Hrozí naozaj tretia svetová vojna?
Ako všade čítame a vidíme .... Mám pár otázok ktore možno niekto vysvetlí alebo priblíži , niekto kto sa do toho viac rozumie a vysvetlí čo to znamená.
Hrozí teda 3 svetová vojna áno vraj s možnosťou že aj do vianoc ale čo mi ako štát, ako sme na to? Aj mi sa máme ukryť do úkrytov či ako nerozumiem ? Ak by aj SR tak celá bude rozbombardovana alebo len niektoré mestá alebo ako to mám chápať ? Chcem tomu len viac rozumieť, lebo mám malé deti ako aj milión iných ľudí a mám strach čo je úplne normálne ale neviem kde nájsť odpovede na tieto otázky ..... Čo radíte na toto obdobie ako sa zabezpečiť ? Reálne keby ťa 3 svetová bola, aj na SK pozabijaju ľudí ? Ako ja sa ospravedlňujem, možno to fakt všetko vyznie úplne hlúpo ale chcem tomu rozumieť 🙈
@nikaeli Treba rozlišovať medzi bunkrom a krytom. Bunker sa dá hermeticky uzavrieť. Tie polozapustené pivnice sú krytmi kde sa môžeš schovať pri nálete alebo ostreľovaní. Tie malé okienka po celom obvode bytovky sú zároveň únikové východy (napríklad keby sa zrútilo schodisko po zásahu bloku). Mali by sa dať otvárať a nemali by byť na nich mreže.
Tak to dúfam, že budeme dovtedy v dome niekde na dedine a nie v meste. ^^ Smrť príde tak či tak. Vôbec ma netrápi, či vypukne vojna.
Nechapem, co sa to s vami deje ludia. Vystrasena mama malych deti sa normalne slusne spyta, prosi o vysvetlenie, lebo niektorym veciam nerozumie a vy sa jej tu ironicky vysmievate, miesto toho, aby ste ju ukludnili a podporili. Naco je dobre jej pisat, ze nema sledovat spravy, ze sa ma niekam schovat a vyhladat odbornu pomoc. Ked vam zavola vasa mama, otec alebo sestra, ze zachytili v spravach nieco taketo a boja sa, zachovate sa rovnako? Ja viem, ze za posledne dni su tu tieto temy stale, ale je to snad normalne vzhladom na to, co sa deje. Ked vas to otravuje, citajte ine, zaujimavejsie temy, ale neurazajte ine vystrasene mamy.
@kajda2211 Ja mam uz velke deti a nie je mi jedno, co sa deje. A neboj sa, je nas viac...
@kajda2211 priprav si evakuačný batoh, aby si sa vedela rýchlo evakuovať a prežiť bez pomoci zvonku aspoň 3 dni, to sa ti zíde aj pri prírodných katastrofách
doma maj nejaké zásoby trvanlivých potravín, a vody ak by sa nedalo dostať do obchodov, ak máš auto udržiavať nádrž nad polovicou a mať aj bandasku s PHM
@beloved nech sa smeju , .v pripade vojny sa da mozno utiect...ale jadrovej?zivi budu zavidet mrtvym, nato pamatajte..to radsej hned umret aj s rodinou.zostava nam len dufat ze su to ich mocenske hry kde si ukazuju kto ma vacsieho a ze stale su pri nich racionalne zmyslajuci ludia. lebo to by bol zaciatok konca.a toho sa nechcem ani dozit...ale jedno je pravda uz ma to ozaj prestava bavit co sa to deje, vojna, kovid, zdrazovanie atd stale neico ....neverim ze takto sa zije na celom svete, lebo toto je nenormalne.
@angelinja ved ale mocenske hry su uplne chore na hlavu. Tu už predsa davno nejde o uzemia. Svet je už objavený a preskúmaný. Chceme žiť a rozvíjať sa nemať strach o životy, alebo sebazničenie pre nejake idiotske pohnutky nejakych nacionalistickych sebcov a primitivov v Rusku. Nikdy nemali mať k dispozicii jadrové zbrane. Nikto sa ešte od ich vzniku nevyhráža takou intenzitou ich použitím či všeobecne útokom a zničením iných ako Rusko. Je to nebezpečný štát, neschopný sa o seba postarať vystihujúci mrzácky život jedincov aj na Slovensku, ktorí chcú len druhým ublížiť, pretože sa cítia ublížení a chceli by niečo lepšie v živote pre seba. ... Akurát že si tým kopú vlastný hrob.
Neboj nic, ziadna vojna nebude Petulo prezident mieru uz na tom usilovne pracuje 😊 Zatial sice okrem zvysenia svojho skromneho platu nedosiahol nic ale to sa zmeni. Pocuva priame prikazy od najvyssieho sudruha a ten lize v Russku a Číne rite takze vsetko bude v poradecku, nebojkaj, on to ma pod kontrolou 🤗 Iba zeby nie 😂
Ah tieto temy, naco su dobre 🙄
@larinka552 a ked nie petulo tak trump to zariadi...ved slubil ze ak vyhra volby za jeden den vojnu ukonci
@larinka552 Vzdy sa tu ludia bavili o aktulnych temach a toto je teraz veeeelmi aktualne. Ty nechapes, naco su dobre tieto temy a ja nechapem, preco ma niekto potrebu sa spytat, naco je to dobre. Zatial mi toto nikto nevysvetlil, skoda 😀
ja nechapem tie rady, ze nesleduj to a bude Ti lepsie… to robi polovica slovenska, nic nesleduje a ked pride k volbam tak voli na zaklade bu-bu-bu na billboardoch, a preto sme momentalne ako stat vo velkej pitchy 🤦♀️… koniec vylevu,
autorka tiez to sledujem a mam strach rovnako ako kazdy normalny clovek ktory nechce klamat sam seba ze je vsetko OK, hlavne ked vidim ze na vsetkych frontoch to ide zlym smerom na svete…a asi vsetci smerujeme k nejakemu “ resetu” .. myslim si vsak ze Putin je asi zufaly ked nasadzuje severokorejskych vojakov, kto mu bude bojovat proti NATO?? podla mna robi len ramena.. a ak nie, a pouziju sa jadrove zbrane, tak tomu neunikne nikto… btw. uz sa urcite nebude bojovat ako v prvej a druhej sv. vojne.. ludia nato nemaju ani dostatok “ vlastenectva” ako kedysi, ze teraz idem za niekoho bojovat.. resp. za narod.. ja sa napriklad za Slovensko momentalne hanbim, cize zivot by som urcite nenasadzovala.. tato lod uz odplavala… bojuje sa skor v hybridnej vojne, napriklad aj to ze sa tu cez politiku rozostvavaju ludia je vysledkom ruska… Dam ruku do ohna ze minimalne Blaha je rusmi plateny… a je dokazane ze lepsie sa krajina ovladne ked je vnutorne rozdelena, tak ako ta nasa 🤷♀️
@angelinja no v skutočnosti má tam jedlo na 4 dni ale viac toho neunesieš, alebo sa ti bude ťažko utekať, za tú dobu už príde humanitárna pomoc alebo sa dostaneš niekam kde sa o teba postarajú alebo sa pominie najhoršia situácia a budeš sa môcť vrátiť domov
aj po zemetrasení, tornáde kým dorazí pomoc tak to môže trvať nejaký čas
@larinka552 Nemam pocit, ze tu niekto siri paniku a vobec nie autorka
@angelinja Hej,nikomu nejde o koniec konfliktu. Ani EU ani US, ktoré už pred zaciatkom vojny opakovane verejne vyzývali Putina, aby sa o inváziu nepokúšal, na čo sa nám ten pajác akurát tak vysmieval s tým, že on len cvičí na vlastnom území. Nešlo o to ani krajinám OBSE, ktoré boli roky zapojené do misie na Ukrajine. Ani EU, ktorá poskytovala Ukrajine poradenstvo napr. v oblasti práv menšín. Nezaujíma to ani krajiny Európy, ktoré mali za sebou migračnú krízu, pandémiu a infláciu, po ktorej sa otriasali všetky vlády a všade začal rásť extrém, tak si potrebovali ešte naložiť plynovú krízu, vojnu a zvýšenie rozpočtov na obranu. Ani US, ktorým nestačí riešiť obchodnú vojnu a špionáž Číny, tak si pre zábavku vymysleli, že svojho stabilného a najväčšieho obchodného partnera potrebujú mať v obrovskej kríze. V neposlednej rade to nezaujíma Ukrajincov, ktorým niečo v ich nudnej chudobnej krajine chýbalo, tak sa bavia tým, že im niekto zamínuje územie a zbombarduje civilistov. Nemali by sme zabúdať ani na ruskú opozíciu, čo od šťastia nad vojnou nevie čo so sebou, tak skáče z okna a sype si vo veľkom drogy do čaju... zabudla som na niekoho? Možno ruské vedenie, ktoré ale každodenn šíri vo svojej štátnej televízii lásku a mier. A Čínu, ktorá sa tvári, že ju vzájomnw oslabovanie západu aj Ruska strašne mrzí...
@hendikep Za toto nesie obrovský podiel viny Smer. Nikdy som ani náhodou nebola ich voličom, ale niekedy sa ešte dali nazvať štandardnou populistickou stranou, akých máme v Európe v každej krajine hneď niekoľko. V momente, ako vytiahli do popredia ľudí ako Blaha a keď sa Fico začal otáčať od EU, šlo všetko brutálne dolu vodou. Najpopulárnejšia strana by posledné dva roky mala otvorene hovoriť o tom, že bezpečnostná situácia sa zhoršila. Mala by ľuďom dať návod, ako nepodliehať dezinformáciám a ani panike. Že sme v hybridnej vojne a máme sa rozumne zásobiť pre prípad, že dôjde napr. k problémom s energiami
Mohli zverejniť informácie, čo má mať človek v zásobe, aby v prípade, že napr. bude napadnutý systém platobných kariet, alebo systém vydávania liekov v lekárňach - aby sa predišlo panike, ak k tomu dôjde. A mali by ubezpečiť ludi, že okamžitý útok nám v tejto chvíli nehrozí a budeme pracovať na našej odolnosti tak, ako to len pôjde. Namiesto toho tu máme presný opak - podceňovanie hrozieb, ktoré nám reálne hrozia, ohrozovanie bezpečnosti tým, že sa stávame nedôveryhodnými pre našich spojencov, aktívne šírenie dezinformácií a strašenie hrozbami, ktoré nie sú na programe dňa.

@bennn veľa tých žien ani netuší, čo sa to v tom zlom vonkajšom svete deje. žijú vo svojej bezpečnej bublinke, ktorá samozrejme nikdy nepraskne...to len všetci naokolo si vymýšľajú, a robia bububu.