte niečo kreativne....

@ivuss01 to všetko je normalne, to su všetko len starosti, podla mna by to choroba nemala byť, lebo to by sme boli asi všetci chorý.. ked si pamatáš nejaku basničku zo školy ešte, aspon kusok, tak je dobre. Ja si pamatám stoji stoji mohyla, na mohyle zla chvila 😀 😀 😀 ale ne celu 😝 😝 😝

@bublinkajasminka a to jako sa mohlo stať, že sa rozletí zrkadlo? Pane bože, chuďa male, ked spinkala tak o to viac sa musela naplašiť... ale hádam už bude v poriadku, hlavne že sa nikomu nič nestalo...

viktoria04
autor
3. máj 2011

@lenka3007 ajoj 😵 aj mne niekedy blbne FB,tak pohode ( včerajšok ) 😵 a receptík určiťe niekedy aj ja vyskúšam 😵 ja dnes robím brokolica+cestoviny,lebo Viki som to slúbila ona to zbožňuje 😵 Leni a presný problém so zdravením u Viki druhých mám ja 😝neexist 😝niekto ju pozdraví ja ju upozorním nech odzdravík,ale kdeže 😝a mňa môže roztrhať 😝takže sa pridávam do klubu mumákov 😵teda prihlasujem svoju dcéru 😵ked bola malinká zdravila kilometer popredu a teraz? 😢len vyvolených čiže kamarátky 😀ale ked napr. ide k susedom poviem aby tam pozdravila nie!! 😖len čisto svoje naj kamarátky a nikoho viac 😲
@ivuss01 ajoj,tak si zabudla vypnúť net? 😵 to newa 😵 každý raz za čas čosi zabudne 😵 mne sa často stávala ,že som hladala slnečné okuliare a pritom som ich mala na hlave 😵

lenka3007
3. máj 2011

babyyy volali mi z jednej firmy, že tam mám prísť o jednej... bojim bojim...držte mi pästičky 😅 😅 😅

@viktoria04 tak už mame dvoch členov v klube.... lenže vieš, takto to moc neriešim, ale ked sme na slovensku a prideme k draheho babke a Jurko ani bu nepovi, tak poto očuvam, aký on je mrchavy a rozmaznany a mám nervy... 😠 😠 😠

bublinkajasminka
3. máj 2011

@lenka3007 baby veru neviem si to ani ja ani drahy vysvetlit, naplasilo nas to ale statocne 🙄