Hrozba atómového útoku
nechcem vyvolavat paniku. len sa chcem spytat ci ste sa nebavili s nejakym odbornikom alebo niekde nezachytili ako moze slovensko ovplyvnit po 1. pouzitie taktickej jadrovej zbrane na ukrajine co sa tyka prudenia vzduchu. ci je sanca ze ak bude fukat spravnym smerom, tak sem vietor nieco zaveje. a po 2. pouzitie strategickej jadrovej zbrane, cize klasickej atomovej bomby(ako Hirosima a Nagasaki, len asi vo vacsom rozsahu). Opat z pohladu prudenia vzduchu, aka je hrozba ze sa to dostane na slovensko a co to moze u nas sposobit. a samozrejme nevynechajuc aj utoky na zaporizsku jadrovu elektraren a keby buchne ta.
normalne rozmyslam zacat zhanat jodove tabletky, ale neviem ci by niecomu pomohli a ake by tam bolo davkovanie pre male deti.
ako fakt, uz je toho naozaj dost a podla mna sme krok od toho, ze putin prestreli aj v tomto, lebo uz nema co stratit.
@marsmykkok lepšie by som to nenapísala :D
Neviem ale ja som minule rozmýšľala nad tým ze aspoň dajaké jedlo kúpim do pivnice a vodu na týždeň ze keby neco 😅
@marsmykkok to je ine. ja tu nepreberam bezne hrozby zivota. ja sa nebojim vyst z domu. ja rozmyslam konkretne nad tymto. ano, rozmyslala som, co v pripadne ak by buchla ta elektraren. ci by som neletela pre dceru do skolky a odtial k babke do pivnice aspon na par dni, kym by ten mrak presiel. neviem, moja mama bola na namesti v maji ked buchol cernobyl a potratila. tak isto nevieme, ci niektore rakoviny s tym nemali suvis...
Pre deti jodove tabletky majú zmysel a pre teba ak máš nad 40 už nie, telo to nevyužije. Spýtaj sa v lekárni.
Trvanlivé potraviny treba mať doma, aby si nemusela chodiť do obchodu ak sa niečo stane. Veď stačí ako príklad protesty a rabovačky po smrti Georga Floyda, tak nepôjdeš vtedy do obchodu aby ťa trafil kameň do hlavy.
@marsmykkok no nahodou, nie je na skodu byt pripraveny,resp vediet co so sebou,kdyby něco, nie? ty by si vedela,co robit v pripade jadroveho utoku? ja nie a veru,asi si idem nieco nastudovat 😀
V klude, dychaj. Jodove tabletky ti aj tak nepomozu. Vsimli ste si ako sa Putin a rusi naraz zaktivizovali? Mobilizacia, vyhrazky jadrovymi udermi, teraz utok na na potrubie nord stream. Cinsky prezident XI ma 14.10 velky jazd KSC a posepol Putinovi, ze dovtedy musi vsetko vyriesit na Ukrajine, lebo nechce sa ukazat pred Cinanmi ako slaby vodca, ze stoji na porazenej strane (Rusko). XI ma oslabenu poziciu v Cine kvoli krachu realitneho sektora, lock downom,... Preto naraz vsetky tie manevre ..
Ak ta to ukludni, nastuduj si nejake postupy na internete (mozno viac najdes po anglicky) sprav si nejaky krizovy balicek, potraviny, oblecenie, co menej nosite(hlavne spodne pradlo), bateriek, zapaliek a co ja viem, coho este, niekde zoznam určite vygooglis a daj si to na potrebne miesta. Nie je to zas tak casovo a financne narocne. Ak si panikar a toto ta ukľudní, pokojne to sprav, ani nemusis nikomu nič vraviet. A aspon si mozes pre seba povedať, viac som spravit nemohla. Pomôže ti to? Ak ano, tak do toho.
@90909 ja som skor v takom stave, ze na co sa mam pripravit psychicky. aka je sanca ze... ze to sem zaveje pri taktickej zbrani, pri strategickej, pri buchnuti elektrarne a co ktora radiacia by mohla sposobit. taktickej zbrane sa ja az tak nebojim, horsie na tom budu ukrajinci. a toto je podla mna najpravdepodobnejsi scenar. pri strategickej by to bolo horsie, ale pokial by to buchlo na vychode UA, este stale dost daleko. keby buchne ta elektraren, tak vtedy by som asi viac panikarila. len vtedy by som uvazovala nad ukrytom. ale tam treba potom konat rychlo, cize aj odist napriklad z prace. ale zase nemozem potom neprist do prace zo dna na den na tyzden povedzme.
cize skor by ma len zaujimali pravdepodobnosti, aka je sanca ze to sem zaveje, kolko sem zaveje a ake by to na nas mohlo mat nasledky...
@markus1 a cernobyl nebol dost? ako som pisala, moja mama potratila, aj moja teta. tam sa narodilo vela postihnutych deti, co ak to aj u nas malo vplyv na nenarodene deti. tiez rakovina... a to neviem, ci vtedy prsalo alebo nie.
Keby niečo buchlo už by ti to bolo určite jedno pretože by sme tu už neboli máš asi málo starosti ako sa timto zaťažovať
Autorka len potom si privodis zbytočné psychické problémy ak budeš myslieť na zlé veci a pripravovať sa na ne a báť že sa stanú. Čo sa má stať sa stane, treba žiť a nechať to na osud ćo bude. Budeš sa báť, pripravovať a obávať tohto a zaskočí ťa niečo iné.
@andrejka1974 ale ja nemyslim pripad, ze by nieco buchlo u nas. to mi je jasne ze je rychlovka. ja myslim priviatu radiaciu. putin nezautoci na nato, ale na ukrajinu to moze byt otazka casu.
@marsmykkok ja sa ani nestresujem ani nebojim. ja sa len pytam.
Tak všetko záleží akú dávku žiarenia dostaneš...ak vysokú, nepomôže ti už nič, ak nízku, môžeš postupne umierať napriek jódovým tabletkám.....jodové tabletky majú význam ak bývaš v oblasti kde je jadrová elektráreň a začala by unikať radiácia(výbuch, porucha)....v prípade jadrovej zbrane ti nepomôže nič, len byť čo najďalej....
A ja si myslím, že jadrové zbrane nepoužije, keby ano bol by to pruser len pre ich štát keby sa skoro celý svet spojil proti Rusku. Bububu musí robiť. Rovnako tvrdil že bude brať dodávanie materiálu vojenského ako podielanie sa na vojne a na dané štáty zaútočí. A nestalo sa tak. Zjavne urobil zle rozhodnutie a buď precenil svoje vojsko alebo podcenil Ukrajincov, porážku si dlho ešte neprizná, ale na viac sa neodváži.
Však v minulosti buchol cernobil a ako tak sme to zvládli horšie to bolo priamo pri elektrární a záleží kde by to buchlo ale toto on nespraví lebo odozva by bola rýchla
@marsmykkok hovorilo sa ze na ukrajinu nezautoci, hovorilo sa, ze mobilizovat nebude. teraz poskodili nord stream, tvrdia ze jadrovu elektraren si ostreluju ukrajinci sami. pouzit takticku zbran a tvrdit ze to si ukrajinci sami ako provokaciu hodili podla mna pre nich nebude problem. a nasledne bude zvysok sveta reagovat...
No ak to tam buchne, tak Cesi budu spievat Nad Tatrou sa blyska a my Kde domov muj.
@andrejka1974 ako tak... s radiacnym mrakom nad celou europou.
Ahoj. K Černobyľu. Keď buchol, nikto o tom nevedel prvé dni, lebo sovieti to tajili. Priznali sa až vtedy, keď ten oblak už pekných pár dní si putoval povetrím. Priznanie bolo vynútené, pretože niekde v Nórsku či kde zrazu začali senzory merať niekoľkonásobne prekročené limity radiácie a podľa smeru vetra zistili, že to ide pravdepodobne z Černobyľskej oblasti. Teraz sa ťažko také niečo utají, žijeme v inej dobe (a novinári aj spravodajcovia sú určite pripravení). Ak nastane taká situácia, predpokladám, že okamžite dostaneme informácie čo robiť a nerobiť. Či ten "mrak" ide smerom na Bratislavu alebo na Varšavu. To ti teraz nikto predsa nepovie, ako bude vietor fúkať, keď sa Putin rozhodne vystreliť atómovú bombu 🤷🤷🤷. Tiež radím spraviť si "krízový balíček" a viac to neriešiť. PS: ja si krízový balíček nechystám, verím, že dostaneme informácie včas.
@mb2021 dakujem. tak uz len drzat palce ukrajincom, nech na nich neskusia ani tie takticke ☹
No takto,kade to pojde nevie nikto ako bude fukat vietor.. putin sa vyjadril ze ak by usa zacali vymyslat, poleti to tam.. ale konspirovat tu nechcem.. dalsia vec. Keby to rusi zhodili na UA, ohrozia aj seba lebo aj smerom k nim moze fukat.. a posledna uplne najhorsia, ak to niekto (ktokolvek) zhodi na ukrajinu, odpoved pride z nejakej strany, a potom dalsia a dalsia.. cize brzo budeme vsetci cmuchat fialky odspodu.. 😒
@xsuzannex putin a cely kremel ma atomovy kryt, takze cokolvek by k nim privialo, jemu sa nic nestane. vlastnych ludi ktori nemaju ziadne skusenosti s vojenskym vycvikom odvadzaju do vojny, posielaju na istu smrt. takze si myslim, ze bezni ruski ludia su mu uplne ukradnuti co sa tyka radiacie. ale aj ostatneho.
Poviem ti tajomstvo - všetci zomrieme. A ci na výbuch alebo počas vojny ci na hocičo iné. Nie je to jedno? V ten moment to už vnímať nebudeš 😂 keď to buchne tak to buchne

A nerozmýšľala si, že nevyjdeš z domu na ulicu už? Koľko je v poslednej dobe nepozorných šoférov a čo ak ťa niektorí takí zrazí? Podľa mňa človek je v ohrození stále, treba to nechať tak, nevieme čo sa stane a zbytočne sa s tým trápiť, stačí sekunda a život sa obráti naruby a nemusí byť za tým vôbec Putin.