Hľadám nové kamarátky na písanie o všetkých témach
🙂 ahojte mamičky ,ale aj nemamičky.Rada by som si s niekym popísala,ale nakoľko sa nechcem vtierať už do zabehnutých vašich tém,tak skúšam takto.
@katushka16 hned cerstvu krv je dobre preprat v studenej vode, mas to dlho? skus este teraz, a potom do prakcy na 60°C ak je to biele, ak farebne, tak staci 40°C by prani by to mohlo zist, viem podla seba 😉
Ahojte,tak dnes máme opäť slnečno,dúfam,že poobede nebude pršať lebo by som chcela ísť s malými do mesta na kolotoče🙂doobeda me boli u susedy na piesku,má aj hojdačku tak malá sa vyhojdala🙂
@ivuss01 ďakujem,skúsim to
ahojte kočky, ako? no ja som už v malinkom strese, ale to sa podda, trochu som sa bála, lebo mi dva týždne meškala mrcha, ale už je tu... Inak sa už tešíme domkou, na to vase slniečko hlavne.. Dnes tu je zas taká kosa, ja nevim kedy tu bude teplo... či vobec bude 😀 maly je v školke, včera zobrala riaditelka tie deti, čo idu do školy, tak šli do mesta na vlaciku, do kina a potom do mc donaldu, no nemaju sa dobre 🙂 mňa zobrať nehceli ☹ Inak všetko po starom...
Ahojte,tak včera som bola s malými na kolotočoch a dosť som sa rozčúlila.kupovala som lístky na tú detskú manéž a že si musím aj ja kúpiť keď chcem tam ísť s malou.to bol vrchol,nejde mi o tie peniaze ale o ten princíp.tak za to,že som tam chcela len pri malej stáť a držať ju,aby nespadla,tak som musela mať lístok!!!a hovorím tej starej píp,čo predávala lístky,že veď ja tam nezaberem miesto,budem len stáť a ona,že ale budete sa voziť,nie?čo budete vo vzduchu???jááááj tak ma vytočila.čo chodíme do Terchovej,tam bývajú tiež kolotoče a tam automaticky bez lístka,tam to berú normálne,že chcem len malú držať.ešte mi ten kolotočiar minule povedal,že pôdte aj vy,aspoň budete pri malej.ale to je úplne iná mentalita,títo,čo bývajú tu,to sú taký jak zo stredoveku,takí špinaví,sa mi zdá aj poväčšine opití...otras.
@lenka3007 už sa vám to veru kráti,zachvíľku ste domka.tak Jurko išiel na takýto super výlet,no aj ja by som si dala veru povedať🙂
ahojte
neviem ako posobi na vas to pocasie ale na mna naozaj otrasne, mam nizky tlak a vobec ho nemozem zvysit. nic mi nepomaha ☹ no ale co uz, leto je leto a s dusnotou musim pocitat...
@katushka16 ja by som to cistila presne tak isto ako aj ivus 🙂
@kawasaki17 ďakujem,skúšala som to,ešte tam síce zostali škvrny ale sú o dosť slabšie,tak to ešte zopakujem,dúfam,že už zídu.na mňa počasie nejako extra nevplýva,ja mám celý život nízky tlak a aj keď som bola tehotná sa mi nezvýšil.mne len pokazí náladu keď dlho prší alebo je tak pod mrakom
@katushka16 praveze aj ja mam cely zivot nizky tlak, ale teraz je to uz nenormalne, ked som bola tehotna a lezala som v nemocnici na rizikovom tak som mala tlak 80/40 , sestricky mi az neverili ze nie som smedna alebo ze sa mi netoci hlava.... 🙂
@lenka3007 bojis sa dalsieho tehotenstva 🙂 🙂 🙂
@kawasaki17 nie tehotenstva, ale nechcela som sa vydávať tehotná 😀 bábenko by sme chceli tak o rok, až bude všetko podla planov, najprv chcem isť do normálnej práce, maly tento rok nastupuje do školy, bude to ťažke, kedže ešte neviem dobre reč, tak sa budem musieť naplno venovať jemu a popravde si teraz užívam tu jeho samostatnosť, ked sa už aj sam osprchuje, napapá, oblečie 😀 že chodime na tury a tie nase rozhovory, ked mi na dobru noc hovori rozprávku on... Chcem si toto obdobie dobre užiť, za chvilu bude uplne iny, bude mať kopec kamarátov a behať s nimi po vonku a ja budem na druhej kolaji, potom už možme mať bábo aby som sa zas velmi nenudila 😀 😀 😀
@lenka3007 jasnacka, ja tiez este neplanujem, ale ludia mi hovoria, odbi si to jednou ranou a potom si uz budes len uzivat 🙂 , no len pokial sami nebudeme byvat, tak z baba nic nebude 😒
ahojte, tak sme uz doma zo statnic, a dievcata, mali ste pravdu, ved niektori ludia, ze rifle na promociach, ja som normalne neverila....vcera sme oddychovali a dnes som uz vyprevalila mm do prace tak sme same...
@lenka3007 tiez si myslim, ze druhe dieta treba planovat, a uz aj planuijem, chcem ist cez DNP, len mam strach, ci to nezrusia od januara,,,,a na konci buduceho roka by sme uz mohli kocikovat, viem, hovorila som, ze druhe dieta v ziadnom pripade, ale situacia s robotou je kriticka.....a keby sa podarilo s DNP, tak by to bola aspon niejaka naplast, lebo by sme mohli niejake peniaze vkladat na pouecku a tak ju znizovat, len ci to tak bude, ako to planujem, preto, ak by ste nieco zachytili o DNO, tak prosim IP 😉 sem co je tu to foum, tak si tam chodim naberat informacie 😉
@ivuss01 a čo je to to DNP???
@kawasaki17 jasne, ved sme mlade, na druhe máme ešte čas, aj ked ja detičky velmi lubim, najvac take malinke ked sa to učí chodiť, vtedy je to take zlatave 🙂 🙂 🙂 jak sa to šmotce 😀
ahojte...
@ivuss01
@lenka3007 tak tak, aj ja si myslim, ze dalsie dieta treba planovat, lebo dnesna doba je strasna a vsetko ide hore, len platy sa akosi nezvysuju a navyse aj ked presadia ze rodicovsky prispevok sa znizy z 190 E na 100 E, tak to bude hruza....bohuzial som 2 roky nepracovala a ani som si sama dopredu neplatila.... 😒
@kawasaki17 čo znížia? to akože prečo? ved za to nekupiš ani mlieko ked nekojis, to už čo zas su za novoty tam na slovensku... ale by som chcela vidieť ako našim spoluobčanom znižia rodičovsky....
@lenka3007 tak materska ostane normalne a rodicovsky znizia hlavne preto, ze nasi romsky spoluobcania nikdy v zivote nepracovali tak ani nemaju narok na mateesku iba na rodicovsky prispevok a kedze maju hromady deti a cim dalej rodia maldsie a mladsie romky tak idu neskutocne prachy na ciganov!!!!!!!!!!!!!!!!!! a preto si nasa uzasna vlada mysli, ze ked da o polovicu menej penazi na rodicovskiy prispevok tak tym znizia porodnost romiek. lenze vobec nemyslia nato, ze neexistuju aj mlade matky, alebo zeny ktore rodia hned po skole alebo ktore boli dlhe roky v zahranici a tym padom nemaju narok na matersku. a aj tak si myslim, ze ked sa znizi o tak vela dole, tak budu ciganky rodit este ovela viac aby mali dostatok penazi tak ako predtym, takze to nieje ziadne riesenie, iba zdieranie matiek, aspon tych normalnych.................
dviha sa mi tlak, ale ak sa toto stane, tak ja neviem co budeme robit, mm nezaraba miliony, ale tu na vychodnom slovensku dost o nicom... 😒
@kawasaki17 a nevies kedy to maju schvalovat? tak ak si budem platit nemocenske, co je momentalne 270 dni podmienka na ziskanie MD, tak sa ma znizenie nebude tykat? nevies este nieco viac o tomto znizeni?
@kawasaki17 je to presne tak ako pišeš ved ked chcu robiť zakony nech ich robia iba pre tych koho sa to tyka napr. my s partnerom musime podstupiť ak chceme aspon jedno babo ivf ktore si zvačša hradime sami pracujeme len za minimalne mzdy čo hadam je aj menej ako cigani maju za kopec deti o ktore sa ani poriadne nestaraju a ešte ked si neplatiči zdevastuju byty tak im štat da nove postaviť a z našich dani na hlavu je tento štat postaveny 😠
@kawasaki17 no pekne,to fakt chcú takto znížiť?sebe nech znížia platy,zrušia odmeny...ja neviem ale už mi to všetko okolo tých romov ide poriadne na nervy,oni sú najväčší chudáčikovia,oni nemajú na nič....vrrrrrr
ahojky kocky....
dnes sme boli s mm v meste, no stala sa nam velmi neprijemna zalezitost, jedna pani odpadla asi z tej dusnoty a horucav, chudacik spadla dolu z chodinka na cestu a zlomila si zapestie (bolo to ozaj viditelne) a udrela tak nestatsne , ze zacala krvacat, co vsak bolo najhorsie, ze to bolo podkozne krvacanie, no fakt nic prijemne....ja som akurat vchadzala do obchodu a mm ju videl padat, tak rychlo utekal za nou, tak som pribehla aj ja, zavolali sme sanitku, nastastie bola cely cas pri vedomi, takze som jej pomohla ako som vedela a cakali sme snou na sanitku, ti uz ju potom odviezli....A to sa prave chystala k lekarovi na kontrolu...
@ivuss01 ahoj, tak pokial viem ak budes mat zaplatene nemocenske tak sa ta to znizenie tykat nebude a budes dostavat normalnu matersku...
@mana85 ahoj, ja viem, je to naozaj nespravodlive, moj mm tiez zaraba naozaj minimum a ja mam iba rodicovsky prispevok, ktori aj tak planuju znizit, a pritom vsetky potraviny a celkovo vsetko zdrazie, ako malada rodina sa takymto sposobom ani nemame od coho poriadne odrazit, jedine pozicka s obrovskymi urokmi, co je naozaj strasne....
@katushka16 ahoj, sebe nic nezrusia, akurat ked tak pridaju 🙂, no uprimne naozaj neviem kde to spejeme, ale do nic dobreho... 😒
ahojte baby, pozerám jaku temu ste vy zas nahodili, veď pri tomto mám tlak na historickom maximu, ja správy nepozerám, ale stačí mi, ked čítam na nete novinky zo slovenska. Ved to nie je normálne, presne ako ste tu popisali, oni možu všetko a my nič a ešte sa budu rozčulovať v parlamente, že mlady utekaju do zahraničia.
So mnou sa išla pani zo socialky vadiť, ked mi poslali upomienku, tak som jej povedala, že ja začnem platiť socialne, ked budem videť aspo 20 cigáňou poctivo pracovať akždý deň 8 hodin presne ako som robila ja...
a že nebudem mať dôchodok? to ma vobec netrapi, tých 50 € čo by mi dávali si môžu strčiť...
@kawasaki17 waaaw no vy ste mali ozaj nepríjemný zážitok, ale aspon sa najdu ludia, ktorí pomožu ked vidia a nie len vytiahnu mobili a točia..
ja som dnes mala zas pojašený deň, to je na dlho, ale som sa smiala na mojom malom, bo on si týchto norov premenoval podla seba, taký podarený je 😀 príklad:
HERA-moj maly povie HELA
MILAD- moj pivie MILAN
MARITA-moj povie MARGITA
No a taketo kracia im vymýšla, sa vždy dobre pobavím 🙂
@lenka3007 ja uz tiez neviem ci mi vobec stoji za to rozculovat sa, taky zivot aky nas caka je hrozny a to nehovorim co bude dalej a co caka nase deti...radsej ani na to nemyslim a zijem pre dnesok 🙂
no to je pravda vacsina ludi len mudruje alebo nataca na maobil alebo panikaria a radsej utecu, uz mam jednu podobnu skusenost, len vtedy to bola autonehoda a naozaj to bolo strasne, len ty sa snazis pomoct a kazdy okolo mudroval ze co robit a ked im povedala kamoska tak nech sa paci, tak uz len ustupovali...No ale esteze nie su vsetci rovnaki 🙂
ahojte
akosi to tu stoji, ale tak to asi cez leto zvykne byt...ked je tak teplo, tak aj viac prace aj vonku chodit sa viac chce a aj deti to laka 🙂
dnes som mala ist s kamaratkou na cucoriedky do lesa, ale nam to nevyslo, lebo sa zamracilo rozprsalo a bolo po zbierani, skoda, celkom som sa do lesa tesila a aj by som si trosku oddychla od Emanuela, pretoze odkedy sam chodi tak je ako vrtulka 🙂 len davam pozor co kedy na seba stiahne, co zas ma v ustach, skrine pootvarane a veci vyhadzane, takisto aj v kuchyni hrnce, kvety "presadene" , ani nemam kde tie kvietky dat , nemam tolko priestoru a on stale len do nich hrabe a lame listy......no take sidlo to je 😀 😀 😀
@kawasaki17 k tomu prispevku: http://hnonline.sk/ekonomika/c1-51925310-podpor...
a tak isto, som tu niekde citala, ze aj jeden z partnerov pracoval za posledne 3 alebo 4 roky 270 dni, tak ti RP neznizia
Ahojte,dnes sme boli doobeda v lese,išli sme akože s malými na hríby,ale však to sa nedá pri nich🙂 tak sme zbierali a hľadali jahôdky,potom sme našli pník a malé sa nadesiatovali,boli strašne zlatééééé🙂akurát začalo hrmieť,tak sa teším:( včera volala mm švagrina,že ak nám to vyhovuje,tak máme prísť dnes zagratulovať jej synovi...Jasné,úž si nohy lámem.to sa pozýva tak?a ešte aj deň predtým?jaj.
@kawasaki17 tak máš doma veľkého pomocníka🙂
ahojte
juj dufam, ze dnes prsat nebude, sice uz kus kropilo, ale dufam, ze sa nespusti nejaky lejak alebo hrozna burka...boli sme pozvani ku kamaratovi, tak pojdeme varit gulas alebo aspon grilovat...ideme aj s malym, lebo prisla aj jeho manzelka z prace z BA takze sa chce s Emanuelom troska pohrat...dufam, ze nam to vyjde...
@ivuss01 vazne? to som akosi prepocula, idem si hned precitat clanok 😒
@katushka16 hm, to teda mam, len skoda ze z opacnej strany 😀
ahojte zenusky tak dlho som tu nebola ze uz ani neviete kto som 😀
ako sa mate? ste vsetci zdravy? my sme amli akurat nejake dva dni teplotky nad 40 a dnes ako keby utal a nic 😕 to pocasie vonku stoji za staru belu. raz prsi potom svieti slniecko priserne fuka vietor... no vyber si . neviem kde je to leto ...
chcela som od vas radu. ja neviem kde som zlihala ale to moje dieta ma totalne nepocuva. vsetko mi robi na truc uplne za kazdu blbost ktoru mu nepovolim place a jeduje sa. je neskutocne rozmaznany-pri tom musim uznat ze mam dost tvrdu vychovu , ked raz poviem nie tak nie. no neviem kde sa to "zlo" v nom berie 😝 nemate nejaku overenu radu ako sa nedostat do nejakeho sanatoria???
krasny den prajem ahojte
Ahojte babeny, ako sa máte? kde ste všetky? no nám tu už tretí deň fučí a prši a prvý krát po roku čo sme tu bola aj burka... Zajtra je posledny deň čo sme tu a potom hura na prázdniny. Ale hura hlavne preto, že maly mi je zase chorý a pojdeme našej pani doktorke, boli ho hlava a ma horúčku, nie vysoku, tak som vystresovana, obvolala som našu doktorku, svokra volala ich doktorke, čerpám z internetu a poctivo liečime, lenže ja mám panicky strach zo zápalu mozgových blán, bojim sa aby sa mu niečo nestalo ☹ ☹ ☹
@evicka1 ahoj, no ja ti asi moc neporadim, lebo tvoj maly sa blíži k 3 rokom a všetky deti čo poznam v období troch rokov mali obdobie vzdoru, aj moj tým prešiel ale najhorši prípad, aky som kedy v tomto videla bola nasa bývala suseda a jej maly, to bolo hotove peklo, ale ona sa ani nesnažila, hned ho vytrieskala jak hada (ked som to videla tak som mala chuť preplesknuť, ale ju) ja tiež niekedy dám malemu po zadku, ale to už fakt musi byť, možno 2 krát do roka... Ja som toho maleho jeden mesiac každý den do večera mala, lebo ona nemala školku, a pri mne bol zlatunky lebo som cudzia... Jednoducho to musiš vydržať, hlavne nestrácaj nervy, radšej chod do inej izby a vykrič sa, alebo vyplieskaj matrace (jak jarne upratovanie 😀 ) treba sa mu venovať a nechať ho vyrozprávať, ked ti povie niečo s čim nesuhlasiš, nechaj ho dohovoriť a potom sa ho taktickými otázkami pýtaj, ako by vyzeralo, keby sme to urobili podla neho a že ty by si chcela takto....hlavne pevné nervy prajem, ked sa mu budeš venovať a ignorovať jeho vyvádzanie, prejde to rýchlo.... 🙂
ahojte
my sme tiez trosku nachladeni, sopliky a mierny kasel a to nemyslim len Emanuela ale celu rodinku: tatik , drobcek a ja 🙂 , ale uz to pomaly ustupuje a mam domaci vyrobeny sirup na lepsie vykaslavanie, takze je to uz ready 🙂
@evicka1 ahoj, tiez si myslim, ze to bude asi to prve obdobie vzdoru, ale ako to riesit to poradit naozaj neviem, ja v tejto situacii este niesom takze naozaj neviem co by som robila...
@lenka3007 ahoj, no aj svadba Ta caka, ze? uz Ti lietaju motyliky v brusku?

@kawasaki17
@ivuss01 neviete prosím vás ako by som odstránila krv z trička?hneď som to zastriekala arielom proti škvrnám ale nič