Hrozia mi problémy za účasť na Kriedovej revolúcii?
Dnes som sa zapojila. Odkazy neobsahovali vyhrážky ani vulgarizmy, bolo ich pár. A zrazu mi suseda hovorí, že sa nemám diviť, keď mi na dvere zaklopu policajti. Neviem, čo si o tom myslieť, či niečo čakať... Príde mi to ako sprostosť - veď sa zapojili stovky študentov, ale vŕta mi to hlavou. S pani sa veľmi nepoznám, neviem aký má politický názor... Snažila som sa jej vysvetliť, že nikomu neubližujem, ale ona iba opakovala, ale ona len opakovala, že sa nemám čudovať...
@sss777 Asi si mladsi rocnik, ked nechapes co ti @zlotka napisala, lebo ano, platis za zdravotnu starostlivost kopu penazi. Jednak su to mesacne odvody, vysoke odvody a tym sa to nekonci. Chod do lekarne vybrat lieky, ktore ti predpise lekar a spocitaj si kolko doplacas a aj to skus prepocitat, lebo 20€ nie je 20 korun. Chod k zubarovi, chod si dat vybrat znamienko.... vsade platis za vsetko napriek tomu, ze platis aj vysoke odvody. Toto vtedy neexistovalo, prisla si do lekarne, dala recept a lieky ti vydali bez poplatku, lekarov si vybavila zadarmo, aj zubara...
@anonym_d5b49a ďakujem , veľa ľudí vidí len nevýhody, ale to všetko čo dostali zadarmo ,a čo sa vybudovalo vtedy na Slovensku , to nechcú vidieť.
@sss777 Asi si mladsi rocnik, ked nechapes co ti @zlotka napisala, lebo ano, platis za zdravotnu starostlivost kopu penazi. Jednak su to mesacne odvody, vysoke odvody a tym sa to nekonci. Chod do lekarne vybrat lieky, ktore ti predpise lekar a spocitaj si kolko doplacas a aj to skus prepocitat, lebo 20€ nie je 20 korun. Chod k zubarovi, chod si dat vybrat znamienko.... vsade platis za vsetko napriek tomu, ze platis aj vysoke odvody. Toto vtedy neexistovalo, prisla si do lekarne, dala recept a lieky ti vydali bez poplatku, lekarov si vybavila zadarmo, aj zubara...
@anonym_d5b49a ja nie som mladší ročník a nezdieľam názor tvoj ani túto zlotky kt je kvalitné mimo. Že si si vybrala v lekárni lieky bez doplatku? No ak vôbec nejaké boli 🤣 že sa neplatilo za starostlivosť? Veď ani poriadna nebola. A platili všetci,životom aký museli viesť.
@zlotka
Moji rodičia išli hlavou proti múru pred 36 rokmi na námestí a nenarazili, vyštrngali pre svoje deti lepšiu budúcnosť. A vždy, keď to bude treba, pôjdem hlavou proti múru za pomoc obetí/podobné dôležité veci aj ja.
@anonym_d5b49a ďakujem , veľa ľudí vidí len nevýhody, ale to všetko čo dostali zadarmo ,a čo sa vybudovalo vtedy na Slovensku , to nechcú vidieť.
@zlotka choď to povedať tým čo makali v uránových baniach. Ty zadarmo. A choď povedať Rusom že násilím sa veci neriesia a daj vedieť akú dostaneš odpoved. Už vidím ako mu dáš rovnako ťažkú otázku ako nás premiér: ako sa máte.
@anonym_d5b49a ja nie som mladší ročník a nezdieľam názor tvoj ani túto zlotky kt je kvalitné mimo. Že si si vybrala v lekárni lieky bez doplatku? No ak vôbec nejaké boli 🤣 že sa neplatilo za starostlivosť? Veď ani poriadna nebola. A platili všetci,životom aký museli viesť.
@mizoko To bola daň za to že ešte nebola tá modernizácia tak ďaleko . Ale to neznamená že keby bol komunizmus ,tak by sme stáli na mieste.
@anonym_d5b49a
Áno, som asi mladší ročník, ale asi si nepochopila, čo som sa snažila povedať ja. Žijem v Rakúsku (už teraz môžem) a ano, platím odvody, ale keď potrebujem odborné vyšetrenie, dostanem ho neporovnateľne rýchlejšie ako na Slovensku. Mnohé slovenské nemocnice vyzerajú presne ako pred tými 36 rokmi, to sa s tými rakúskymi nedá porovnať. Prístup k novým liekom je taktiež v Rakúsku neporovnateľný. A toto všetko môžem mať len preto, lebo som mohla študovať bez ohľadu na stranícku príslušnosť svojich rodičov a teraz môžem žiť v krajine, kde mnoho veci funguje lepšie. To moji rodičia nemohli
@anonym_d5b49a
Áno, som asi mladší ročník, ale asi si nepochopila, čo som sa snažila povedať ja. Žijem v Rakúsku (už teraz môžem) a ano, platím odvody, ale keď potrebujem odborné vyšetrenie, dostanem ho neporovnateľne rýchlejšie ako na Slovensku. Mnohé slovenské nemocnice vyzerajú presne ako pred tými 36 rokmi, to sa s tými rakúskymi nedá porovnať. Prístup k novým liekom je taktiež v Rakúsku neporovnateľný. A toto všetko môžem mať len preto, lebo som mohla študovať bez ohľadu na stranícku príslušnosť svojich rodičov a teraz môžem žiť v krajine, kde mnoho veci funguje lepšie. To moji rodičia nemohli
@sss777 Ale ja ťa rozumiem. A tu máš presne príklad ,nemocnice vyzerajú ako pred 36 rokmi. To je pravda, komunisti ich postavili a po 89 Tom ,to už nemal kto udržiavať, všetci len ryžovali a ťažili s toho.
@anonym_d5b49a
@sss777 A dalo sa aj vycestovať , dokonca aj môj otec mal pas. Kamarátka mi za komunizmu robila v Rusku.
@sss777 A dalo sa aj vycestovať , dokonca aj môj otec mal pas. Kamarátka mi za komunizmu robila v Rusku.
@zlotka
Ale dalo sa pracovať aj napríklad v Nemecku? Nedalo, ja by som teda do Ruska nechcela ísť robiť vtedy ani teraz, ja sa chcem sama rozhodnúť, od koho sa budem učiť a kde budem pracovat.To vtedy nešlo.
@zlotka
Ale dalo sa pracovať aj napríklad v Nemecku? Nedalo, ja by som teda do Ruska nechcela ísť robiť vtedy ani teraz, ja sa chcem sama rozhodnúť, od koho sa budem učiť a kde budem pracovat.To vtedy nešlo.
Keby nás EU neutlacala a neoberala nás o kopu peňazí navyše ,aj tu by sa lepšie žilo.
@zlotka
@sss777 Ale je rozdiel keď niekomu zoberú 300 euro z 5000coveho platu ako z 1000coveho....
Keby nás EU neutlacala a neoberala nás o kopu peňazí navyše ,aj tu by sa lepšie žilo.
@zlotka to snad nemyslis vazne,ze o kopu penazi nas EU obera...ved vdaka nim je toho kopec postaveneho,cesty,infrastruktura..a bolo by toho este viac,ak by vedeli cerpat dotacie tito babraci a nekradli zo vsetkeho polku pre seba..to by si len videla ako by sa zilo bez ich penazi..
@zlotka choď to povedať tým čo makali v uránových baniach. Ty zadarmo. A choď povedať Rusom že násilím sa veci neriesia a daj vedieť akú dostaneš odpoved. Už vidím ako mu dáš rovnako ťažkú otázku ako nás premiér: ako sa máte.
@mizoko A čo sa ti nepáči na otázke ako sa máte? Je to úplne obyčajná zdvorilostna otázka. 😂. Určite mu nepovedal len tú jednu vetu ,ušiel tam riešiť iné veci ako Putinovi stav.
@anonym_7ea45e skús ešte raz a bez tých alibistických kecov, písala si tu o nejakom "správnom názore" a ja by som sa ho rád konečne dozvedel ako to je naozaj s tou Ukrajinou.
@sevrin Ty čo trepeš? Ja som písala o tom, ze štát rušil médiá kvôli tomu, že podľa neho nemali ten správny názor. Štát rozhodoval o tom, čo je podľa neho správny a nesprávny názor. Nie ja. Tak nezvadzaj a neprekucaj moje slová
A viete za čo ste boli protestovať? Aby nás ďalej mohla Európska únia ožobracovat? Málo peňazí nám zobrala ? Elektrinu kupuje za lacno ,a koľkokrát drahšie nám ju predáva? A to je len elektrina. Len protestujte ,ešte vám voľačo s výplaty zvyplaty zostalo. Zakážu aj plyn dovážať z Ruska a potom mozete mrznúť. Môžete ísť potom sa zohriať do Bruselu. Aj študenti čo vedia oni o politike ? Len to čo im PSáci natlačili do hláv. Voľakedy sa kludnejsie robilo, a všetci museli robiť ,dnes tu robíme na kopu príživnikov ,ktorí v živote nerobili. Ja nie som za žiadnu vládu lebo každý v parlamente len ku sebe hrabe, ale aspoň sa nechodia klaňat do Bruselu. Aj pred Orbanom klobúk dolu . Títo sa aspoň snažia nepodporuju vojnu na Ukrajine, len protestujte a dotiahnu nás do vojny. To potrebujete.
@zlotka nam predava EU elektrinu? To odkial mas? Slovensko uz davno je vyvozcom elektriny, pretoze jej vyrabame viac ako spotrebujeme. Ty kde na toto chodis?
@sevrin Ty čo trepeš? Ja som písala o tom, ze štát rušil médiá kvôli tomu, že podľa neho nemali ten správny názor. Štát rozhodoval o tom, čo je podľa neho správny a nesprávny názor. Nie ja. Tak nezvadzaj a neprekucaj moje slová
@anonym_7ea45e a ty podľa čoho vieš, ktoré názory sú správne a ktoré nie, keď si si taká istá pri štáte? Dozviem sa to už konečne alebo tu budeš len stále dokola trepať ako troll?
@sss77 EU ti dala ??🤣srandujem. Tá akurát tak požičala ,a desať krát viac jej musíme vracať. A ešte si myslí ,že nám môže diktovať pomaly aj to kedy si máme prdnúť 😅
@zlotka
Mne naozaj dala EÚ možnosť skvelej kariéry a toho, že som zabezpečila seba a svoju rodinu. (uznali mi vzdelanie a prijali s otvorenou náručou v Nemecku aj Rakúsku). V minulosti bol s uznávaním diplomov veľký problém.
@amdornik ejha, co tak sebavedomo?! Vzhladom nato, ze si sa zaregistrovala minuly mesiac mas nejaky super prehlad o nickoch na MK. Ze ty si nejaká TOP hoaxerka, smerohlasns pozitívna 😁, co jej koli bludom zrusili nick, tak tu vypisujes pod novým?!
@anonym_6e163d nie, vôbec nie som, to sa poriadne mýliš. mimochodom, na základe čoho si prišla k tomuto šialenému záveru? čiže k tomu, že ja som na strane smeru? keby si mala otvorenú myseľ a nebola by si tak strašne zameraná proti mne, tak by si z iných diskusií videla, že nepodporujem túto vládu a som reálne zhnusená z toho, čo tu robia. ale to by si musela byť objektívna. čo nie si. zrejme som sa ťa hlboko dotkla v inej diskusii a nevieš to prehrýzť, tak v jednom kuse do mňa skáčeš. ale ja som voči takým útokom imúnna. a bolo by fér a statočné, keby si sa prejavila pod svojím nickom. ako anonym by som vedela aj ja skákať ako opica na konári.... ale ja, na rozdiel od teba, mám guráž na to, že komunikujem aspoň pod nickom.
@zlotka nam predava EU elektrinu? To odkial mas? Slovensko uz davno je vyvozcom elektriny, pretoze jej vyrabame viac ako spotrebujeme. Ty kde na toto chodis?
@viestta Sa preber, čo nesledujes čo sa deje v politike? Vyvážame elektrinu ,a kupujeme si ju o 5x drahšie a za to môže Hegerova vláda.
@anonym_5b3c51 Teraz si kúp byt, mladí sa zadlžujú na celý život. Smejú sa len takí ,čo si po páde nakradli, áno aj takých je dosť.
@zlotka ja len tolko k zadlzovaniu na byvanie: Moji rodicia sa pri kupe druzstevneho bytu zadlzili na 30 rokov. 10 rokov splacali mladomanzelsku, ktoru pouzili ako clensky podiel do druzstva a okrem toho 30 rokov anuitu bytu. Kazdy mesiac cez 400 Kcs ako splatka anuity na hodnotu bytu 150 tisic Kcs. Splatili ho az tesne pred odchodom do dochodku
Takze ak si naozaj zila za sociku, tak si nevidela, nepocula, len si myslela a hovorila co ti sudruhovia nariadili a dovolili a robis to aj dnes.

@sss777 A ty máš aké riešenie,ísť hlavou proti múru? Takí ľudia narážajú.
@zlotka
Moji rodičia išli hlavou proti múru pred 36 rokmi na námestí a nenarazili, vyštrngali pre svoje deti lepšiu budúcnosť. A vždy, keď to bude treba, pôjdem hlavou proti múru za pomoc obetí/podobné dôležité veci aj ja.