Hnačky u veľkého psíka

mia1111111
17. júl 2019

Ahojte, viem,že to sem moc nepatrí ale zaujimalo by ma, z čoho môže mat naš psík(zlaty retriever) hnačky. Boli sme aj u veterinára ale nezistil takmer nic. A stále sa to opakuje.. dali sme jej špeciálne granulky, no nepomáha.. ak ste mali podobný problém, co pomohlo vášmu psíkovi? Ďakujem za odpovede vopred

snehulienka8
17. júl 2019

@mia1111111 nas mal hnacku - neudrzal stolicu, ked mal zapal tenkeho creva, a to zo stresu (privelmi sa vytesoval) z harania sa susedovej fenky...dostal antibiotika a bolo dobre..ale mame sikovneho veterinara..vzdy pride na to v com je chyba..
alebo skuste ine krmivo..

macko1007
17. júl 2019

@mia1111111 takze predpokladam ze bral krv -tam by zapalove markery vyskocili,stolicu mu tiez vysetril?alergie nema na nic?je odcervovany?

yollanda
17. júl 2019

@mia1111111 moja mala alergiu na granule. Nakoniec musí mat RC gastro intestinal. Jedine to moze

sajuri257
17. júl 2019

@mia1111111 akou znackou granuli krmite? Vysetril vet aj stokicu a krv? Tiez zavisi ci je len hnacka alebo aj hlien pripadne krv. Tiez ine sprievodne javy, naduvanie, smradlave prdy, nechut k jedlu, zvracanie. Mze to byt zapal criev, pripadne zla mikroflora(dobre je nasadit probiotika v takom pripade), neznasanlivost niektorej latky v granuliach(psenica, kukurica, druh masa), parazity, pripadne problem s pecenou, ladvinami. Odporucam navstivit kvalitneho vet, kliniku.

0silvia0
17. júl 2019

@mia1111111 náš máva teraz v lete tiež, ale odpozorovala som dve veci: kúpe sa v potoku a pije odtiaľ vodu a chodí vyžierať k susedovym sliepkam trus. Teraz, keď sa ochladilo, prestal chodiť do potoka a zahradila som prístup ku sliepkam, tak sa stolica dala do normálu. Len ja som nezistila, či mu vadí voda alebo tie sliepky, ale jedno z toho určite.

piece
17. júl 2019

My sme mali podobný problém a bolo to z toho, že bolo teplo a on sa koľkokrát z chuti nalúchal studenej vody

simona92101
17. júl 2019

Skuste nasadit dietu,t.j. uvarena ryza a kuracie maso na pare..ked neuvidite zlepsenie,problem bude vaznejsi a vyhladala by som ineho veterinara..tiez je moznost,ze dostava ludsku stravu obcas-to zvykne narobit paseku,hlavne korenie ci mastne veci.popripade na vychadzkach nezvykne pozrat cudzie vykaly?

xeniii
17. júl 2019

@mia1111111 treba najprv vylúčiť či to nemá zjedla, dávate mu zbytky? alebo keď jete dávate aj jemu? ak áno začala by som tam, psy nestrávia kraviu bielkovinu a niktorý už vôbec nič pre ľudí, psy by to nemali, ďalšia vec čím kŕmite ak mu kombinujete stravu môže to byť aj z toho, ak nie a dávate len granule ide o to aké a či nedávate veľké dávky, ak granule obsahujú veľa bielkovín privodia hnačku, ďalšia vec, studená voda, teplo, prehriatie, veľa je dôvodov, ak vylúčite toto , môžte pátrať po zápaloch a iných problémoch

0hena0
17. júl 2019

@mia1111111 moze to byt vselico. Aj prostriedok ktorym zmyvate dlazku. Chodia po nej, labky si cistia havkovia... Dalej, ak je obydlie velmi parfumovane napr. Menujem mimo stravy. Alergia na rybaci tuk. Kuracie maso. Byva to v granuliach tiez. Skusila by som varenu stravu. Varena ryza s brokolicou. Varenou mrkvou. Varene vajicko a skusit dat malicky platok domaceho cesnaku. Mozno vyzennie bacila, streptokok to moze byt kludne.

mara_mala
19. jan 2020

a ma dlhsie hnacku? ale specialne granule ste mu dali? na travenie su dobre konzervy brit mono protein, hlavne aj podporuju prijem vody, ak ma hnacku pozor aby nebol dehydrovany!