icon

Hrozia mi problémy za účasť na Kriedovej revolúcii?

15. nov 2025

Dnes som sa zapojila. Odkazy neobsahovali vyhrážky ani vulgarizmy, bolo ich pár. A zrazu mi suseda hovorí, že sa nemám diviť, keď mi na dvere zaklopu policajti. Neviem, čo si o tom myslieť, či niečo čakať... Príde mi to ako sprostosť - veď sa zapojili stovky študentov, ale vŕta mi to hlavou. S pani sa veľmi nepoznám, neviem aký má politický názor... Snažila som sa jej vysvetliť, že nikomu neubližujem, ale ona iba opakovala, ale ona len opakovala, že sa nemám čudovať...

zazka666
23. nov 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 Ja by som bola prešťastná, keby už šli dakam preč... Ale mám obavy, že aj medzi mladými je veľa takých a tiež dosť nerozhodných. Mám to v práci. "Hovorím, ideš voliť ? odpoveď: "Nemám koho". Lebo aj demokratické robi achyby...napr." Ved ja súhlasím, takého Matoviča, aj ked sa hlási k demokratom by som kopla na mesiac, ale... Ak teraz budeme hľadať chyby na demokratoch (teraz myslím, všetky tie ako tak opozičné strany demokratického razenia) tak tieto koaličné nás jedného dňa zavedú priamo do russáckého košiara. Alebo jedného dňa sa zobudíme do volebného rána, kedy budeme mať na lístku :vystúpenie z EÚ a NATO! Asi nestačí len čakať kedy vymrú. To môže trvať aj 30 rokov. Treba vychovávať deti aj okolie. Pretože je lepšia akákoľvek demokracia ako žiadna.

zazka666
23. nov 2025
@anonym_3829ec

@tilly lenivým? Veď všetci chodili do práce, budovalo sa, dívali družstva, mliekarne, podniky, výroba obuvy, šatstva, skla, zbrojovky, družstva...všetci fiicali... To kapitalizmus priniesol úrady práce, dávky, bezdomovectvo...😆

@anonym_3829ec
@anonym_3829ec Vieš ako vznikli tie družstvá? Zabraním polí a dobytka. Povinným. Kto neoodovzdal dobrovoľne tomu sa vyhrážali kriminálom. Boli prípady, že nabrali chlapov akože na robotu a odviezli ich stovky km preč, aby odsúhlasili do družstva. Vieš čo to boli kontingenty? Povinné odovdávanie všetkého čo dochovali, dopestovalii na svojich poliach. A tie neustále zvyšoval štát. Ak nie boli represálie. Došlo to tak ďaleko, že poniektorí sedliaci museli dokupovať mlieko, kožu, aby odovzdali štátu predpísané kontingenty. Nemohli si ani dochovať prasiatko, robili to n atajnáša. Práca. No bolo jej. Prišlo sa a dačo sa porobilo. A potom, maňana. Dosahovali sme nejakých 55% HDP , teraz 75%, myslím. Od Fica 4. to ide dolu vodou.

zazka666
23. nov 2025
@zlotka

@viestta Ceny masla a všetkého tovaru boli prispôsobené ,vtedajším výplatam. To dá rozum. A ani za socializmu našej rodine nič nechýbalo, mali sme všetko čo sme potrebovali. Ľudia do dôchodku nemuseli čakať pomaly do 70tky, ale tebe to vyhovuje však? Ešte o paličke chodiť do práce.Celkovo ten systém bol prispôsobený tej dobe, ale bol spravodlivejší. Či sa ti to páči alebo nie. A ako tu už bolo písané ,aj zdravotníctvo a školstvo bolo zadarmo. Tiež ma na lavici v škole na začiatku školského roka čakali všetky školské pomôcky na lavici, od plného peračníka cez pravítka zošity a tak ďalej. Ale tebe sa viac páči keď za všetko platíš nehorázne peniaze.

@zlotka Ja som socíkovské dieťa a viem ako to bolo. A nebudem sa s tebou prieť, ako boli zásobované obchody. Dokonca s tebou súhlasím, že mali sme všetko, čo sme potrebovali. Pretože sme veľa ani nepotrebovali. Dnešným mladým by už asi to množstvo roduktov, ktoré máme dnes asi chýbalo, ale vtedy sme s tými pár boli uzmierení. Čo by mi chýbalo z dnešnej demokracie, by bola práve tá demokracia, možnosť sa voľne vyjadriť, napísať, písať, čítať čo chcem, ísť, či odísť kam chcem, voliť koho chcem, demonštrovať,. môcť napísať kriedou moje myšlienky, výzvy, protesty a pod. To si vážim a čert ber avokáda, mangá, mandarínky a šunky, autá, zahraničné dovolenky, bielu aj čiernu techniku a plné obchody...!

zlotka
23. nov 2025
@zazka666

@zlotka Ja som socíkovské dieťa a viem ako to bolo. A nebudem sa s tebou prieť, ako boli zásobované obchody. Dokonca s tebou súhlasím, že mali sme všetko, čo sme potrebovali. Pretože sme veľa ani nepotrebovali. Dnešným mladým by už asi to množstvo roduktov, ktoré máme dnes asi chýbalo, ale vtedy sme s tými pár boli uzmierení. Čo by mi chýbalo z dnešnej demokracie, by bola práve tá demokracia, možnosť sa voľne vyjadriť, napísať, písať, čítať čo chcem, ísť, či odísť kam chcem, voliť koho chcem, demonštrovať,. môcť napísať kriedou moje myšlienky, výzvy, protesty a pod. To si vážim a čert ber avokáda, mangá, mandarínky a šunky, autá, zahraničné dovolenky, bielu aj čiernu techniku a plné obchody...!

@zazka666 A čo máš z toho že sa môžeš vyjadrit a hovoriť čo chces , keď nemáme už nič naše . Všetko musíme dovážať za drahé peniaze . Kde sú všetky tie družstva , ktoré boli naše , všetko sa zlikvidovalo cez tú vašu demokraciu. Voľakedy nebola ani nezamestnanosť ,kto nerobil išiel do basy ,a tak to bolo správne. Štát nepodporoval darmožráčov. Teraz tu robíme na kopu lenivcov a budizkničemov. A tým myslím dlhodobo nezamestnaných. Nie krátkodobo.

tilly
23. nov 2025
@zlotka

@zazka666 A čo máš z toho že sa môžeš vyjadrit a hovoriť čo chces , keď nemáme už nič naše . Všetko musíme dovážať za drahé peniaze . Kde sú všetky tie družstva , ktoré boli naše , všetko sa zlikvidovalo cez tú vašu demokraciu. Voľakedy nebola ani nezamestnanosť ,kto nerobil išiel do basy ,a tak to bolo správne. Štát nepodporoval darmožráčov. Teraz tu robíme na kopu lenivcov a budizkničemov. A tým myslím dlhodobo nezamestnaných. Nie krátkodobo.

@zlotka teraz ti tu vyššie zazka666 popísala, ako sa tvorili tie družstvá. Ty si fanatik 🤦‍♀️
A niekoľkí ti tu písali o tom, ako tá zamestnanosť vyzerala. To boli nasilu zamestnaní ľudia. Niektorí ani fakticky nemali čo robiť. Len sedeli v robote, ženy si chodili v pracovnom čase ku kaderníčkam apod
Okrem toho, veď si nemohla robiť, čo si chcela. Ja som našla po svokre niekoľko jej žiadosti o preloženie. To nebolo len tak.

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
zlotka
23. nov 2025
@tilly

@zlotka teraz ti tu vyššie zazka666 popísala, ako sa tvorili tie družstvá. Ty si fanatik 🤦‍♀️
A niekoľkí ti tu písali o tom, ako tá zamestnanosť vyzerala. To boli nasilu zamestnaní ľudia. Niektorí ani fakticky nemali čo robiť. Len sedeli v robote, ženy si chodili v pracovnom čase ku kaderníčkam apod
Okrem toho, veď si nemohla robiť, čo si chcela. Ja som našla po svokre niekoľko jej žiadosti o preloženie. To nebolo len tak.

@zlotka
@tilly nNie som fanatik , len neberiem v úvahu odpoveď , ktorá by bola vhodná na 17 storočie. Tak isto aj vodné nádrže , vybudované za socializmu, kedy boli čistene? Či myslíš prečo sú záplavy? Kedy sa dávali do poriadku kánale? Štát sa stará nie o Slovensko ale ako si nakradnuť čo najviac.

zlotka
23. nov 2025
@viktoriakrajnakova
Odpoveď bola zmazaná

@viktoriakrajnakova. Väčšiu hlúposť som nepočula 🤣🤣

anonym_3829ec
23. nov 2025
@tilly

@tilly odhliadnuc od družstiev, sme mali priemysel. Keď tu boli Američania (emigranti) v 89 po revolúcii, vieš čo povedali? Nechcite Ameriku, vy máte Ameriku. Bezplatné zdravotníctvo, hospodárstvo.. Asi vedeli o čom hovorili. To isté povedal jeden Talian, pred naším vstupom do EU, nechcite EU, EU je, zlo...

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
zlotka
23. nov 2025
@anonym_3829ec

@tilly odhliadnuc od družstiev, sme mali priemysel. Keď tu boli Američania (emigranti) v 89 po revolúcii, vieš čo povedali? Nechcite Ameriku, vy máte Ameriku. Bezplatné zdravotníctvo, hospodárstvo.. Asi vedeli o čom hovorili. To isté povedal jeden Talian, pred naším vstupom do EU, nechcite EU, EU je, zlo...

@anonym_3829ec Presne tak ,EU nás len zdiera s peňazí , ale ľudia sa pomaličky začínajú spamätávať. Len tu to ešte nevidieť.

tilly
23. nov 2025
@zlotka

@anonym_3829ec Presne tak ,EU nás len zdiera s peňazí , ale ľudia sa pomaličky začínajú spamätávať. Len tu to ešte nevidieť.

@zlotka vieš si predstaviť, čo by tu bolo bez tej zlej eu. Fico by všetko rozkradol ešte za prvej vlády a boli by sme žobráci. Bol by problém odísť pracovať do zahraničia. Tí šikovní by odišli už dávno a vy by ste tu boli úplní chudáci. Školy, ihriská, centrá malých miest boli obnovené z EÚ peňazí. Veď by tu boli cesty ako niekde v Rusku mimo veľkých miest. Spevnené, bez asfaltu...

tilly
23. nov 2025
@anonym_3829ec

@anonym_3829ec teraz nemáme priemysel??? Sranduješ? 🤦‍♀️

zlotka
23. nov 2025
@anonym_3829ec

@zlotka
@anonym_3829ec Všetko sme mali ,boli sme sebestačná krajina . Teraz už rrištvrte z výplaty dáš na dane. Na to robíme celý mesiac . To je pre niektorých spravodlivé , hlavne že si môžu čmarat po chodníkoch.

tilly
23. nov 2025
@zlotka

@zlotka
@anonym_3829ec Všetko sme mali ,boli sme sebestačná krajina . Teraz už rrištvrte z výplaty dáš na dane. Na to robíme celý mesiac . To je pre niektorých spravodlivé , hlavne že si môžu čmarat po chodníkoch.

@zlotka to, že dáš väčšinu peňazí na dane, je chyba zlodejskeho smerohlasu, nie eu.

zlotka
23. nov 2025
@tilly

@zlotka vieš si predstaviť, čo by tu bolo bez tej zlej eu. Fico by všetko rozkradol ešte za prvej vlády a boli by sme žobráci. Bol by problém odísť pracovať do zahraničia. Tí šikovní by odišli už dávno a vy by ste tu boli úplní chudáci. Školy, ihriská, centrá malých miest boli obnovené z EÚ peňazí. Veď by tu boli cesty ako niekde v Rusku mimo veľkých miest. Spevnené, bez asfaltu...

@tilly Hej aj susedom syn robí v Amerike , sťažuje sa potrebuje 3 roboty aby využil. Môj svokor emigroval do Ameriky , má holú riť. Môže si povedať že má ranč ,no .... pastiera kráv mohol robiť aj tu.

zlotka
23. nov 2025
@tilly

@tilly Keby sme si všetko nerozpredali po revolúcii, školy ihriská a všetko ostatné by sme si spravili aj mi. Nepotrebovali by sme na to EU, na ktorú len tvrdo doplácame.

zlotka
23. nov 2025
@tilly

@zlotka to, že dáš väčšinu peňazí na dane, je chyba zlodejskeho smerohlasu, nie eu.

@tilly A ešte nas tu ide eurokomisár napádať že sme nedostatočne znížili emisie. A ešte aby to nestačilo tak už im vadí aj hluk v mestách C8m ďalej tým viac sa tá vaša EU rozťahuje.

tilly
23. nov 2025
@zlotka

@tilly Hej aj susedom syn robí v Amerike , sťažuje sa potrebuje 3 roboty aby využil. Môj svokor emigroval do Ameriky , má holú riť. Môže si povedať že má ranč ,no .... pastiera kráv mohol robiť aj tu.

@zlotka toto sú také príklady... moja suseda z detstva je na Floride, má tam krásny život. Najlepšia kamarátka zo strednej je 25 rokov na Floride a na slovensko ani nechodí, má rozprávkový život. Ďalších asi 10 našich spolužiakov zo strednej je rôzne v UK, Írsku a okolí, nikto sa nesťažuje ani nevracia späť. V Španielsku, kde mám byt, mám susedov Slovákov, Čechov, Poliakov, čo sú tam nastálo a sú šťastní. Minulý rok sme boli v Zurichu u kamošov a tí už ani na Slovensko nechodia. Žijú si pokojne a spokojne. Nikto z nich nie je chudobný. Vrátili sa mi dve z mnohých kamošiek. Obe mali strašnú túžbu po domove, obe ľutujú. Šikovní sa majú dobre všade. Lenivci budú plakať všade

tilly
23. nov 2025
@zlotka

@tilly A ešte nas tu ide eurokomisár napádať že sme nedostatočne znížili emisie. A ešte aby to nestačilo tak už im vadí aj hluk v mestách C8m ďalej tým viac sa tá vaša EU rozťahuje.

@zlotka vieš ale ako sme mali tie emisie znížiť? Jedna z vecí bola, aby malo čo najviac domácností tepelné čerpadlá a fotovoltiku, aj nám na to ta eu dala peniaze. Kde sú tie peniaze? V Španielsku a Taliansku montovali ftve zadarmo, u nás?

viestta
23. nov 2025
@zlotka

@zlotka EU nas zdiera z penazi? Tak zdvohni zadok a chod sa po okoli poprechadzat co vsetko sa spravilo z eurofondov. Nebyt eurofondov, tak tu mame trt makovy. A to sa na nich este nabalilo kopu "nasich ludi".
Ozaj, tie druzstva: Mojim prastarym rodicom vzali podu, museli ju vydat dobrovolne, kravy tiez museli odviezt do druzstva ak necheli aby pradedo skoncil ako nepriatel statu niekde v Jachymovskych baniach. Prapradedovi z druhej strany znarodnili pekaren a on ako burzoazny zivel bol poslany robit vyhybkara na zeleznicu.
Tak sa zacal ten megauspesny socializmus. Okradanim ludi, ktori nieco mali, ktori nieco dokazali. O menovej reforme si mozes tiez nieco dostudovat. To tiez bola kradez, kde stat okradol vlastnych obcanov.

viestta
23. nov 2025
@tilly

@zlotka vieš ale ako sme mali tie emisie znížiť? Jedna z vecí bola, aby malo čo najviac domácností tepelné čerpadlá a fotovoltiku, aj nám na to ta eu dala peniaze. Kde sú tie peniaze? V Španielsku a Taliansku montovali ftve zadarmo, u nás?

@tilly z penazi na znizovanie emisii nasa laskava, starostliva, socialna vlada bude dotovat ceny elektriny a plynu pre domacnosti. Tak sa to robi, do psej matere!

tilly
23. nov 2025
@viestta

@tilly z penazi na znizovanie emisii nasa laskava, starostliva, socialna vlada bude dotovat ceny elektriny a plynu pre domacnosti. Tak sa to robi, do psej matere!

@viestta to bude teraz. Ale doteraz boli dotácie na ftve a TČ, ale vždy sa záhadne rýchlo vyčerpali. Žiadosti boli zložité, celý proces absurdný a trvalo to skoro rok, kým ľudia dostali peniaze. Tí šťastnejší. My sme nedostali...
No a tým pádom, že teraz už dotácie nebudú, lebo peniaze na to určené išli na niečo úplne iné, energopomoc, o ktorej mimochodom nikto nič nevie, nikto nevie pre koho bude a koľko a ako sa bude prideľovať, tak tie emisie neznizime.
Plus bonus nám, majiteľom ftve zadreli odvody z vyrobenej elekriny 🤦‍♀️. Takže čo my urobíme? Zastavíme prietoky do siete a naša zbytkova zelená elektrika sa vypari, namiesto toho, aby išla do siete pre ostatných. My vyrobíme pre tri štyri domy v lete, takto to pôjde do zeme, úplne zbytočne.

zlotka
23. nov 2025
@tilly

@tilly Nasilu zamestnaní ľudia ? No ty bože 🤣🤣🤣. Aj môjho otca si pobavila . Preto bol od rána do večera v Tatre za volantom , že bol nasilu zamestnaný. Kde na toto chodíte???

tilly
23. nov 2025
@zlotka

@tilly Nasilu zamestnaní ľudia ? No ty bože 🤣🤣🤣. Aj môjho otca si pobavila . Preto bol od rána do večera v Tatre za volantom , že bol nasilu zamestnaný. Kde na toto chodíte???

@zlotka a mohol si povedať, že robiť nebude? Musel robiť, aj keď nechcel. Mohla si tvoja mamina povedať, že ona nebude robiť, bude doma pekne, lebo otec zarobí? No nemohla, bol to trestný čin. Tá možnosť voľby nebola.
Úradníčky na niektorých zbytočných oddeleniach niektorých úradoch. Mali robotu na 8 hodín?
Aj dnes máš zamestnancov, ktorí až tak veľa práce nemajú a nudia sa cez deň. V niektorých zamestnaniach si neoddychneš celý deň.

zlotka
23. nov 2025
@tilly

@zlotka a mohol si povedať, že robiť nebude? Musel robiť, aj keď nechcel. Mohla si tvoja mamina povedať, že ona nebude robiť, bude doma pekne, lebo otec zarobí? No nemohla, bol to trestný čin. Tá možnosť voľby nebola.
Úradníčky na niektorých zbytočných oddeleniach niektorých úradoch. Mali robotu na 8 hodín?
Aj dnes máš zamestnancov, ktorí až tak veľa práce nemajú a nudia sa cez deň. V niektorých zamestnaniach si neoddychneš celý deň.

@tilly Áno mama bola v domácnosti a otec robil. Mohla si povedať že bude doma, lebo otec zarobil. A presne tak práveže v dnešnej dobe je plno zbytočných úradníkov ,čím ich je viac tým je všade väčší bordel ,lebo Orava ruka nevie čo robí ľavá

mizoko
23. nov 2025
@anonym_3829ec

@anonym_3829ec 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤦🏼‍♀️

tilly
23. nov 2025
@zlotka

@tilly Áno mama bola v domácnosti a otec robil. Mohla si povedať že bude doma, lebo otec zarobil. A presne tak práveže v dnešnej dobe je plno zbytočných úradníkov ,čím ich je viac tým je všade väčší bordel ,lebo Orava ruka nevie čo robí ľavá

@zlotka už si vysvetlila všetko, chápem tvoje názory na tú dobu. Otec v tatrovke dobre zarobil, to mi je jasné. Vieme, čo robili vodiči nákladiakov a autobusov. Spolu s casnikmi, recepčnými v lepších hoteloch, pumpármi a spol im bolo najlepšie. Oni aj najviac plačú za starými dobrými časmi 😅.

viestta
23. nov 2025
@zlotka

@zlotka tolko zbytocnych uradnikov ako za sociku nebolo nikdy. A ano, umela zamestnanost. Miesto toho aby sa kupil jeden bager, tak vykopy sa kopali rucne, lebo to iste co by vykopal jeden bager za 8 hodin kopali 15 kopaci 8 dni. Sice po jednej sichte kazdy z nich mal otlak od lopaty na brade, ale vsetci mali pracu. 🙄

mizoko
23. nov 2025
@zlotka

@zlotka preto tam bola taká obrovská imigrácia zo Slovenska a ďalších krajín strednej a východnej Európy 😅prosimta už fakt nič nepíš a radšej si niečo prečítaj,napríklad Americký cisár. Vrelo odporúčam. Tam sú výpovede tých ľudí kt koncom 19. a začiatkom 20. storočia odchádzali odtiaľ lebo nemali čo jesť. Ty si tak mimo že fakt nechápem ako môže človek byť tak zaslepeny. Ty by si bola úžasný súdruh - ten pravý,z presvedčenia ani nútiť bý tá nemuseli teba veru nie. Udala by si každého len čisto z toho tvojho chorého presvedčenia že nič lepsie ako socik nemôže byt. Ty nechceš pluralitu názorov,chces len ten jeden - tvoj. Juuuuu Ficovi by si sa veľmi ľúbila. Že ty máš doma jeho fotku na stene popri Leninovi a Dzugasvilim? 🤣🤣🤣🤣