icon

Hrozia mi problémy za účasť na Kriedovej revolúcii?

15. nov 2025

Dnes som sa zapojila. Odkazy neobsahovali vyhrážky ani vulgarizmy, bolo ich pár. A zrazu mi suseda hovorí, že sa nemám diviť, keď mi na dvere zaklopu policajti. Neviem, čo si o tom myslieť, či niečo čakať... Príde mi to ako sprostosť - veď sa zapojili stovky študentov, ale vŕta mi to hlavou. S pani sa veľmi nepoznám, neviem aký má politický názor... Snažila som sa jej vysvetliť, že nikomu neubližujem, ale ona iba opakovala, ale ona len opakovala, že sa nemám čudovať...

sss777
19. nov 2025
@zlotka

@viestta No používajú ho len takí,čo chcú byť zaujímaví .

@zlotka
Alebo takí, ktorí majú slovnú zásobu nad úrovňou bežného tretiaka na základnej škole

mizoko
19. nov 2025
@zlotka

@viestta No používajú ho len takí,čo chcú byť zaujímaví .

@zlotka alebo takí,čo majú nacitane viac ako návod od vysávača a vkladnú knižku 😘
Vraví sa tomu širšia slovná zásoba ☺️

sss777
19. nov 2025
@anonym_7ea45e

@sss777 Štát nemá chrániť pred hoaxami, môže na nich maximálne poukázať.Lebo inak si ( okrem iného) uzurpuje právo určovať jediný "správny" názor a to je nebezpečný precedens. Toto tu už v minulosti bolo a s tzv."demokraciu" to nemá nič spoločné. Občan má mať právo na informácie z každej strany, aby si vedel ( pokiaľ je rozumný a má kritické myslenie) utvoriť vlastný názor. Ak potrebuje, aby štát mu vravel čo si má myslieť, tak prepáč, ale zrovna inteligentný nebude. Pozri si napríklad 10 najväčších hoaxov, ktoré sa stali pravdou ( sú tam kauzy z celého sveta) a potom skús niečo písať o hoaxoch. Čo sa týka vypínania niektorých médií, ide tu o princíp, ako bola na hulvata potlačená sloboda slova, a porušené pritom ústavné zákony

@anonym_7ea45e
Myslíš, že keď počas Covidu v istých médiách "odborníci" vykrikujú, že pandémia neexistuje, že je to všetko vymyslené, že chladiace boxy pred nemocnicami sú len kulisy a treba odhodiť respirátory, má to štát len ticho tolerovať? Vieš, koľkých presvedčili, že to tak naozaj je? Nemá mentálne slabších jedincov pred takýmito hoaxmi chrániť?

zlotka
19. nov 2025
@mizoko

@zlotka alebo takí,čo majú nacitane viac ako návod od vysávača a vkladnú knižku 😘
Vraví sa tomu širšia slovná zásoba ☺️

@mizoko Rozprávam tak ,aby mi aj jednoduchší ľudia ako ty rozumeli

zlotka
19. nov 2025
@sss777

@zlotka
Alebo takí, ktorí majú slovnú zásobu nad úrovňou bežného tretiaka na základnej škole

@sss777 Super, takže som nad prvakom 😄

viestta
19. nov 2025
@zlotka

@zlotka ospravedmnujem sa za to, ze som v tomto pripade nezohladnila tych jednoduchsich. Tak pre to specialne pre teba opravujem: "(ja ani netusim co za osobu ona je)"

zlotka
19. nov 2025
@viestta

@zlotka ospravedmnujem sa za to, ze som v tomto pripade nezohladnila tych jednoduchsich. Tak pre to specialne pre teba opravujem: "(ja ani netusim co za osobu ona je)"

@viestta Vidíš aká si ovplyvnitelna ,napísala si presne to ,ku čomu som ťa nenápadne potlačila. A takto vlády manipulujú s ľuďmi. Ach jaj .

viestta
19. nov 2025
@zlotka

@viestta Vidíš aká si ovplyvnitelna ,napísala si presne to ,ku čomu som ťa nenápadne potlačila. A takto vlády manipulujú s ľuďmi. Ach jaj .

@zlotka ano, s jednoduchsimi ludmi komunikujem na ich urovni, s tymi inteligentnymi sa mozem bavit sofistikovanejsie
No a ako je to s tou cenou masla, cukru a skodovky? A s tymi riflami?

anonym_42c07a
19. nov 2025
@viestta

@anonym_42c07a mozes mi vysvetlit co je "predražený plebs"?
Lebo zda sa, ze nepoznas vyznam vyrazu "plebs"
plebs, -u muž. r. hromad. hist. občania z nižších spoločenských vrstiev v starom Ríme; pren. v triednej spoločnosti chudobný, prostý ľud vôbec
Asi chces vyzerat mudro, ale nepouzivaj cudzie slova, ktorych vyznam nepoznas

@viestta no jasne googlova princezná aby sa neozvala 🙃 Ty si tu snaď 24/7 Doma musia mať s Teba radost ze si hongáš googl Ego a rozdávaš múdro na vsetky strany😉

zlotka
19. nov 2025
@viestta

@zlotka ano, s jednoduchsimi ludmi komunikujem na ich urovni, s tymi inteligentnymi sa mozem bavit sofistikovanejsie

@viestta Ceny masla a všetkého tovaru boli prispôsobené ,vtedajším výplatam. To dá rozum. A ani za socializmu našej rodine nič nechýbalo, mali sme všetko čo sme potrebovali. Ľudia do dôchodku nemuseli čakať pomaly do 70tky, ale tebe to vyhovuje však? Ešte o paličke chodiť do práce.Celkovo ten systém bol prispôsobený tej dobe, ale bol spravodlivejší. Či sa ti to páči alebo nie. A ako tu už bolo písané ,aj zdravotníctvo a školstvo bolo zadarmo. Tiež ma na lavici v škole na začiatku školského roka čakali všetky školské pomôcky na lavici, od plného peračníka cez pravítka zošity a tak ďalej. Ale tebe sa viac páči keď za všetko platíš nehorázne peniaze.

zlotka
19. nov 2025
@anonym_42c07a

@viestta no jasne googlova princezná aby sa neozvala 🙃 Ty si tu snaď 24/7 Doma musia mať s Teba radost ze si hongáš googl Ego a rozdávaš múdro na vsetky strany😉

@anonym_42c07a asi je pani sofistikovaná nezamestnaná 🙂

tilly
19. nov 2025
@zlotka

@viestta Ceny masla a všetkého tovaru boli prispôsobené ,vtedajším výplatam. To dá rozum. A ani za socializmu našej rodine nič nechýbalo, mali sme všetko čo sme potrebovali. Ľudia do dôchodku nemuseli čakať pomaly do 70tky, ale tebe to vyhovuje však? Ešte o paličke chodiť do práce.Celkovo ten systém bol prispôsobený tej dobe, ale bol spravodlivejší. Či sa ti to páči alebo nie. A ako tu už bolo písané ,aj zdravotníctvo a školstvo bolo zadarmo. Tiež ma na lavici v škole na začiatku školského roka čakali všetky školské pomôcky na lavici, od plného peračníka cez pravítka zošity a tak ďalej. Ale tebe sa viac páči keď za všetko platíš nehorázne peniaze.

@zlotka toto je strašný spomienkový optimizmus. Nič nebolo, ani len viečka na zavaraniny, toaleťák spominat memusim. Mladí žili x rokov v jednej izbe u rodičov. Auto v rodine nebolo samozrejmé. Na calexku sa čakalo v poradovnikoch, mandarínky boli len pred Vianocami a čakali sa dlhé rady a mohla si kúpiť kilo na osobu v domácnosti. Banány tiež tak. Dva druhy čokolády a cez prázdniny si mohla cestovať akurát tak po Československu. Ak si mala sakra dobré známosti, mohla si ísť do Bulharska a Rumunska pod stan, ak si mala ešte lepšie známosti a bola si horných 10000 dostala si sa do juhosky. Za názor si mohla ísť rovno do Jáchymova. Keď tvoji rodičia nemali správne kadrove posudky, mohla si byť sheldon, ale na vš si sa nedostala. Mnohí vedci robili kuričov.
A zločin bol tiež. Znasilnovalo sa aj vraždilo, len sa o tom nepísalo. Moju mamu pridusili v 81. pri smetiakoch pri paneláku, bolo jej šťastie, že bola šikovná a duchapritomna a dostala sa z toho.
Už sa zobuď princezná. Áno, teraz musíš makať, táto doba nepraje lenivým, ale môžeš sa zabezpečiť, máš voľnosť, dokonca si môžeš aj zas nakradnúť. Tak čo sa ti nepáči??? Asi, že sa musíš trošku posnažiť, aby si niečo mala? Ale plačkom nepraje žiadna doba, tí budú chudobní a nemožní vždy, už si to uvedom. Teraz si chudobná, ani za sociku by si nič nemala.

sss777
19. nov 2025
@tilly

@zlotka toto je strašný spomienkový optimizmus. Nič nebolo, ani len viečka na zavaraniny, toaleťák spominat memusim. Mladí žili x rokov v jednej izbe u rodičov. Auto v rodine nebolo samozrejmé. Na calexku sa čakalo v poradovnikoch, mandarínky boli len pred Vianocami a čakali sa dlhé rady a mohla si kúpiť kilo na osobu v domácnosti. Banány tiež tak. Dva druhy čokolády a cez prázdniny si mohla cestovať akurát tak po Československu. Ak si mala sakra dobré známosti, mohla si ísť do Bulharska a Rumunska pod stan, ak si mala ešte lepšie známosti a bola si horných 10000 dostala si sa do juhosky. Za názor si mohla ísť rovno do Jáchymova. Keď tvoji rodičia nemali správne kadrove posudky, mohla si byť sheldon, ale na vš si sa nedostala. Mnohí vedci robili kuričov.
A zločin bol tiež. Znasilnovalo sa aj vraždilo, len sa o tom nepísalo. Moju mamu pridusili v 81. pri smetiakoch pri paneláku, bolo jej šťastie, že bola šikovná a duchapritomna a dostala sa z toho.
Už sa zobuď princezná. Áno, teraz musíš makať, táto doba nepraje lenivým, ale môžeš sa zabezpečiť, máš voľnosť, dokonca si môžeš aj zas nakradnúť. Tak čo sa ti nepáči??? Asi, že sa musíš trošku posnažiť, aby si niečo mala? Ale plačkom nepraje žiadna doba, tí budú chudobní a nemožní vždy, už si to uvedom. Teraz si chudobná, ani za sociku by si nič nemala.

@tilly
Tomuto príspevku musím virtuálne zatlieskať v stoji!

zlotka
19. nov 2025
@tilly

@tilly Sranda ,mi sme veľa zatvárali z veľkej záhrady, a viecka nám nechýbali. Keksíky čo boli vtedy dobre ,tie už vymyslí s trhu. Ani čokolády neboli len dva druhy. A neviem že by som niekde písala že som chudobná,necítim sa tak. Som zamestnaná a okrem toho mám ešte dva bočáky ,lebo ma to baví,v posilke a v nemenovanej firme . Keďže dcéru mám na intraku tak pohodičke vsetko stíham. Len nech ma niekto nepredviedča že voľakedy bolo až tak zle. Ja som mala pekne dectvo aj za socíku a nič mi nechýbalo.

beronsche
19. nov 2025
@zlotka

@zlotka no a tu sa práve mýliš. Tie ceny boli v pomere k platom horšie..
Ok, možno niektoré základné potraviny, ale v globále to lepšie nebolo.. spotrebiče stali v porovnaní s platmi omnoho viac ako dnes a čakalo sa na ne mesiace, niekedy roky (!) a technológie boli v porovnaní zo západom zastaralé. . Ale áno, možno by ani dnes niekomu nevadilo prať v Miniromo a žmýkať ručne..
Ozaj, aj nedostatok a nedostupnosť tovarov považuješ za super vec?

A najmä, systém nebol udržateľný. Ako myslíš, že by to vyzeralo, keby nebolo 1989? Boli sme pozadí technologicky a tá diera by sa zväčšovala. To je len jeden príklad..

A že bol spravodlivejší? To hádam nikto súdny takejto blbosti nemôže veriť!!
Spravodlivejší, svätá dobroto.. 😂😂 ľudia aktívni v strane sa mali lepšie, boli zvýhodňovaní, nedotknuteľní.. stačilo, aby ti sesternica, ktorú si videla raz v živote zdrhla za kopecky a s veľkou pravdepodobnosťou si skončila.. udavanue, eštebáci, paranoja a nedôvera, radosť žiť.. sloboda vierovyznania nula, politická sloboda nula..
Ti píšem už druhý krát, nespoliehaj sa na svoje spomienky, bola si decko. Nastuduj si fakty.

mizoko
19. nov 2025
@zlotka

@zlotka a preto nerozumieš pojmom ktoré tu iní píšu 🤣🤣🤣 ak si si myslela, že toto sa má nejako dotkne tak nevyšlo 😘 Už sa naozaj prestaň strapnovat osobnymi invektivami na inych. Nejde ti to ☺️
A ako rozprávaš netuším,tuná sa totiž píše 😌 a z toho, čo si doteraz popísala mi neprides ako rozhľadena osoba. Myslím, že tvoj jednoduchší štýl písania pramení z tvojej jednoduchsej osobnosti ☺️ ale to je v poriadku, každý sme nejaký 😉

zlotka
19. nov 2025
@beronsche

@zlotka no a tu sa práve mýliš. Tie ceny boli v pomere k platom horšie..
Ok, možno niektoré základné potraviny, ale v globále to lepšie nebolo.. spotrebiče stali v porovnaní s platmi omnoho viac ako dnes a čakalo sa na ne mesiace, niekedy roky (!) a technológie boli v porovnaní zo západom zastaralé. . Ale áno, možno by ani dnes niekomu nevadilo prať v Miniromo a žmýkať ručne..
Ozaj, aj nedostatok a nedostupnosť tovarov považuješ za super vec?

A najmä, systém nebol udržateľný. Ako myslíš, že by to vyzeralo, keby nebolo 1989? Boli sme pozadí technologicky a tá diera by sa zväčšovala. To je len jeden príklad..

A že bol spravodlivejší? To hádam nikto súdny takejto blbosti nemôže veriť!!
Spravodlivejší, svätá dobroto.. 😂😂 ľudia aktívni v strane sa mali lepšie, boli zvýhodňovaní, nedotknuteľní.. stačilo, aby ti sesternica, ktorú si videla raz v živote zdrhla za kopecky a s veľkou pravdepodobnosťou si skončila.. udavanue, eštebáci, paranoja a nedôvera, radosť žiť.. sloboda vierovyznania nula, politická sloboda nula..
Ti píšem už druhý krát, nespoliehaj sa na svoje spomienky, bola si decko. Nastuduj si fakty.

@beronsche nepozeraj toľko Sľub , je tam veľa chyb.

zlotka
19. nov 2025
@mizoko

@zlotka a preto nerozumieš pojmom ktoré tu iní píšu 🤣🤣🤣 ak si si myslela, že toto sa má nejako dotkne tak nevyšlo 😘 Už sa naozaj prestaň strapnovat osobnymi invektivami na inych. Nejde ti to ☺️
A ako rozprávaš netuším,tuná sa totiž píše 😌 a z toho, čo si doteraz popísala mi neprides ako rozhľadena osoba. Myslím, že tvoj jednoduchší štýl písania pramení z tvojej jednoduchsej osobnosti ☺️ ale to je v poriadku, každý sme nejaký 😉

@mizoko neprežívaj to tak 😄

beronsche
19. nov 2025
@zlotka

@beronsche nepozeraj toľko Sľub , je tam veľa chyb.

@zlotka sľub? Vtipná si..
Do tretice všetko naj - nastuduj si fakty!

zlotka
19. nov 2025
@beronsche

@zlotka sľub? Vtipná si..
Do tretice všetko naj - nastuduj si fakty!

@beronsche ja nepotrebujem študovať fakty ,ja sa na detstvo veľmi dobre pamätám ,🤷

mizoko
19. nov 2025
@viestta

@beronsche
@viestta ja sa vám divím že jej venujete toľko pozornosti 😌 ju zjavne muž doma ignoruje tak hľadá potešenie na MK 🤣🤣🤣 mne je trápne aj za ňu potom čo tu všetko popísala. Prezentuje sa tu ako strašne jednoduchá, zmanipulované osoba bez kúska sebareflexie a znalosti histórie ☺️ veď ju v tom nechajte. Má svoj svet 😁 keď nebude mať komu písať tieto bludy tak snáď sa konečne začne venovať niečomu zmysluplnejšiemu - napríklad čítaniu kníh o komunistických zločinoch.

mizoko
19. nov 2025
@viestta

@beronsche
@viestta alebo je tu ešte jedna možnosť - že to robí schválne lebo sa doma nudí a takto vie, že provokuje a udrbava sa na tom 😌 aj jedno aj druhé ale svedčí o tom, že je to jednoduchšia osobka. To je v poriadku,aj takí ľudia musia byť aby nebola nuda ☺️

beronsche
19. nov 2025
@mizoko

@beronsche
@viestta ja sa vám divím že jej venujete toľko pozornosti 😌 ju zjavne muž doma ignoruje tak hľadá potešenie na MK 🤣🤣🤣 mne je trápne aj za ňu potom čo tu všetko popísala. Prezentuje sa tu ako strašne jednoduchá, zmanipulované osoba bez kúska sebareflexie a znalosti histórie ☺️ veď ju v tom nechajte. Má svoj svet 😁 keď nebude mať komu písať tieto bludy tak snáď sa konečne začne venovať niečomu zmysluplnejšiemu - napríklad čítaniu kníh o komunistických zločinoch.

@mizoko akých komunistických zločinoch? Veď oni sa mali dobre! 🤪
Žarty nabok, ono to tu čítajú aj ini, vidieť tieto drísty, mohli by tomu uveriť..

mizoko
19. nov 2025
@beronsche

@mizoko akých komunistických zločinoch? Veď oni sa mali dobre! 🤪
Žarty nabok, ono to tu čítajú aj ini, vidieť tieto drísty, mohli by tomu uveriť..

@beronsche ja ťa chápem,ale toto je taký troll že nemá cenu ho kŕmiť ☺️ napísané toho bolo už dosť. Kto nemá seno v hlave si to vie poskladať ako to bolo. A kto má v hlavičke prievan toho nepresvedčí nic

zlotka
19. nov 2025
@mizoko

@beronsche ja ťa chápem,ale toto je taký troll že nemá cenu ho kŕmiť ☺️ napísané toho bolo už dosť. Kto nemá seno v hlave si to vie poskladať ako to bolo. A kto má v hlavičke prievan toho nepresvedčí nic

@mizoko Hej, a práve vaše hlavičky presvedčí až keď nám budú bomby lietať nad hlavami. Lebo stále častejšie sa spomína 3 svetová. Ani to ste nepostrehli však? No čo už.

beronsche
19. nov 2025
@zlotka

@mizoko Hej, a práve vaše hlavičky presvedčí až keď nám budú bomby lietať nad hlavami. Lebo stále častejšie sa spomína 3 svetová. Ani to ste nepostrehli však? No čo už.

@zlotka áno a môžu za to progresivci, soros a LGBT, však?
Vooobec nie psychopat, čo napadol suverénnu susednú krajinu a spôsobil vojnu hneď za "našim plotom", ktorý pravidelne testuje reakciu európskych krajín dronmi a pod. A ktorému sa do jeho cteneho diktatorskemu zadku pchá náš premiér..

Fascinuje ma rozmýšľanie niektorých..
V niektorých prípadoch by to stačilo na dizertacnu prácu z oblasti psychológie/ psychiatrie... Ako fakt.

zlotka
19. nov 2025
@beronsche

@zlotka áno a môžu za to progresivci, soros a LGBT, však?
Vooobec nie psychopat, čo napadol suverénnu susednú krajinu a spôsobil vojnu hneď za "našim plotom", ktorý pravidelne testuje reakciu európskych krajín dronmi a pod. A ktorému sa do jeho cteneho diktatorskemu zadku pchá náš premiér..

Fascinuje ma rozmýšľanie niektorých..
V niektorých prípadoch by to stačilo na dizertacnu prácu z oblasti psychológie/ psychiatrie... Ako fakt.

@beronsche Keď tam ide premiér tak AJ kvoly plynu napríklad ,aby vaše zadky boli v teple.

mizoko
19. nov 2025
@zlotka

@zlotka ty si fakt márna 🤣🤣🤣 baví ťa sa vkuse niečoho báť? To preto tu tak ospevujes socializmus? Lebo si poserkana z toho čo by mohlo byť a radšej predas celý štát len aby ty si mala zadok v bezpečí? Omg,ty si fakt jeden z tých ľudí,na kt takáto rétorika funguje. Tak to ti gratulujem. Zi si v tom strachu a v tom blude ale netahaj do toho celú krajinu. Viac s tebou odmietam debatovať. Máš strach a preto tu píšeš blbosti. Nie z presvedčenia ale zo strachu. To podporovať nebudem.

mizoko
19. nov 2025
@zlotka

@zlotka ak si myslíš, že táto tvoja servilnost niečomu zabráni tak sa mýliš! Akurát len budú veci prebiehať rýchlejšie. Nie, my nie sme hrdinovia čo sa vzopreli EU. Sme servilni komedianti s kt. už nikto nechce nič mať. Aj ten váš batuska v Moskve sa z nás smeje. Sme preňho len toaletný papier do ktorého sa vytrie.

viestta
19. nov 2025

@zlotka maslo stalo 8 a 10 Kcs, mlieko ako som uz uviedla 2, cukor, 7,30, skodovka 73 tisic a chladnicka cca 4000 (zaviselo od velkosti).
a este AI co nasla
Priemerný plat v roku 1989 na Slovensku bol 3 142 Kčs. V prepočte na eurá by to bolo približne 104 eur pri použití konverzného kurzu. Je dôležité si uvedomiť, že kúpna sila z tohto platu bola v porovnaní s dneškom oveľa nižšia.
a este clanocek
https://cedmohub.eu/sk/za-socializmu-si-priemer...
To len aby si pre buduce debaty vedela ako mas argumentovat.