Hrozia mi problémy za účasť na Kriedovej revolúcii?
Dnes som sa zapojila. Odkazy neobsahovali vyhrážky ani vulgarizmy, bolo ich pár. A zrazu mi suseda hovorí, že sa nemám diviť, keď mi na dvere zaklopu policajti. Neviem, čo si o tom myslieť, či niečo čakať... Príde mi to ako sprostosť - veď sa zapojili stovky študentov, ale vŕta mi to hlavou. S pani sa veľmi nepoznám, neviem aký má politický názor... Snažila som sa jej vysvetliť, že nikomu neubližujem, ale ona iba opakovala, ale ona len opakovala, že sa nemám čudovať...
@zlotka och joj, ďalšia, čo žije spomienkovym optimizmom?
Mám takmer toľko rokov ako ty, je teda môj názor dostatočne validny?
Snívať tu o mladomanzelskym pôžičkách a ďalších závanoch histórie je síce fajn. Ale bolo by dobré uvedomiť si, za akú cenu to všetko bolo..
jednak nesloboda a obmedzovanie (čo zrejme mnohým nijako neprekáža, veď aj tak nikdy nevystrcili nos z rodnej viestky), nedostatok (asi si aj ty zabudla na rady na základné veci) a najmä neudrzatelnost celej tej bubliny.. plus papalasizmus, rodinkárstvo, trestanie za názor, donasanie, nedôvera a paranoja - mnoho z toho našu spoločnosť nikdy neopustilo, že?
A že tebe EU nikdy nič nedala?
Ešte aj ten blbý chodník po ktorom chodíš, je zrejmé z peňazí eú.. vodovody, školy, detské ihriská, cesty - a to sú len veci hmatateľné...
Voľný trh a ekonomické výhody sú dosť abstraktné, to neviem, či je schopny každy oceniť.
Nie EU nie je zázrak zázrakov, je tam viac než dosť toho, čo sa dá a aj by sme mali kritizovať, ale opustiť ju teraz, tak si narazis ten svoj 50r nos tak, že by si videla. A my všetci s tebou...
@beronsche ja myslím, že chodníky po ktorých chodíme, cesty, mosty, nemocnice, vybudovali za socíku.. každá vláda po Tom len kradla.. a tak tie mosty nám pomaly pripadajú do riek. Rovnako D1 nie je dokončená do Košíc za celé tie desaťročia.
Čo sa týka bytov, mladé rodiny si mohli odkúpiť byt po 10 odrobenych r. Áno boli nenávratne pôžičky, mladomanzelske pôžičky, bezúročné pôžičky, preto si ľudia vedeli zabezpečiť strechu nad hlavou. Teraz sa budú mladé rodiny ponevierat po podnajmoch.. boli rôzne tábory pre deti za facku, spoločenské podujatia z podnikov, podnikové škôlky, zdravotníctvo zadarmo. Nečakalo sa na termín 3mesiace. Lekár vás vybavil v rovnaký deň,Valo Vás odoslal obvodný. Zubár zadarmo. V prvej triede až po štvrtý ma na lavici čakali všetky školské pomocky. No fuj to bolo celé. 🙂
ak by niekto chcel citat
https://www.sme.sk/komentare/c/preco-konspiraci...
@beronsche ja myslím, že chodníky po ktorých chodíme, cesty, mosty, nemocnice, vybudovali za socíku.. každá vláda po Tom len kradla.. a tak tie mosty nám pomaly pripadajú do riek. Rovnako D1 nie je dokončená do Košíc za celé tie desaťročia.
Čo sa týka bytov, mladé rodiny si mohli odkúpiť byt po 10 odrobenych r. Áno boli nenávratne pôžičky, mladomanzelske pôžičky, bezúročné pôžičky, preto si ľudia vedeli zabezpečiť strechu nad hlavou. Teraz sa budú mladé rodiny ponevierat po podnajmoch.. boli rôzne tábory pre deti za facku, spoločenské podujatia z podnikov, podnikové škôlky, zdravotníctvo zadarmo. Nečakalo sa na termín 3mesiace. Lekár vás vybavil v rovnaký deň,Valo Vás odoslal obvodný. Zubár zadarmo. V prvej triede až po štvrtý ma na lavici čakali všetky školské pomocky. No fuj to bolo celé. 🙂
@anonym_3829ec tak sa prejdi po rodnej viestke a okolí a hľadaj tabule s nápisom: "spolufinancovane zo zdrojov EU"
Nájdeš toho viac než dosť.
A vieš, koľko sa zvyčajne spolupodieľaju samosprávy? 5%. A často nemajú ani na to.
Jasné, za socíku bolo sveta žiť.. všetko lacné. Akurát , že plat bol v prepočte cca 100e..
Tak vo všeobecnosti mi to príde, že všetci, čo tak nostalgicky túžia po socíku, majú veľký problém vidieť širšie súvislosti....
@anonym_3829ec tak sa prejdi po rodnej viestke a okolí a hľadaj tabule s nápisom: "spolufinancovane zo zdrojov EU"
A vieš, koľko sa zvyčajne spolupodieľaju samosprávy? 5%. A často nemajú ani na to.
Jasné, za socíku bolo sveta žiť.. všetko lacné. Akurát , že plat bol v prepočte cca 100e..
Tak vo všeobecnosti mi to príde, že všetci, čo tak nostalgicky túžia po socíku, majú veľký problém vidieť širšie súvislosti....
@beronsche plat 100€, ale nikto nemal hypo do dôchodku a všetci si postavili domy, v rodnej vieske.. niektorý dvojposchodove... Čo je proti tomu nejaké trápne ihrisko 🙂. Ihriská a športoviská boli aj za socíku.
@beronsche plat 100€, ale nikto nemal hypo do dôchodku a všetci si postavili domy, v rodnej vieske.. niektorý dvojposchodove... Čo je proti tomu nejaké trápne ihrisko 🙂. Ihriská a športoviská boli aj za socíku.
@anonym_3829ec nikto nemal hypo a často ani toaletný papier, či vložky. Ze mnohé bežné (!!) komodity boli nedostupné, prip. dostupné len po známosti, že ani ten byt si nedostala, stačila neprijateľna poznámka, či nepohodlný vzdialeny príbuzný, to ne-va-diii...
Ja neviem, niektorí by ste si ten socík zaslúžili.
Ronili by ste krvavé slzy...
.. jedno české príslovie hovorí: "komu není shora dáno, v apatyce nekoupí..." Takže asi tak...
@anonym_3829e a vieš čo, skoc si do takej Číny. Ako sa tam ľuďom žije.. lebo ak aj pôjdeš do Ruska, asi sa živá nevrátis..
Toto by chcel psychopat, ktorého ste nám zvolili, zaviesť aj u nás...
@anonym_3829e a vieš čo, skoc si do takej Číny. Ako sa tam ľuďom žije.. lebo ak aj pôjdeš do Ruska, asi sa živá nevrátis..
Toto by chcel psychopat, ktorého ste nám zvolili, zaviesť aj u nás...
Čo si agresívna? Ja nikoho neurazam, ani nikam neposielam. Iba konštatujem. Ja si nepamätám, že by ľudia okolo mňa mali nejaký problém. Každý žil normálny život. My sme toaletný aj vložky mali vždy. Dokonca s lepiacim pásikom. Hygiema sa volali. Čo sa Ti páči kriedovy Muro?
Čo si agresívna? Ja nikoho neurazam, ani nikam neposielam. Iba konštatujem. Ja si nepamätám, že by ľudia okolo mňa mali nejaký problém. Každý žil normálny život. My sme toaletný aj vložky mali vždy. Dokonca s lepiacim pásikom. Hygiema sa volali. Čo sa Ti páči kriedovy Muro?
@anonym_3829ec som frustrovaná.. krátkou pamäťou a neschopnosťou vidieť súvislosť v širšom kontexte..
Posielam ťa, kam ťa posielam, aby si sa pozrela, ako to mohlo u nás vyzerať, ostať tu ten ospevovaný socializmus.
Vidíš a to už ti nie je po vôli..
Kriedovy Miro sa mi nepáči, páči sa mi to, čo spustil. Lepšie povedané, to či spustili naduti posluhovaci psychopata, čo je vo vláde, ako reakciu na jeden napís kriedou..
@anonym_autor ale no tááák vráťme sa k pôvodnej téme ...žiadna revolúcia tu nie -je a sa nekoná ! Ako fakt riešiť kriedu a blaf na chodníkoch ozaj ste tu 🐔🐓🐤🐣hydina hrabavá ...nemenovane reťazce čo Nám predavaju predražený plebs 17.11 plné parkoviská
Na čo sa tu hráme ? Komzum prevláda a experiment vyšiel ŽE na Parádu 🤢
@beronsche ako môžeš porovnávať ceny a dnes, keď za mlieko si dala voľakedy pár halierov 🤣🤣🤣🤣🤣
@beronsche ako môžeš porovnávať ceny a dnes, keď za mlieko si dala voľakedy pár halierov 🤣🤣🤣🤣🤣
@zlotka veď si ich práve porovnaj. Prejde ťa ten rehot.
Kúpna sila vtedy a kúpna sila dnes. Áno, mlieko stalo pár halierov a napriek tomu si z min.platu teraz dovolíš viac ako vtedy.
Nehovoriac o dostupnosti...
@zlotka
Neviem, či v Číne žijú ako za opicami, nepoznám nikoho, kto by tam chcel žiť. Viem, že moji slovenskí kolegovia chodia pracovať do Čiech, Nemecka a Rakúska a moji nemeckí a rakúski kolegovia do Švajčiarska alebo Nórska. Do Číny sa nehrnie nikto. Zvláštne, nie?
@sss777 ani do Ruska či Bieloruska. ak teda nepočítame hokejistov.
@anonym_autor ale no tááák vráťme sa k pôvodnej téme ...žiadna revolúcia tu nie -je a sa nekoná ! Ako fakt riešiť kriedu a blaf na chodníkoch ozaj ste tu 🐔🐓🐤🐣hydina hrabavá ...nemenovane reťazce čo Nám predavaju predražený plebs 17.11 plné parkoviská
@anonym_42c07a mozes mi vysvetlit co je "predražený plebs"?
Lebo zda sa, ze nepoznas vyznam vyrazu "plebs"
plebs, -u muž. r. hromad. hist. občania z nižších spoločenských vrstiev v starom Ríme; pren. v triednej spoločnosti chudobný, prostý ľud vôbec
Asi chces vyzerat mudro, ale nepouzivaj cudzie slova, ktorych vyznam nepoznas
@zlotka liter mlieka v PVC sacku, stal 2 Kcs, a jeho cena bola dotovana negativnou danou, napriklad danou z luxusu, ktoru si platila ked si si kupila automaticku pracku za 5000 Kcs
Z jedneho platu si si mohla kupit cca 1250 litrov mlieka, ale na pracku si musela robit 2 a pol mesiaca. Takze kludne porovnavaj aj dalej.
@sss777 Nerieš minulosť ,to bolo voľakedy ,doba by išla stále dopredu aj keby bol komunizmus . Či čo chces povedať ,že v Číne žijú ako za opicami? Mi sme všetko čo sme mali ,čo vlastnilo Slovensko rozpredali ,fabriky ,elektráreň, všetko sme si predali . Čo vlastní Slovensko? Kto sa na Tom nahrabal?
@zlotka no to určite nežijú... ale žijú v neslobode. Či o tom počuješ prvý krát?
@zlotka liter mlieka v PVC sacku, stal 2 Kcs, a jeho cena bola dotovana negativnou danou, napriklad danou z luxusu, ktoru si platila ked si si kupila automaticku pracku za 5000 Kcs
Z jedneho platu si si mohla kupit cca 1250 litrov mlieka, ale na pracku si musela robit 2 a pol mesiaca. Takze kludne porovnavaj aj dalej.
@zlotka ty si mala koľko v 1989? Písala si, že ešte nemáš 50, tak 12-13r?
No to si bola iste odborníčka na všetko, dieťa v puberte bolo iste v obraze o kúpnej sile a negatívach socializmu.. nebuď smiešna.
Zato spomienkovym optimizmom trpis statočne...
@zlotka ty si mala koľko v 1989? Písala si, že ešte nemáš 50, tak 12-13r?
No to si bola iste odborníčka na všetko, dieťa v puberte bolo iste v obraze o kúpnej sile a negatívach socializmu.. nebuď smiešna.
Zato spomienkovym optimizmom trpis statočne...
@beronsche Zato 6-7 ročné decko tu ide poučovať. . ja si nenechám od tých vypatlanych PSakov vymyvat mozgy
@zlotka no kolko stal cukor pred revoluciou, napis, vsak si pamatas. Alebo skodovka, pripadne maslo. Pouc nas, ktorych nakrmili kalerabmi. Napis kolko bol priemerny plat. Napis kolko sa nosilo doktorom pred operaciou zlcnika. Napis ako tvoj ocko stal v rade pred Mototechnou aby ho zapisali do poradovnika na skodovecku. Napis kde ti kupili rodicia tvoje prve rifle. Vsak ty si pamatas.
@beronsche Zato 6-7 ročné decko tu ide poučovať. . ja si nenechám od tých vypatlanych PSakov vymyvat mozgy
@beronsche to nie je nic osobne (ja ani netusim co za perzonu ona je), len jednoducho s nou nesuhlasim a to niektori tazko nesu
@anonym_42c07a čo je prosím predražený plebs? Také som ešte nekupovala 😏

@anonym_7ea45e no vidíš, nepíš ako smerácky dezolát a nebudeš vymazaná. Pre istotu ti to tu skopírujem znovu čo si písala:
"Tam išlo o to, že niekto si " dovolil" nemať správny, predpísaný názor na vojnu na Ukrajine."
Tak sa ťa pýtam, už asi štvrtý krát, ako v osobitnej škole, aký je to teda ten iný názor na Ukrajinu? To si už fakt dezolát, že nie si schopné odpovedať na tak jednoduchú otázku? A ty tu píš niečo o obmedzenej mozgovej kapacite, ale to tak býva, keď ficoid nemá argumenty, začne byť agresívny. Takže rád by som sa dozvedel aké sú tie iné názory na Ukrajinu alebo stiahni chvost a zmizni z tejto diskusie.