Hranice do Holandska v čase koronavírusu
20. máj 2020
Ahojte, neviete ci sa uz da vycestovat za pracou do Holandska? Neviete o niekom, kto tam uz presiel a ci su nejake obmedzenia? Pocula som, ze pustaju len tych, co maju zmluvu alebo prechodny pobyt tam, ale hovori sa aj o tom, ze to tam az tak nekontroluju. Zaujimalo by ma, ako to vlastne je. Ak mate o tom nejake vedomosti, dajte ,prosim, vediet.
@janulienka1103 dakujem za informaciu. Totizto vsade sa docitam nieco ine, uz od marca cakam, kedy sa bude dat cestovat a aj znami hovoria, jedni ze sa da, ini ze kontroly su len namatkove a ja nechcem riskovat, ze ostanem trcat niekde na hranici.
Asi mi neostava ine, len cakat. Je to zufala situacia. Este raz dik.

@gardenia1 ahoj. Nemecko - Holandské hranice sú otvorené, tam to nikto nekontroluje. Problém nastáva medzi Rakúskom a Nemeckom, tam podľa toho aký policajt má službu tak ťa môže pustiť alebo otočiť. Určite je lepšie ak máš potvrdenie ako pracovnú zmluvu a potvrdenie o pobyte. Cez Rakúsko sa dá prejsť ale nie cez Passau ale cez Braunau alebo tak nejak sa to volá. Čo sa týka Česka a Poľska neviem či sa už dá riadne prechádzať.